Bıktım artık aileme çok maddi zarar veriyorum bence. 3 yıldır matematikten özel ders alıyorum en son aldığım not 20.. söyleyemedim anneme hep 30-40 almaktan. Yakınımda okul var ygs olmasına rağmen o okula geçemedim çok yüksek bende iyi bir Anadolu lisesindeyim ama biraz uzak ve 260 tl servis parası veriyoruz. Ayrıca İngilizce kursa gidiyorum İngilizcem çok iyi ama bir tek yabancı dilim iyi. ailem bu kadar çabalarken benim aldığım notlar Can'ımı yakıyor Her sene sorumluluğa kalıyorum. ne yapacağım bu matematik neden olmuyor 😢
Cevabın nedir?
özel dersle olmuyor ki sadece yapabileceğine inanman gerekli. Öyle düşünme ailene yük olmak falan, elinden geleni yap diğer dersleri çok yüksek tut mesela, herkes matematik yapacak diye bişey yok. Dile yatkınsın demekki üniversiteyi de dille ilgili bişey oku oradan yürü. Ve artık matematiği falan geç dil varsa iş var ama o da tek dille olmuyor diğer yabancı dillere yönel biraz da fransızca falan😉
18 Yorumla
Soran+1 yılyaa canım çok teşekkür ederim.. hayalim psikolojiydi biraz daha zorlucam matematik'i artık olmuyorsa yine dile gidicem.. maalesef bir ders tüm hayallerimi alıp gidiyor ya hayatın acımasız tarafı
- +1 yıl
Rica ederim. Anlıyorum hayalin, üniversite sınavına hazırlanırken edebiyata çok ağırlık ver tm de katsayısı yükseldi edebiyat eğırlıklı oldu artık. En az 50 net yap edebiyattan coğrafyayı da tama yakın yap, e 50 küsür sorudan 10-15 tane matematik yaparsın eminim. O zaman psikoloji olmasa bile pdr ye gidersin bildiğim kadarıyla yüksek lisansla psikolojiye geçiliyor hem pdrye nin önü daha açıkmış. Dediğim gibi eksiklerin varsa diğer derslerle kapat. Yani tatlım üzülmeni gerektirecek bir durum yok araştır ve çalış. Başarılar, yapacaksın eminim hayallerinin peşinden sonuna kadar git😊
Soran+1 yılçok teşekkür ederim. ben umutsuz olsam da hayalimin peşinden gidicem. belki bir gün gerçekleşir. her sey çalışmaktan geçiyor..
Soran+1 yılumut verici sözler olunca gaza geliyorum insallah bir gün başarırsam buradan yazacağım :)
Soran+1 yılinsallah canım görüşmek üzere :)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende psikoji bitrdim okul döneminde mat'ım çok iyi değildi, ben dersanede düzelttim kendimi bir de evde çalışarak. Anlamadığn yerleri hocana sor, eski yıllardan alt yapın yetersizse onları hallet, gerekirseortaokul matından başla, çocuk gibi mat'ı öğren bunun için kitaplar bile var
https://forum.memurlar.net/konu/1090077/ (burayada bak istersen)11 Yorumla
Soran+1 yılcanımsın. çok teşekkür ederim. umudum var birazcık da olsa psikolojiden vazgeçmek istemiyorum
+1 yılKardeşim ailenle açık açık konuşup beceremediğin dersi söyleyebilir özel ders almaktan vazgecebilirsin birseyleri istersin çalışır çabalarsin ama yapamayabilirsin iyi olduğunu konulara yönelirsen ve sevdiğin daha iyi olabilir, herkes her dersten iyi Alicak diye birşey yok benimde kimya ve fizik berbatti mesela, ailenin durumu iyi bile olsa olmuyorsa olmuyordur
114 Yorumla
Soran+1 yılpsikoloji istedigim icin zorluyorum aslında. en büyük hayalimdi
- +1 yıl
Himm, Allah zihin açıklığı versin inşaallah daha iyi olursun basaramadigin dersinde, geciktiğm için kusura bakma lutfen insaAllah olursun vazgeçme hayalinden tam bilmiyorum ama matematik şartmi psikoloji için
