Ben avrupa da yaşıyorum ve güzel sanatlar okumak istoyorum, bölümüm resim, heykel, grafik, seramik,... Her şeyi kapsıyor. Daha sonra sanatçı olarak çalışabiliyorsun, ya da bir sene daha okuyup sanat öğretmeni olabiliyorsun. Maalesef sanat okuyanlara karşı çok ön yargı var "zekân başka bölümleri okumaya yetmiyor mu, para kazanamazsın, iş bulamazsın, doğrudürüst bir bölüm seç" diye düşünenler var, ama bunları söyleyenler kültürlü görünebilmek için müzelere gitmeyi biliyorlar, o müzelerdeki eserleri yapanlar da güzel sanatlar mezunu, onlar olmasaydı sanat müzeleri de olmazdı. Neden sanat okuyanlara karşı bu kadar ön yargı var. Siz bu bölümü okuyan biri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Güzel Sanatlar okuyan biri hakkında ne düşünüyorsunuz?
hicbisey dusunmuyom onu okicana hafizlik okusun guzel sanatlarin ona bir faydasi olmaz kabirde
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
hafızlık okuyamam ki avrupa da yaşıyorum burada yok 😕 ama islam öğretmenliği bölümü var ve onu yapmayı düşündüm bir ara fakat çok utangacım, yani bir sınıfın önünde ders vermeyi beceremem bu yüzden vaz geçtim
kafirlikle ne alakası var neden böyle düşünüyorsun? ona bakarsan hiç bir bölüm bize sevap kazandırmaz sağlık bölümleri ve ilahiyat dışında. Yani ben şimdi edebiyat, ekonomi ya da iletişim okusam yine ahiretime bir yararı dokunmayacak. Hem sanatın islamda bile yeri var, camileri, kuran kılıflarını, kıyafetlerin desenlerini yapanlar da sanat mezunu, hatırlatırım
olabilir bak kizim sunu idrak et bu dunyaya bir gelis amacin var ve bir gun gideceksin bunun farkina varip yasa ha yok ben olumsuzum diyebiliyosan dinleme beni
ya evet abi tamamen hak veriyorum zaten sana bu konuda fakat sanatın kafirlikle ne alakasi var? Ben ekmeğimin peşindeyim, yani yeteneğim var ve bunu kullanarak para kazanmak istiyorum. Hem ilerde belki utangaçlığımı yenip bir üniversitede sanat öğretmenliği yapabilirim, ya da psikyatiri hastanesinde hastalara sanat terapisi verebilirim.
ya degil tabi islami amacli yapiliyosa ama yok pikoso mikoso gibiyse kafir isi senin iyiline soluyom kizim kafir islerine ozenme cennet isin yasa kafana gore yasama sana faydasi olmicak cunku ilim irfan itikad sahibi ol
Evlenmek istemeyeceğim bir meslek dalı hayat stili bana fazla gelir
0
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
neden? bunu yapan biri nasıl bir hayat stiline sahip olabilir ki? Ben başkalarına sanat ögretebilirim, bir üniversite de ögretmenlik yapabilirim, ya da bir müzede çalışabilirim ya da psikolojisi bozuk olan insanlara hastanelerde sanat terapisi verebilirim. Bu mesleğin diğer mesleklerden ne farkı var?
Mesela muhtemelen o bölümü okuyan opera bale ve sergilere vs. İlgili olacaktır ha diyelim ki bende gittim o bir resme bakınca şöyle postmodern çizgiler var böyle sürrealist bakış açısı var diye bakacak olaya bense kağıda boya dökülmüş diye bakacam falan yani arkadaş çevresi de öyle olacak ayak uydurmak zor
haa anladım, yok be ben opera ve baleyi hiç sevmem, hatta bir keresinde lisedeyken klasik müzik konserine gitmiştik cinnet geçirecektim 😂 Sanat yapmayı seviyorum ama sanatın bilgileri ilgimi çekmiyor, ben öyle sandığın gibi biri olmam ki öyle insanlardan hiç hoşlanmam.
O zaman güzel bak işini profosyonolce yapıp hayat tarzını normal bir şekilde yaşamak sevindirici yanlış anlama sanatı çok severim aslında ben şiir, roman, tiyatro falan ama herşey dozunda güzel :D
ya çok güzel bir meslek, hatta şu an üzüldüm baya çünkü ben de onu yapmak istiyordum aslında, ama maalesef oturduğum ilde bu bölüm yok ve bunun için başka bir ilde yurda yerleşmem gerekiyor ama ailem yurt paramı ödemek istemediği için vazgeçmek zorunda kaldım 😔 sanat da zaten ikinci tercihim.
çok saçma dimi, avrupa da yaşıyorum güya, herkes ne kadar şanlı olduğumu söylüyor ama bilmiyorlar ki daha istediğim bölümü bile yapamıyorum babam yurdumu ödemiyor diye 😢
Hadi ya ne güzel tesadüf bende PDR okuyorum ve güzel bir bölüm evet zorlukları var ama mesleki doyumu güzel seni sürekli okumaya ve güncel kalmaya itiyor :)
İnsanın iyi fırsatlar yakalaması dünyanın neresinde olduğuyla değil elindekilerle neler yapabildiğiyle alakalıdır bu yıldızlara bakıp kutup yıldızını farkedebilmek gibidir bende çok istedim ama aynı sebeblerden ayrı eve çıkamıyorum şu an yinede önümüze sunulan fırsatlar belki de bizim ışığımız ve hayata tutunma sebebimiz olacak bir şanstır :)
evet haklısın fakat şimdi en sevdiğim şeyden, yani psikolojiden vazgeçmek zorundayım ve bu çok acıtıyor. Ne yaparsam yapayım içimde hep uhde kalacak diye korkuyorum. Neyse hayırlısı olsun.
Vazgeçmek zorunda değilsin psikolojiyi sanatınla öyle bir yorumlarsın ki kimi insanlar onda kendini bulur ve rahatlar yani işini yaparak psikolog olabilirsin:)
Ben hazırlanırken bazı kişilerden bu tepkileri aldım. Hatta daha da ağrılarını aldım genelinde nü desen çalışıyorum ve insanlar bana farklı gözlerle bakıyorlar. Bunlar tamamen cahilliklerinden ötürü bunu unutma. Baraj puanını küçümsüyorlar yetenek sınavlarına hazırlanırken ne kadar çırpındığımızı kimse bilmiyor. Her gün şehir değiştirip o yorgunluk ve stresle 300 kişi ile beraber sadece bir bölümün sınavına giriyoruz ve o bölüm max 30 kişi alıyor. Kaldı ki mülakata hiç girmiyorum. Yazdığın yazı kısmen doğru ama her ressam gsf mezunu değil örneğin van gogh. Eğer gerçekten istiyorsan ve bunun için çaban varsa ve biraz yetenek seni ön plana çıkarır kesinlikle insanların fikirlerini önemseme derim. Ben öyle yaptım.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
anladım, çok teşekkür teşekkür ederim, tamamen katılıyorum. Allah hepimize farklı yetenekler vermiş ve biz bu yetenekler doğrultusunda mesleğimizi seçmeliyiz, insan hangi dalda başarılıysa ve seviyorsa o meslekte mutlu olur. Ayrıca her bölüm gibi güzel sanatlar da çok azim ve çaba gerektiriyor.
ya sanatla ilgili pek bir bilgim yok sadece sanat yapmayı seviyorum. okula gidince öğrenirim nasıl olsa, fakat pek ilgimi de çekiyor diyemem, yani sanat yapmayı sevip de teorisini sevmeyen birinin bu bölümü yapması doğru olur mu sizce?
En İyi Cevaplar