Universite de akademisyenler ögrenciye yuruyor mu?

Ilk defa uniye gidiyorum. Ben yasli hocalar bekliyordum ama genclerde var galiba. Arastirma gorevlileri genc oluyor galiba ya da dr ogretim uyeleri pek cozemedim simdilik.

Bu hafta okulum basladi. Pazartesi gitmedim. Sali, carsamba persembe gittim. Baktim pek gelen yok, ust siniflar genelde gelmemis. Ek yerlestirme daha yapılmamış. Galiba ilk haftalarda sıkıntı olmuyor diye bugunde gitmemeye karar verdim.(mantikli miydi bilmiyorum ama yaptim iste)

Gelip uni hayatini anlatan, dersiyle ilgili bilgi veren, kitap ya da fotokopi vs soyleyen hocalar oldu. Genc olanlari vardi. Ben hepsini yasli bekliyordum.

İçlerinden 2 tane genc erkek hoca derste genelde bana baktılar. Bir tanesi adin ne dedi soyledim. Nerelesin, nereden geldin dedi. Soyledim. Birine benziyorsun xxx taniyor musun dedi. Yok dedim. Ders cikisinda lavoboya giderken (daha arkadas vs edinemedim. Tektim) hoca önde, ben arkadaydim.

Bir ara arkasina bakti. Sonra durdu. Beni bekliyormus meger. Ben yaklasinca konusmaya basladi. Ismimi soyleyerek Xxx bana bir sıkıntın vs olursa her zaman gelebilirsin yanima.

Anlamadigin bir sey olur, merak ettigin, üniversiteyle ya da dersle ilgili merak ettiklerin olur, kulüpler olur, erasmus olur ne merak ediyorsan yardimci olurum, odamin yeri şurasi diyerek tarif etti ve tekrar adini soyadini soyledi.

Bende tesekkur ederim hocam, kafama takilan olursa sorarım dedim. Tamamdir, ilk zamanlar ogrenciler salar,1. sinifta ünversite hayatinin tadini çıkarmaya bakarlar ama tavsiyem oyle yapma, yani tadini da cikar ama derslerini ihmal etme not ortalamani yuksek tutmaya bak, ilerde. bazi noktalarda fikrin degisirse not ortalamana ihtiyac duyacaksin. Iyi dersler, gorusuruz dedi. Bende size de iyi dersler dedim. Ayrildik.

Sizce bana yürüdü mu? Tek bana soyledi cunku bunlari. Sinafa da soyleyebilirdi bence. Neden beni bekleyip, boyle seyler soyledi, iletisim kurdu anlamadim. O sinifta benden baska ogrencilerde var yani sonucta. Ben mi yanlis yorumluyorum acaba?

Baska arkadaslarimdan bizim bolumde ogrenciyle iliskisi olan hocamiz vardi falan dediler ben bunu anlatinca.

Ben hepsi yasli oluyor saniyordum. Ama bazılarıyla aramizdaki yas farki cok az. Üniversite boyle bir yermiymis ya. Oyle acik, teshir eden biri falan da degilim.

Universite de akademisyenler ögrenciye yuruyor mu?