Soran+1 yılmaalesef evet eşit ağırlıktan giriliyor. sorun değil çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Günaydınnn Tabi Okula Gidiceksin Erken Kalkman Lazım Ben Çalışıyorum İzin Anca Uyanabildim, Anlayışın İçin Ben Teşekkür Ederim, Peki Matematiği Sevmiyormusun ya da Öğretmenini Hocanın Sevmiyormusun, Hani Bazı Öğretmenler Vardır Soğutur İnsanı Dersten Sevdiğim Öğretmenlerin Derslerinde İyiydim Mesela Heleki İngilizce Öğretmenine Aşık Olmuştum İngilizceyi Bile Hep Full Çekmedim Hala Hatırlıyorum Çok İyi Bir Öğretmendi Şimdi Görsem Sarılırım Boynuna Tahini Çıkmıştı 2 Sene sonra O Gidince İngilizcemde Kötüye Gitmişti Bir Diğeri Çalışıp Cabalayip Özel Ders Alipta Basaramiyorsan Birde Dua Etmeyi Denesen Mesela Zikirler Var Dualar Var Ben İnanıyorum Ve Faydasını Çok Gördüm Hani Anlayışı Anlama Kabiliyetini Arttırmak İçin Ezberi Kolaylaştırmak Hafızanın Kuvvetlendirmek İçin Bir Sürü Dua Ve Zikir Var Ben Küçük Çocuklara Dua Süre Hadis Esmaul Hüsna Dini Bilgiler Filan Öğretiyorum Cok Faydasını Gördüm Ve Özel Hayatımda Da Çok Faydasını Gördüm Herseyde
Soran+1 yılbu arada cok teşekkür ederim yazdıkların icin. hocayı falan seviyorum ya aslında matematigi de seviyorum ama olmuyor be.. dua ediyorum haftaya son sınav var ve ben her sene sorumluluğa kalıyorum. benim icin de dua eder misin? çok Mutlu olurum
- +1 yıl
Rica ederim hoşgeldin 😊himm hocayı seviyorsun derside seviyorsun olmuyor çok tuhaf bee acaba hocanın anlattığı konuda sıkıntı olmasın belki o yanlış anlatiyordur😂😂et dua et tabi çalışarak dua et zikir dua istersen burdan veya başka yerden atabilir ya da link verebilirim sana ben çok faydasını gördüm dualadin, İnşaAllah duyduğunu okuduğunu anlar anladığını öğrenir öğrendiğini ezberler ve zihnine kazir birdaha hiç unutmazsin, Rabbim yar ve yardımcın olsun seni ailene mahcup düşmekten korusun inşaAllah bu sinavda daha başarılı olur daha iyi not alırsın ve bütünlemeye kalmadan geçersin sorumluluga kalmadan geçersin ederim tabiki sen hatirlatirsan daha çok ederim Rabbim her daim mutlu etsin seni
Soran+1 yılinşallah hoca yanlıs anlatıyodur yoksa salak oldugum ortaya çıkıcak😂 dua etmenize çok sevindim çok sağolun duanın gücüne inanıyorum ama sanki matematigi yapmamı istemiyor allahım😭 atarsan ama çok Mutlu olurum istek yollayayım istersen gizliyim cınku
- +1 yıl
inşaAllah hocalarda bazen yanlış analtabilir okulda birçok hoca ile tartisirdim susup kalirlardi yok yok öyle deme salaklık ile hiç alakası yok sana salak diyen kendi salaktir öküzdür hatta 😊 Rica ederim ne demek gün geçtikte daha çok sevin daha çok mutlu ol inşaAllah, bende inanıyorum tabiki ve tecrübe ile sabittir Allah'a uzanan el havada kalmaz, bak şimdi bunu düşünüyorum belki de hayırlısı budur senin için buda olabilir tabiki neden olmasın o kadar çaba göster olmuyor birde Gizliden çıkmadan istek atamıyor musunuz, atarım tabiki bildiğim her konuda dua zikir hepsini atarım kaynakları sağlam tabi Mutluluğunda payim olursa bende mutlu olurum
Soran+1 yılattım istek. cok dua ettim Allah'a ama Safece matematik değil çok şey yaşadım ve bitmek bilmiyor. sanki Allah bana küsmüş gibi.. bari matematik'i hallediyim diyorum cunku aileme maddi zarar oluyor
- +1 yıl
bende kabul ettim şekil mı yapıonn 😊 Rabbim ettiğin bütün duaları kabul eylesin inşallah hayır olmayan dualarını da hayırlara çevirip öyle kabul etsin 😊her insan hata eder hata işleyenlerin en hayirlilari tevbe edenlerdir Hadis-i Şerif inşaAllah biticek kendini daha iyi hissedeceksin ve güzel günler gelecek Tövbe hâşâ öyle deme matematik o kadar da önemli değil önemli olan senin iyi olman mutlu olman matematik bir yere kadar sonra birseye yaramaz 😊
- +1 yıl
kaça gidiyorsun bu arada
Soran+1 yıllise 3. çok teşekkür ederim Allah seni hep iyilerle karşılaştırsın
- +1 yıl
kardeşim teşekkür ederim 😊 Sağolasın amin inşaAllah geç kalmış bir cevap hakkını helal et 😊
- +1 yıl
Sennn 😓😓
Sen aileme benim verdiğim maddi zararları bilseydin ailen seni nasıl evlatlıktan reddetmedi diye sorardın bana.
28 Yorumla
Soran+1 yılne yaptın ki istersen anlatabilirsin dinlerim
- +1 yıl
Kendini suçlamana gerek yok Notların kötü diye... Ingilizcen iyimiş işte. Işine çok yariyor insanin... Yurtdışında yasadigim icin biliyorum yoksa hayatta ogrenemzdim o kafa yok bende.
Şimdi kesin dönüş yaptık sayilir..
Saçma sapan şeylere para harcadım çook. Okumam için verilen parayı yedim güvenilip bana verilen kredi kartındaki kredyi yedim (Bahsettiğim miktarı sölemeye utanıyorum...) Kumar oynadim.. falan... Araba ile kaza yaptim... Karşi tarafin ve bizim masrafini odedi ailem... Saçma sapan bir suç yuzunden mahkemelik oldum (avukat masraflari falan). Kurs için gidiyorum diyip yurtdisinda gittim tekrar... ikinci kez kredi kartinin. ve eğitim için verilen paranin içine ettim. Kendimi olduresim geliyor... bitmedi dahası var ama uzun hikaye...
Ama artık hata falan yok aklım basima geldi. Ama artık ailem bana guvenirmi orasini bilmiyorum iste...
Takip Et beni istersen. başka bir gün detayli konusup dertlesiriz.
Soran+1 yılolur ediyorum. sıkma canını arkadasım pişman olmuşsun ya olmasaydın böyle devam etseydin daha da uzasaydı bu liste? hatanın neresinden dönersen kârdır ailenin güvenini tekrar kazanabilirsin
- +1 yıl
Teşekkür ederim arkadaşım. :-) Ama bunları yapmamın sebebi bunalımda oluşumdu belki... Hep bir heyecan arıyordum. Ama faydalı olmuyordu hiçbirşey. Problemlerim varıdı. O problemler yüzünden okulumu bile bitiremedim. Neyse hep ileriye bakmak lazim... Şimdi neredeyse o problemer bitmek üzere. Ufak bir adım daha kaldı, ondan sonra herşey yoluna girecek gibi... Zaten bu yüzden ailem o kadr hata yapmama rağmen hala daha beni düşünüp bana sahip çıkıyorlar...
Bende seni takip ediyorum.
Soran+1 yılhatanı fark etmen güzel bişey arkadasım ya hep böyle devam etseydin.. her işte bir hayır vardır
Soran+1 yılolur tabiki bir gun oturup dertleşiriz bende dertleşicek halden anlıcak birisini isterdim hep
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
11Cevap
matematiği neden yapamıyorsun önce bunun bir cevabını bul konuları mı anlayamıyorsun işlem mi yapamıyorsun bir yerde sorun var ki yapamıyorsun ya da hiç çabalamıyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılkonuyu anlıyorum yeni soruya geçince yapamıyorum. 100 tane soru çözüyorum 101. soruya geçince olmuyor
+1 yılUmutsuz olma çalismaya bak hatalarin senin hedeflerini kisitlamasin.
14 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın tesekkür ederim.. halledebilir miyim sizce? dilim çok iyi ama ben psikoloji istiyorum hemde çook..
- +1 yıl
Olur tabi yeter ki ilerisine bak hatalarina takilma, herkes hata yapar.
Soran+1 yılçok teşekkür ederim sağolun
- +1 yıl
Rica ederim.
sevdiğin ve ilgili olduğun bölümü okursan daha başarılı olursun. balığa uçmayı öğretemezsin
13 Yorumla
Soran+1 yılyani hiç olmaz dimi bu saatten sonra? Matematik'e sevgim var aslında ama olmuyor olmuyor..
