Hukuk mezunları 1500 liraya çalışıyor hiçbir getirisi yok artık vs. gibi söylemler var ortada bunlar nedenli doğru?
Cevabın nedir?
Biz de duyuyoruz cok , mezun olalım görecegiz bakalım. Ama dogruluk payı var maalesef. ÇÜnkü mezun sayısı fazla cogu avukat yanında çalısan toy avukatı ayakçı gibi çalıstırıyor biraz. Meslegi iyi ogreten , hakkını veren avukatların yanında stajdan itibaren çalısılmaya baslanırsa çok iyi bir yere geliyor o toy avukat. Hakim-savcılık desen biliyorsun zaten nasıl torpil dönüdügünü. Ama hukuk hiç bir zaman bitmez albenisi fazladır
17 Yorumla
Soran+1 yılhangi üniversite
- +1 yıl
Yalova. Bursa'da yasıyorum diye gittim cok yakın diye. Konya Selcuk falan da tutuyordu, sonra yatay gecis hakkım oldu Busa'ya falan düzenimi bozmayayım diye gitmedim , hata mı ettim bilmiyorum. Bizim İstanbul'dan gelen hocalar da var bayagı memnunun aslında. Taviyem bence hukuk oku , hukukculuk çok baska bir sey cünkü ben pisman olacagımı düsnmüyorum. Ve İstanbul unı kazanmaya çalıs
Soran+1 yılAnkara üni istiyorum ama bu kadar düşük maaşlar vs. kafamı bulandırıyor
Soran+1 yılçevrem tabikide yok... Ben meslekte başarılı olabileceğimi düşünüyorum fakat torpilim vs. yok
Soran+1 yıltamam teşekkürler
En İyi Cevaplar
+1 yılKendini geliştirirsen, dilin de olursa 1500'ün 10 katını bile alabilirsin.
Biz çalışmaya gelemeyen bir toplumuz. Biz çalışmayan bir toplumuz. Çok rahatız biz. Ondan bunlar.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMeslekte sıyrılmak önemli, bu da başarıyla olur. Hangi meslekte başarılı olacaksan çok müşterin olur zaten, unutma iyi olana giderler sayılara çok takılma. İyi olana da iyi para verirler, başarıyla alakalı yoğunlukla değil, sürü olandan sıyrılmak da böyle değil mi?
00 Yorumla
+1 yılPsikoloji kaç liraya çalışıyor? :) Psikoloji de tıklım tıklım, eğer kendi ofisini açıp (klinik adına konuşuyorum) diğerlerinden bir farkım olacak dersen psikoloji çok kazandırır ama bu kadar mezunun arasında sıkıntı o da.
05 Yorumla- +1 yıl
@Vader12 kazancı 30bin? skype'dan görüşme? Bir doktora kamera açıp sırtınızı dinletebiliyor musunuz da skype'dan görüşme yapıyorsunuz psikologla? Onun bunu yapması da etik değil bana göre.
- +1 yıl
@Vader12 suç psikolojisi uzmanı suçla ilgilenir, adliyle ilgilidir. Öyle aktif olarak görev almaması lazım alanda. Kazanan bu tarz haksız yollarla kazanıyor işte.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
33Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen hukuk okuyorum. Psikolojinin de bittigini siyleyeyim kpss puanları 85 civari ayrıca su an bile bir suru mezun hic is bulamıyor birkac yıl sonrasını ise sen dusun. Hukuk için bunların hiçbiri gecerli degil heryerde avukat ihtiyacı var büro açarsan birkac yıllık bir deneyimle cok iyi paralar kazanabilirsin devlet kurumlarında calisma imkanın ger Zaman var bakımlık savcılık sinavlari var akademisyenlik var. Kendini belki bir alanda yetiştirirsen ozel şirketler var hukuk eger kendini geliştirirsen hayatta ac kalacağın bir meslek olmadigi gibi cok iyi paralar kazandırır.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@gwiyomiii universiteden sonra iş çeşitliliği acısından hukuk kadar iyi bir Bolum daha yok tabiki sana bagli kendini geliştirmelisin. Psikoloji ise sınırlı maalesef ya devlettesin ya da cok kendine güvenip bir klinik açarsın
Asıl psikoloji bitti bence. Avrupa da olsan neyse de Türkiyede psikolojide para kazanman için 4 yıl + en az 2-3 yüksek lisans doktora falan yapman lazım. Sonrasında sermayen olup klinik açman gerekli. Devlettekiler 1300 den başlar en fazla 4000 tl maaş görür. Ama hukukta hakimlik savcılık deneyebilirsin o da olmadı devlette avukatlık yaptığında 2500 tl den başlarsın. Ben 1. yılımda kazanamadım mezuna kaldım inş hukuk fak. tutturacağım
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÜlkede hiç bir şeyin tadı kalmadı ki ne okursan oku torpil yoksa işin kötü 👍 Torpil varsa zaten sorun yok okumasanda olur.
24 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle hayata dair zerre sevinç umut kalmadı içimde
- +1 yıl
En kötüsü de o zaten umutlarımızı tüketiyorlar
Soran+1 yılkalmadı ki
- +1 yıl
çok kötü ☹️
sağlık harici her şey bitti sağlıktada bir hemşirelik ve tıp kaldı ha bir de unutmuşum imam hatip mezunlarıda çok iyi yerlere geliyor
222 Yorumla
Soran+1 yılhemşirelikte bitti..
Soran+1 yıl@gwiyomiii çok yakın bir tanıdığım okulu bitireli 1 yıl oldu hala atama bekliyor.. Şimdi 1300 tl maaşla bir markette çalışıyor sırf para kazanabiliyim diye
Soran+1 yıl@gwiyomiii 4 yıllık üniversite mezunu
Bir avukat olarak şöyle bir yorum yapabilirim. Hukukta şimdi değil yıllardır bu böyle. Yeni olan birşey değil. Avukat olarak rezil de olursun vezirde. Ama vezir olmak için her avukat rezil olmak zorundadır. Ayrıntılı bilgi için ulaşınız
00 YorumlaBunlar kötü üniversiteden mezun olan bikgisiz kişiler. Şu an aylık 1.000.000 kazanan avukatkar var
Uluskararası avukat da var
Hakim var
Savcı var
Kendini ne kadar geliştirirsen o kadar kazanırsın.00 Yorumla
+1 yılIkiside sıkıntı. Ben hukuktan yana kullanacağım tercihimi çünkü psikoloji baya yorar amcam avukat onun bürosunda staj yaparsam iyi yerlere gelirim diye düşünüyorum. sende hangisi mantikli geliyorsa onu seç
10 Yorumla
+1 yılPsikoloji derim ben. Zaten avukatların işleri pek kolay değil. Şahsen avukat olsam bir katili savunma gibi bir görevi üstlenemezdim. Insanlığıma ters düşerdi.
00 Yorumla
+1 yılHukuk ve saglik meslek mezunlari bence ciddi sorunlar yaşayacak.
Hukuk Fakülteleri kontrolsuz bicimde çoğaltıldı. Bu nedenle hukukcu sayısı çok fazla. Hatta barolar birliği avukatlık icin sinav zorunlulugu olmalı diyor10 Yorumla
+1 yılAvukatlar herzaman değil fakat çogu zaman savunmak adına yalan söylemek zorunda kalırlar şahsen ben psikoloji okumanı tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yılAdamlar g. tünü yırtsın o kadar yasa öğrensin 1.500 liraya mı çalışacaklar?
02 Yorumla
Soran+1 yılinan heryerde öyle yazıyor bende şoktyaım ben en düşük avukatı 4-5 alıyo biliyordum
- +1 yıl
Ypk ya öyle br şey mümkün değildir adamlar kafayı yer be. Aldıkları kitabın parasını çıkarmaz
+1 yılonlar cekemeyenler canım. kazansa koşa koşa gidecek, b*k atıyor.
10 Yorumla
+1 yılHukuk değil ama adaletin bittiği söylenebilir :) yok o kadar ölmedi ikisi de güzel ama sen hangisini istiyorsun o önemli parasına bakma aşağı yukarı aynı.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok kazandıran meslek hangisiyse
Millet hep ona yöneldi
Kontenjanları doldurdular
Atanma sorunu var00 Yorumla
+1 yılhukuk bitti mühendislik bitti bir tıp kaldı gerisi hikaye
014 Yorumla- +1 yıl
Konuşmak için konuşan insan tipi. Herkes doktor olsun o zaman bu ne körlük? Bu ülkenin avukatından öğretmenine, mühendisinden işçisine her meslek grubundan insanlara ihtiyacı var. Kaldı ki hukuk bitti diyorsun. Yaşam olduğu sürece hukukta olacak.
- +1 yıl
@poncikbirkiz yahu kızdırma beni çocuk gibi atlama öyle bak ben mühendislik okyan biri olarak bunu diyorsam sende biraz realistik ol ne biliyorsun da ne konuşuyorsun? ben git tıpçı ol demedim türkiyede durum bu ? ben yurt dışı düşünüyorum mesela sen naparsan yap banane
- +1 yıl
Okulu bıraksana sen? Senin daha kendine hayrın yok bize ne faydan olacak? Bitti dediğin bir bölümü niye okuyorsun o zaman? Boş konuşuyorsunuz yaşam olduğu sürece hukukta olacak nokta.
- +1 yıl
@poncikbirkiz kızım sen neyin kafasını yaşıyorsun ya? bir sakinleş bakalım ben sakince konuşmaya çalışcam sende sakin ol tartışırız konuşuruz ama böyle ergen gibi davranırsam kızaarım bana ne atar yapıyorsun? bu yıl fakültede mühendislik kontenjalarının çoğu boş kaldı mesela
- +1 yıl
hukuk okuyorsun anlaşılan bu kadar da uçmanın alemi ben fakülteye girerken ilk 25 binlerdeydim şimdi bizim bölümde bile alımlar 80 90 bini geçti bir sürü üniversite açıldı bir sürü aday var iş alanı zaten dar bir daha düşün?
- +1 yıl
Sinirleniyorum böyle yazılar görünce. Boşuna mı sabahlıyorum ben hukuk kazanıcam diye? Hiç okumayayım o zaman köpek gibi çalış kazan sonra böyle desinler
- +1 yıl
Bir sürü mezun olmasından banane? Gideceğim unv en kötü ihtimalle İstanbul unv olucak. Benim hedefim en iyi hukuk fakültesine gitmek. basit bir unv değil.
- +1 yıl
@poncikbirkiz yahu bak ben 25 deydim diyorum gayette iyi bir üniversiteyim mezun olan arkadaşlarım 1.5 veya 2 binle başladı devlette ise 4.5 alıyorlar yani ne sanıyorsun? ha işinde iyi olan tecrübeli olan 7-8 hatta 10 binde alır ama eskide o tecrübelilerin aldığını ortalama bir çalışan bile alıyordu diyorum sana şimdi iş alanı belli aday fazla kafadan bir hesap yap bakalım? mesela önceden bir mühendis 3-4 tane şantiye ile uğraşıp maaşını 3 e katlarken şimdi artan mezun sayısı yüzünden böyle bir durumdan artık pek söz edilemiyor
- +1 yıl
ha sen diyorsun ben işimdi süper ötesi biri olacam iyi okadar bocaladıkdan sonra al bir zahmet ama okadar bocalamaya amelede alıyor o kadar parayı...
- +1 yıl
Kusura bakma ama hukuktan daha iyi bir seçenek göremiyorum. Çok geniş bir çalışma alanı var avukat olmak zorunda değilsin. Ben bu yolda kendimi geliştirmek istiyorum ki universite hayatimida yogun geciricem. Amcam avukat oldugu icin sıkıntı çekmem ayak isleri yerine meslegimi ogrenirim en azindan.
- +1 yıl
@poncikbirkiz haaaaaaaa öyle dersen iş değişir sonuçda benim amcan inşaat mühendisi değil ama hangi meslek olursa olsun yanında usta biri varsa zaten o ustanın sayesinde aç kalmazsınkı...
- +1 yıl
herkesin başında yakının ya da öyle bir usta olmuyor malesef rasgele adamların yanındada iş öğrenmek zor sen o konuda avantajlısın rakiplerinden 5-0 öndesin :) tabikide hukuk oku
- +1 yıl
Bunu torpil anlamında söylemedim biliyorsun dimi? Birçok stajyer ayak işleri yapıyor bunun farkındayım ama işi bilen birinin yanında olmak tabi avantaj
- +1 yıl
@poncikbirkiz biliyorum tabikide ama emin ol her tecrübeli adamında mutlaka yiğeni çolusu coğusu ya da bir arkadaşının dıdısı oluyor genelde.. Sen tabikide hukuk oku ayrıca ben bölümü seviyorum parası için okuyorum demek yanlış olur ama ülkemizde bu mesleğe maddi açıdan bakıldığı için ölüyor dedim ama bende tabiki yüksek kazanç istiyorum o yüzden yurt dışı düşünüyorum mesela ama sen hukuk oku öyle bir amcan varken aksini düşünme bile
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de psikoloji düşünürken tam tersi yanıtı almıştım 😃 Bence işinde iyi olan her zaman tercih edilir yani neyi sevip yapmak istiyorsan onu tercih et.
00 YorumlaBitmeyen meslek yok meslekleri kendi karakterine göre seç
00 YorumlaBenim danıştigim psikolog 30 bin TL civarı kazanıyor
00 YorumlaPsikoloji okuyan çok arkadaşlarım var mezun. Yüksek lisans yapmadıktan sonra hiçsin
00 Yorumla
+1 yılYok öyle bir şey ya kıçından uyduruyorlar, kendini ne kadar iyi geliştirirsen o kadar rövaşta olursun.
00 Yorumla
+1 yılAlakası yok. Hala avukatlar güzel paralara çalışıyorlar.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHahaha kim onu söyleyen? Şu an sadece staj yaptığım halde 3 binlerde alıyorum.
10 Yorumla
+1 yılDoğru söylemişler Türkiye'de iş yok bitti artık
10 YorumlaDogru degil gayette iyi maaşlı
10 Yorumla
+1 yılHepsi biter hukuk bitmez yanlışın var
00 Yorumla
+1 yılmilletçe kafayı yedik kızım PDR ye geç :D
00 Yorumla
+1 yıldostum bende hukuk okuycam hukuk oku
10 Yorumla
+1 yılDogru degil canım bence hukuk oku
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılParasına göre hukuk okuyacaksan hiç okuma zaten.
11 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşım saçmalama... Ben 4 yıl hukuk okuyum O 4 yılda burslar vs. biriksin 4 yıl sonunda 1500 tl maaşla kiramı veriyim ev mi geçindiriyim borçmu ödeyim?
+1 yılHukuk bitmez ama zor zanaat psikoloji sevmek gerek
00 YorumlaAvukatlar artık dava + ayran 2.5 TL yapıyor
20 YorumlaPsikoloji ya hukuk hiç cekilmiyor ya
10 YorumlaDoğrdur çok mezun var
20 Yorumlaher bölüm aynı sayılır. ne istiyosan oku
00 YorumlaGit yurtdışında oku psikolojiyi
00 Yorumla
+1 yılhukuk oku
10 Yorumlahukuk tabıkı
10 Yorumlapsikoloji.
00 YorumlaHukuk oku bence.
00 Yorumla
+1 yılPsikoloji oku
00 Yorumla
+1 yılPsikoloji bence
00 Yorumlahepsi bitti
10 Yorumla
+1 yılHukuk
10 Yorumla
+1 yılhukuk bence
10 Yorumla
+1 yılpsikoloji
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yılAğzı olan konuşuyor
00 Yorumla Saykoloji
00 YorumlaPsikoloji oku
00 Yorumla
+1 yılHukuk biter mi ya
10 Yorumlatakıl ya
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Hukuk artık bitti diyorlar. Hukuk mu okumalıyım psikoloji mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler