MESLEK LISESI AVANTAJLIMI TARTISALIM?

Ben meslek lisesi cocuk gelisim mezunuyum 8. sinifta bize rehberlik hocalari meslek lisesini seçin daha avantajli dediler kiz meslek lisesleri okularini gezdirip tanitim yaptilar bölümleri filan benimde aklima yatti seçtim meslek lisesini bana uygun olan cocuk gelisimdi babamda onu istiyordu baska bölüme yollamam dedi annem ise giyim istiyirdu cocuk gelisim geldi benim oldugum donem kontenjan az oldugu için giyum bolumdekilerini bize aktardilar giyim bölümünde staj yeri bulmak zormus staj yapmiyorlarmis giyim bolumdekiler ben lise sona geldim staj yaptim tecrube 1 sene olarak sayiyorlar ama 2 sene ariyorlar ozeler cok cocuk gelisimci olsugu icin kendi adamlarini aliyorlar is bulmak sıkıntılı oluyor cogu isyerleri asci garsonluk filan yiyecek ve icecek bolumu istiyor marketler markete calismis eleman filan olan cocuk gelisimcilere oluyor Şu an aciktan okuyorum sizce haksizlik degilmi cocuk gelisimciler normal de yardimci ogretmenlik meb da basvurup aliniyor biz gidince dalga gectiler lise mezunu gelip bizden is istiyir diye oysaki bize hocalar soledi meb basvurun ihtiyac cok diye oyle olsa benim sinif arkadaslarim calismazdi hersey torpille olmus magazalara dukkanlara basvuruyoruz yok biz tecrübeli 16 17 18 aliyoruz 20 yasindaki ni almiyoruz eee ne anladim ben bu isten benim tecrubem tek cocuk gelisime var Şu an açıktan okuyorum 2 yil bitmesini bekliyorum meslek lisesi bos akliniz varsa okumayin eger ben daha fazla okumak istemiyorum diyorsaniz ticaret bölümlerine gidin ascilik giyim v. b bolumlere
MESLEK LISESI AVANTAJLIMI TARTISALIM?