Hayallerimin mesleği. Seneye inşallah bende Diş hekimi adayı olacağım. Sormak istediğim bazı sorular var, yardımcı olursanız sevinirim :)

Herkesin illah ettiği ve okuması hayli güç ayrıcada aşırı fazla öğrencilere her şeyi kilitleyen o sınavdan çıkıp diğer sınava gire fakültedir diş bölümü. Ayrıcada üniversite değil bildiğin diş hastanesinde okuyorsun. Ayrıcada bitirme süresi 5 yıldır. Sürekli ders çalışman gerektiği ilk sene sabundan diş yapman lazım bir sürü şeyi var.
Ben gerçekten çok ama çok istiyorum. Çok zor olduğunun bilincindeyim ama severek yapacağımdan hiç şüphem yok. Diş hekimliği zorda mühendislik kolay mı? Ya da tıp okumak? O sabundan dişler aşırı hoşuma gidiyor şuanda boş zamanlarında yapmaya çalışıyorum bilinçsizde olsam baya eğleniyorum. Bilgilerin için teşekkürleer :)
Her mesleğin bir zorluğu var. İlla ki her meslek aynı değil başka bir dalla karşılaştırma. Doktorla diş hekimliği aynı gibi gözükür ancak çok farklı dallardır. Diş hekimliği okursan hemen kavrama yeteneğin varsa git oku iyi para kazanırsın. Kendi yerinide açarsın. Ben okuyacaktım mesela vazgeçtim. İmplant yapması çok zor en zorlanacağın şey o bide kanal tedavisi diğer dolgu ve diş çekimi daha basit. İnternetten araştır işte zaten çok fazla detayı var zamanında çok araştırmıştım.
Ya tabi orası öyle ama her bölüm zor, benim anlatmak istediğim bu. Ben baktım, araştırdım bayaa... Zaten diş hekimine kendimde gittiğim zaman hayran gibi bakıyorum, fakat diş hekimleri pek önermiyor bana ya, onun yerine git tıp oku diyorlar.
Öyle tabi puanın filan tutarsa git tıp oku bencede 1 sene daha fazla oku git doktor ol. Milletin ağız kokusunu çekeceksin hep. Zor vallaha.
Diş hekimliği daha çok ilgimi çekiyor ama ya. Diş hekimliği yazarım ben yine, tıpta yapamam.
Seviyorsan sıkıntı yok kardeşim. Sevdiğim mesleği yap yeter ki. Çoğu kişi kendi mesleğini sevmiyor ya parası için ya da hayatın da yaptığı hatalardan dolayı o mesleği yapıyor.
Yok ya diş hekimliği benim için para kazanmaya bir araçtan çok ilgi, merak ve sevgi.
o zaman ilk sıraya yaz :)
Zaten hedef Hacettepe, ondan başlıcam yazmaya artık Türkiye'deki bütün diş hekimliği fakültelerini yazıcam :)
aynen nette en çok övülen diş fakültelerinde bir tanesi. Zaten bir kaç tane dışında kiler kötü diyolar.
Benim kuzen dış hekimi bende isterdim bende veteriner hekim oldum güzel bir meslek
Yaa veteriner hekim misin? Benim aslında 2 seneden beri yanıp tutuştuğum, deliler gibi istediğim meslekti. Fakat kötü yorumlardan, gerekse hayvanları çok aşırı sevgimin yanında çok acıdığım için ameliyatları ne kadar soğuk kanlılıkla yapacağım şüphe uyandırdı. Bende diş hekimliğine karar verdim gerçi ikisi arasındaydım diyim diş hekimliğini seçtim. Peki şu an kuzeniniz memnun mu işinden?
Veteriner hekim olursan eğer biraz soğuk kanlı olman lazım yoksa hayvan elinde kalır zorlu bir meslek hem hayvanları hem de mesleği sevmek lazım. Benim kuzen memnun çakal benden çok kazanıyor 😊
Ayıptır sorması ama veteriner hekimliğinde ortalama ne kadar kazanıyorsun? Birde hangi üniden mezunsun? Şimdi veteriner hekimim dedin diş hekimliği unuttum bile :D
4 bin kusur ama yetmiyor 😊 Bursa okudum sen diş hekimliğine git dinle beni pişman olmazsın
4 bin mi :O Ee ben baya kandırıldım. 1.500'e çalışıyorum diyeni gördüm ben internette. Diş hekimliği ne kadar kazanıyordur ki pek bilmiyorum :D
Veterinerliğin ataması nasıl?
Ama ben kamu da çalışıyorum o 1500 diyen yeni mezundur kendi kliniğini açıp aylık 30 bin 40 bin alan arkadaşlarım var 😊 çakal kuzen tam demiyor maaşı 5 bin deyip geçirtiriyor
Bu aralık da 70 tane alındı 82 civarı idi yanlış değilsem en düşük geçen mayıs da bir alım aldı 70 kadar düştü
Ya şu an baya arada kaldım. Peki sen veteriner hekimliği önerirmisin? Baya soru sordum ama seni Allah gönderdi valla :D Yoksa bir sene daha kalıp diş hekimliğine mi gideyim?
