Bu zaman şartlarında maaş önemli el üstünde tutulur oldu. Bayanlara sorduğumuzda en fazla 4 - 5 bin TL olmalı derken erkekler en fazla 3 - 4 arası olması gerektiğini söylediler..
Sizce Aylıkne Geliri Ne Kadar Olmalıdır?

görüşlere hızlı bir bakış attım.
%50 kadarı maaşlar konusunda bilgi sahibi değil (cahil)
%25 i iyi kazanıyor ve o maaşları söylüyor
%25 i ise geçinmeyi hesabı kitabı biliyor
Şimdi birinci kesim %50 dediğimiz, gençler. Bilmiyorlar işi (çoğu kadın)
İyi kazananların büyük çoğunluğu (yani ikinci kesim olan %25) zorluk yaşamadan o noktalara ulaşıp tuzu kuru cümleler kurmuş. Geriye kalanı tırnakları ile o noktaya gelmiş onları tebrik ediyorum.
Son kesim olan geçinmeyi iyi bilen ve kazancı iyi olmayanları da kutluyorum. Düşmeyen daldan anlamaz haldan. Sizler neredeyse hiç bir kesimin umrunda olmayan ama aileleriniz bir takım sebepleriniz dolayısıyla bazı şansınızın yaver gidebileceği şeyleri denemeye çekinen sürekli paraya ihtiyacı olup da onu bir türlü denkleştiremeyen ama yaşamayı başaran kıymetli insanlarsınız. Allah yolunuzu açık etsin
Gelelim sorunun cevabına:
iki kişilik bir aile için mütevazi ama eski olmayan bir ev gerekmekte. Ortalama bir evde geçinmenin masrafı 2bin tl dir (sosyal refah seviyesinin ortalama olduğu bir ortamdan bahsediyorum)
bunun üzerine ekstra bir şey alınacaksa maaşın yüksek olabilmesi yahut yaşayanların bazı şeylerden kısmaları gerekebilir (araba taksidi için kaloriferi yakmamak, interneti iptal etmek, haftasonu ek gelir getirecek gündelik bir işte çalışmak buna bağlı dinlenememek ve yıpranmak vs)
net rakamlarla konuşalım : Eğer sıkıntı çekmek istemiyorsanız kızların da hayalini kurduğu planı anlatıyorum:
Evi olmayan erkekle evlenir evlenmez ev kredisi çekip o eve yerleşmek. Çok tatlış bir düğün akabinde balayı. Araba da olucak. Cümlelerdeki maddiyatı gördük gelin hesap edelim
Ev kredisi: 250 bin tl. Aylık 2bin tl taksitle ödeip 50 bini peşin verilmeli
Araç: 40 bin tl
Evin sabit masrafları : 500 tl (rahat kalorifer açımı internet su vs. iki kişilik hesap)
Mutfak ve bazen dışarda yemek için yapılan gıda harcamaları : 1000 tl
Giyim, sinema vs aktiviteleri: 200
totalde aylık : 3700 gibi bir rakam ortaya çıkıyor.
Tabi Erkeğin bu masrafı eşiyle birlikte çektiğini düşünelim. Böylece kişi başı 1850 tl ye tekabül ediyor.
çiftler 2500 er tl maaş aldıklarında üzerine 650 tl fazlalık oluşmakta (iki kişi için 1300 tl) o halde bu fazlalıkla araba değiştirme, elektronik eşya tamiri satın alımı vs ler halledilebilir.
Peki şimdi şunu hatırlayalım : evi 50 bin peşinat vererek almıştık. Bu nasıl birikti? Evin içi nasıl döşendi? Erkek ne ara düğün yaptı evi döşedi? işte bunlar da işin ayrı bir kısmı.
Velhasıl artık ev kurmak para harcatmaktan başka bir şey olmamıştır. Hayat gaylesi çok önemi hale gelmiş bu rakamlar büyük olsa dahi yetmez olmuştur. Herşey kişiyi sömürmeye odaklanmıştır
Çocuk olmadan eşler evlenmeden 3 er bin tl maaşa kavuştuklarında iktisatlı davranır birikim yaparlarsa "orta seviye" nin en alt kısmından hayata tutunmuş olacaklardır. Çocukları olduğunda maddi anlamda ona yetebileceklerdir.
Manevi anlamda ise milyoner olmanız bile bir şeyi değiştirmiyor olacaktır
1344 tl aylıgım evlıyım 1 çocugum var yetmiyor ama şükürsüzde degiliz 2500 3000 olmalı en az ama hayal bizimkisi :))
"En az" demek istedin sanırım:) Daha konuşmayı bilmeyen insanlar sosyal meselelere kafa yorarlarsa böyle olur sonuç işte."Erkeğin aylık maaşı ne kadar olmalı?"nasıl saçma bir soru. Her insan kendisi için yaşar, yaşamalıdır. Bu yüzden de canı ne kadar istiyorsa, ne kadar parayla rahat edeceğini düşünüyorsa o miktarı kazanması onun için ideal olanıdır, olması gerekendir. Tabii bunun için belli bir strateji izlemesi ve çalışması da gerek ama bu da onu ilgilendiren bir konu zaten.
banka mı alıyoruz koca mı rahat yaşıycam diye hayatı kalbi çöpe atmaya lüzum yok. erkek dediğin sağlam duruşlu olsun sözünün eri olsun hepsi kendiinden gelio.
bekledgım cevap cok dogru
Sanırım çoğunun babası milyarder bana göre en güzel görüş
Cevap
59Cevap
Şimdi aylık gelir sadece benim için en az 3000 lira olması lazım, arabamın masrafı rahat 800 lira filan tutar, ev desen 500-600 lira olsa almadığımı farzetsem, 300 lira faturalar desek zaten 1.700 gitti, mutfakta en az 700 lira demek, geriye 600 lira kalır. Oda amortisman olarak kabul etsek 3000 sınır demek. Evli olsam her birey başına +3000 tl olmalı ki kimse para diye ağlamamalı, birde yatırım yapabilmek için aylık 5000 lira daha kabul etsek Evli ve Çocuksuz bir aileye birikim yapabilmesi için 6000 lira ve üzeri paraya ihtiyacı lazım...
Şimdi bu değişir. Misal, babadan durumu iyidir. Evi, arabası vardır. O zaman başka. Ama arabası yok, evi yok, o zaman da değişir. Evi olmayan en az 1000 lira kira ödeyecek. Evi olan o parayı ödemeyecek. Onun ayrı, onun ayrı gideri var...
ok dgru
Bir 4-5 bin olsun isteriz de, zor yani... Çoğu asgari ücret alıyor, geçim sıkıntısı var. Haberlerde de söylemişti açlık sınırı 4 bin lira civarındaydı bir evin geçinmesi için.
evet ama bu evdekı bıreylerede baglı
Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 4.515 lira olan bir ülkede 2 bin 3 bin olsun yeterli diyenler neyin kafasını yaşıyorlar acaba?
Maaşa göre adam sevmiyoruz biz gönlü ne kadar zenginse o bize yeter
Miktar belirtmek dogru degil. bir kiz baba evinde hangi standartlarda yasadiysa evlendigi adamdan da en az onu bekler. Babasi asgari kazanmissa esinin asgari maasini sorun etmez ama bolluk icinde yasayan bir kiz da asgari ucret alan adamla evlenmeye can atmaz
Hayırdır seni çok Serbest Muhasebeci Soyguncu Müşavir gördüm. Ne yapacaksınız bizim cebimizdeki parayı? Kendime kazanıyorum ben kardeşim. Yok para mara DAĞILIN LEN!
Maaş ne kadar olursa şartlarında o kadar artıyor maaş 3 bin iken ona göre yaşıyordum 3 yıl önce şimdi 4.750 alıyorum ona göre yaşıyorum yani aldığın maaşa göre yaşam kalitende ister istemez artıyor ve her ne olursa olsun maaş yine yetmiyor. Biz insanoğlu her zaman nankörlük yapar ve daha fazlasını isteriz.
ne kadar çok olursa o kadar iyi değil mi ya :D ayda 10 kazansam da 20 kazansam da 100 kazansam da doymicam zaten, bari rahat harcayim.. Ama en azından fakir gibi yaşamamak için şu an 7-8 bin kazanmak gerekiyor
bu memlekette 10 milyona yakın kişi asgari ücretle kirada geçiniyor. onlara karşı ayıp olmuyor mu bu soru?
hayır aksıne onların ne kadar mucadelecı tutumlu oldugunu gösterılıyo herkez rahat etmyı sever ama onlarda alınterının rahatlıgı hakkını alıyolar esım 1.300 alsada elhamdulıllah az alsada ben maasın yukseklıgnde degılım huzurum helalınden olsun yeter bunu sımdı demem senı ınandırmayabılır ama tanımıs olsan cok ıyı anlardınız 1.300 maası olsada basımın ustunde yerı var
Benim maaşıma göre evlenecek kadından hayır bekleyemem. Sonuçta her insan düşebilir. Tamam evlenmek ev kurmak zor işler ama evlenene Allah yardım eder derler. Çokça bunun örneğini gördüm. Maaşımı söylesem dünden kabul edecek çok insan var. Kızın anne babasının toplamı kadar maaş alıyorum belki daha fazla sormanın ne gereği var.
Sana bunu söyleyen kadınlar mantıklı kadınlarmış. Ne yalan söyleyelim şuanda biraz rahat geçinmek için 3-4 bin civarı bir kişinin kazanması gerekiyor. Tabii ki İstanbul'da yaşıyorsa.
Evlendiği kadınınkinden eşit ya da fazla olmalı bence. Tam bir miktar belirtmiyorum. Askeri maaşlada geçinen aileler var. Ama sıkıntılı zaman yaşamak istemeyen biri en az 3.000 almalı.
evinin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar olsun yetmediği yerde biz destek oluruz.
yeni nesil böyle değil.
