Bugun radyoda duyduğum bir Kamu spotu reklamıydı 6 ve 7. Sınıflarda Hukuk ve Adalet dersi seçmeli olarak seçilebileceği, halbuki ben böyle birşeyin olduğunu ilk defa duymuştum. Meğerse bu ders seçmeli olarak 2013 yılından beri varmış. Sonra dedimki hukuksuzluk ve adaletsizlikten dert yanan bu kadar insan var hukuksuzluk ve adaletsizliği yapanlar yine bizler değilmiyiz. Acaba bu eksikliği gidermek için bu seçmeli olan ders neden zorunlu bir şekilde müfredatlara sokulmuyor. Peki bu şikayetçi olduğumuz hukuksuzlukları adaletsizlikleri bitirmek adına sizce böyle önemli bir konu seçmeli değilde zorunlu bir ders olması daha iyi olmaz mıydı?
'Hukuk ve Adalet' seçmeli ders olacak. Peki sizce böyle önemli bir konu seçmeli değilde zorunlu ders olması daha iyi olmaz mıydı?
Bu seçmeli derslere konunun uzmanı biri girip ders anlatmıyor zaten. Bizimde vardı kendi zamanımızda binbir türlü seçmeli ders girip oturuyorlardı öğretmen masasında bizde aylak aylak dolanıyorduk. Zorunlu bir ders olabilmesi bence çok mümkün değil. Zorunlu derslerde bile sürekli bir müfredat değişikliği öğretiminde eksiklikler var. Sınav odaklı hazırlanan çocuklara hukuk dersi verilse sağlam temelli verilmez diye düşünüyorum. Sallantılı bir şekilde verilecekse hiç verilmesin daha iyi.
Ben hukuk 3. Sınıf öğrencisiyim, kendi adıma böyle bir alanda çalışmak istemezdim. Akademik alanda ilerlemek isteyen bir hukukçununda bu şansını ortaokullarda denemek isteyeceğini hiç sanmam. Açık konuşmak gerekirse ciddiye alınmayacağının bilincinde olmakla alakalı. Fikir olarak güzel bir şekilde temel bir bilgi verilse güzel olur gibi gelebilir fakat üniversite giriş sınavlarında sayısal alanda ilerlemeyi tercih edecek olan öğrenciler için verilecek hukuk dersi çer çöpten farksız olacaktır. Ders sırasında o öğrenci fen testi çözmek isteyebilir. Son derece önem verilmesi gereken bir alanın çok geri planlara itilmesi demek bu. Bu da eğitim sisteminin genelinde olan problemden kaynaklanıyor. Bu ülke de çocuklara gerçekten bir şey öğretilmeye çalışılmıyor. Eğitim öğretimin amacı bir sonra kura geçebilmek için önde ki engeli yani sınavı atlatmak. Her şey sınav için olunca hayat için bir şeyi öğretmeye çalışmanında bir değeri kalmıyor
Saçma ilk önce hukuk ve adaleti hukuğu iyi bilen hakim savcı ve siyasetçilere vermek lazım ki cinayet işlendi tecavüz edeni kadına şiddet uygulayanı komik ceza ve gerekçeyle salmasınlar
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 'Hukuk ve Adalet' seçmeli ders olacak. Peki sizce böyle önemli bir konu seçmeli değilde zorunlu ders olması daha iyi olmaz mıydı?
En İyi Cevaplar