Abim/Ablam,
Çok kararsız kaldım yahu...
Çok kararsız kaldım yahu...
Almanca
İspanyolca
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Dünyada İspanyolca konuşan 470 milyon ile 500 milyon insanın olduğu tahmin edilmektedir.
İspanyolca dünyada en çok ülkede resmi dil olarak kabul edilen dildir.
Resmi dil olarak İspanyolcayı kullanan ülkeler:
İspanya, Küba, Arjantin, Bolivya, Kolombiya, Kosta Rika, Şili, Ekvador, Guatemala, Honduras, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Uruguay ve Venezuela'dır.
Amerika Birleşik Devletleri'nin anayasası bir resmi dil tanımlamamakla birlikte, ülkenin genelinde İngilizce'den sonra en çok konuşulan ikinci dil İspanyolca'dır.
Ülke içinde anadili İspanyolca olan 41 milyon kişi vardır. Özellikle güney bölgelerinde sadece İspanyolca konuşarak yaşanabilir.
İspanyolca; Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Amerikan Devletleri Örgütü, İbero-Amerikan Devletleri Örgütü, Afrika Birliği, UNASUR, Antraktika Anlaşması Sekreterliği, Latin Birliği, Karayip Ortak Pazarı ve NAFTA gibi uluslararası ve bölgelerarası organizasyonlarda resmi dil olarak kullanılmaktadır.
Alıntı mı bu?
:))
İspanyolca Çünkü Almanca ingilizce'ye benziyor ispanyolca ise bambaşka bir dil.Söyliyim İSpanyolca çok daha zor. 4 yıl kurs aldım İspanyolcadan tek bildiğim şey benim adım ... :D
Ciddi misin? Zor mu?
Hobi icin ogreneceksen Ispanyolca. Ispanyolca ogrenirsen, Italyanlarla da anlasabilirsin. Almanca daha gecerli bir dil. Ileride is basvurusu yaparken Ingilizce Almanca biliyorum dersen, daha cok kapi acilir.
Ispanyolca cok konusuluyor olabilir ama nerelerde cok konusuluyor? Portekizce de konusuluyor, taa Guney Amerika'da...
Hobi için değil. Kafam karıştı yahu. Sonuç olarak, sen hangisini seçerdin peki?
Almanca ogreniyorum ben su anda.
Offf! Zor mu?
Fena sayilmaz. Ingilizce bildigimiz icin sorun yok. Barcelona'da bir kac tane Ispanyolca cumle ogrendim. Yani orada takilacak, birileriyle tanisacak kadar falan... O da fena degildi.
Arti ve eksilerini soyluyorum iste. Alla allaaa...
Tamam yahu.:/
Sarki fena degil de, klibi on numara olmus.
İspanyolca bence. Alman en romantik konuşmasını bile yapsa, insan duyunca irkiliyor,
''N'ooluyo lan orada?'' triplerine kapılıyorsun, ister istemez... :)
Haha.
Cevap
29Cevap
Almanların çoğu İngilizce biliyor senin ekstra olarak almanca bilmen çok da işe yaramaz. İstisna olarak Avusturya konuşuyor Belçika ve İsviçrenin bazı bölgeleri ama bu ülkeler ekonomide zengin olsa da büyüme hızı yavaş. İspanyolca Abdde aranan dillerden, ispanya da ekonomik olarak hızlı büyüyen ülkelerden. Yaygınlık açısından da daha iyi ve Portekizce ve italyanca öğrenmeni aşırı kolaylaştırır Fransızca öğrenmeni bi tık kolaylaştırır. Daha çok kapı açar bence. yani geniş bir kitleye hitap etmek istiyorsan ve amerikada kariyer istiyorsan İspanyolca ama mühendislik vb. Hedefleyip sakin çevrede maaslar biraz daha yüksek olsun hem de İsviçre Avusturya Almanya felan tarzını seviyorsan oralarda yaşamak istiyorsan yani avrupada kariyer istiyorsan almanca tabiki. Ama eğer vaktin varsa ikisini de öğren
Bence ikiside değil bence arapça aslinda Ben de ispanyolca öğrenmek istiyorum ama o keyifi bir durum bence cok işine yaramicak ama bence en onemli diller arapça çince japonca almanca belki fransızca çünkü bunlar dünya dilleri önemli yani hem ekonomi acısından hem hepsi ortak bir noktada buluşuyor mesela ben ingilizce biliyorum yanın koymak icin ikinci bir dil olarak ispanyolca yi istiyodum ama sacma olduğuna karar verdim simdi teol dil kursundan ya arapça ya fransızca istiyorum tabiki ispanyolca öğrenme demiyorum ama öncelikle iş hayatında onemli olacak dilleri bir yap ondan sonra diye düşünüyorum
Kesinlikle İspanyolca olmalı. Çünkü İngilizceden sonra en çok konuşulan dildir. Aynı zamanda kelimeler ve gramer konuşa şekli italyancaya çok yakındır. Sonrasında italyancayı da kolayca öğrenebilirsin.
canummm :DD
ispanyolca daha kolay Rleri yuvarlamasını bilirsen ama bence almanca daha güzel almanca konuşmak için kolay ama türkçeye karşı çok farklilar türkçede o şu bu deniyor herşeye almancada başka ispanyolcada fransizca gibi
Şöyle bir durum var ki annem Almanca öğretmeni. Ama ben İspanyolca öğrenmek istiyorum ki ileride oyunculuk hayalim var, İspanyolca veya İngilizcemi geliştirerek yurt dışına çıkmayı istiyorum ama Almanca çok önemliymiş, hobi içinse İspanyolca ama okul hayatı vb. açısından kesinlikle Almanca.
İspanyolca...ben bir aralar öğreniyordum cidden bir türk için ispanyolca ingilizceden daha kolay hem okuması hem de konuşması gayet kolay ve güzel..
ben unuttum çok az biliyorum artık ama uzun bir metin versen bile okurum rahatlıkla.
Kaç yıl öğrendin?
bir kaç ay,livemocha diye bir siteden :D
avrupada en fazla kullanılan dillerden biri almanca güney amerikada en fazla kullanılan dil ispanyolca .Almanca biraz daha kaba bir dil gibi :D
Merhaba genç
Geç bunları
"Arapça" öğren
Olmadı "Rusça" öğren
Olmadı "Çince" öğren
Almancayla İspanyolcayla vakit kayubetme
len semmi napcak arapçayı la
niye ne gerek var meal okusun
@TC26KartHoroz ona bakarsan sen de film veya dizileri türkçe dublaj la izle veya biriyle konuşmak ıstiyosan çeviri yapan kulaklıklar var ona bakarsan
İspanyolca tabiki, Çevriler yapabilecek derecede İspanyolca bilirsen sırtın yere gelmez. Almanca ve İngizce Türkiye'de ana dil gibi bilmeyeni döverler yakında.
Almanlardan nefret ediyorum sebebi yok :) hele ki dilleri çok kaba ispanyolca daha iyi bence.
Almanca bence biraz öldü. İspanyolca ? :(
Almanca öğren sen ya da evet evet almanca iyidir :((
Fransızca.. "Jö ma pen İsmaill!"
youtube.com/watch?v=oMfUhRZ9gRU
Fransızca biliyorum.
youtube.com/watch?v=8oM1ChS0cxM
O da olmazsa şu var: youtube.com/watch?v=XsQMsu2Rj1g
Wavvv bende ispanyolca ile fransızca arasında kalmıştım fransızca iyi mi
Almanca daha kolay hem ispanyolcada subjuntivo diye bir olay var öğrenene kadar insana illallah dedirtiyo istersen bir araştır subjuntivo'yu kesin almanca
meslek ıcın Almanca derım ama normalde ıspanyolca daha guzel daha konusulan bı dıl daha kıbar
Eğer vaktin varsa ikisi de fakat ben akademik başarı istiyorum dersen Deutsch. Ama ispanyolca da candır. Fakat Almanca bir nebze ağır basar.
ispanyolca en cok konusulan dil dünya üzerinde ve az kişi biliyor almancaya göre ispanyolca daha seksi geliyor hem konuşması güzel yani
Hedefin avrupaysa almanca, amerikaysa ispanyolca daha cok isine yarar
Almanca avrupada daha çok işine yarıyor
Onu seçtim.
İspanyolca kulağa hoş geliyor :)
cut.
A şıkkı.Almancaya daha yakınım:)
Gayet tabiki italyanca signorita..
almanca daha lazım olur
Hiçbiri ama illaki biri olacaksa ispanyolca
İkisinden biri olacaksa İspanyolca olsun bari
hepsinin canı cejjenem türkçe varken hihhaa:D
almanca kaba ispanyolca tercih edin
Almanca çok tatlı :)
Hayret yahu.
Tatlı dedin ya, ona. Çoğu zaman "kaba" derler.
İspnyolca tabiki :D
almanca daha kolay bir dil
almanca
Almanca <3
herhavuzundibinichtaynıdır
İspanyolca
almanca tabiki
Almanca
hayır isoanyolca :)
İspanyolca.
ispanyolca :)
A: Almanca