EMNİYETDE BEKCILIK ALIMI ILE ILGILI DOVME SORUN OLURMU?

İL OLARAK 2017 BASINDA ARANAN SARTLARDA (1)( Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin 24’üncü maddesi gereğince çarşı ve mahalle bekçisi olarak atanacak kişilerde polis memurlarında aranan sağlık şartları aranacak. Bekçi adaylarında en az 167 santim boyunda olmak ve beden kitle endeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak şartı aranacak.) SONRASINDA ASAGIDAKI GIBI DEGISTINI GÖRDUM VE ANLAMADIM NET BISIDE BULAMADIM YUKAR DAKI GIBI OLSA DOVME OLMAZ GIBI GELIYOR AMA ASAGI DAKI GIBI NEDEN DEGISTI SONRADA DEGISINCE OLUYORMU SIMDI ANLAMIS DEGIRIM BILEN var mı ACABA BU KONUDA BILGISI OLAN

(2)(YENİ DEGİSEN ) d) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemek,

e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

f) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’nci maddesindeki şartları taşımak,
EMNİYETDE BEKCILIK ALIMI ILE ILGILI DOVME SORUN OLURMU?