Hayatımı bu girdaptan nasıl kurtarabilirim?

26 yaşımdayım .

ünv bitiremedim .

hiç 3 6 aydan fazla bir işte çalışmadım .

sigortam hiç olmadı.

bir çok iş deneyimim oldu fakat ailevi nedenlerden dolayı işten çıktım. 20 yaşında babam zorla bana iş yeri açtı 30 40 milyara yakın borcum var.Borcum oldugu için siğortalı işte çalışamıyorum ünv mezunu olmadığım için adam akıllı bir işe giremiyorum.Ünv okumak istiyorum ama babam ünv gittiğimde kredimi elimden aldığı için burs hakkımı kaybettim ailem asla destek olmuyor mimarı restarasyon kazandığımda*git bizden destek yok demişti.

ünv mezunu olmadığı için ve siğorta başlatılmadığı için maaşım 700 gemiçmiyor ben bu parayla ne borçlarımı öderim ne ünv okurum nede hayallerimi gerçekleştiririm.

Borcum olduğu için ceyizim olmadığı için evliliğe cesaret edemiyorum. Şu an kendimi eve kapattım bir yıldır neye dokunursam olumsuzluk oalcak diye iş dahi bakmıyorum 10 kilo aldım kilo aldıkca daha mutsuz oluyorum ve artık ailem hergün hakaret ediyor bana onların gözüne batıyorum. HAYATIMI BU GİRDAPTAN NASIL KURTARIRIM BANA TAVSİYESİ OLAN VAR MI?

Şu an evlenemem işe giremem ve okuyamam başka eve çıkamam peki 3 4 yıl içinde ne yapsam ben bu döngüyü değiştiririm?
Hayatımı bu girdaptan nasıl kurtarabilirim?