Okuduğum okulun müdür yardımcısıyla konuştuk bugün arkadaşlarla. Derece yapan x kişisi için akşam yedi buçuğa kadar hoca tutuyor. Bize etüt vermiyor. Üstüne bir de üste çıkmaya çalışıyor ki bunu da sesini yükselterek yapmaya çalışıyor. En ufak bir saygısızlık dahi yapmadım. Ne sesimi yükselttim ne de sözlü bir terbiyesizlik asla yapmadım. Benim annem ablam dayım ve hatta dedem de öğretmen. Neyse adam bağırmaya devam ederken arkadaşım bişey sormak istiyorum dedi. M. Yardımcısı da sen benim muhatabım değilsin diyerek susturdu onu. O da sinirlenerek çantasını alıp kapıyı çarparak çıktı. Yaptığı yanlış kesinlikle savunmuyorum. Fakat bunun sonrasında M. Yardımcısının bağırması yenilir yutulur cinsten değildi. Bu yaşıma kadar ben böyle bağıran birini daha görmedim. Terbiyesiz, ahlaksız diye herkesin duyacağı şekilde bağırdı. Meb'e şikayet etmeli miyiz? Sizce bir yaptırımı olur mu? Çünkü aynı hoca havuza girmek isteyen öğrencilere de bu şekilde bağırmıştı. Dövecek sandık...
Kimi öğretmen idareceiler böyle sinirli asabi olabiliyor sırf bağırıyo diye sikayet etseniz bile pek işe yaramaz ki eğer ortada büyük hakaret küfür taciz vs yoksa
Bu tür durumlarda sikayet kapatilir canim. Milli egitimden önce bimere sikayet edin. Kisa sure icinde halledilir isiniz. Isin icinde dayak yoksa bir sey cikmaz. Staj yaptiğim okulda benzer durum yasanmisti veli tarafindan iletilmisti sikayet okula gelmisti bir kurul. Sikayetten sonrasini da dusunmelisiniz ama bu isin icinde olan biri olarak kesin sonuc elde edilebilecek sekilde davranmalisiniz. Eğer ki öğretmen icin cezai islem baslatilirsa ne hos. Başlatilmazsa sıkıntı
@estergon07 Ne hoş dediğim noktayi anlayip gorus belirtmenizi isterdim. Neyse anlamanizi da beklemiyorum zaten. Ne hoş dedigim kisim kizin tarafindan dusunmekle alakali. Meslektasimin bu durumda aciğa alinacak bir kısmı yok zaten. Ben yapmasi gereken kısmı acıkladim.
Bu kadar çıt kırıldım olmayın arkadaşlar. Bizi hocalarımız döverdi, bağırırdı ve bu şekilde bazı şeylerin yapılıp yapılmayacağını anladık. Tabiki istisna hocalar olacaktır. Onlara karşı hakkınızı savunabilirsiniz okuldan bile attırabilirsiniz. Bunun için başkbakanlık sistemine ceza yazmanız yeterlidir. Ama ortada bir saygısızlık var ise empati kurun derim.
3
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
saygısızlığı yapan arkadaşım. bu onun problemi. ben en ufak bir terbiyesizlik yapmadığım halde bana bağırmaya hakkı yok. ki haksız olan da kendisi. kayıt olurken verdikleri etüt sözünü tutmalarını istedik ve böyle bir tepkiyle karşılaştık. üç ay sonra hayatımızı değiştirecek LYS sınavına gireceğiz. bize yardımcı olmaları gerekirken etüt bile yapmamaları sinirlerimizi bozuyor haliyle
Herhangi bir sorununuz olursa direk hocanız ile muhatap olursanız en güzel şekilde çözeceğinize eminim. Tabiki sizde bağırıp çağırarak değil. Bir de şöyle düşünün. Hocanız gün içerisinde ya da önceki günden kalan bir şeye halen sinirli kalmış olabilir. Bunu istemeyerek sizede yansıtmış olabilir. Hocanızı arkadaş gibi karşınıza alıp konuşabilirsiniz. Sevgilerimle
Yapılan hareket karşısında bağırmış sonuçta. Bir hak iddia edemezsiniz bence. Yapılan davranışı doğru bulmuyorum ama durum bu gibi gözüküyor.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
öncesinde de bağırarak konuşuyordu. sadece arkadaşım kapıyı çarpınca inanılmaz yükseltti sesini ve hakaret etti. bu hakkı ona meb'in verdiğini sanmıyorum
Yapılanları doğru bulmuyorum dediğim gibi. Ama bu tutum karşısında bir sonuca varamazsınız şikayette etseniz. Şansını denemek istiyorsan dene. Bazen şiddet olayın da bile çok gündeme, medyaya yansımıyorsa bir sonuca varılmıyor. En fazla şikayet dilekçesi yazarsın oda gene onların önüne gider. :)
Tabi M. E. B de senin arkadaşın gibi edepsiz, soytarının davranışına soruşturma açacak (!) bekleyin. Zaten bu hükümetin en büyük yanlışı Eğitimin içine etmesidir, sizin gibi tiplere yüz vere vere abidik gubidik olmadık saçma sapan işlere soruşturma bilmem ne, sonra eğitimden hayır bekle! Beklersin beklemeye devam et! Allah Rahmet eylesin eğitimi bitirdiniz..
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
yazdıklarımı dikkatli okumadınız sanırım. benim bir suçum yokken bana bağırdığını söylüyorum. bunu yapmaya hakkı yok. arkadaşım terbiyesizlik yaptı evet. bu onun problemi. ben saygıda kusur etmediğim halde bana bağırmasının neresi doğru? onunla tartışmamızın sebebi bize etüt vermemesiydi. ve okula kayıt olurken bunun sözünü vermişlerdi bize. yargısız infaz yapıyorsunuz şu an. hakkımız yeniyor ve doğru düzgün konuşurken bile adam avazı çıktığı kadar bağırıyor. bu gidişle dövmeye de başlar. kimse kusura bakmasın ben buna katlanmak zorunda değilim.