Veterinerliğin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Çok fazla yerde açıldı bölüm.
Öncelikle veteriner hekim kamuda rahat ama monoton oluyor hayat insan sıkılıyor klinikte iyi bir kazanç var bir yılda evi arabayı alırsınız tabi işiniz de iyi olursanız herkes çok kazanmıyor ben okurken sayı azdı şu an her yerde açılıyor mübarek ama mezun olanlara bakıyorsun nitelikli değiller iş bulmakta zorluk yaşıyorlar alıp bin liraya diploma kira veriyorlar bu isi seçecekseniz bilin ki gecenin gündüzünüz yoğun olacak bazen tatiller de çalışacaksıniz ben kamuya girmeden önce klinik işlettim bayramın birinci günü idi misafirlikte telefon geldi inek doğum yapamıyor gel kalkıp gittim mecbur gidiyorsunuz
Kliniği neden bıraktınız? Kazandırmıyormuydu?
Tıp da uzmanlık alanı ver ne güzel bir şey olunca oraya yönlendir ama veteriner hekimlikte öyle bir şey yok hayvanın her şeyi sizsiniz gözüne de siz bakacaksınız doğumu da siz yapacaksınız dahiliye de siz bakacaksınız bu meslekte bilmiyorum diye bir şey yok her şeyi bileceksiniz 😊
Altıma bmw 1.16 d 2012 kırmızı bir tane çektim düşün 😊 ama işte yorucu idi ben biraz rahat insanım şu an hafta sonum var 5 oldu mu işim bitiyo klinik öyle değil her zaman görev başındasin ama meslekten en çok zevk aldığın yerde klinik
Abi ziraat mühendisliiği nasıl sence? Ondada zirai ilaç bayii falan açsak? Birde zootekni varmış.
Pek önermiyorum aralık ayında olan atama da 2 tane aldılar siz okursaniz bu yıl hazırlık 4 yıl okul 5 yıl olacak 5 yıl sonra bu bölüm ne olur kimse bilemez ama sağlık böyle değil her zaman olacak bir meslek bence bu yılınızın kıymetini bilin güzel bir üniversite de güzel bir bölüm kazanın
Abi üç meslek arasında kaldım. Veterinerlik-Kaptanlık-Hemşirelik. Sence Hangisi ve neden? Kaptanlığı yazma sebebim parası 3 bin dolardan başlıyor.
Maaş 3 bin dolar da adam kaç ay evinde uzakta hep bekar kalacaksan olur ama evlenirsen karin seni aylarca bekler mi? Hemşireliği sevmiyorum ben insanlar ile uğraşmak zor her türlü insanlar veteriner hekim olmak istiyorsan da bu isi yapabileceğine inanıyorsan gir bana kalırsa oturun 1 yılınızı feda edin güzel bölümlere girin bu 1 yıl sizin geri kalan 40 yılınızı etkiliyor
İİBF okusam iş yok. Öğretmenler atanamıyor. FTR-Diyetisyenlik bitti. Eczacılıktada artık eczane açmak zorlaştı. Mühendislik mimarlıkta atama zor. 1500 e özelde çalışma var. Ne kaldı bir tıp diş onlarıda kazanamam hayatta. Puanları hayli yüksek. Ne yapcam bölümmü kaldı?
Onlar da bir para kazanıyor var ya en güzel hayatı yaşarsın neden kazanmayasın ki otur adam akıllı çalış kazanırsın bak meslekleri biliyorsun ne haldeler herkes işsiz artık üniversite mezunları iş bulmakta zorluk çekiyor hemşirelik ve veteriner yaz kendine olan inancın yoksa
Aynen iletişim fakültesi iibf mühendislik fen edebiyat falan okunmaz hatta 2 yıllık sağlıklar bile bitti :D
Veterinerliktede iş biter mi? Çok mezun vermeye başladı. 5 yıl sonra KPSS si ne olur. Klinik açsam kazanırmıyım?
Aman aman sakın yazma Türkiyenin yarısı iibf mezunu zaten ben bile açıktan okuyacağım işletmeyi
Önce pet mi büyük baş mi çalışacaksın 😊
Pette büyükşehir lazım. Zengin semtlerde. Ben memlekette düşünüyorum kliniği. Bizim memlekette kediyi köpeği gidipte veterinere gösterme kültürü az. Ama büyükbaş kültürü var. D
O zaman doğuda bir yerde oku Diyarbakır kars Van Elazığ
Hangisinde para var
Kars Van da hayvan sayısı daha iyi ama Diyarbakır da şehir olarak iyi
Siz nerde yaptınız
Ben ağırı da Diyarbakır da çalıştım sen bana bakma ben bir yere ait olamıyorum şu an da Adana 😊😊
Abi belki ayıp olacak ama aylık kazancın ne kadardı?
4 bin civarı
Klinik açtığında ne kadardı? Birde ne kadara açılıyor bu klinik
10 bin de kazandığım zaman oldu 3 bin de oldu fazla bir gideri yok öyle zaten ilacı peşin almıyorsun önce okulu bitir bunlar sonra ki ıs 😊 bölüm de oldukça zor
Çan eğrisi olan ünieri yazıcam :D
Bir ara Elazığ da vardı sanki onlar da kaldırdı bilmiyorum
Valla hocam okuması zor çalışması falan zor ama parası için değer 1 senede BMW ne demek. Hemşirelik yazsam sittin sene alamam o arabayı :D
O kadar pahalı değil 80 bin araba ben zevke düşkün diye aldım 😊😊😊 evim yok ama daha
Hocam 80 bin az mı? :D
Bu konuşmaları gördükten sonra benimde Veteriner hekim olasım geldi :D
Adam BMW diyor. Tabi olucaz :D
Kardeş sen işinde başarılı ol yorgunluk nedir bilme 80 bin ne ki para basarsın ama yok okula gidersin dersleri sadece geçmek için okul zamanı gidip klinikler de çalışmadan mezun olursun 1500 zor çalışırsın
Haklısın abi yani ne diyim bazıları sadece okumak için okuyor mesleği sevmek ve çaba sarfetmek lazım. Hala daha tam karar veremedim ama veterinerlik istediğim de depreşmedi değil😂
Dış hekimi ol sen dinle beni pişman olursa buradayım gel 😊
Senim kuzende zengin olmuştur. Eğer kendi kliniğini açtıysa. :D Benim kuzen hukuk bitirdi. Kendi bürosunu açtı. Para kazanamıyor. Demekki para sağlıkta :D
@azsxdcfvgbhn1234 şu an kaç net yapıyorsun acaba? Veterinerlik mi yazsak ne yapsak :D
@Müslüman_papa Abi tam karar veremiyorum ya o minnoş minnoş kedi, köpeklerle ilgilenmek varken koca koca adamların dişini çekmek ne biliyim😂
80 civarı. Valla seni bilmeemde ben ya hemşirlik ya veterinerlik yazacam. Mühendislik öğretmenlik falan asla. İşsiz kalmak istemiyom :D
Para sağlıkta tabi bunu unutmayın 😊😊
Bence veteriner hekimliği yaz. Çünkü hemşirelik okuyunca öteye gidemiyorsun. Hemşiresin ve yapacağın pek birşey yok. İşsiz kalmazsın o ayrı ama veterinerlikte kendini geliştirirsen çok iyi yerlere gelirsin. Düşündüm taşındım ve diş hekimliğinde karar kıldım😬 Onu daha çok istiyorum.
@Müslüman_papa yardımın için çok sağol abi. Seninde önerine uyup diş hekimliği yazıcam, onu daha çok istiyorum🙈
Sen diş hekimi ol kesinlikle bir bayan için yakışan meslek veteriner hekim biraz güç kuvvet istiyor erkek daha uygun
Kedi, köpek yani evcil hayvanlarla ilgilenirim ama büyükbaşlar beni aşar :D Diş hekimliği bana da daha uygun geldi.
yok desem farklı meslekler var o yok niyeyse
Olsun ya :)
Ay canım benim çok teşekkür ederim sende her yönden inşallah en güzellerine sahip olursun :)
Cevap
2Cevap
bu ne milletin sürekli ağız kokusunu çekeceksin eminmisin😐
Maske takıyorlar :/ Ayrıca yaptığım işlemin güzel sonucu sonunda kokuyu kafaya takacağımı pek sanmıyorum.
Diş hekimim olmamı önermiyor ama ben istiyorum :D
dişçi 😱
En sevdiğim👩🏻⚕️😱
korkarım 😑
Korkma ya, korkulacak birşey yok hiç acımıyor😬
Sorabilirsin
Sor.
Döveydin :D
Estağfurullah, buyurun sorun :)
Diş hekimliğini önerirmisiniz? Maaş, imkanı vs açıdan nasıl bir meslektir? Zorluk ve güzellikleri nelerdir?
Tıp fakültesi, diş hekimliği, mimarlık, hukuk, iyi üniversitelerde mühendislikler bunlar herkes tarafından önerilir. Ben de öneriyorum. Maaş imkanına gelirsek çok zengin olmazsın ama kimseye de muhtaç olmasın ortalamanın bir tık üstünde gelirin olur normal bir hayat yaşarsın. Güzellikleri sağlık sektörü güzeldir zaten insanların acılarının dinmesi ve şifa bulmasında pay sahibi olmak ve meslek saygınlığı açısından güzel. Okuması çok masraflı tüm diş aletlerini sen kendin alıyorsun ve beceri ve el yeteneği isteyen de bir branş eğer elin yaradılış gereği bu işe yatkın değilse muhtemelen tercih edilen bir hekim olmayacaksın. Eğitimi de kolay değil zor, sıkıntılı. Zorlukları da bunlar bence.
Masraflı derken ortalama ne kadar çıkıyor sene sene cebimizden?
Küsüratı küsüratına bir şey söyleyemem ama sağlam bir miktar çıkıyor.
Yani tamamda işte ne kadar mesela bunu bir öğrenebilsem
Googl'ye yaz forumlar var bulursun
Baya araştırdım ama yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar