Psikolojik araştırmalara göre çalışan kadınlarda depressiv hallar daha az ve kendi değerini, kıymetini bilme daha çok oluyor. Çalışmayan kadınlar günlerinin çoğu kısmını televizyon karşısında geçirdikleri için stres oranları daha yüksek oluyor..
Sizce çalışan ve çalışmayan kadınların psikolojisinde hangi temel farklar olur?
Bana kalırsa ben her zaman kadının çalışmasının taraftarıyım :)
Çalışan kadınlar çalışmayanlardan daha mutlu ve özgüvenli oluyormuş. Sizce kadınlar mutlaka çalışmalı mı?
ben annem çalışmıyordu eskiden o zamanlarda sürekli uyurdu dışarı zar zor çıkardığımda yoruldum der eve geri dönerdik mutsuz ve sinirliydi. iş hayatına başladığında çok sosyal oldu artık tatil günerinde bile evde kalamıyor
Bu karekterle ilgili birşey. Ev kadınlarıda aslında o kadar çok çalışıyor ki..! Çalışan kadınlarda öz güvensiz olabilir. Bu abladaki öz güven kaç çalışan kadında olabilir ki?😊
o abladakı özgüvenlik değil "alışkanlık", Nizami Gencevi`nin "7 güzel" eserinde Fitne obrazına benzettim. Orda da kız çocukluktan bir ineği kucağına alıyormuş, inek büyüdükce yine de kaldıra biliyormuş :)
annem çalışan birisi. her zaman der ki, "işe gidince daha mutlu oluyorum. Kafam rahatlamış oluyor". İşe gittiğinde de aynı işi yapıyo, gitmediğinde de. Aksine gitmediği günlerde televizyona daha çok bakıyor :)) Çalışan bir kadın sosyal birisidir
Vakti zamanında bir bölgede iki ormancı varmış. Ormancılardan biri, diğerinin ondan dahs çok odun kesmesine anlam veremezmiş..! Ertesi gün yemek molası vermemiş ama yinede diğer ormancıya yetişememiş, ertesi gün hiç mola vermemiş ve işi daha geç bırakmış ama yine yetişememiş. Ertesi gün diğer ormancının yanına giderek: "arkadaşım, nasıl yapıyorsun, ben sürekli çalışırken, sen sürekli mola verirken, ben sana yetişemiyorum." "Bak" demiş öteki ormancı, "ben daha az çalışırım, çok ağaç keserim, doğrudur. Bunun nedenide, sık sık baltamı bilemem."
Eve tıkılı kalmakta böyle birşey, bilenmeyen, parlamayan bir akıla sebep oluyor. Çalışmanın şöyle bir güzelliği var ki, işte evden, evdede işten kafa olarak uzaklaşırım hatta unuturum, buda ruhumun nefes alması sağlar.
Mantıklı neticede ekonomi gücün varsa kendine daha fazla güvenirsin. Evli olup da çalışmayan insanlar bu konuda tedirgin oldukları için genelde istemeseler bile evliliğini sürdürmek zorunda kalıyorlar mesela bu bile başlı başına bir kıstas
işsizlik sadece kadınların değil erkeklerin de mutsuz özgüvensiz olmasına neden oluyo ben mesela ğsikolojik bunalımdayım işsizim bu yaşıma kadar işim olmadı
En İyi Cevaplar