Maaş ve vakit sıkıntısı olmayan. İdeal bir hayat?
Sadece kravat bağlamanın bunalttığı bir evlilik?
Sadece kravat bağlamanın bunalttığı bir evlilik?
çok uğraştım memur olsun diye ama olmadı. kendi işimi yapıcam diye tutturdu. şimdi dünya kadar borcu var :/ memurluk en temizi tatilin var. maaşın düzgün. kızlar memur eş bulun ya da sevgililerinizi memur olması için zorlayın. hem yaşamınız düzgün olur hemde maddi sıkıntı çekmezsiniz.
memur istemem adam olsun diyenlerde 18/24 yaş arası :) bir kaç yıl sonra fikirler değişir eminim...
Haklısınız bir tık geleceği gören yapım olduğu için bu zor yola girdim yoksa rehberlik yapacaktım dil bölümü okumuştum. Ama şu an mezun arkadaşlar şimdiden sürünüyor. Oysa ben çok yakında çok rahat bir şekilde yaşam sürdürürken onlar 2 gün izin alma korkusu yaşayacaklar 3 kuruşa uzun saatler çalışacaklar.
Dünya kadar borç içinde ayrıca üzüldüğümü belirtmek isterim. Allah yardımcıınız olsun
mesela haftasonu için bir plan yapamıyoruz. sadece pazar günü evde :/ Allah tan ben memurum da ordan dengeliyoruz maddiyatı. ayrıca 4 yıldır evliyiz hala bir araba bile alamadık tek maaş gibi birşeyiz çünkü. kesinlikle erkeğin düzgün gelirli bir işte çalışması şart. tamam insanlık huyu suyu da önemli lakin karın doyurmuyor. zaten ev içindeki sorunların çoğu da maddiyata bağlıdır.
Katılıyorum. Maddiyat olmasa da vakit olsa sorun kalmaz belki... Ama hem maddiyat hem vaktin dar olması hoş değil. Özellikle vakti kısıtlıca yaşamak gözüme kabus gibi geliyor.
Şöyle bir kaç ayda bir tatile kaçamadı
kaçamadıktan sonra ne anlamı kalıyor ki yaşamanın :)
o yüzden kardeşş çok çalış ;)
Neye :)
memur olmak için. (memur değilsen )
92 puan aldım bekliyorum abla haziran atamasını
İnşallah kısa sürede istediğiniz standartta kavuşursunuz. Memurluk ya ticarette insanın içinden gelen birşey aslında. yapi meşeli sanırım
@melismelis16 teşekkür ederimm. ;) evet aslinda ticarette de tutturdun mu iyi yol alıyorsun ama olmuyorsa da zorlamayacaksın.
Hayırlısı inşallah.
Bize yetecek kadar kazansın da ne fark eder memur ya da değil. Şu zamanda iş bulmak bile zor şimdi bir de memur mu değil mı diye mı bakılsın
Ülkemizin acı gerçekleri malesef
Haklı olduğun için bir şey diyemedim
Saygılar
Ben mamur değilim, benim bahça yok..
hahahaha
isterler tabi len 3 bin maaş vardiya sabit ctsi pazar tatil. d
Yağmur yağsa tatil :D
aynen sen memur mı oldun bakim
Çok şükür :D
hayirli olsun bölümün neydi bende önlisans dan 80 aldım ama bişey cikcani sanmıyorum 2018 deki hedefim 90
Sizin sorular baya bir dalgalı geldi geçmiş olsun şimdiden başlasan iyi olur. Konuları bitirip sınava kadar hergün 1 deneme ve analiziini yaparsan olur o iş
yok ya şimdiden baslama gerek yok sadece matematik ve tarih yaparak aldım o puanı Türkçe coğrafya kasicam bakalım artık
1.5 milyon aday giriyor sınava ve şu an en az 50 bin kişi çalışmaya başlamıştır. Ne kadar erken okadar iyi benimde tarihim 25/2 türkçe 28/2 idi. ama allah birdaha düşürmesin gerçekten zor bir sınav 85 puandan sonrası çok çekişmeli sıralamam 600 bu arada
sen on lisansmiydin hocam kaç puanla atandin
92 Lisans mezunuyum ama beklettim onu :) evet önlisans'tan girdim.
düz memurmusun bakalım bende öyle birşey hedefliyorum 2018 de coğrafya ya ve Türkçem hiç yok bu2sini tarih ve matematik seviyesine cekersem başarırim
İste yeter ama emeksiz olmuyor. Evet uzmanlığa geçicem 2018'de ya da kurumda yükselme bakıcaz artık
eyvallah kardeşim bakalım emek vericez artık günde 4 saat çalışsam son 1 yil kala yaparım heralde en çok coğrafyadan korkuyom onu 18de 11 12 seviyesine getirdim mı +90 a oynarım diye düşünüyorum
Sınav anı değişken oluyor onu 12 Den 15 aya çeksen bir şey kaybetmessin. Çok arkadaşım çok emek vermesine rağmen başarısız oldular. yani belli bir seviyeden sonra riskli bir sınav. Çünkü her soruyu görip yapman lazım bu puan için. Hal böyle olunca işin ciddiyeti değişiyor büyük oranda. Zaman yetmiyor özellikle. ben 25 üstü mat yaparken 12 matla mahvoldum yoksa amacım ilk 10 idi. Hedef yüksek olmalı ki batınca bari kurtarabilesin :D ufak bir tavsiye sana. çünkü 90 isteyen herkes 85-86 da kalıyor.
Coğrafya için engin eraydın'ın videolarını mutlaka izlemelisin 2016 2017 serilerini.
hocam 15 ay fazla ya mat ve tarihte baya iyiyim bana vatandaslik Türkçe coğrafya kalıyor bana öne bileceğin başka püf noktalar var mı saol bu arada
Tek önerim 200-250 deneme çözmeden girme o sınava. Deneme analiz - deneme analiz- Soru öğretir mantığı. Ve çerez niyetine. Ramazan yetgin. engin eraydın video serilerini izle. İnşallah başarıyı sağlarsın sonra. .. Tarihim iyi diyorsun ama tarihin pusulasınıda 3-5 kere oku en azından
hocam tarihe tekrar çalışcam zaten matematik gibi değil o unutuluyor tekrar etmeyince sen sadece engin Eraydınlami öğrendin coğrafya yi sana göre tarih mı coğrafya mı daha kolay
Bence hiç biri kolay değil. Evet coğrafya engin hocayla birde bol deneme çözerek.. Sorular gerçekten öğretiyor çünkü.
eyvallah kardeşim
Rica ederim ne demek kafana takılan bir şey olursa mesaj atabilirsin
Nasıl atıcaksan gizli sormuşum soruyu :D dur mesaj atayım sana
Cevap
4Cevap
Memurlar işini severek yapmayan ve işini düzgün yapmayan meslek gruplarının başında gelir. kuru ekmek yerim fakat sevdiğim işi yaparım budur felsefem. Sevmediği işi yapan insanlar bana göre dünyanın en aptal insanlarıdır. Dolayısıyla böyle aptal bir insanla evlenmek istemem.
Ben mimarım eşimin de statülü olması gerekir diye dusunuyrm
Statüden ziyade gelişmiş insanlar gelişmiş insanlarla olmalı aksi halde uyum yakalamak çok zor oluyor malesef
Memurlar kendini fazla geliştirmiyor masa başı
Doktor da bir memur, statü ise en kararlı. Evlikik meslek ile olmaz.
@melismelis16 3.500 bir doktorun maaşı olmaz demi? Kastettiği kndi ve benm söylediğim memurlardan. Beni yargıla demdim sana ayrıca bn yorum yaptım. sen de kndi düşünceni soyle.
Eski insanlar öyle. Yeni memurlar kpss 90 üstü alıyor muazzam genel kültür bilgisine sahip. Uzman memurluklara ya da kurumda yükselme sınavlarına giriyorlar... Örneğin en basit üniversite bilgisayar işletmeni olsan orta yaşlara kadar mutlaka fakülte sekreteri bile olabilirsin önemli olan istemek. Kaldı ki ilk etap memurluğu dahi kendi krallığını ilan etmiş durumda. Tabi ptt deki veznedar vs vs o tarz yorucu işlerden bahsetmiyorum.
