Bir iki ay sonra YDS sınavı var. Sınava hazırlanmaya başladım gibi. Ama aranızda YDS tecrübesi olan arkadaş varsa bana öneride bulunabilir mi? YDS'ye nasıl çalışılır?yds çalışma sistemi
Müstakbel bir İngilizce hocası olarak İngilizce bilinme seviyesi diye bir şey yok. Doğru konular hakkında İngilizce kelime haznesinin yeterli olması önemli. Nasıl çalışacağına gelirsek; Reading'ler çok önemli reading'ini geliştirmen gerekiyor. Kitap önerileri olarak; - "Reader at work 1 ve 2" yi kesinlikle bitirmelisin. Oldukça keyiflidir zaten insana kültür yükler. -Els yayıncılığın "English Through Reading" kitabı var onu da bitirebilirsin.
Grammerin ne kadar iyi bilmiyorum ona karışamayacağım. Oldum olası grammer sevmeyen bir insanım zaten (sebebi aşırı kolay olması matematik öğrenir gibi öğreniyorsun) *Kelime soruluyor zaten. İlk 5 soru kelime 2-3 soru phrase verb oluyor. Phrase demek deyim demek zaten. Phrase'leri yani deyimleri reading çözerken öğreneceksin. phrasten kastım şudur bring smt up, düz kafayla bakarsak "bir şeyi yukarı getirmek" olarak gözüken bu kelime bütünlüğü aslında "bir şeyi yeniden çıkarmak yüzeye çıkarmak" anlamına geliyor. Türkçe'de "kafayı yemek" gibi gerçekten kafayı yemiyorsun sadece deliriyosun veya sinirleniyorsun :D
*Kelime için sözlükten teker teker kelime aramayacaksın. Yds için sayısız kelime kitapları var özellikle Yds için bak Çünkü Yds'nin sorduğu kelimeler birbirine benzer.
YDS Nasıl Çalışılmalı?
* Skype gibi uygulamalar üzerinden İngilizce konuşan insanlarla İngilizce konuşup pratik yapabilirsin. Böylelikle İngilizce kelime haznen genişleyecektir. *İngilizce çocuk hikaye kitapları okuyabilirsin. Okurken bilmdiğin kelimeleri sözlükten bakarsın. Grammer açısından çok iyi olur senin için.
*YDS çıkmış sorulara bakmalısın. Önceki yıllarda ÖSYM neler sormuş, hangi konular üzerinde durmuş, hangi konuları yok saymış hepsini öğrenirsin bu sayede. Kitapçılarda set halinde Yds çıkmış sorular kitapları satılıyor. Bir tanesini satın alman yetecektir. Satın almak istemiyorsan da ÖSYM'nin sitesinden geçmiş yıllarda çıkmış YDS sorularına göz atabilirsin. Çıkmış sorulara buradan bakabilirsin. Bu önerilerime kulak asarsan;
yds ye nasıl çalışılır problemini halletmiş olacaksın. Şimdiden kolay gelsin :) İngilizce tek başına çok zor çalışılır seni iten bir şey olması lazım büyük ihtimal ilk günden pes ediceksin ama hadi hayırlısı.
Ben yds sınavına girmedim fakat yds sınavına giren tanıdıklarım lys sınavından daha zor olduğunu söylediler ki bence de öyledir. İngilizce lys sınavı için bile öğretmenim en az 1 yıl hazırlanması gerektiğini söylerdi. Senin yd seviyeni bilemem ama bana göre çalışmak icin geç kalınmış. Ösym bu sonuçta değil mi 😉
Umarım istediğin başarıyı elde edersin. Bu zamandan sonra aynen test çözmelisin. Bulabilirsen çıkmış sorulara göz at derim. Birde ELS yayıncılığı öneriyorlar bu tur sınavlar için.
Şimdilik yapacağın tek şey bir YDS hazırlık seti alıp gün aşırı onları çözmen, çalışman. Çok yüksek bir puan bekliyorsan çalışmak için geç kalmış olabilirsin. Ama intermediate seviyesiyle iki ay düzenli ve sıkı çalışarak 70'li bir sonucu garantilersin diye düşünüyorum.
YDS , Yökdil , YDT gibi bir çok sınavın çıkmış veya çalışma sorularının yüklendiği mobil uygular var bu sınava hazırlanan herkesin ücretsiz bir şekilde kullanabileceği. Reklamlar minimum düzeyde olan birini önerebilirim. Premium vs gibi ücret talepte yok bunu kullanmıştım ben telefondan ara sıra soru çözerken. appstore ve play store'da 'Bricklish' ismi ile erişebilirsiniz. Şimdiden başarılar ! apps. apple. com/tr/app/bricklish/id6447535391? l=tr play. google. com/.../details? id=com. ile. briclish
2 ay kısa bir süre bu kararı aldığına göre Grammer bilgin vardır birazda dilin vardır benim önerim grammer konularını 1 hafta içinde tekrarlaman eğer eksik varsa 2 hafta da olabilir hergün düzenli çalışma şart çok çalışma değil cok calışmak pek faydali değil az ve öz grammer bittikten sonra kelime bilgisi çok çok çok çok çok çok çok çok önemli kelime bilirsen çoğu soruyu yaparsın yokdil tekrar yapılacak bu sene sanırım onda da şansını dene bence
Facebook'ta gruplar var. Belli başlı kalıp sorular var. Kelimelere baya hakim olmak gerekiyor. Kardeşim o kadar kursa gitti son sınav 25 aldı :))) Zor bir sınav çevreden duyduğum kadarıyla. İngilizce öğretmenleri bile çakılıyormuş...
En İyi Cevaplar