Güncellemeler
+1 yıl
Ben iyi seviye İngilizce ve orta seviye Rusça biliyorum. İngilizce'yi okulda öğrendim, Rusça'yı da Rus nişanlımdan... Ankete eklediğim diller öğrenmek istediğim diğer diller de işte dil öğrenmek de kolay ve hızlı değil. :)
İngilizce'yi zaten çok iyi seviye bildiğinizi farz edelim...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Rusça
Ülkemize gelen turistlerin ve burada iş yapan yabancıların sayısına bağlı olarak Rusça, Almanca ve Arapça öğrenilmesi gerekir. Eğer yapabileceğinizi düşünüyorsanız Çince de faydalı olur ancak epey zor olduğunu duymuştum.
Normalde mantık olarak arapça demem gerekirdi ama. Gelecek güçlü devletlerden birisi olacak ve hem ekonomi hemde kültürel açıdan ilgimi çekiyor. Arapça ileride Ortadoğu'da büyük yatırımları var mantığım o yöndeydi
Arapça'yı ben de Kuran'ı Kerim için öğrenmek istiyorum. Bağlangıç seviyesi öğrendim sayılır. Fasih Arapça bilsem yeter, lehçe konusunda karar vermedim.
Dil bilmek güzeldir lehçe kolaydır tavsiye ederim
C2 İngilizce ve Rusça biliyorum zaten o yüzden Çince seçtim ama Japonca da olabilir
Rusça'yı da mı C2 seviyesinde biliyorsun?
Alt yazı olmadan film dizi izleyip, konuşup yazabiliyor baya Rusça mecaz anlamlı sözleri anlayabiliyorum 6 yıl Rusya'da yaşadım
Ne kadar güzel. Umarım ben de o seviyeye gelirim.
Umarım. Rusya'da yaşayarak öğrenmek daha iyi ve daha kolay olur. Varsa imkanın orada yaşayarak öğrenmeni tavsiye ederim
Ben 7 aydır Rusya'dayım ama sürekli evde olduğumdan pratik yapma imkanım olmuyor. Hayata karışmış olsaydım 7 ay fena süre değil aslında.
Neden çıkmıyosun dışarı?
Kesinlikle Rusça ayrı bir sevgi besliyorum Rusçaya nedendir bilinmez belki kızlarındandır 😅
Rusça çok güzel ama kolay değil. İngilizce kadar hızlı öğrenilmiyor. Ben Rus bir erkekle nişanlıyım, onun yardımıyla öğreniyorum.
Bende kendimi ifade edebilecek kadar biliyorum, ABD ye taşınıcam diye İngilizce ye başladım fakat bana Rusça daha kolay geldi
Şıklarda yok ama Fransızcayı seçerdim. Çok feminen geliy0r bana
tu as raison
rus seçtim ama rus yerine İspanyolca filan veya korece öğrenmek isterdim
Alamanca sonuçta germen dili ingilizceyle daha yakın o yüzden bağlantılar limak ilginç olurdu
şu an fransızcayla ilgileniyorum, seneye almancaya başlıcam sanırım
İngilizcem varsa almanca ogrenirdim
bu şıklardan hiçbirini
Ana dilimi
Anadilini zaten biliyorsun ki... Yabancı dillere ilgin yok mu? Ben yabancı dil konusunda çok açgözlüyüm. :) Ama öğrenmek çocuk oyuncağı olmadığından her istediğimi öğrenemiyorum.
Arapça olabilir öğrenmek isterdim. ama dediğin gibi hiç kolay değil
Ispanyolca isterdim
Rusça
Almanca
İspanyolca veya Almanca
Almanca
İspanyolca
Arapça isterdim