Soran+1 yılinsallah yapabilirim ya umudum çok azaldı
Dil okumalısın olmuyorsa olmuyordur ingilizceni geliştir birazda almanca heryerde is bulursun
14 Yorumla
Soran+1 yıltercümanlık alanları var çok geniş alanı yok diye biliyorum hayalim psikolojiydi aslında
Soran+1 yılya ne güzel bende çok istiyorum.. ama olmazsa yapacak bişeyim yok maalesef dil okurum bende tesekkur ederim Canımm :)
+1 yılmatematik birazda ask isi sevmen gerek meslek. lisesi mezunuydum hic anlamazdim simdi muhendisim :-)
111 Yorumla
Soran+1 yıltesekkur ederim umudum arttı biraz ama ben gercekten salak oldugumu düşünmeye basladım ya
- +1 yıl
bak sakin oyle dusunme ben hikayemi anlatiyim, sana sende anlicaksin
- +1 yıl
meslek lisesi okumustum 2010 da mezun olcaktim tam o arada da ygs olayi girdi amcam ogretmen kizlarla konusuyorum o ara neysed amcam bitane yapistrdi kafama elimede bitane mat kitabi verdi git calis dedi bende isteksizce basladim daha sonra cozdukce zevk aldim anlamadigim sorular ustune saatlerce dusundun sebebini ogrendim ekol hoca izleyip konuyu anladim testler cozdum dgsde 72 soru cozup 68.5 net yaptim 4 yilliga geçtim gene kaldim mattan bu seferki ust seviye idi bnim icin sonra onun icinde birinden yardim aldim butte veremedim. ama yaz okulunda aa ile verdim. daha sonra diferansiyl denklem falan derken muh olup ciktim :-)
Soran+1 yılyaa tebrik ederim gerçekten umutlandım siz böyle yazınca ama işte 3 yıldır ders alıp elde 0 olunca insanın tüm umudu gidiyor annem bile kabullendi artık İngilizce oku diyor ama inatla psikoloji istiyorum hemde çoook
- +1 yıl
otur kitabin basina saatlerce bak gerekirse cozumlu sorulara bak osymnin eski cikan sorulara bak mantigini kavra. ustune yogunlas dusun sadece kafani ona ver basarili olursun mesela cozemedigin bir soru var mi elinde
Soran+1 yılvalla 100 tane desem yeridir. o kadar ders alıyorum kafam basmıyor dersin başına geçince ağlıyorum artık psikolojim bozuldu ailem hiç baskı yapmıyor beceremedin demiyor ama ben çok maddi zarar veriyorum elde kalan 0
- +1 yıl
resmi varsa bir sorunun ne kadar kolay oldugu gosteriyim :-)
Soran+1 yılyarın atsam olur mu hizliresim den simdi yatıyorum DA
- +1 yıl
at ben yarina kadar dusuniyim :D
Soran+1 yılahaha bak iste zor bu mat 😂
- +1 yıl
bayadir bakmiyorum unuttugum seyler var ondan.:-)
+1 yılingilizceni gelistir iki yillik uni bile okusan is bulursun
14 Yorumla
Soran+1 yılmatematik'i halledemem dimi
- +1 yıl
ben de bisey anlamiom ya mattan olmuyosa zorlama yetenegin oldugu alanda gelistir ke dini
Soran+1 yılhaklısın olmayınca olmuyor icimde birazcık umut var ama o DA gider yakında
- +1 yıl
hayirlisi
+1 yılMatematikten korktuğun için yapamam dediğin için yapamıyorsun biraz uğraş ve ben yaparım de bak nasıl öğreniyorsun. Ben bu şekilde öğrendim
13 Yorumla
Soran+1 yılya matematik dersini hocasını falan seviyorum aslında ama aldığım notlar berbat olunca
Soran+1 yıl20 nedir ya ayakkabı numaramdan bile küçük
- +1 yıl
Biraz kendine güvenmen gerekiyor
Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Dil oku tercümanlık yaparsın
11 Yorumla
Soran+1 yılpsikoloji istiyorum ama hadi olmazsa dil diyorum en yakın arkadasım var İngilizcede hata yapıyorum eziyor beni öğreteyim mi ablası diyor dil sınıfından soğudum sayesinde
+1 yılYeterince uğraşmıyorsun demek ki
13 Yorumla
Soran+1 yılçalışıyorum çalışıyorum olmuyor her şeyi ezberliyorum hoca soruları verdi 60 tane 10 tanesi sınavda çıkıcak dedi özel ders aldığım hoca çalıştırdı üstüne bide ezberledim hoca yapamıyorsanız ezberleyip yutun dedi aldığım not 20. ağladım ilk defa doldum cunku sürekli böyle maddi açıdan zarar veriyorum bari bir işe yarasa
- +1 yıl
Matematik ezberlenir mi ya
Soran+1 yılyok dediki baktınız olmuyor ne kadar çalıştıysanız bari verdiğim soruları ezberleyin dedi
+1 yılBende hiç başaramadım matematiği
11 Yorumla
Soran+1 yılkendime artık salak diyorum. millet bir çalışmayla yüksek alıyor ben yıllardır ders alıyorum onlardan düşüğüm eskiden çok dert etmezdim ama ailem çok para harcadı ve hepsi boşa gitti
Çözemediğin soru olursa yolla bakarım.
01 Yorumla
Soran+1 yılçok çok teşekkür ederim
+1 yılyeteneğin olan biseyin üstüne bas neden zorluyosun
01 Yorumla
Soran+1 yılsadece bir dersin hayallerimi mahvetmesini istemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılİngilizce okusana
15 Yorumla
Soran+1 yılpsikoloji istiyorum ve eşit ağırlık için çok çabaladım ygs geçiyor bir şekilde ama lys tökezleme. İngilizcesi iyi olan arkadasım var benimde iyi ama bana sürekli (yakınım bide güya) bilmiyormuşum muamelesi yapıyor yanlıs YAPINCA da öğretiyim mi ablası diyor soğuttu beni dil sınıfından :(
Cevap sahibi+1 yılBence mat olmuyosa zorlama kuzum yaa
Soran+1 yılhaklısın canım olmayınca olmuyor hadi dil olsun diyorum onda da en yakın arkadasım falan yanlıs YAPINCA dalga geçiyor küçümsüyo bende cesaret edemiyorum
Cevap sahibi+1 yılSende onla bu konuda konusmazsin yaaa dersine agirlik verirsin ingilizceye
Soran+1 yılaynen öyle canım ama İngilizceyle çok ilgileniyoruz doğal olarak konumuz oluyor insallah kafaya takmamaya calısıyorum
+1 yılLiselimisin sen :)
010 Yorumla
Soran+1 yılevet son
- +1 yıl
Kafa almiyosa yapacak bişey yok. Metmatigi benimde kafam hiç almszdi. Sınıfta kalmiyosan sorun yok. Son senen zaten bitsin. Uniye hszirlanirsin adam akıllı :)
Soran+1 yılolmayınca olmuyor oturdum ağladım ilk defa hem olmuyor hem aileme de maddi zarar veriyorum
- +1 yıl
Özel ders alma sende olmuyosa bu kdr zorlama kendin çalış matematigi iyi olan arkadasinla çalış yani pek fark olmayacak sonuçta. Para harcamamis olurlar hem.
Soran+1 yılannem işte psikolojiyi istediğimi biliyor ve elinden geleni yapıyor. ama bende tık yok kendime salak gözüyle bakıyorum artık
- +1 yıl
Ya her insan herseyi yapacak diye bişey yok. Annene spylersin arkadaşımla calisicam dersin daha iy olcak de ozamn oda onay verir zaten boşuna para vermemis olursun. Kafan almiyosa yapcak bişey yok bunun salaklıkla alakası da yok :D
Soran+1 yılya hangi arkadas oturup DA çalıştırsın? herkes rakip birbirine birisi diğerine ufacık bilgi bile paylaşmıyor. o dedigin iyi insanlar kalmadı nerdeyse varsa da benim çevremde yok.
- +1 yıl
Yahu hcmi arkadasin yok o şekilde calisirsiniz beraber diyorum yani. Nerde yasiyosun sen
Soran+1 yılvar da oturup DA çalışalım muhabbeti yok benim matematiğim zaten kötğ hocanın anlattığıyla bu şekilde yapıyorsam bir öğrencinin anlatımıyla bişey değişmez. İstanbul
- +1 yıl
Neresjnde yasiyosun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem