toplu taşımada yaşlılara, hamilelere yer vermeyen, büyüklerine saygı küçüklerine sevgi göstermeyen insanlar hakkında neler söylemek istersiniz?
yeni nesil gençlik bitikk...
yeni nesil gençlik bitikk...
ğrenciler nasıl harcanıyor
öğrenciler nasıl harcanıyor
eskiyenipopulersahibien iyi12345

+902-39
Panpalar bende mühendislik okuyan bir panpanızım, ülkenin eğitim sistemi malum, herkes için değil elbet kimsenin hakkını yiyemem. malesef acı gerçeklerde bunlar;
En iyi problem çözeni doktor yaptık,
içinde insan sevgisi var mı diye bakmadan.
En iyi ezber yapanı hukukçu yaptık,
içinde adalet duygusu var mı diye bakmadan.
En iyi matematik çözeni mühendis yaptık,
içinde kul hakkı korkusu var mı diye bakmadan.
işte bu yüzden;
Merhametli bir çok çocuk problem çözemediği için,
Adil pek çok çocuk ezber yapamadığı için,
Namuslu pek çok çocuk sınavda hata yaptığı için,
Doktor, Avukat, savcı, mühendis olamadı...
Sağlık sektöründe ne kadar paran varsa sağlığına o düzeyde bakılır,
Adalet ise ne kadar hukukçu tanıdığına bakar.
Çöküyorsa da o binalar işte bunlar yüzünden..
copy paste yaptim şerefsizler ya neyse bu yazi guzel dusuncem bu yazi
Gecende belediye otobüsüne 50 li yaşlarında bir teyze bindi ayakta duruyordu hemen yanında 4 liseli kız vardı biride demedi kalkıp yer vereyim amcanın biri de "aferin gencler aferin" diye bağırdı ve hiç umurlarinda bile olmadı.. Yeni nesil erkekleri yine duyarlı ama kızlarda durum vahim.
bazı büyükler gerçekten saygıyı haketmiyor yalnız. 65 yaş üstü bedava diye keyfi gezen bir sürü adam var. bedava diye cami cami geziyorlar. ekmek almaya otobüsle ulusa gidiyorlar. bir durak önce binip bir sonraki durakta inan bedavacı ihtiyarlarla dolu anakara. bence bunlarında çalışan insanlara saygısı olmalı ve gereksiz yere otobüslere binmemeliler.
Ben yine de yeni nesli daha çok beğeniyorum eski nesle göre
Daha akıllılar, algıları daha açık
Cevap
0Cevap
Belki onun da bir rahatsızlığı vardır. Ayakta duracak hali yoktur.
Bal gibi de bozar. Bütün gün eşşek gibi bir çantayı peşimden sürükleyip 8 saat aralıksız derse girip iki poğaçayla zar zor ayakta duruyorum. Sırf oturabilmek için yarım saat boş otobüs bekliyorum. Dingil adamın biri gezmeye çıkmış, o yaşta benden daha enerjik, bir tane ekmek taşıyor beni yerimden kaldırıyor. "Büyüklerin ayakta sen otururuyorsun, ayıp değil mi? Yeni nesilde hiç saygı kalmamış" mış mış... Hadi ordan ya.
bak bebe kardeşim. sana 30 yasında biri için ayağa kalk diyen yok. ben yaşlı ve ayakta duramayan bir dede veya teyze ya da hamile olan bir kadından bahsediyorum.18 19 yasındasın ve en fazla 20 kilo bir çantayı koca gün boyunca sırtında sürüklüyorsun öylemi... bu ülkede 50 kg ağırlıkla 20 km yürüyüp vatanı için can veren insanlar var. sen okuma bence boşuna çünkü bu yazdığın sebepler boş.. bizde taşıdık zamanında o çantaları.. iste benim kastettiğim tamda senin gibi insan tipi
Bak sivri zekalı, benim anlattığım basit bir örnek. 10 saat mesai yapanlar, inşaat işçileri, temizlik görevlileri, bütün gün yorgunluktan ölmüyor mu sanıyorsun? İki dedemden yola çıkarak yorum yapayım biri yaşlı ayakta zor duruyor, evden dışarı çok çıkamıyor zaten. Otobüse öyle yaşlı zor ayakta duran biri binse zaten ben de dahil herkes yer verir. Kıçından uydurma kimse kalkmıyor diye. Diğer dedem de 70'e merdiven dayadı. Maşallahı var, otobüsün yoğun olduğu saatlerde bilerek toplu taşıma kullanmmaz. Kullansa da yer verenlere teşekkür eder ayakta durmaya devam eder.
Ben de 30 yaşında adamdan bahsetmiyrum. 65 üstü herkesin de ayakta duramayacak kadar hasta olduğunu söylemek de saçmalık. Hem mesai çıkışı saatlerinde gezip tozmak için tıklım tıkış otobüse bineceksin, hem de bütün gün çalışmış, etmiş, elinde yükü olan insanı çemkirerek yerinden kaldıracaksın. Hey allahım ya. Bir de sen okuma demiş. Ahmak yaratık.
Karşındakine cevap veremediğinde hakaret etmek son çare tabi. Cahil ve boş insan.
Beni mesai çıkışına kaldığımda babam okuldan alıyor aptal yaratık. Rahatsızlığım var, defalarca otobüste bayılmışlığım var bu şekilde. Dediğinin de anlaşılmayacak bir yanı yok. Muhtemelen okuyamamışsın. O yüzden öğrencilere karşı bir nefretin/kıskançlığın var. Ya da zengin iş adamı falansın. işinden dönerken otobüslere falan uzaktan bakıp kendi çapında tespit s. ıçıyorsun.
Gizlenmemin sebebi de yorumumdan utanmam değil. Bir aydır falan arada giriyorum. Girdiğmde de gizli yorum yapıyorum. Senin dandirik soruna özgü değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar