İşsiz kalmaktan ve bunalıma girmekten korkuyorum?

geçenlerde bir gazetede gördüm kızın biri üniversiteden mezun olmuş ve iş bulamadığı için bunalıma girip intihar etmiş. gerçekten kolay değil 4 yıl oku emek ver zorluk çek para harca koskaca 4 yıl sonunda işsiz kal birde ödenmesi gereken devlet kredisi. çekilen zorluklar çok korkuyorum. pazartesi günü üniversiteye başlayacağım ikinci kez girdim bu sene sınava ve yapabileceğimin en iyisi buydu sanırım. tm ciyim ve meslek çıkışlıyım. sosyoloji işsiz denildi hukuk pdr puanı yüksek öğretmenlikte puanı yüksek doğu belki gelirdi ama atama sıkıntısı var sonra nereye atanacağında senin elinde değil iki yıllık yazıyım kpss zorluyum dedim hadi atanamadın kpssde torpil var özelde iş bulman zor ailemde 4 yıllık istiyordu yazabileceğim bir iktisat vardı ve iktisat geldi çok korkuyorum iş bulamamaktan. amcamın oğluda kamu yönetimi mezunu özel bir bankada çalışıyo maaşıda baya iyi niye korkuyorsun ben iş bulurum veya bankaya referans olurum dedi gerçekten işe yarar mı bilmiyorum ama ben birine güvenerekte bir yola çıkmak istemiyorum. okul hayatım boyunca sertifikalar alsam kurslara gitsem kendi çabamla staj yapsam çalışsam ingilizcemide geliştirsem işsiz kalırmıyım gerçekten emek verirsem kalırmıyım? birde iktisat mezunlarının iş imkanı daha çok dneiliyor ama kpss zor özeldede şirketlerde o kadar iyi tek banka var ben vakıf bankasında lisedeyken staj görmüştüm yukarıdakilerin maaşı daha iyiydi gişedekeilerde 1500 maaş alıyorlardı ama ikramiye yemek fişleri ticketlerla felan 2000 yi buluyordu hemde bayan içinde iyi gibi duruyordu onlar hiç gelme bankaya diyorlardı ama işsizlik arttı artık ve oturdukları yerden çalşıyorlar ve zor diyorlar zor ama her işte zorluk ve risk var değil mi? ben çok bunaldım yani işsiz kalmaktan korkuyorum şimdiden.
İşsiz kalmaktan ve bunalıma girmekten korkuyorum?