Eğitimcilerin bu sığ görüşü beni çileden çıkarmıyor değil. Ne demek matematik bilmeyen öğrenci bilmem ne felan. Pardon ama neden o zaman sözel bölümü var ya da sadece dil. İnsanların neye yatkın olduğunu bilemezsin sayısal yönden zayıf olan sozelde gayette başarılı olabilir. Ben bu açıklamayı kabul etmiyorum hiçbir etik yani yoktur hele ki oturduğu o koltukta.
YÖK Başkanı Yekta Saraç'in yaptığı açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz?
Adamın sadece matematiğe yoğunlaşmasının sebebi ülkenin matematiğe karşı ön yargılı davranması malesef ki ülke matematik alanında çok geride eğer temel matematiği bile üniversite sınavında yapamıyorsak neden o kadar sene okul okuyoruz? Bir sayısalcı iyi kötü türkçeyi yapmayı deniyor ondan bol puan alabilmesi için o zaman bir sözelcide en azından temel matematik bölümünü yapmayı deneyebilir. İkinci oturumda zaten herkes kendi alanına yoğunlaşacak.
Boş insanları üniversite mezunu yapmak , tamamıyla cahil ve kendini eğitmekten yoksun 'İslamcı gençlik' adı altında bağnaz bir nesil yetiştirmek için bu kadar uğraştıktan sonra bu açıklamalarınız sadece komiğime gidiyor.
Bu açıklamayı yaparken iki katlı integralleri kastettiğini sanmıyorum. Bu sözü fizik, kimya ya da biyoloji için söylemiş olsaydı karşı çıkardım ama matematik için desteklerim. Bir kişi sözelci bile olsa matematiğini ilerletebildiği kadar ilerletmeli. Çünkü analitik düşünme yeteneğini ciddi oranda geliştiriyor.
Teknoloji çağında oldugumuzun farkındayım. İnsanların nelere yatkın olabileceginin de. Bu açıklamayı kabul etmiyorum. Madem matematik üzerine bir sistem kurmaya calisiyorlar ise meslek ve imam hatip liselerini kapatsinlar. Malesef sihirli bir deynek yok elimizde sınavdan önce dokunduralim
En İyi Cevaplar