Diyelim Bakanlık tercihi yapıyosun.. Orta yaşlara kadar bakanlıkta müdür şef vs vs yükselmek çok kolay.. Alt yapın var ise uzman memur olmakta öyle. Bence bu husustaki en kritik nokta 90 üstü alıpta memur olabilmekte. Hele ki 2016'dan sonra artık bunun da önünü kesmeye başladılar..
Öyle kocayı kim istemez. 😅
Ekmek elden su gölden misali.. 😅
Ama şükretmeyi bilicek. 😏
:) .
Neden güldün:)
Samimi bir yaklaşım olduğu için :))
Beklenilen cevap tarzı diyorsun he :)
Yok yahu. Samimiyet günümüzde beklenmeyen bir davranış daha çok
İnsanların samimi olmaması seni üzüyor mu?
İnsanlar bana lazım olsaydı üzerdi elbette. Ama değil
Neden bu düşüncedesin ki? Her an her konumda birine işin düşebilir. Bu Allah korusun çok mühim bir konuda olabilir. Bence birazcık çok azcık samimiyet her zaman olmalı.
İşini gör diye demiyorum yanlış anlama hem kalbinde körermez. :)
Ben samimi değilim demedim ki. İnsanların çoğu öyle demek istedim :)) Bak şu an gayet samimiyim yani tıpkı senin gibi
Bende samimi değilsin demedim. İnsanlara ihtiyacın olmadığını söyledin onu kasteddim. :)
Hemen şey yapma 😅
Tamam tamam :)
Ne tamam tamam :)
Hemen şey yapmıyorum :D
Güldürdün beni gerçekten 😂
Ne güzel Sende beni gülümsetmiştin. ödeşmiş olduk :D
Teşekkür ederim. Sağol ☺
Sen de sağ ol :)
Benim artık uyumam gerek. Sanada hayırlı işler bol kazançlar. Kolay gelsin. :)
Dur kız atama haziranda. Şimdiden iş mi yaptıracaksın bana :D
Nedir mesleğin😂
Ben sıkılırım. Tiyatro salonu olsun oyun oynasın, ressam olsun, kitap yazsın. 😒
Hayaller tiyatro salonu
Hayatlar masa başı, koltuk kavgası. 😒
Sen çalışmıycaksın ki sıkılıyorsun. Adama her şey tatil hep yanında olacak işte daha ne :D
Tamam sağol canım benim cok iyisin, sevdiğine kavuşasın. 😒
Teşekkür ettim :)
universiteyi bitirip kpss ye mi girmek gerek liseyi bitirip girince olmuyo mu benim maddi imkanim yok universiteye gidemem
Adam olsun da meslegine sonra takiliriz.
Hayat öyle olmuyor be abicim :)
Kızma abicim
Memurlar cok gergin kasıntı tipler oluyor istemem dhchhd
fakir ama gururlu isterim
Ah nalan
bugun kravati boynuna baglayan yarin beni yataga baglar, istemez
Eş istemiyorum mavili.
Peki
Bence ask evliliği para da olsa olmasa da varlığı yeter
polislikte buna dahilmi onlarda memur diye geçiyo 😂😂
Isterdim. O calisirken kiz arkadaslarimla yiyisirdik evde.
Terbiyesiz
Ne terbiyesizi erkekler pisliktir! Lezbiyenler artacak! Ne bok oldugunuzu anlayacaklar
Olabilir tabi
Niçin olmasın ki zaten. Teşekkürler.
Uçakta host olmaktan on kat iyidir en azından...
Uçakta host olmaktan 10 kat iyi olmasını onaylamanı istedi yüreğim
Kişisel bir alıp veremediğim var bu hususla ilgili Ne olurdu seçim yapsaydın :D
Koca istemiyoruz, kaldı ki memur olsun..
Owww Sert.
Farketmez isi
Helal
İsterler neden istemesinler
İstemem
Yan cebime koy diyosun. İyi şirket çalışanı bankacı esnaf falan olsunda yüzünü göreme inşalllah yarabbim.
Ne diyon manyak
Cadı
Geri al dediklerini esnaf istemiyorum doktor istiyorum
Doktor'da memur cadı
Kravatı yok takım elbisesi yok hasta olsan o var ohh ne güzel çok şanslı doktor eşi olanlar
Senede kaç defa hasta olduğun önemli tabi. Ruh hastalığı var. Var da var.
:P pislik ben ruh hastasıysam sen nesin acaba? memursun sanırım :D biz kızlar olarak memur sevmiyoruz evde kalcan
ben sadece basit bir soru sordum istifa edip rehberde olabilirim. Pskolojık rehber değil Dil ile alakalı olan rehber şansına küs :D
Bak şimdi çok üzüldüm evlene bilirdik
Hem de cadılar bayramında
Ayyy çok güzel olurdu bence evlenmeliyiz hemde bu sene
Santa claus kasabası'ndan bal ayı için yer ayırttım
Çok romantik bir aşkım var desene hemde düşünceli gidelim aşkım <3
Geyikli kızağa da bineriz hem ama geyikler senden korkmazsa :(
Aşkım deme öyle üzüyorsun müstakbel eşini :(
Rovaniemi'ye gidelim demeden önce de sen beni üzüyordun
Herşey karşılıklı diyorsun yani :/ biliyorum çok üzdüm seni unutalım o günleri aşkımızı yaşıyalım
Tamam hastanelerden uzak duracaksın öncelikle sonra elimi tutabilirsin bu eşsiz yolda
Tamam ölsem götürme beni hastaneye... hadi yürüyelim tut ellerimden bırakma beni asla
Benim sensiz tek bir hayalim bile olmadı ki. Bu bahar sabahı güzelse seninle güzel
Ahh aşkım bu güzellikler sen varsın diye güzel bu sabahlara sen varsın diye uyanıyorum gözlerimi seninle açıyorum seninle nefes alıyorum benim ruh eşim yol arkadaşım iyi kii benimsin
Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin
İki bedende tek canız seninle canımın canı sevdiğim ömrüme hoşgeldin
Hoş bulduk ama korkmaya başladım :D
Neden aşkitoş
Çok hızlı gittik kötü hissettim bir an :D
Merak etme aşkımız çabuk biter bizim normal bir çift değiliz çünkü şimdilik aşkımızı yaşıyalım korkma :*
Çabuk biter demek
Aşkın ömrü 2 yıl aşkısı
Oysa hiç yorulmayacakmış gibisin konu aşk olduğunda :D
Aşk sensin
O yüzden yorulmuyorum
Teşekkür ederim :D ama normale dönelim artık :D
Ama ben sevmiştim bu oyunu :D ahahha sıkıcı memur seni evde kalmış memur
Başka zaman devam ederiz yoruldum :D ama gizlisin
Gizli severim
:D sende gizlisin
Öyle olmuş. kavuşamayacağız anlaşılan :D
En güzel aşk zor olanmış <3 gerçek aşıklar kavuşamaz Birtanem unutma beni
Asla
Memur lar fakir oluyo yalniz
3500 TL üstü maaş fakirlikse şu an tamam
gece gece ruh halim bu 😂😂
Evin araban var mı
darkblacks maaşa güzelliğe bakmıyor arkadaşlar onun tek derdi iç güzellik. dd
Evlenelim mi
Sakin :D
Evet neden olmasın
hayır
Hayır
Olabilir
Hayır
Olabilir
Isının ne önemi var.
Vakit ayırabilme cmt pazar tatil , aylık gelir, düzenli bir hayat. Ne demek ne önemi var.
Demek ki işinin önemi var mış. Aynı cümleyi günde 12 saat calısan bir kimsenin eşi söyleyemez çünkü. Biraz bencillikten çıkalım lütfen
Ozaman dilerim bu sistemde çalışmaya devam eder eşiniz. önemi olduğu günler hoş olmasa gerek :)
karakter onemli
Tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar