Üniversitede haftada kaç gün ders var? Dersler kendimi seçiyor muşuz. Üniversitede kaç gün okula gidilir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Üniversitede haftada kaç gün ders var? Dersler kendimi seçiyor muşuz. Üniversitede kaç gün okula gidilir?

Selamlar.

Üniversiteler, liseler gibi belli bir başlangıç ve bitiş ders saatine sahip değildir. Ders günleri, saatleri ve kaç gün okula gideceğiniz üniversiteye, bölüme ve hatta hocanıza göre değişkenlik gösterir.
Öncelikle üniversitede haftada kaç gün ders var? sorusuna cevap verelim. Üniversitede de lise gibi hafta içleri ders vardır. Ama haftanın 5 günü ders olacak diye bir zorunluluk yok. Zorunlu dersler ve seçmeli dersler okulunuzun belirlediği gün ve saatlerde olur. Zorunlu dersleri seçmeme gibi bir lüksünüz olmadığı için o gün ve saatte okula gelmek zorundasınız. Ancak seçmeli derslerden istediğinizi seçebileceğiniz için size en uygun günde olan dersi seçebilirsiniz. Örneğin 5 tane zorunlu dersiniz var diyelim. 2 tanesi pazartesi, diğer 3 tanesi ise salı, çarşamba ve perşembe günleri. 2 tanede seçmeli ders seçmeniz gerektiğini varsayalım. Eğer size 3 tane seçenek sunuluyor ve bunlardan 2 tanesini seçmeniz isteniyorsa zaten okula geldiğiniz günlerde olan dersleri seçerek cuma gününüzü boş bırakabilirsiniz. Ama 3 derste cuma günüyse mecburen cuma günü de okula gelirsiniz. Bu çeşitlendirilebilir. Okulun belirleyeceği ders programına bağlı. Derslerin günleri ve saatleri de bazen hocaların isteği üzerine değiştirilebilir.

Üniversitede kaç gün okula gidilir? sorusunun cevabı da aynı. Okula kaç gün geleceğiniz ders programındaki zorunlu derslerin ve sizin seçtiğiniz seçmeli derslerin hangi günlerde olduğuna göre değişir. Bazı günleri boş bırakma imkanınız bulunmakta.
Bir de üniversitede ders saatleri art arda değildir. Diyelim ki pazartesi 2 dersiniz var. Bunlardan biri sabah 9'da başlıyor ve 2 saat sürüyor, diğeri öğleden sonra 14'te başlıyor ve 2 saat sürüyor. Birinci dersin bitiş ve ikinci dersin başlama saatleri arasında tam 3 saat var. Bu 3 saatte boşsunuz demektir. Eviniz yakınsa eve gidebilirsiniz, okulda durup ders çalışabilirsiniz, arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz. Tamamen size kalmış.
Üniversiteye kaç gün gidilir? sorusuna umarım cevap verebilmişimdir. Kendiniz için en uygun ders programını size en uygun günlerdeki seçmeli dersleri seçerek belirleyebilirsiniz. Ama şunu unutmayın, sırf bazı günleri boş bırakmak için diğer günleri çok yoğunlaştırmayın. Bu derslerdeki verimizi olumsuz etkileyecektir.
Tıp fakultesinde okuyorum, günde 8-9 saat ders oluyor : (
7/24. Üstün azmimden dolayı okulu üzerime yapacaklarmış öyle duydum.
3 gün okul dersler 8-12 arası bu sene çok rahat geçen sene 4 gündü
benim 2 gün haftada 10 saat az geldi bana anlamadım neden böyle
haftada 2 gün. Saaat 10 saat
Bende anlamadım niye böyle az senin bölümün ne
tıbbi görüntüleme teknikleri
Cevap
2Cevap
4 gündü dersin birini cuma ya aldılar 5 gün oldu
Buna göre pazartesi 1 ders 2 saat salı 2 ders 5 saat çarşamba 2 ders 5 saat perşembe 1 ders 2 saat cuma 1 ders 2 saat oldu
Tabi 2 ders arasında ki saatleri koyarsak 5 günde 120 saat var ortalama 21 saat üniversite de 17.5 saati yolda yani 5 günde okul 38.5 saati mi okul alacak
Genelde haftada 1 gün mutlaka boş oluyor
5 gün 27 saat felan
Değişir bu. Bölümüne hatta hocana bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?