Sınav yerinin uzakta olması beni her zaman etkiliyor maalesef. Zaten sınav öncesi erken kalkıyoruz bir de uzakta ise işler iyice karışıyor. Ösym bu öğrencilerin sınava gireceği yerleri belirleme işini keşke Tc numaralarına göre değilde oturduğu semte göre ayarlasa çok daha verimli olur diye düşünüyorum. Sözde sınav merkezi sistemi var ama bazen o kadar uzağa düşüyor ki insanı hayattan soğutuyor. Bu adresten belgelerinizi alabilirsiniz: https://ais.osym.gov.tr/ Sınava girecek arkadaşlara bol şans diliyorum. Klasik tavsiyeler barındıran şu yazıma da göz atın: Sınav öncesinde dikkat edilmesi gerekenler
YDS sınav yerleri açıklandı! Sınav yerinin evinize uzak olması sizi olumsuz yönde etkiliyor mu?
Ygs için, 1 gün önceden kızımal şehir merkezine gittik. Sabah saat 09:00 da herkes sınava gireceği merkezin önünde olmalıymış, mış mış da mış... 👎 Yaşadığımız yerden İzmir merkeze en açık trafikle 1.5 saat sürüyor. Bu sadece şehre gitmemiz. Ondan sonrası da var. Gireceği okulu otobüsle bulmak. :(( Kızımı ygs ye soktum aöçma çok zor şartlarda. Vw üstüne üstlük, İzmir de hiç bir yakınımız akrabamızda olmadığından otelde kaldık o gece. Neyse ki tek olumlu tarafı, sabah heyecan ve stres olmadık. Çünkü bulduğum otel 10 dakika mesafedeydi, sınav yerine :))
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Başka şehirde/ilçe de sınava girmek zor gerçekten. Bunu ayarlayamıyorsun da bazen. Çok erken sabitleniyor sınav yerleri. :( Yetişmişse ne güzel ama o kadar uğraşa deymiş.
Evet, hiç kimsesi akraba, eş dost İzmir de bir kadın olarak, en azımdan kızım için görevimi yerine getirdim... onu zamanında ve stressiz bir şekilde sınava soktum. :)
Tc'ye göre mi yerler belirleniyormuş :/ Benim uzak değil ya, uzak olunca kötü oluyor cidden.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet son hanelerine göre dağıtma işlemini yapıyorlar. Misal sen X sınan merkezini seçtin. X merkezinde var olan okullardan birinden başlayarak ( muhtemelen bir sistem vardır ordada) numaralara göre atıyorlar öğrencileri. Bu yüzden senin seçtiğin sınav merkezinde ki en uzak okul bile gelebilir. Genelde tüm sınavlar da böyle :D
En İyi Cevaplar