Maliye mi Öğretmenlik mi?

Ailem tutturdu Maliye oku diye başımın etini yiyorlar her gün. Kuzenim maliye bakanlığında vergi denetmeni olarak işe başladı geçen sene. 6000'e yakın maaş alıyor. Daha da ek gösterge mi ne artık bilemiyorum onunla daha da artacakmış. Ayrıca sürekli geziyor falan. Ondan gördüler başımın etini yiyorlar. Ben geçen sene ailem yüzünden maliye seçtim. 3 ay okudum dayanamadım gına geldi. Sayısalım fena değildir ama sevmiyordum ve çok bunaltıcıydı gerçekten. Dersler ağırdı. Ortam sıkıcıydı. Çok fazla erkek vardı. 90 kişilik sınıfın 60'ı erkekti. Artık gerçekten çok sıkılmıştım hergün yanıma gelmelerinden. Sadece benim değil pek çok kızın yanına gidiyorlar yanlış anlaşılmasın. Üst sınıflar falan çok darlıyordu. Gerçekten bunaldım ve öğretmenlik okumak için okulu bıraktım. Şimdi sınava hazırlanıyorum. İlk basamak iyiydi bakalım. Ama annem her gün gelip bir saat nasihat veriyor MALİYE oku lütfen diye. Uzman arkadaşları var. Hepsi maliye mezunu hepsi baya iyi kazanıyor. Çok mezun var ama ben iyi bir üniversitedeydim Marmara Maliye okuyordum. Neyse işte kuzenim de İstanbuldan mezun zaten o girdiyse sende girersin deyip duruyor. Geçen sene okuldan kaydımı sildirdim aptallık edip yani tekrar orayı kazanırsam düpedüz dangalaklık olur ama anneme anlatamıyorum. Yine de ne yapayım? Dangalaklık yapıp yeniden maliye yazmak mı yoksa öğretmenlik yazıp atama beklemek mi?
Maliye mi Öğretmenlik mi?