İngilizce’yi hallettik, YDS’den gereken puanı almıştım (gerçi bu sınavın İngilizce’yi yeteri kadar ölçmeye yaradığını düşünmüyorum, anadili İngilizce olanların bile 80-90 aldığı gördüm) insanlarla iletişimde de sıkıntı yok. Kalbim İspanyolca’dan yana. Evde öğrenilebilir mi?
Duolingo çok yararlı bir uygulama bu konuda.. Ama yine de bir dili anadil gibi konuşabilmek için günlük hayatta o dili kullanıyor olmak önemli. Çevrende ispanyolca bilen ya da ispanyol olan birileri yoksa ileri düzeyde bir öğrenim zor olur. Ki ispanyolca oldukça zor bir dil. İstanbul universitesi ispanyol dili ve edebiyati okuyan 7 arkadaşımdan 1 tanesi ilk yılında 2 tanesi son yılında bölümü bıraktı. Kalanlardan 1 kişi mezun oldu 3ü uzatmaları oynuyor, yine de sen bilirsin :D
Edebiyatını da öğrenmicem ya onlar dil değil dilin tarihini görüyorlar çoğunlukla 😄 Çevremde yok ama yıllar yıllar önce biriyle internetten tanışmıştım anadili İspanyolca olan. O yüzden umudum var yine bulurum birini Yani :) dediğin uygulamaya bakayım bir
Dediğim uygulamanın faydasını fazlasıyla görürsün. Şiddetle öneririm ve dediğim gibi ispanyolcayı iyi bilen biriyle iletişim halinde olmak, bu dili günlük hayatına taşımak (telefonun dilini ispanyolca yapmak, evdeki eşyaların üzerlerine post-itlerle ispanyolcalarını yazmak ve o şekilde kullanmak) öğrenmende çok etkili olur. Umarım faydasını görürsün.:)
anadili türkçe olup türkçe dil bilgisi sınavlarından 100 alamayanlar da var :D bence google, youtube gibi nimetler varken evde her şey öğrenilir. ama sıkılıp yarıda bırakmaman ve öğrendiklerini pekiştirmen lazım. yani biraz fazla zaman ayırıp çalışırsan olur bu iş
Öğrenirsin, yorumlarda daha önce Ispanyolca ders aldığını da gördüm. şu an ispanyolcayı bende öğreniyorum şu ingilizceyi bir türlü öğrenemedim hep nefret etmişimdir ama ispanyolcada çok ilerledim , çok güzel bir dil aksan olayı falan da basit ingilizce gibi zor değil:) . Anlayacağın ingilizce gibi bir dili öğrendiysem ispanyolcayı neden öğrenmeyesin ki 😀 seninle ispanyolca konuşacak birini bulursam çok hızlı ilerlersin:)
Evet üniversitede almıştım 1 dönem, tamamen aklımda olmasa da notlarıma baktığımda hatırlarım herhalde :) Bir de uzun süredir dinlediğim şarkıların çoğu izlediğim filmlerin hepsi İspanyolca, şarkı sözlerinin çevirisine de baktığımda az bir şey kelime vs öğrenmiş oluyorum. Siz kursa mu gidiyorsunuz evde mi yoksa?
Lise sondayım ispanyolca dersi alıyorum ama tabi ki okulda gördüklerim öğrenmeye yetmiyor :) Fransızca biliyorum bu sebeple ispanyolca'da zorlanmıyorum , çok benzer dirler ikiside aynı strateji aslında.
Olabilir tabi ki ama disiplinli bir şekilde olmalı ve asla ara verilmemeli. Pratik yapılmazsa unutmak kolaydır. İstanbul da ingilizce öğretmenliği yapan Senegalli biriyle kısa sohbetim olmuştu. Bu adam bile ülkenizde ingilizce eğitimi yetersiz çünkü okulda öğrendiği yetersiz ve evde konuşup pratik yapacak kimseniz yok demişti.
Şimdi sen ilk cümlemi dikkate alıp ön yargı olarak alırsan sen de ön yargılı bakmış olmuyor musun? Çünkü devamı cümlemin tamlamasıdır. Eğer pratik yapılmazsa kolay unutulur. Kurs alıyor olsak bile pratiği yapmadığımız zaman unutulmuyor mu?
Bir konuda fikir isteyen birine “hiçbir...” diye başlayan cümle kurmak tüm hevesi yıkmaya birebir. Yaşınıza göre bunu biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum :) İlk cümle olmadan yalnızca son cümleyi aldım ben kendime zaten, sorun yok. Teşekkürler :)
Abi adamların 80-90 alması başarı, ben türkçe dersimde bir kere bile 70 i geçememiştim. saxmxkdnckk ispanyolca zaten ingilizceye yakın uygulama ve sosyal medyadan öğrenirsin yani
Neden olmasın bende istiyorum ama yeterince istemiyorum galiba öğrenemiyorum bir türlü
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben 2 sene boyunca yurtdışında görev alabilmek için çalıştım doğu görevindeyken. Ydsden 85 aldım ve sevindim ama yine gidemedim :D yabancı dil kitap ve videolarla daha kolay öğreniliyor.
Portekizceyi sadece evde çalışarak ve Brezilyalılarla konuşarak öğrendim, hala daha ilerletiyorum kendimi. İspanyolcayı da çoğunlukla kendi imkanlarımla geliştirdim. Ama şunu söyleyebilirim, İngilizce öğrendikten sonra bu dilleri öğrenmek daha kolay oldu benim için, ikinci dili sağlam öğrenmiştim çünkü. 2. dilden sonra belki de 3. dil çok daha kolay öğreniliyor.
İspanyolca’nın giriş dersini okulda almıştım o yüzden çok sıfırdan başlamamış olurum ben de, daha iyi sanırım. Biri “İngilizce basit görünür ama dibe indiğinde zordur, İspanyolca zor görünür ama daha kolaydır” demişti. Bakalım doğru mu :)
İspanyolca'nın aksanı beni daha çok zorluyordu çalışırken ama grammer olarak ingilizcenin dibi yok gerçekten. Ben de yakında dil öğrenmek ile ilgili bir Bence yazmayı planlıyorum :).
Eğitim eğitim değil zaten. Ama bu dil ögrenememek için bir bahane değil. önce istemekle olur. ama bir dili en baştan başlamak için en azindan arada bir konusabilecegin birileri olmalı
En İyi Cevaplar