Kendinizi bir öğretmen yerine koyun hatta 30 yaşında varsayın ve öğrencileriniz de 20'li yaşlarda diyelim. Bunlar bir de üniversite öğrencisi olsun hatta. Bunlar her derste her sınavda kuduz gibi kopya çekmeye yelteniyor. Ne yaparsınız bunlara?
Her sınavda kopya çektikleri anlaşılıyorsa bunların hocalardan çekindikleri de yok. Yani bu durum biraz umursamamak oluyor, hocayı takmamak oluyor. Diğerleri çalışsın, onlar kopya çekip çalışanlarla aynı alsın. İşte bu adaletsizliğe göz yumamam. Bir kere uyarırım eğer sonraki sınavlarda tekrarsa idarede işlemi başlatır 6 ay uzaklaştırma almasını sağlarım. Benim uyarımı da takmayan birinin üniversiteye gelmesine gerek yok. Üniversite eğitim yuvası, buraya geleceksen ya derslerine çalışacaksın, ya da çalışmayıp dersten kaldıktan sonra da şikayet etmeyeceksin. Zaten üniversitelerde kopya çekmenin cezası 6 ay uzaklaştırma.
Yerime oturup çocuğu kameraya çekerim fotoğraflarım yanına giderim fotoğrafı gösterip sınavdan sessizce çıkmasını isterim. ya da sınava başlarken kopye çektiğini gördüğüm arkadaşın sınav kağıdına küçük bir işaret bakarım iyi bir not beklerken sıfır ile karşılaşırsınız derim. Sınavda başarılar dilerim oturup izlerim 😁
Sınav görevli öğretmeniyim. Kopya çeken oldu. Ben çıkardım dışarı. Kağıdını elinden aldım. Çekmedim diye bağırdı. Kaçera olduğunu bilmiyordu tabi. Ebeveyni de bekliyordu onu. Çıkardı dedi kamerayla ispatladık. Annesi çocuğu orada dövmeye başladı. Zor aldık elinden. Çocuk işte. Korktuğundam kopya çekiyor
@Berikaaacan öğretmenlik için stajerlik yapıyorum. Öğretmenim elbet. İlk uyarımı dinlemedi. Kamera çekiyor bana uyarı gelecekti. Hem bu çocuk için zararlş. Kötü alışkanlık ediniyor
Gençlerin başarısını sadece sınavla ölçmeye çalışan çarpık bir eğitim siteminin zavallılarıyız. öğretmen olsam başarının ne olduğunu öğretmekle işe başlarım. Kopya çekene izin veririm asla sınıfın ortasında çocuğu incitmem. Özel bire bir görüşürüm. Her insanın farklı algı yetisi vardır. Her öğrenciyle anlayacağı dille konuşurum.
Öğretmen adayıyım ve yüksek lisans da yapmayı düşünüyorum kopya çekeni yakalasaydım eğer dediğin gibilerse tabi direk hakkında soruşturma açardım gözünün yaşına bakmazdım.
Hiç mi kopya çekmedin hayatında ya.. hiç mi deli gibi çalışıp bir türlü geçemediğin, veremezsen hayatının kayacağı dersin olmadı? Hiç mi tam bir Çin işkencesi gibi gelen ama mezun olmak için vermek zorunda olduğun ders olmadı? Hiç mi sen manyak gibi çalıştığın halde o dersten kalırken, yanında oturan arkadaşının kopya çekerek güle oynaya geçtiğine şahit olmadın? Ne vicdansız insansın..
Ne güzel.. inşallah hepsini geçersin.. başarılar.. ben de kopya çekmeyi beceremediğim için kalıyorum.. çekebilenler, kafası o dersi basanlar bir de parayı dayayıp ders alanlar geçiyor.. hayat onlara güzel..
@46799668 bak ben de stajda lisede sınav kağıdı okudum ve üniversite öğrencisiyim son senem lisede çocuğun yazdığından ne demek istediğini anladım ama cümleyi okuyunca başka manaya geliyor yine de doğru kabul ettim kalkıp da sorusunu olduğu gibi çizmedim üniversite hocası olsaydım bizim hocalar gibi olduğu gibi çizmezdim çalışan adamın kağıdından anlaşılır çalıştığı not konusunda çok ketum değilim ama kopyayı kabul etmem öğrenci düşük aldıysa sözlüyle lise için geçerli bu o düşük notun telafisini sağlardım üniversitede ödevle konu anlattırarak sunum yaptırarak bu eksiği kapatırdım vizeye finale eklerdim ondan aldığı notu ama adam bir bok yapmamış önür arkadaşı çalışmış onun hakkını da yediremem
O zaman biraz insaflıymışsın.. hiçbirşey bilmeden mezun olmak da tabii mesleği doğru düzgün yapamayacak olmak anlamına geliyor.. o da tehlikeli olabilir.. uzun vadede okulun kalitesini düşürebilir.. ben bir sefer sınava üç ay çalışıp beş puan eksikle kaldığım için.. sonra da kafam intihar düşünceleriyle dolu olarak psikoloğa gittiydim.. o yüzden özellikle geçirmemeye çalışan hocaların beynine silah dayayasım geliyor.. çünkü bazen ne kadar çalışırsan çalış sınav sırasında stresten beynin bloke olabiliyor.. bir de bazı dersler oluyor kafanda ben bu dersi veremem diye bir kalıp varsa bütün bir defter de doldursan o derse çalışmak için daha fazla da doldursan.. sınav sırasında kendine güvenmezsen kalıyorsun..
Ayyy hemen atın aman siz hiç öğrenci olmadıniz ya valla keşke tüm haksizljklar karşısında böyle dikilebilseydi siz ve sizin gibiler mükemmel olurdu her şey
Saniyelik ya varya tesadufunde bu kadari 😅😅 @Yampirik bey takibimde baktım muallimlerle alakali bir soru bildirim geldi 😅sen geldin aklima.. Mesajlara indim baktim nikinin dogru yazilisina... tekrar soruya geldimki gorus paylasmissin 4 sn ye once..
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Varsayalım ki öğretmensiniz ve birkaç öğrenciniz her sınavda kopya çekiyor ya da çekmeye çalışıyor. Ne yapardınız bu durumda?
En İyi Cevaplar