İnandığınız şey uğruna onca yıl okudunuz. Ya da bin bir türlü emeklerle çalışıp didinip bir yere geldiniz. Peki ya doğru meslegi seçmemişseniz. Evet onca yıl okudum ama bu meslek beni ifade etmiyor dediğiniz oldumu?
Ben psikolog olmak istemiştim hevesli ve bunu için birçok çaba safediyordum ama olmadı tercih zamanı geldiğinde yeterli puanı anlamamıştım ara verip bir sene daha hazırlandım bu sefer puanım yeterli idi ama ekonomik sorunlarım yüzünden 4 yıl benim için zaman kaybı olarak geldi sorumluluklarımda olunca, ara verip iş hayatına atıldığımda da haritacılık sektörü ile tanıştım ve bu mesleği neden icra etmeyeyim deyip ona yöneldim iki yıllık bir önlisans programindan tekniker unvanını hak kazanarak mezun oldum, mezun olduktan 2 ay sonrada iş bulup çalışmaya başladım simdi oturuyorum düşünüyorum bazen 'fedakarlıkta bulunmasaydim ne olurdu' diye ve doğru karar verdiğimi düşünüyorum psikoloji adına akademik kariyer yapamasamda sosyal medya mecralarinda geçmişteki beni tatmin ediyorum yazıyorum sağda solda.. Şimdi gelişim isteyen bir mesleğim var ve ben ne kadar öğrenirsem öğreneyim az geliyor işimin en iyisini yapmaya çalışmak beni memnun ediyor mühendislik çalışmalarında bulunmak da güzel tek sıkıntı aşırı resmiyet beyli meyli hepsi robot birgün aşırı sıkılıp abicim bana bey deme rica ediyorum ismimle hitap et daha memnun olurum demiştim.. neyse çenem düşük kusura bakmayın özetle doğru mesleği seçip sevmediğimi hiçbir zaman bilemeyeceğim ama bir şeylerle uğraşamam edinmek güzel delirmekten kurtarıyor insanı
şu an mutluysanız ve işinizi severek yapıyorsanız bence doğru adım atmışsınız hayatta bazen kötü sanıp üzüldüğümüz şeylerin. Zamanı geldiğinde daha doğru şeylere sebep olduğunu görüyoruz.
hayır mutlu değilim ama işimi severek yapıyorum. söyledikleriniz de haklısınız insanız yanılgıya düşebiliyoruz her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır diye güzel demiş atalarımız ki hoş rabbimizden de hep hayırlısını isteriz ya belki de bu sayede sonradan doğru olduğunu görüyoruz
şu an okuduğum ve 2(belki 3) sene sonra mezun olup meslek sahibi olacağım bu bölümü, çok fazla düşünerek artılarını eksilerini hesaplayarak seçtim, ve memnunum.
En İyi Cevaplar