3 kez işe girdim. Üçünden de üçüncü gün kovuldum. Özgüvenim çok sarsıldı artık atılma korkusu ile işe girmiyorum. Neden kovuluyorumdur? Tipimden sebep mi acaba? Çok da tipsiz değilim oysa sorun nedir?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba,3 kez işe girip kovulmuşsun evet çok üzücü bir durum. Ama neden başka işe girmekten korkuyorsun? İşten çıkarılmanda tabiki bir takim sebebler var belli. Sen kendini ve calistigin yerseki sartlari, insanlari vs bilirsin. Bir dusun sorun nerde olabilir. Çalıştigin yerde mi sorun var yoksa sende mi? Her iki taraf içinde eksik yanlari belirle ve sorunun nerde olduğunu o sekilde çözebilirsin. Kendine güven, belliki bir yerse bir sorun var ve onu cozebilirsin. Kolay gelsin :)
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYemin ederim kendimi gördüm. Kardeş tipimizi beğenmiyolar herhalde bende anlam veremeyince tipim çok mu uyuz acaba diye düşünmeye başlamıştım
315 Yorumla
Soran+1 yılInanmıyorum ya seni de mi atıyorlar işten. Ben de yalnız olduğumu sanıyordum bu durumda. Niye atıyorlar ki bizi sorunumuzu bir bulabilsem 🤔
- +1 yıl
Bende 3 kere kovulmuş sayılırım 😂 Ne bileyim ya gerçekten nasıl bir çalışan aradıklarını anlayamadım. İlk kovuldum yalakalık yapmadım diye sandım ikinci yerde yalakalık yaptım yine kovuldum 😂😂
Soran+1 yıl😂😂😂 aslında bana moral oldun şu an. Senin adına üzülürken yalnız olmadığıma sevindim bir nevi 😀 birde yorumunun devamı açılmadı ikinci yerde yalakalık yaptım yine.. den sonrası
- +1 yıl
Yalakalık yaptım yine olmadı tipim uyuz herhalde 😂😂 Seninki de açılmıyo okuyamadım yav 😂😂
Soran+1 yılHer seyimiz ayni ilerliyor senle de kardes miyiz ne 😂 uygulamada böyle sorunlar oluyor gerçi.. valla ben de her isten kovulunca tipimi sorgulamaya başladım
- +1 yıl
Lanet olsun tipimizi beğenmeyip kovanlara bu nedir böyle ya işsiz mi kalcaz biz aç mı yaşıcaz dilenelim mi 😂
Soran+1 yılSanki bizi kovanların tipi çok iyiydii yaa. Asgari ücrete de zam geldiği şu dönemlerde işsiz güçsüz evde kaldık resmen 😪
- +1 yıl
Sorma ya sıkıntıdan da patlıyorum koca gün kovulsak bile bir hareket geliyodu hayatıma 😂
Soran+1 yılAl benden de o kadar. Sıkıntıdan ks'ye sardım valla.. hayatım monotonluğa büründü. Işte bir iki olay bir şey görüyorduk kovuluyorduk falan vakit geciyordu 😂
- +1 yıl
Aynen ya artık hevesim kaçmaya başlıyo yavaştan bu ne böyle işe giriyom ne zaman kovulurum acaba diye gün sayiyom 😂
Soran+1 yıl😂😂 sen yine giriyorsun ben artık nasılsa kovulcam diye hic girmiyorum ama evde de vakit geçmiyor
- +1 yıl
Yok ya bende girmiyom artık bakalım kısmet nasip illa bir yerlerde de bizi kovmayacak bir patron bekliyodur 😂
Soran+1 yılInsallahhh bilsem öyle bir patron bekliyor hemen yarın gider arar bulurdum 😂
- +1 yıl
ben bir yere girdim denenme süreci dediler yetersiz buldular kavdular ikincisi bir markette çalıştım ne oldu benden sorumlu amrim benden çok menun olmasına rağmen hiçbir şikayeti olmadığı halde beni işten çıkardılar ve amirim yani benden sorumlu kişi ben senden memmunum hiçibir sikayetim yok dedi ama amirim söyledi simdi haberim oldu sebebini bilmiyorum dedi işten çıkarıldı git belge imzala dediler yani 2 hafta sonra istifamı istediler
Hepsinden üçüncü gün kovulman düşündürücü. Muhtemelen hele ki ilk üç günde yapmaman gereken şeyleri yapmışsın.
İşe geç gitmişsindir, yanlış bir şeyler yapmışsındır.
Hızlı veya yavaş olman da o kadar önemli değil. Bazen yavaş ama düzgün iş çıkarmak önemli.10 Yorumla
sorun iletisim ve calisma sekli baska sorun arama
234 Yorumla
Soran+1 yılTip olamaz mı
Soran+1 yılYani o da var. Aslında bir işten çıkarılma sebebim ses tonumu müsteriye ayarlayamamam. Yani sert konuşmam gereken yerde yumuşak davranmışım falan.. 12 yıllık meslek hayatı derken 14 yaşında mı işe başladın
Soran+1 yılBüro yönetimi
- +1 yıl
surekli iletisim gereginden zor bir is nasil desem musteriden cok ofisle iyi iletisimde olursan bilgi alisverisinde bulunursan daha iyi olur snin icin bana gore yeniler herzaman iticidir eskiler icin sebebini bilmem ama yardim istyince ya da edince mubabbet iyi olunca hersey guzel gidiyor yani esas nokta bu aslinda :) bnde kovuldum bir kac kere
Soran+1 yılSen neden kovuldun? Çok kötü bir his ya özgüvenim sarsıldı daha işe de girmiyorum kovulurum diye
- +1 yıl
cok hirsli olup bickin olusumdan yanlis ise tahammul edemem mesela aldigimi haketmiyorsam rahatsiz olurum ya da yatarak para kazanj sevmrdigimden bundan dolayi birazda ego ve bilmislik var tabi ama genel sebep ani ve sert cikislarimdan dolayi 4 5 defa sutlandim. vazgecme bnce yasli kurtlar ustalik geciyor derler boyle durumlar icin tecrube ederek ogreniyor insan bir cok seyi senin sinavinda bu demekki erken tecrube etmek ilerde daha iyi yerlere ulasabileceginin alt yapisi aslinda umutsuzluga kapilma bence dogruya giden yol hatalardan gecer ;)
Soran+1 yılSenin yine sebebin belliymis en azından bende o da yok. Şu 3. Günleri atlatabilsem başarıya giderdim belki ama 3 günden öteye gidemiyorum ki 😬
Soran+1 yılAksine fazla sakin ve rahatım. Kendi halimde oturuyorum pc başında onu bile çok görüyorlar yaa. Simdi evde pinekliyorum bütün gün 😪
Soran+1 yılIlk işimde iş arkadaşları vardı fazla gürültülüydük konusur gülerdik falan ordan kovuldum 😀 diğer 2 iste yalnızdım sessiz sakin kaldım yine kovuldum
Soran+1 yılYoo sesim normal ama bilemedim ki konussam kovuluyorum, sussam kovuluyorum. Görüntüm yetiyor galiba kovulmak için 😂
Soran+1 yılKlasik ofis kızı hayalleri nasıl oluyor mesela 🤔 sen söyle ben uygun olup olmadığımı söylerim 🙂 mesela kovulduğum bir işe başkasını aldılar. Kız gösterişsiz ve bakımsız. Uzun zamandır çalışıyor
Soran+1 yılSeksi olduğumu söylerler ama bunlar için de bana tek uyan o sanırım. Bide bakimliyim giyime özen gösteririm de. Gözlük falan yok musteriyi havada karada kapmam otururum oyle 😀
Soran+1 yılTipe nie bu kadar... dan sonrasını okuyamadim uygulama tekrar yazar misin? Gözlüğe ihtiyacim olmadigi icin sevinmemiler ayrica yanii
Soran+1 yılGöreceli kavram sonuçta. Başkaları seksi olduğumu soyler ama belki onlar tipsiz görüyordur. Hiçbir sebep bulamayınca tipimi sorguluyorum ne yapayım. Bu arada burun yukarda derken 🤔
Soran+1 yılEvrak işlerine giremeden kovuldum bilemiyorum 🙂 bilgisayardan bilet kesiyordum sadece
Soran+1 yılRica ederim alıştım artık 😀 hayır laf falan çarpmadım öyle şeyleri sevmem zaten. Gayet saygılı kendi halimde takılıyordum işime bakıyordum. Ne istediler benden ya, korkudan daha işe de giremiyorum artık
Soran+1 yılGüzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim ama neden öyle düşündün anlayamadım 😇 bu arada akşamdan beri kafanı şişirmedim inşallah
Soran+1 yılYardımın için tesekkürler ama 3 kez isten kovulan birinin güveni hemen yerine gelemez diye düşünüyorum 🙂 şimdi yeni bir iş ilanı buldum kreşte çocuk gelişimcisi başvursam mı acaba 😀
Soran+1 yılÇocuklarla aram çok iyidir biraz da bu mesleğe mi yönelsem diyorum. Kovulmadık alan bırakmicam 😂
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
41Cevap
+1 yılPaylaşımını 3. dakikasında gördüm, 3 kere okudum. 3ünde de, neden 3. gün kovulduğunu anlayamadım... :D
122 Yorumla
Soran+1 yıl3'ü uğursuz rakamım ilan ediyorum şu saatten sonra.
- +1 yıl
Etmen de gerekiyor bence... :D
Soran+1 yılInanmayacaksın ama sevgilim de beni ayın 3. ünde terk etmisti 😬
- +1 yıl
Bir de Mart ayında terk etti dersen tam olacak... :D
Soran+1 yılYok Mart değildi neyse ki
- +1 yıl
İyi en azından 3 kuralı hayatının bir yerinde tutmamış... :D
Soran+1 yılIş hayatımda hep 3 kuralı tutmuş daha ne olsun
- +1 yıl
Şimdi soruna gelelim. Tipten dolayı olmadığı kesin, eğer tipini beğenmeselerdi hiç işe almazlardı. ..
Soran+1 yılAslında kovulduğum bir işe benden daha tipsizini aldılar uzun süredir o çalışıyor orada. Özgüvenimi yerle bir ettiler ya
- +1 yıl
Estağfurullah, olayın tipinle bir alakası yok bence, başka bir sebebi olamalı...
Soran+1 yılSebebini bir bilebilsem düzelticem de bilmiyorum sorun orda. 3 işten de 3. Gün kovuldum resmen
- +1 yıl
Kovulmak demeyelimde ona, işine son verilmesi diyelim. :D
Peki işine son vereceklerini söylerlerken hiç bir sebep sunmadılar mı?
Soran+1 yılValla sen çok kibarsın ama bu kovulduğum gerçeğini değiştirmiyor 🙂
1. işimde patron 3 günlük ücreti verdi sen bir kaç gün gelme lazım olunca haber veririz dedi.
2. işimde ben işe girince eleman lazım ilanını kaldırmışlardı, üçüncü günü tekrar o ilanı yayınladılar ben biraz şüphelendim tabi. Iş çıkışı bu zaten deneme süreciydi başkasını da deneyip haber veririz diye bahane uydurdular.
3. işimde de üçüncü gün iş çıkışı eve geldim az sonra kuzenim aradı. Patron bana söylememiş kuzenimi arayıp ona söylemiş. Daha işe gelmesin yapamıcak o falan demiş. Kuzenimden öğrendim.
Daha da işe girmem yaa evde de sıkılıyorum ama tüm iş tecrübelerim 3. Gün uğursuzluğu üzerine kurulu- +1 yıl
Gerçekten çok ilginç. Gittiğin yerlerde tam olarak hangi pozisyonda görev aldın?
Soran+1 yılIki işim bilet satışıydı. Gişe sorumlusu. Bilgisayardan bilet kesiyordum yani. Diğeri satış danışmanı
- +1 yıl
Allah Allah, aklım almıyor gerçekten. Birisi işine taş koyuyor olabilir mi?
Soran+1 yılHayır olamaz.. Başka bir sorun var ama ben de çözemedim
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun, eğer problemi tespit edebilirsen; lütfen buradan haber ver...
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim inşallah. Asgari ücrete zam geldiği şu günlerde işe girme hevesi geldi yeniden bakalım, eğer girer ve 3. Günde kovulmazsam haber veririm 🙂
- +1 yıl
Hadi bakalım, merakla bekleyeceğim... :D
Soran+1 yılSen yine de fazla bekleme de, umudum yok çünkü 🙂 tekrar teşekkür ederim ilgilendiğin için, senin de hakkında hayırlısı olsun..
- +1 yıl
Umudumuzu kaybedemeyiz hele ki dediğin gibi asgari ücrete zam gelmişken. :D
Estağfurullah, çok teşekkür ederim...
E-devlete girip işten çıkarılış sebeplerini kontrol et. Kimse kimseyi durduk yere işten çıkarmaz. Bir de 3 kere olmuş. Senden dolayı olmasa bile onlardan dolayı illa bir sebep vardır. Hangi devirde yaşıyoruZ? Peşinden hiç mi koşmuyorsun?
10 Yorumlaİşten kovulduğunda sana bir sebep söylerler. Bunu sorsaydın.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen sormadım onlar da söylemedi
- +1 yıl
Sebepler sayabilirim sen seç
İşinde iyi değilsindir. ( Beceri kabiliyetin düşük. )
İşinde dakik değilsindir. ( İşe gelmen gereken vakitte gelmiyorsundur veya saatin önemini bilmiyorsundur.)
Müşterileri kaçırıyorsundur. ( İstemsizce olabilir. )
Önce ki personelden daha kötü olduğundan olabilir. ( Gelen gideni aratır. )
Söylenen sözleri pek kaale almadığından olabilir.
Yalan attığını tespit etmiş olabilirler.
Bir iş yapacakken sürekli kaçıyor olabilirsin.
Dinlemiyor uygulamıyor boş geziyor olabilirsin.
Bulunduğun yerde eleman fazlalığı olabilir yeni olduğun için kovmak kolay yöntemdir.
Sahi ne iş yapıyordun? :D
Soran+1 yılGişe sorumlusu. Güzel sebepler saymışsın da kendime uygununu bulamadım ama dakik olmayabilirim biraz yavaşım
+1 yılSebepsiz işten çıkarma olmaz. bir değil iki değilse.. belki buna sebep sen olabilirsin.
Bulunduğun konum ve mesleğin nedir bilmem ama.. bir gerekçe sunulmadan kimse isten çıkartılamaz ki bunun sebebini belki sen biliyorsundur?10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 3b cevap paylaştı. Ben bu yaşıma kadar hiç çalışamadım korkuyorum özgüvenin yok zaten işte bulamıyorum
135 Yorumla
Soran+1 yılNeden korkuyorsun hadi ben kovula kovula artık ben de korkuyorum da sen kovulmamıssın
Soran+1 yılDenizci olabilirsin. Gemilere vasıfsız eleman alıyorlar mesleği olmayanlar için
Soran+1 yılAlla alla niye ki. Neyden korkuyorsun sen. Bence bir dene korkularının üstüne git
Soran+1 yılPsijikoga gittin mi hic ve ailen bu duruma ne diyor
Soran+1 yılPsikologa*
Soran+1 yılSosyal fobin mi var yani tuhaf durum
Soran+1 yılSevgilinde mi olmadı hiç
Soran+1 yılOkula falan gittin mi peki
Soran+1 yılEe nasıldı peki ortam. Dışlandın mı? Korkmana sebep ne? Sonuçta dışarda vakit geçirmissin
Soran+1 yılPsikolojik destek almalısın ve ise girerek adım atmalısın bence
Soran+1 yılKasiyerlik vb.. işleri yapabilirsin
Soran+1 yılDalga mı geçiyorsun
Soran+1 yılHayır komik değil üzücü geldi. Bence psikologdan destek al bu şekilde ömür mü geçer
Soran+1 yılYoo daha hayatın başlarındasın. Tam evlenmeklik yuva kurmaklık yaşlarındasın. Işe gir çalış ordan sevebileceğin birisini bulursun evlenirsin çocukların olur vs.. bunlar için tam zamanı
Soran+1 yılÇok karamsarsın. Kardeslerin falan yok mu? Ailen bu durumunla ilgilenmiyor mu
Soran+1 yılKolundan tutup zorla çıkarsınlar. Allah korusun ama yarın bir gün ailen yanında olmayınca ne yapacaksın
Soran+1 yılSağlamak istersen sağlarsın ama istemiyorsun
Soran+1 yılAllah sonunu hayır etsin Ne diyeyim ki başka
- 10 Yorumla
+1 yıleğer mankenlik ajansında çalışmıyosan tiple alakası yoktur
10 YorumlaTipsiz olsan işe almazlar la zaten. Sebep sormadın mı bişey demediler mi ne biliyim çok garip
10 Yorumlaişverenler iş yapacak insan arıyor. sana söylüyorlardır aslında neden kovulduğunu ama sormalısın sebebini bariz hatalarından kovuluyorsundur
00 YorumlaBen ikinci kez kovuldum, hele ki benden sorumlu olan kişi yani amirim, benden çok memnun olmasına rağmen. Buna ne diyeceksin
00 Yorumla
+1 yılBoşver, iş tecrübesi olur işte :D benim baya fazla var tecrübem
10 Yorumla
+1 yılSebep olarak ne söylediler?
12 Yorumla
Soran+1 yılSebep söylemediler bir kaç gün gelme falan
- +1 yıl
Aa ne garip😕
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe alanı illaki kendinde ara kaçamak yapıyosundur belki
10 Yorumla
+1 yılmeslek nedir ve iş tercihi nasıl yapıyosunuz?
10 YorumlaNe tarz işlere girdin
10 YorumlaKurumsal şirketlere gir kovamazlae
10 YorumlaTanımıyoruz seni.3 kez olmasının bir sebebi olmalı
10 Yorumla
+1 yılBunu nerden bilebiliriz. Demekki düşük çenelisin
10 YorumlaOnu biz değil sen bileceksin
10 Yorumla
+1 yılnasıl yani gerekçe ne kovulmanda peki
10 Yorumla
+1 yılDaha iyisini bulmuş olabilirler
10 Yorumla
+1 yılBilincaltin bu durumu sana cekiyor olabilir
20 Yorumla
+1 yılCalistifin yere bagli
114 Yorumla- +1 yıl
Nede çalışıyorsun
Soran+1 yılKovuldugum icin çalısamıyorum. Bilet satış gişede
- +1 yıl
Sebeb
Soran+1 yılBilmiyorum
- +1 yıl
Giyimin nasil
Soran+1 yılNormal pantolon bluz falan
- +1 yıl
Sahibi erkekmi
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Sana karsi tutumu nasildi bakıyor muydu
Soran+1 yılHayır mesafe vardı
- +1 yıl
Yasi yakinmi6
- +1 yıl
Gise de tek miydin
Soran+1 yılTektim
- +1 yıl
Parrona gostermemissin O zaman
meslek neyki?
11 Yorumla
Soran+1 yılBüro yönetimi
Yaa üzülme be😪 nerde yaşıyosun iş buluruz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılelin ise yatkin degilse ondandir.
10 Yorumla
+1 yılBunun bir cok sebebi olabilir
10 Yorumla
+1 yılVerici olmadığın için olabilir
10 Yorumla
+1 yılDetay vermeden bilemeyiz..
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bunu işverenine sorana *mk.
00 Yorumla
+1 yılGörmeden tip yorumu nasıl yapılır
10 Yorumla
+1 yılsorun performansın olabilir
10 YorumlaKendi işinizi kurun
20 Yorumla
+1 yılne islerini bunlar?
10 Yorumla
+1 yılenflasyon
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDemekki işini iyi yapmıyosun
10 Yorumla
+1 yıltip ne alaka
12 Yorumla
Soran+1 yılTipimi beğenmeyip çıkarıyorlar belki
- +1 yıl
olmaz öyle şey
Meslek?
17 Yorumla
Soran+1 yılBüro yönetimi
Soran+1 yılTip olabilir mi sebebi
Soran+1 yılEtraftan beğenilirim aslinda ama kusursuz istiyorlarsa artik bilemicem
Soran+1 yılNasil birisin derken
+1 yılİnşallah tipindendir, sorun beynindeyse daha kötü
00 Yorumla
+1 yılen ıyısı salla
10 Yorumlaçekingenlik olabilir
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Boşver cekemezler seni
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 907 cevap paylaştı.
+1 yılYetersizsizdir
10 Yorumla
+1 yılNerde yasıyosun
10 YorumlaGörmek lazım
10 Yorumla
+1 yılNerden bilelim niye
00 YorumlaBoşver
00 Yorumla
+1 yılbakmam lazım
10 YorumlaBizimle çalış :D:D
10 Yorumla
+1 yılbilmiyorum