#İngiliz iş adamı Richard Branson, ''Önce müşteri değil, önce personel. Eğer personellere iyi davranırsanız onlar da müşterilere iyi davranır.'' diyor. Peki siz Richard Amca'ya katılıyor musunuz?
Richard Amca'ya katılıyorum, önce personel.
Richard Amca'ya katılmıyorum, önce müşteri.
Benim hiç ticari zekam yok, anlamam bu işlerden.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İş adamı olsaydınız önce müşterilerinize mi iyi davranırdınız yoksa personellerinize mi?
Sebebini görene kadar katılıyordum. Hatta dedim ki, vay be. Saf mıyım neyim.. Ben sandım ki, Richard çalışanın da çıkarını düşünen bir adam. Ama farkımızı unutmuşum, ben ticaret yapmıyorum. İnsan insandır. İnsana sadece insan olduğu için iyi davranırsın. Velhasılkelam ticari zekaya boğulmuş insancıklara antipatim var. şu an Richard da bu gruba dahil oldu, kendisini tebrik ediyorum :S
Uzun süre hastanede kalmalık bir rahatsızlığım yok aslında. Sadece boğazımın sıkıldığını hissediyorum ve baş ağrısı. Bugün gene şiddetli baş ağrısı vardı ama tansiyon 15 çıktı acilde. O gün gittiğimde 19 idi.
ben patron değilim ama personeli sikmeyen patron o işi yürütemez. bir abim vardı işyeri vardı 8 kişi çalışıyordu. bir bayram dediki işçim parasız kalmasın diye cebimdeki bütün parayı onlara verdim züğürt bayram geçirdim diye. dedim sen paron olamamışsın hiçkimseye vermeyip kendin yiyip gezersen patron olursun. dediğim gibi şimdi kapattı iş yerini el işinde çalışıyor
Zaten iş dünyasında böyle bir denge vardır. Bir kurum içerisinde personellere nasıl davrandığın çok önemlidir. Onlara verilen motivasyon, işlerini severek yapmalarını sağlayacaktır. İşini severek yapan personel zaten müşterilerle arası hep iyi olur. Ama yok sen personele köle gibi davranıp gereken koşulları bazı nedenlerden dolayı sağlayamıyorsan işte o kurum müşterileriyle olan dengesini de kaybeder.
Güzel soru olmuş bu tebrik ederim.. Alışverişlerde tüketici olarak tercihim personelini mutlu edebilen firmalardir. Bu bağlamda işveren olmuş olsaydım personelime maddi manevi en iyi çalışma koşullarını sunmak 1 numaralı tercihim olurdu. En iyi yatırım insana olanıdır.
Amcaya katılıyorum önce personel. onların motive olup pozitif enejilerini işe ve müşterilere yansıtması büyük artılar kazandırır hem işlerini severek mutlu olarak yaparlar hemde kazanç sağlarlar... Müşteriye zaten iyi davranmak zorunda is verenler ki işleri dönsün...
İş adamı değilm ama babamın yanında çok sayıda personel vardı gördüğüm kadarınla richardın dediği gibi personele iyi davranıp hakkını verip mutlu ediyor bunaltmıyorsanız fazlasıyla müşteriyi memnun ediyorlar ama bu her çalışan için geçerli değil bence iyiliği istismar edenlerde çıkıyor
ben işletme master yapıyorum iç ve diş müşteri denen bir olay vardır dış müşteri bizler olurken iç müşteri ise personellerdir. Eğer personelini memnun etmessen oda müşteriyi memnun etmez :) siz ne yaparsanız yapın satışı yapacak olan firmanın hedeflerini başaracak olanlar personellerdir
Özellikle gittiğim bazı yerler de personellerin müşterilerine olan saygı, hürmet ve sevgileri o iş yerine tekrar tekrar gidilmesine sebep olabiliyorlar...
Patron ağa ise personellerine adam gibi davranmalısını bilmelidir..
Bir iş adamı olarak bu soruya cevap vereyim personellere piyasa ne kadar değer veriyorsa ondan %10 daha iyi davranırım daha fazla iyi davranınca kantarın topuzu kaçıyor, fakat müşteriye gelince %40 daha toleranslı daha güler yüzlü olmaya çalışırım.
benim şirketimde herkes kanka olurdu sanırım bol prim ikramiyeden promosyondan batırırdım şirketi... personel isteyerek çalışmalı gelirken ayakları geri gitmemeli ki işi yarım yamalak isteksiz yapmasın...
Personelime hem iyi davranırım hemde adaletli olmaya çalışırım. Onlarda müşterilere iyi davransın ve adaletli bir şekilde sorunlarını çözebilsinler. Çünkü çalışanlara maaşını veren patronlar değil, müşteridir.
hadi bir de bunu Türkiye'ye uyarlayalim ve gerçekleri konuşalım gerçekten bir iş adamı olsaydınız personellerinize değer vermezdiniz ama olsun anket gülümsetti
Personele iyi davran, personeli'nde müşterilere iyi davransın, işletme kazansın. Hem mental yönden personeller rahat olsun olsun. Hemde güleryüzlü müşterilerin olsun.
Personel 😀 mesela torku personel iyi davranıyor satışları ve anlaşmaları dünya zirvesine oynuyor hem maddi anlamda hem satış hem diğer şeyler , hem de yerli
Adam olayı çözmüş. Ben çalışanlarıma karşı iyi olursam şayet onlar da müşteri kazanmak için çabalar, işini önemser, müşteriyi memnun etmek için çaba gösterir.
İşini, işini olmasa bile patronunu seven çalışan her zaman üstün performans sergiler. Yani personeli memnun edersen o da seni memnun eder. Bu yüzden öncelik daima personel.
Evet, ilk personele iyi davranmak lazım ama otoriteyi de elden bırakmamak lazım. Ağırlığını ortaya koyman lazım yoksa personel kendini bir şey sanıp zütü başı ayrı oynuyor.
Her ikisinedeee iyi davranirim disiplinsizlige gelemezdm heralde musteri her daim hakli bunu benimserim bizimde tabirle kıl musterilerimiz var ama onlara asla surat asmayizz
Kural olmayan yerde, sevgi suistimal edilebilr. Yani çalışanına da müşterine de sevgini disiplinli şekilde vereceksin. Kısık ateş her zaman iyidir, ne yemeği yakar ne de soğutur.
personeli memnun edersen personelde seni kollar destek verir bu hep boyledir sınıf ayrımı olsun olmasin bagimli calisanlar denen bir kural var , bu genelde 5. yildan itibaren başlar
En İyi Cevaplar