Napıyonuz sizin hesabınıza göre sadece doktor mühendis gibi mesleklerden erkekler evlenebilir polis asker esnaf hemşire öğretmen bunlar napsın peki biraz parayı geri plana itin arkadaş
en az için hesaplarsak 3-4 erkek alsa 2-3 kadın alsa 5-7 bin tl orta halli bir aileye yeter diye düşünüyorum
Fazla maas alan bir erkek aldatmaya meyilli olur ve karisini da aldatir. Bence kadin fazla maas almali erkekten daha saglikli
3-4 bin yeterli. Ayrıca bence kadın da çalışmalı, çok rahat geçinilir bu şekilde. Hatta kadın çalışacaksa 2500 tl ye kadar da inebilir bir tarafın maaşı.
Tek kişi çalışacaksa, erkek 3-4 bin alsa normal işte.
utandım yani düşününce insanlarda şu kadar bu kadar yeter demiş ne kadar kazanırsa kazansın bana mı kazanıyor neticede kendine kazanıyor ben mi yicem parasını sanki düşünmesi bile kötü
2-4 bin arası ideal. Bayan da çalışırsa gayet rahat geçinilir bence.
3.4bin asgari nasl hem kira hem çocuk hem mutfak hem ihtiyac goru
Erkeğin mesleğine, dil bilmesine ve tecrübesine göre değişir bu. 3 ile 20 bin tl arası
bilader ben anlamıyorum memelekette herkes 2bin üstü alıyorda benimmi haberim yok mk tanıdıgım herkes askeri ücret en fazlada 1.5 dur maaşı
herkes almış başını gidiyor bir bizmi malız
not:ögrenciyim daha
2300 alıyorum yetiyor. Şükür ediyoruz ne yapalım tabi beş bin olsa daha iyi olurdu 😄
Uff tercihim 1trilyon kazanmasından yana amma hayat şartları be kardeşim naparsın
Yaşam standartlarına göre maaşdeğişir kimine 4 bin yeter kimine 10 bin yetmez
3 4 erkek alsa 2 3 kadın alsa 5 bin 6 bin arası bir aileyi uçurur :D
1+1 eve çıkma planı yaparken hesap yaptım... 1200tl kira 100tl elektrik, 50 tl su, 70tl internet. 1000tl diğer ihtiyaçlar. 500tl keyfi giderler (yeni bir telefon, yeni bir pc gibi ıvır zıvırların taksitleri) 300tl gibi bir masrafla karşılaştım
En fazla 5 bin ne ya en az olmasın o. Fazla kazanabiliyorsa neden en fazla 5 bin diyeyim ki?
Hem erkek hem kadın 3-4 bin arası kazanıyorsa tadından yenmez
Ne kadar aldığım beni ilgileneirir başkasını ilgilendirmez. Az az gider çoktan çok gider istediğin kadar kazan harcamasını bilmiyorsan 10 binlira ilede aç gezersin.
Yaşanılan şehire görede değişir muhakkak ama 2.5-3 bin başlangıç için iyidir. Piyasa belli zaten 10 bin olsun istiyorsan 40 ustu yaş lazım
çalışmayı seven, işten kaçmayan biri olsun yeterli, en az şu kadar bu kadar diye bir ölçü koyamam.
Bir erkeğin maaşıyla ilgilenmem çünkü kıyaslamaya filan kalksam büyük ihtimal az gelir. O yüzden ben kendim için gereken parayı kazanıyorum
2,5 k olucak işte karida çalışacak onunkide 2,5 k olucak toplam 5 k al sana para dfdfdf😂😂😂
niye erkeklerin maası kadında çalışıp para getirsin hani eşitti her sey :D
Kendisine yetecek kadar. Kadına değil kendisine yetecek kadar. Kadın da gitsin çalışsın kendi parasını kazansın. Erkeğin parasıyla uğraşmayın.
Kari koca calsyrsa 3000 tl girse eve yeter zaten asgari maas 1600 oldu
İnsanların bir çoğu yanlızlığı paylaşacağı hayatına önem katıcak ve renklendirecek bir arkadaşlık yerine tamamen menfaate dayalı maddiyatı herşeyin önüne alan istekleri yüzünden yanlızlığa mahkumlar..
Maaşıyla pek ilgilenmem sanırım
İstanbul gibi biyerde 4-5 bile anca yeter
4 kişilik aile ise 4-5 bin gerekiyor
4-5 bin yeterli olur galiba..
Maaşımda yok gelirimde yok parasız yaşıyorum ben
benim 5-6 arası olacak
2.500 3.000 arası yeter bence
Ne kadar yetecegi inaniliyorsa.
Yaşam standardına göre değişir o.
1bin lira zor aliyorlar
minimum 2500 kira olmayacak ama
2500 3000 tabii este calusacak
Herkes elde edebileceği maksimum geliri söylemiş.
2 yeter fazla para adamı bozar
3-4 bin gerekiyor yine galiba.
2500 üzeri o da kirada değilsen
Erkeğin maaşı sorulmaz
biz ne desek de devlet 1300 tl yeterli demiş
2.000 Civarı olmalı
maasım baya iyi hiç çalışmasamda olur :D :D :D
3 4 yeterli 1300 le calisiyorlar
nerede yaşadığınada bağlı bence biraz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar