Mâlum karantinadayız. Düğümlenmisiz adetâ , çıkamıyoruz içinden. Kendimizi ne kadar geliştirsek o kadar güzel olur bizim için.🎉 Tek başına dil öğrenmek elbette mümkün. Yeni bir dil öğrenme konusundaki en faydalı yollardan biri de çağımızda, şüphesiz internet.
Yalnız o kadar çok kaynak, büyük bir bilgi havuzu var ki insan nereden başlayacağını bilemiyor. 🙄
Sizler neler tavsiye ediyorsunuz? 🧚🏼♀️
Evde kendi kendine yabancı dil öğrenmek için nasıl bir yol izlenebilir?
Selaaaam. “Çilem Akar” diye bir kız var ve onun YouTube videoları işine yarayabilir. YouTube için çok fazla video var. Özellikle dilbilgisi için işine yarayacağını düşünüyorum (ve telaffuz). Her neyse. Kelimeleri ezberlerken fonetik alfabeyi de bilmen sana çok yardımcı olur telaffuz açısından. En çok kullanılan 100 kelimeyi ezberlesen de iyi olacağını düşünüyorum ki o 100 kelimeden çoğunu zaten bildiğini tahmin ediyorum. Kelimeleri ezberlerken sıfat mı zarf mı isim mi olduğunu falan öğrensen de iyi olur. Yani nerede kullanacağını bilirsin. Sözcükleri öğrenirken diğer anlamlarını da bilmen kelime hazneni arttırmış oluyor. Onun dışında kalıp cümleler ezberlemende de fayda var. Ezberleme tekniklerini araştırırsan da senin açından iyi olur. Bir sürü var ve yazsam parmaklarım kopar. Sözcükleri ezberledikten sonra A1 veya A2 kelime basit kitap okuyabilirsin. İngilizce altyazılı film, dizi de işine yarar. Türkçe de olur. Böylece hem doğal İngilizceyi de görmüş oluyorsun. Bir süre sonra sürekli duyduğun için cümle yapısını da zaten az çok öğrenmiş oluyorsun ama yine de çalışmanda fayda var. “Cake” uygulaması ile de hem konuşmanı hem de kalıp bilgilerini falan tazeleyebilirsin ve geliştirebilirsin. İfadeler hakkında da yardımcı olur. Uzun oldu ama umarım işine yarar. İyi geceler.
Bu konuda dediğin gibi çok seçenek var bende bir ara denedim ama telaffuz etmede kötü olduğum için kararımı koruyamadım ve vazgeçtim, evet biliyorum iyi yapmadım 😊
Neyse bu süreçte çok seçenek kurcaladım ses dinlemeden sözüm ona bilinç altı işleyen frekans seslere kadar ama inan bana çoğu sallama geldi pek bi halta yaramadı ama sadece bir tanesi mantıklı geldi onuda tavsiye etmem gerekiyor, e hakkını vermiş olalım dimi 😊
Duolingo uygulaması bu konuda diğerlerine oranla daha nitelikli geldi bana tavsiye ederim, denemen de fayda var, üstelik günlük ücretsiz bölümü bile gayet iyi hatta seviye belirleme biliyorsun hatta hata yaptığında ( dur bekle sen öğrenmemişsin şunu tekrar edelim) bile diyo o derece yani 😊 hatta dur ya hatta lık bir şey kalmadı 😏
Önce neden öğrenmek istediğini bilmeli. Sonra o konuları belirlemeli Sonra o dil hakkında kolaylık-zorluk durumlarını bilmeli. Nereden başlanabilir gibi vs. Misal alfabe farkı, eklemlerin yerlerinin farkı gibi. Öğrenmiş kişilerin tecrübelerini dinlemeli Alfabeyi öğrenmek Kelimeleri öğrenmek Cümle kurmayı öğrenmek Gibi ilerlemek iyi gelir. Sonrada bu dil ile pratik yapmak lazım. Altyazısı o dil olacak şekilde izleme ya da çift altyazılı izleme. Sonra o dilden olan müzik dinlemek, şiir, edebi eserler okumak. Kendin yazmaya çalışmak. Omegleden gibi yerlerden arkadaş aramak😂😂 tehlikeli (warning)💀
İngilizce için daha önce yazdığım öneri silsilesini tekrardan paylaşıyorum.
"Dil bilgisine çalış, mümkün olduğunca fazla kelime öğren ve kendini daima ingilizceye maruz bırak. Günlük hayatta kullandığın telefon bilgisayar gibi cihazların dili ingilizce olsun. lexico. com, bbc. co. uk, tureng dil bilgisi ve kelime konusunda yardımcı olur. Telaffuz için youglish. com, altyazılı dizi sonrasında altyazısız dizi, konuşma için cambly türevi uygulamalar veya etrafında düzenleniyorsa konuşma kulüplerine katıl."
ilk önce paralı sitelerden ya da youtube gibi ücretsiz sitelerden dili öğrenmelisin. Burda zaman kalıplarını ve gramerleri kısa sürede öğretirler, sonrasında bol kelime ezberi yapman gerekiyor. Belli bi kelime ezberi sonrası o dile ait şarkı dinleyerek /dizi-film izliyerek (başta altyazılı ilerleyen dönemde altyazısız)/sosyal medya platformlarında o dille ilgili grup vs (instagramda italyan sayfa gibi) katılarak ayrıca mektup arkadaşlarıda bularak kendini geliştirirsin. Bu sürece başladıktan sonra full kelime ezberi yapıcan, en önemli kısımlardan biri kelime ezberi. En başta sitelerden öğrenirkende en son film-dizi izlerkende kelime ezberi yapman lazım
Evde iken en iyi yapacağınız şey hiç alt yapınız yok ise kelime öğrenmek
Örnek :Yazılış okunuş anlamak ! Table teybel masa
Kelime anlamı öğrendikten sonra yavaş yavaş cümle kurmaya öğrenmek bunun için, Duolingo ve Cambly gibi programlar var ya da Youtube ta çok güzel açıklayıcı öğretim yağan youtuberlar var.
Bence başlangıç olarak kelime ezberlemelisin bolca kelime ezberle daha sonra kızlar soruyorun yabancı versiyonu var oraya üye olup yabanci insanlarla mesajlaş inan çok faydası oluyor. Yabanci dizi/filmleri altyazılı izle kulağın alışsın bir süre sonra altyazısiz izlemeye başlayacaksın. Tabi bu dil öğrenme uzun bir süreç ama yabancılarla mesajlaşma konusu inan çok işe yarıyor 🙂
Youtube dan başlayın isterseniz derslere... : ) Diğer yandan döküman ve kelime çalışmanız gerekebilir Tabiki genel bir tense bilgisi olursa öncesinde zemin olarak, mükemmele koşarsınız... Yalnız konuşma pratiği için, ücretli arkadaşlık siteleri var ingilizce ile ilgili, deneyebilirsiniz. Bir arkadaşım çok memnun kalmıştı.. Sürekli ingilizce diyalog kurulduğu için... Bol şans..
anime izleyerek japonca, K-pop dinleyerek Korece, Altyazılı diziler izleyerek ingce, sonra bunları yabancı online bir oyunda chat yaparak pekiştirebilir veya Sesli sohbetlerle geliştirebilir insan. Türkiyede ingce öğrenilmez doğru dışarda öğrenilmez. Yabancı bir arkadaş edin cinsi farketmez. Sesli sohbet etmeye çalış kekele farketmez. çözülür gidersen kapat eve kendi dilini hiç konuşma bir anda çözülüyor diyorlar. :D
Yabancı dil öğreneceksen pratik yapacak kişi veya kişiler olması lazım, kitap defterle yabancı dil çalışmak olmuyor harbiden bunu önceden denedim. İngilizcemi her gün oynadığım online oyunlara ve tanıştığım yabancı arkadaşlarla mikrofonda konuşmaya borçluyum, okul ve kurslar hiç bişi öğretmedi.
Eğer reklam olmuyorsa "Dualingo" diye ücretsiz reklamsız sadece eğitim amaçlı bir uygulama var. Ben kullanıyorum. Tahminim 3 ay aralıksız kullanırsanız günlük hayatta kullanabilieceğiniz dilleri öğrenebilirsiniz.
Ben kendim bazı uygulamalardan faydalanıyorum, mesala; Dualingo, bir cümleyi doğru telafuz edemediğimde cümleyi doğru bir şekilde söylüyor... İkincisi ise cake... Oda bize bazı ingilizce filmler gösteriyor ve her ingilizce kelimenin altına alt yazılı bir şekilde türkçesini gösteriyor. İstersen bu iki uygulamayı kullanabilirsin, ama ikiside internetli...
öğrenmek istediğin dilin ilk olarak alfabe ve sayılarını öğren sonra yavaş yavaş günler aylar yıllar saatleri öğrenirsin sonrada youtubeden bol bol video izle öğrenmek istediğin dillefilmler diziler izle ama türkçe olmasın
Bol bol tekrar gerek ayrıca sürekli öğreneceğin dile mağruz kalmak ama herkesin taktiği algısı farklıdır birde öğreneceğin dile vakıf biri ile sohbet ettin mi tamamdır.
Duolngo uygulaması gerçekten baya ilerletiyor. Düzenli olarak giriş sağlarsan kısa sürede bir yerlere varabilirsin. Ekstra olarak da filmleri türkçe çeviri izleme altyazılı izle. Kulak aşinalığı olur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gramerle başlanabilir. Sadece internet değilde kaynak kitapta olabilir.
Buraya yazacağım yorumu aşağıya yazmışım dileniyorum 🤦🏻♀️ Kopyalayıp buraya yapıştıracağım kusura bakmayın.
I guess you’re not right. I have been learning English for a long time. I don’t know English very well but i think i know English enough. I mean i can almost understand when i watch an English video. You can learn English when you’re at home. Just watch an English videos, movies with subtitle. And you have to watch “how can you speak English”, you have to study for English, you have to know English words mean, you have to learn how they’re pronounce you have to learn Grammars. I think English is an not difficult language. Actually English is easier than Turkish. So you can learn English with yourself. Of course if you was born in England or ABD you knew English better. But you was not. Whatever, so you can English with yourself. You should download an app for English. And you can download an app for a grammar. If i have an mistake about grammar, sorry. Don’t forget, everyone can mistake. To be trying is not wasteful time. Mistake is helping for improve our skills. I wish you can learn English. Take care.
I guess you’re not right. I have been learning English for a long time. I don’t know English very well but i think i know English enough. I mean i can almost understand when i watch an English video. You can learn English when you’re at home. Just watch an English videos, movies with subtitle. And you have to watch “how can you speak English”, you have to study for English, you have to know English words mean, you have to learn how they’re pronounce you have to learn Grammars. I think English is an not difficult language. Actually English is easier than Turkish. So you can learn English with yourself. Of course if you was born in England or ABD you knew English better. But you was not. Whatever, so you can English with yourself. You should download an app for English. And you can download an app for a grammar. If i have an mistake about grammar, sorry. Don’t forget, everyone can mistake. Mistake is helping for improve our skills. I wish you can learn English. Take care.
Bu arada İngilizce yazmam yanlış anlaşılmasın :) Öğrenebileceğini göstermek için öyle yazdım. Okulda zaten İngilizceyi temel seviyede görüyoruz. Tamamen kendi kendine İngilizce hangi seviyeye kadar ilerletir bilemem ama artık teknoloji çok gelişti ve YouTube üzerinden ücretsizce video izleyebildiğimizi söyleyebilirim. İnternette İngilizce için bir sürü uygulama var. Yani evdeki zamanımızı böyle değerlendirebiliriz. Zaten içinden gelmediği sürece yabancı bir ülkede değilsen en fazla ne kadar öğrenebilirsin ki?
Üstteki kişiye tıkladığımı düşünmüştüm ama fark etmeden buraya tıklamışım ve bunu belirtmişim? Ardından sonuç olarak zaten aynı düşünceye sahip olduğunuzu ve çok da sorun olmayacağını düşündüğümden bahsetmişim ama pekala🤷🏻
Bence dediğiniz sadece akıcı bir konuşma için geçerli. Diğerleri için yabancı kitaplar ve diziler ile destek sağlanabilir ama konuşma için başka bir yabancıyla konuşmak ve geliştirmek bence de iyi olur. Ki zaten bunu da internetten uygulamalar ile yapabiliyorsun. Yani yine kendi kendine de İngilizce öğrenebiliyorsun. Veyahut çevrimiçi yabancı oyunlar ile sanal yabancı insanlar ile. Tekrardan iyi geceler.