Benim 4 hedefim var. Barış Özcan'ın "Zinciri Kırma" önerisini esas alarak 4 temel hedefimi yazdım.
-YGS/LYS den Yüksek Puan Almak -YDS/LYS-5 Kazanmak ( Yabancı Dil ) -Mega Hafıza (90 Gün) -Spor
4 adet kağıda yazdım bunları. Ben yapabileceğime inanıyorum. 3 gün önce başladım. İlk gün çok zorlandım özellikle hepsini 1 gün içinde yapmak. Vazgeçmek istedim. 2. Gün oldu , Barış özcanın Deyimiyle Her gün yeni bir başlangıç diyerek , yine yaptım. 2. Günde çok zorlandım. Bugün yine aynı deyimle uyanıp , başladım. Bu sefer ilk 2 günden farklı olarak dahada azalmıştı sanki zorluğu.
1 ay sonra neler olacağını bilmiyorum ama her gün yeni bir gün diyerek yapmaya çalışacağım.
Ama insanlar yapabileceğime inanmıyor, bir kaç arkadaşım bırak bu boş işleri falan diyor. Moralim bozuluyor. İnsankar karşısında Ne yapabileceğim konusunda öneriniz var mı?
Güzel gidiyorsun da çok yüklenme kardeşim kendine. Programlı çalış. Zorlama kendini. Bir anda soğursun. Filmlerde ki gibi azim edince olmuyor. :D Az ve öz olsun.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öyle ama bu 4 temel hedef birbirlerini bağlayıcı unsurlar. Eğer öyle olmasaydı kesinlikle azaltmayı tercih ederdim.
Çok kilom var, ve hiç spor yapmıyordum. bunun sebepleri bende östrojen artışına sebebiyet veriyor buda daha duygusal davranmama neden oluyor. Buda bende -Depresyon -Bitkinlik ve enerjisizlik Bunun sonucu hayatımda her şeyden vazgeçmeme neden oluyor. Yani spor olmazsa, diğerleride olmaz.
Sonra Puzzleden diğer parçayı çıkaralım. Mega Hafıza. Hafızamızın yöntemi var. Biz kafamıza göre hareket etsekte , hafızamızın kullanım yolu var. Melih duyarın tabiriyle , eğitilmesi şart. Bu sayede zihinsel işlerde çok daha iyi performans gösterebilirim. Buda puzzlede ygs ve ydsye faydası oluyor.
Ygs lys olmazsa zaten hayatım karardı. Yds ise bölümüm için şart ve ilerde gitmeyi düşündüğüm ülke için.
Gördüğünü zere Puzzle gibi birini çeksen resim tamamlanmıyor :S
En İyi Cevaplar