Diksiyonunuz düzgün mü, diksiyonunuzu geliştirmek için neler yapıyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İyi diye düşünüyorum. İletişim eğitimleri de almıştım zamanında. Ama girdiğim işte şunu anladım ki kelime dağarcığım zayıfmış. İş hayatında profesyonellik için bazı kelimeleri çok daha şekil olarak kullanmak lazım. ee hmm diye takılmadan konuşabilirim. Konuşma hazırlayabilirim ama hala hala yeterli değil. Geliştirmem lazım.
Merhaba,
Bir gazeteci olarak kötü olması mümkün değil. İşim gereği tüm gazeteleri okuyorum makaleler yazıyor, hergün yüzlercesini okuyorum bence tek etken okumak. Okuyun arkadaşlar okuyun..
düzgün. Hatta bazen arkadaş çevresinde de çok resmi konuşuyorsun diyolar. Sadece kitaplar, NLP videolara, traininglere bakmak ve s yardım ediyor, bir de meslek zamanla değiştiriyor
Teşekkürler :)
Sadece düzgün bir Türkçem var. Onun dışında bir eğitim almadım ama kesinlikle düşünüyorum.
Cevap
30Cevap
Önemli olan anlatabilmek, isterseniz dört tane üniversite okuyun, isterseniz kütüphanelerce kitap okuyun, ama bildiklerinizi ifade edemedikten sonra hiçbir manası yok. İsmet Topaloğlu etkili konuşma ve diksiyon ile ilgili Türkiye'nin bir numaralı öğretmenidir. Kendini bu konuda geliştirmek isteyenlere bu hocamızın videolarını izlemelerini şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu konuda kendime fazlasıyla güvenirim. Çok eğitimini aldım söylemesi ayıp.
“Şemsi paşa pasajında sesi büzüşesiceler” cümlesini takılmadan hızlıca defalarda tekrar edebilirim. 😄
Eskiden çok kekelerdim. Özellikle lise hayatımda, sonra abim diksiyon kursuna giderdi o ara ve ona eğitim seti verdiler. Yavaş yavaş konuşa konuşa, heceleyerek vs. kitap okudum. Hikayeler dinleyip anlattım ve şu an gayet iyi.
Diksiyon ve etkileyici konuşma adı altında seminerlere katılıp eğitim aldım, tiyatro oyuncusu olduğum için ses eğitimi ve diyafram eğitimi aldım. Diksiyonuma ve ses tonuma dikkat ettiğim zaman güzel seyler ortaya çıkarabiliyorum 😊
Türkçe özürlü berkecanlar iğren türkçeleriyle sempatik sayılırken benim düzgün türkçemin kadınları gıcık etmesine alfa fux beta bux kuralının lisana yansıması adını veriyoruz...
Şiveli konişiyem ben yıllordır bele... kendimi bulamamişem... direksiyonim eyidir eyi sollarım sjsjsj yazmayi bilmiyem ağayım ben marabelara yazdiriyem sjsj
Kendi kendine konuşmalar yapabilirsin, kendi konuşma çizgini belirlemene etki etmesinin yanında diksiyon kitapları ile diksiyonunu üst seviyelere çıkartabilirsin.
Arada kayıyor ama genel olarak düzgün olduğunu söyleyebilirim :D
Kitap okurum. Bol bol sohbet ederim. Ondan sonra nr olur biliyomusun? Tanistigim kisiler hep yanlis konusur bu da beni rahatsiz eder.. napcaz
Memlekette- geliiim buba auraya geç ben geliiim
Arkadaşlarla- ula napaysunuz Got gafaliler.
Kızlarla- ne yapıyorsunuz arkadaşlar nasıl gidiyor hayat :d:d
direksiyonum iyi Allaha şükür 10 yaşımdan beri araba kullanıyorum
Diksiyonum iyidir 😊 istersem şive de yaparım ama o ayri😁
Gayet iyi diksiyonum var ve çevremde ki insanlar da öyle diyor 😏
Düzgün değil. Ve şu an diksiyon kursunda hocayı bekliyorum
Bazen dilimin altina kalem koyup seslice kitap okuyorum
Yazarken Pablo Neruda konuşurken Çiçek Abbas gibiyim. 😞
Gazete okuyorum ve tabi akademisyenlerin yorumlarini.. en cabuk öyle ögrenirsin
Diksiyonum düzgün kitap okuyorum ama bu kitaptan dolayı değil yetiştiğim ortamdan dolayı
Diksiyonumu geliştirmek saatlerce kitap okurdum, sesli bir şekilde.
şu an diksiyonum gayet düzgün..
çok iyi sohbet ettiğimi ve yabancı dil konuştuğumu söylerler :)
sesli konuşma yapmak , sesli kitap okumak en etkili yollar..
sadece sesimin az çıktığını söylerdi diksiyon hocam
öyle olduğunu söylüyorlar daha çok kitap derler ama pek sayılmaz benim biraz karışık istersen açıklarım yazmaya üşendirm
Kitap okumak, turkcesi duzgun insanlarla birlik olmak.
Şahane benimki şahane 😄
Düzgün olduğu belgelendi, iki diksiyon kursu bitirdim. Bol bol kitap okuyorum ve spor haber spikerlerini çok dinlerim.
Diksiyonum eğitimsiz olmama rağmen fena değil.
Kendi kendime konuşuyorum
Çok kötü. Geliştiremiyorum.
Diksiyon eğitimine başlayabilirsin
Hahah acayip duzgun bir diksiyonum var😀😀
Benim diksiyonum kötü.
Sesim az cikiyo ve orta halliyim
Duzgun ama yine de bol kitap okurum
Düzgün olduğunu söylerler
diksiyon kursuna katılmıştım..
Adanaya gore iyiyim 😂😂
yasadıgım sehıre gore ıyıyım
Bol bol kitap okurum tane tane