Hep deriz ya bir çizgin olsun diye. İşte hayatta ilerlediğimiz o çizgi ya da çizdiğimiz yol artık ne derseniz ona, arada sapmalar göstermeli mi yoksa hep aynı doğrultuda mı ilerlemeli? Peki siz yolunuzu çizdiniz mi? #BenimYolumSendin #SendeYürüdüm #SendenHiçŞaşmadım #LakinNedenBittin
İnsan hayatta tek bir yoldan mı ilerlemeli? Yoksa önüne çıkan fırsatları değerlendirmek için farklı yolları da mı kullanmalı?
Hayat adaptasyondur. İnsanın çeşitli durumlara çeşitli şekillerde adapte olması gerekir. Bazen sağa veya sola sapmak iyidir. Dümdüz yolda yürümek tek bir düşüncede olmak gibidir. Mesela her şeyi konuşarak veya her şeyi şiddet ile çözemezsin. Bazen konuşarak çözmek gerekir bazen şiddet gerekebilir. Bazense kaçmak gerekir. Bu sadece bir örnek ama. Bir başka örnek, yıldırım bile zikzaklar çizerek yer yüzüne ulaşır. Çünkü en az dirençli yolu takip eder. Demekki neymiş? Düz yol her zaman en kısa ve doğru yol değilmiş.
İyi açıkladım ama beeeeee :DDDDDD
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence karşına ne çıkarsa ona bakmalı. Eğer düz bir yolda gidilebilcek bir şey varsa ( kariyer , eş gibi ) ona dosdoğru gidersin sapmadan. Eğer ki farklı şeyler çıkarsa karşına onuda iyi değerlendirmek gerekir ama en önemlisi şudur ki... Hangi yolu seçersen seç , önemli olan o yolda beraber yürüyebileceğin birini bulmaktır. Nokta. Hemde ahanda burda --->>> "." <<<--- :)
İnsan hayatta sadece bildiği yoldan ilerlemeli asla bildiği yoldan sasmamali ve önüne çıkan tüm engellere rağmen yurumeli herkese ve herşeye inat laflara ortam daki laflara aldırış etmemeli onlar hep konuşur ve hic susmaz sadece kendi dediğini yapmalı iste o zaman kazanir
Bence insan kesinlikle tek bir yolda ilerlememeli. çünkü her yol kendine özeldir, tek bir yoldan sadece tek tip şeylerle karşılaşır, öğrenirsin. ama arada bir farklı yollara geçersen (bence) bir kere farklı yönden bilgiler, tecrübeler, düşünce tarzları edinirsin, bence
Fırsatlar denk geldiği zaman değerlendirmek gerekiyor. Bir daha ki sefere denk gelmeyebilir ve keşkelerle yüzleşmek zorunda olabilirsiniz düşüncesindeyim.
Akıl uzun geniş bir yol üzere ilerler. Zeka ise dönemeçlere, kestirmelere yönelir. Tek bir yoldan ilerleyen, doğru yolda ilerleyemez bu hayatta. Yanlış yolda ilerliyordur bazen insan, yolunu değiştirmeli. Ağaç değilki şu insan..
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İnsan hayatta tek bir yoldan mı ilerlemeli? Yoksa önüne çıkan fırsatları değerlendirmek için farklı yolları da mı kullanmalı?
En İyi Cevaplar