geçenlerde bir gazetede gördüm kızın biri üniversiteden mezun olmuş ve iş bulamadığı için bunalıma girip intihar etmiş. gerçekten kolay değil 4 yıl oku emek ver zorluk çek para harca koskaca 4 yıl sonunda işsiz kal birde ödenmesi gereken devlet kredisi. çekilen zorluklar çok korkuyorum. pazartesi günü üniversiteye başlayacağım ikinci kez girdim bu sene sınava ve yapabileceğimin en iyisi buydu sanırım. tm ciyim ve meslek çıkışlıyım. sosyoloji işsiz denildi hukuk pdr puanı yüksek öğretmenlikte puanı yüksek doğu belki gelirdi ama atama sıkıntısı var sonra nereye atanacağında senin elinde değil iki yıllık yazıyım kpss zorluyum dedim hadi atanamadın kpssde torpil var özelde iş bulman zor ailemde 4 yıllık istiyordu yazabileceğim bir iktisat vardı ve iktisat geldi çok korkuyorum iş bulamamaktan. amcamın oğluda kamu yönetimi mezunu özel bir bankada çalışıyo maaşıda baya iyi niye korkuyorsun ben iş bulurum veya bankaya referans olurum dedi gerçekten işe yarar mı bilmiyorum ama ben birine güvenerekte bir yola çıkmak istemiyorum. okul hayatım boyunca sertifikalar alsam kurslara gitsem kendi çabamla staj yapsam çalışsam ingilizcemide geliştirsem işsiz kalırmıyım gerçekten emek verirsem kalırmıyım? birde iktisat mezunlarının iş imkanı daha çok dneiliyor ama kpss zor özeldede şirketlerde o kadar iyi tek banka var ben vakıf bankasında lisedeyken staj görmüştüm yukarıdakilerin maaşı daha iyiydi gişedekeilerde 1500 maaş alıyorlardı ama ikramiye yemek fişleri ticketlerla felan 2000 yi buluyordu hemde bayan içinde iyi gibi duruyordu onlar hiç gelme bankaya diyorlardı ama işsizlik arttı artık ve oturdukları yerden çalşıyorlar ve zor diyorlar zor ama her işte zorluk ve risk var değil mi? ben çok bunaldım yani işsiz kalmaktan korkuyorum şimdiden.
Cevabın nedir?
bu dediğin şeyin üniv mezunu erkeklerin çoğu çekiyor zaten
gene sen bir bayansın ve evlendiğin zaman evini geçindirme zorunluluğun yok bir de erkekleri düşün bu konuda yaşadıkları psikolojiyi
sen kendini ne kadar geiştirirsen bir yerde iş bulmanda haliyle o kadar iyi olur artık iş bulmak için 1 üniv bitirmek yetmiyor insanlar 2. ci ünivi okuyor iş yerindeki yerini sağlamlaştırmak ve daha yüksek maaş kazanabilmek adına
işsiz kalmazsın ama aham şahamda aldığın bir maaş olmaz 1800-2000 tl aylık gelirin olur herhangi bir işte çalıştığında en garanti alacağın para ya memurluk ya da bankada
bankada ki de garanti paranı almandan ötürü en azından belli bir maaş aldığın için yoksa bankacılıkta da o kadar çalıştırıpta asgari ücretin azıcık üstü para veriyorlar04 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum buda beni üzüyor bankacı olsam bile çok çalışıp az maaş alacağım ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok bunalıyorum sürekli düşünüyorum kafayı yiycem artık.
- +1 yıl
Kafayi yemektense git bir yerde calis ve en azindan kendi gecimini saglayacak maasi temin ederek ailene yuk olma en azindan ailene bu konuda yardimin olur
Bankada 1-2 sene calisip isi ogrenip bello bir cevre edindikten sonra hem daha iyi maas alirsin hemde isinde tecruben oldugu icin diger bankalara da transfer olabilirsin bankalar arasi eleman transfer ucreti maasi 3.5-4 milyar senin bulundugum konuma gore bu maas daha da yukseliyor tabi benim tavsiyem bir bankaya gir vr belli bir noktadan sonra zaten senin calismani goren banka seni elinde tutmak isteyecektir calisma tempona gore ;) umarim yardimci olabilmisimdir
Soran+1 yılyani zamanla yükselebilme şansımız var değil mi hem hiç yoktan iyidir belki bankaya bile giremiycem korkuyorum bundanda. elimden geleni yapmaya çalışacağım.
En İyi Cevaplar
Şimdi dostum bak ne kadar okuduğun önemli değil istersen 2 yıllık oku istersen 10 yıllık oku hiç fark etmez önemli olan okumaya çalıştığın bölüm. Piyasada ne kadar hareket var onlara bakacaksın benim bir arkadaşım makine okudu 2 yıllık 1500 liraya çalışıyor ben uni okumadım 3000 liraya çalışıyorum. Piyasa o r spu gibi anlatabildim mi. Birine guvenerek is yapmak istemiyorsun bencede kimseye güvenme bir laf vardır babama güvendim anamı s... ti diye kimsenin sözüyle is yapma içinden geldiği gibi hareket et. Dediğin gibi okul hayatin boyunca uğraş cabala kurslara git yabancı dil geliştir senden kralı olmaz. Aldığın her sertifika koluna bir bilezik. Yani hedefe tek silahla değil bir orduyla gidersen kazanırsın 😉 Şimdi kal sağlıcakla.
06 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısınız zor gerçekten ama ben ne istediğmide bilmiyorum işte içimden ne geliyor onuda bilmiyorum hayallerim elbette var ama anladımki bneim toz pembeymiş her şey gerçek hayata girince farkettim ki her şey öyle düşündüğümüz gibi olmuyormuş. elimden geleni yapacağım şartlar el verdiğince ama genede korkuyorum ve bu takıntı yiyip duruyor insanı okusan ayrı dert okumasan ayrı dert. bankacılığı beğenmiyorum ama hiç yoktan iyidir onu bile bulamıycam belkide babam asgari ücretle fabrikada çalışıyor beni okutmaya çalışıyor onun emeklerinede üzülüyorum eğer işsiz kalırsam. babam bunları düşünme şimdiden diyor ama düşünmeden edemiyorum. siz nasıl okumadan iş buldunuz?
- +1 yıl
Benim ki biraz da şans işiydi açıkçası hiç işi bilmiyordum yardimci olarak basladım malzeme taşı çivi cak işaret koy falan o kadar meraklıydım ki isı öğrenmek için ama hani kelimelerle anlatılmaz boş kalınca hep aleti kurcaladım nasıl yapılıyor nasıl ediliyor sordum hep sordum 2 ay içinde aleti kullanmaya başladım sürekli pratık falan alet Opr. İşi bıraktı sonra adam bulunana kadar ben kullanmaya başladım idarelik bölüm mühendisi de çok deneyimli bir mühendis 53 yaşında o da baktı ben yapabilyorum adam almadı ben devam ettim tabi o aralar maaşım 1000 lira öyle böyle derken proje çizmeye başladım bilgisayar programlarını öğrendim ve Şu an türkiye içerisinde tecrübeye göre maaş 2500 -4000 arası değişiyor benim seviyem için. Lisede elektrik Elektronik okudum elektrik bilgim de baya var ama anlattigim is Harita Kadastro Haritacıyim yani. Size de hak veriyorum endişeniz için. Benbu mesleği yaparken kurslara yazıldım is makinası ehliyeti aldım vinç ehliyeti aldim yani her belge bir bilezik 😉
Soran+1 yılanladım biraz şanslıymışsınız kurslarda yardımcı olmuş.
Soran+1 yılteşekkür ederim saolun
Gizli Üye(25-29)+1 yılO kadar haklısın ki korkmakta bende diyetisyenlik okuyorum kpss olsun özel sektör olsun her meslek icin issizlik söz konusu insanın okurken hevesi kırılıyo bu tarz seyleri okudukca bosuna mı okuyoruz diyosun ama is bulmak artık bu devirde hep torpil kendini gelistirmekte etkili tabi ama büyük ölcüde torpile bakıyo
03 Yorumla
Soran+1 yılyani her bölümde ve her meslekte iş bulmak sorun değil mi sadece iibf alanında değil. gerçekten içime sinmiyor çok zengin biride değilim ki babam asgari ücretle çalışıyor ilk üç ay kredi bursda verilmiyor sonra kredi alcaz geri ödemeli işe girince bizden alacaklar onu o zamanda bir zorluk çekcez. hep masraf ne için yani ailem sen bunları düşünme okulunu bitir önce diyor ama şimdiden boşamı okuycam diye düşünmeye başladım.
Cevap sahibi+1 yılOkumak ayrı mezun olunca is bulmak ayrı dert valla okulunda basarı yaparak cift anadala basvurmayı deneyebilirsin dilini gelistirirsin yani ot gibi mezun olmadıktan sonra bir sekilde is bulunur gibi geliyo bana evet maaslar ic acıcı olmuyo ama bir sekilde bir yerlerden uc beste olsa paradır yani genelde issiz olanlar maas begenmediklerinden de issiz kalabiliyo
Soran+1 yılevet bende okurkende endimi geliştirmeyi düşünüyorum diplomamın yanında birkaç birşey daha olmalı. iş beğenemmekte değil elbette üç beş ne olsa kardırda birde şimdi kredisiz okunmuyor işe başlayınca alacağımız o üç beşide devlet alacak bizden birde onu ödemekle uğraşcaz hiç dertler bitmiycek.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
İş bulamayanlar bölümünü adam akıllı okumamış ya da üzerine bir şeyler koymamış gibime geliyor 4 yıl okumuş iyi güzel herkes 4 yıl okuyor kardeşim mesela benimle birlikte amerikan kültürü bölümünden bir yılda 500 kişi mezun olacak 500 ümüzüde okuduk nerde fark eğer ben üstüne başka diller başka alanlarda serfitikalar ve iş deneyimi eklemezsem işsiz kalma olasılığım yüksel olur tabi iş sizde bitiyor kismeyi suçlamayın
02 Yorumla
Soran+1 yılhayır bazen çevrede duyuyorum işte bir arkadaş demin yorum yaptı iki üniv biritmiş ingi bilgisayar biliyor ama işsiz. veya kpssden yüksek puan almış ama işsiz. emek verip çaba verip işsiz kalmaktanda korkuyorum yani ayrıca maerikan külütüründen 500 kişi mezun oluyor 500 kişinin içinden sıyrılmak daha kolay ama iibfden her yerden mezun veriyor fıkır fıkır kaynıyor özelliklede açıktan okuyanlarada ayrı bir gıcık oluyorum kalabalık ediyolar diye belki bencilce ama napıyım yani korkuyorum o kadar kişinin arasından sıyrılmak her iibf okuyan böyle diyor kendimi geliştircem şunu yapcam bunu yapcam ama olmuyor bazen. o kadar emek verincede asgari ücretin biraz üstü çalışmakta insanı üzer ister istemez. ne yapıyım ne düşünüyüm bilmiyorum. bölümde o kadar kolay değilki ama açıktan okumuş oda işe giriyor aynı şekilde ben okula git gel dersler zor bende aynı işe gircem birde açıktan dersleri geçmesi daha kolay oluyoruş heralde buda insana ayrı koyuyo onun haricinde başka bişeyde yok
- +1 yıl
Çabalayan aç kalmaz ilk baş düşük maaşla çalışmaya başlarsın ama daha sonra işinde kendini gösterir mevkini yükseltirsin sen sevdiğin işi yapıyorsan eğer her zaman başarılı olursun endişelenmen çok dohal bende çok endişeleniyordum ama kendine bir plan oluşturup hedeflern için çabala derim ben
+1 yılbankacılık bitti şu an hefef vere vere anası ağlıyor herkesin... tek birşey yapacaksın 4 yıl boyunca köpek gibi kpss çalılacaksın... hiçbirşey olmazsa düz memur olursun ve kpss çalışırken 4 yıl boyunca lise düzeyi kpss ye başvuracaksın... belki lise düzeyinden düz memur atanırsın sonra lisansı bitirirsin... senin durumunu az çok anladım beklenti fazla stres daha fazla millet laylaylom gitti gençlik düşüne düşüne
013 Yorumla
Soran+1 yılya kpss de o kadar kolay olmuyor ki işte hele iktisat iibf gibi alanlarda daha zor mezun çok rakip çok. çok çok iyi olmak gerekiyor tabi onada çalışacağım ama hadi olmadı ne yapacağım. kuzenim gazetecilik okuyor gazetecilikte artık iş imkanı yok ama benim kadar korkmuyor. arkadaşım sosyoloji okuyor onunda kpss olmadan zor ama oda korkmuyor. bir ben böyle daha okula başlamadan korkuyorum. derslerin zor olmasındanda korkuyorum kendimi çok yetersiz görüyorum bazen.
- +1 yıl
ben çok korktum bitirince ne yapacaö diye ama ben bile iş buldum ama yakın arkadaşlarımdan 1 çocuk vardı çocuk daha 2. sınıfta herşeyi konuları bitirdi ve 3-4 sürekli deneme çözdü... nu çocuk mardinli inşaatlarda çalışıyordu. son sene sınava girdi ve müfettiş oldu oda maliye mezunuydu. ibf de çok adam var ama emim ol %80 i Öyle okumak için gelmiş çünkü aöf okuyup memur olanlar var ya inanabiliyor musun :) adam açıktan kamu okuyup memur oluyor... biraz dişini sık ortalamanı yükselt üstten ders al ve kpss ye yardır sana söz veriyorum çok güzel yere gelirsin ama salarsan kendini anca bankada vezneye girersin aldığın parada kıyafete gider
Soran+1 yılumarım öyle dediğiniz gibi olur elimden geleni yapmaya çalışacağım belki çok zorlancam ama emek olmadan yemek olmaz Allahında izniyle olur inaşllah. ort yüksek tutmaya çalışırım ve 2.3 sınıftan itibaren kpss ye çalışmaya başlarsam olur değil mi? o değil açıktan okuyanlar nasıl memur oluyor oh ne rahat yani. bu arada siz hangi bölümde okudunuz?
- +1 yıl
ben mühendislik mezunuyum ve kpss ye girerken aof mezunu ve normal mezunun farkı yok ki :) bak sen biraz ben kafadansın garanticisin ilerde ki ışığı net görmeden yola çıkmaya korkuyorsun... az olsun temiz olsun önümü göreyim tam iç Anadolu :)... sen hiç kafanı ıvır zıvır kursa bağlama hepsi para ve hepsi hüsran... sen köpek gibi kpss çalışacaksın ve tek kesin net kural bu... hiçbirşey olamazsan düz memur olursun hedefin kpss 90 almak olsun inan hiçbir ibf mezunu o kadar alamıyor en fazla 80 alıyorlar
Soran+1 yılaynen bilinmezliği sevmiyorum geleceği görmek istiyorum yoksa korkuyorum rahatsız oluyorum net olacak her şey. inşallah dediğiniz gibi olur.
- +1 yıl
kafana takma tek bir şeye odaklan... yine konuşuruz ve elinden geleni yap gerisini Allaha bırak
Soran+1 yılsaolun ama işte birazda kendime kızıyorum niye bunu seçtin niye şöyle yaptın diye daha çok çalışsyadın şunu yapsaydın felan diye hem kendime kzıyıorum bir yandan derslerden korkuyorum gelecketn korkuyorum bir yandan ailemden uzaklaşcam ona üzülüyorum para harcancak emek harcancak ona üzülüyorum biryandan bu işsizlik korkular çevrenin lafları felan yani kafayı yiycem diye korkuyorum.
- +1 yıl
ilk yıl çok çalış yatak geçiş yap oomaz mı
- +1 yıl
yatay geçiş diyecektim :)
Soran+1 yılhangi bölüme geçiş yapablirim ki?
- +1 yıl
kendi okuduğun şehşrde ki üniversiteye geçiş yapabilirsin
Soran+1 yılkendi okuduğum şehirde yok keşke olsa. ama bölüm orda yok en yakın 1 buçuk saatlik samsun var orayı kazandım bende işte en yakın oraydı.
- +1 yıl
valla kardeşim 1 hafta sonra bile beni hatırlamayacaksın ama bu dediklerimi yaz:
1) kpss çalış ama it gibi çalış
2) lise kpss sine gir kendini test et stresini yen
3) 2 yıl sonra kpss ye haxır olacak bir seviyeye gel ve ondan sonra rahat ol
+1 yılÜlkede genç nüfus çok fazla mezun olur olmaz kimse altın tepsi sunmuyor maalesef. Artık üniversite okumanın da bir anlamı yok. İleride genç işsizler ordusu yığılacak artık kurumlarda yer kalmadı doldu heryer. Zamanında gemiyi yürüten yürüttü olan bizim genç nesile oldu.
012 Yorumla
Soran+1 yılbunu bildiğimiz halde üniversiteye gitmedende duramıyoruz. bir umutla gidiyoruz sonu hüsran. devletin suçu ama en kıytırık üniversitelerde bile fakülteler var sonra açık öğretimler. belki biraz daha sınırlama getirilse böyle olmaz. emek verende vermeyende aynı gemide gidiyor resmen.
- +1 yıl
Ülkenin çivisi çıkmış zaten liykat ilkesi desen o da yok. Amcası olanlar veya siyasetle uğraşanlar deyim iyi kötü işe güce giriyor. Üniversite okuyup o kadar sınava gireceğime gidip bir partinin gençlik kollarında çalışsaydım şimdi adam akıllı bir işim olurdu. Diyorum ya üniversite okumanın hiç bir espirisi yok tanıdık birisi var 4. üniversitesini okuyacak Şu an bir sirkette ortalama bir maasla çalısıyor
Soran+1 yılgelde bunalıma girme. yaşam şartları böyleyken mutlu olmaya çalış pozitif olmaya çalış. ben 19 yaşımdayım hayata atılmaktan korkuyorum resmen şu hale bak.
- +1 yıl
yani kardeş yapacak fazla bisey yok artık ya kendini geliştirip büyük şirketlerde çalışacaksın ada yurtdışına çıkacaksın yoksa bu ülkede 3 5 kurusa çalıştırıyolar
Soran+1 yılkendimi geliştirmeye çalışacağım hayalim yüksek lisans kazanabilirsem ve ingilizce kazanabilirsem yurtdışına burslu olarak gidebilmek orada daha kolay oluyor. ya da türkiyeye dönüncede daha çok imkan sağlanır diye düşünüyorum. ya da öğretim görevlisi olarak kalmayı düşünüyorum ama ondada kadro açılması gerekiyo ve zaman gerekiyo oda olmazsa kpss ye 3. sınıftan itibaren çalışmaya başlarım diyorum devlete atanmaya çalışırım oda olmadı özel bir bankanın mülakatlarına girerim oda olmadı şirketlere başvururum değil mi yapabilirmiyim?
- +1 yıl
yani o zamanki şartlar nasıl olur bilemiyorum öyp nin kaldırılması gibi bir duyum var öyle oldumu iş tamamen torpil olur ama şunu söyleyeyim kendini geliştirdikten sonra aç kalmazsın emin ol.
Soran+1 yılanladım teşekkür ederim. elimden geleni yapmaya çalışacağım artık.
- +1 yıl
aynen sıkıntı stress yapma sonuçta çok fazla insan var bizimle aynı durumda olan
Soran+1 yılsiz hangi bölümde okuyorsunuz?
- +1 yıl
benim bitti makine müh
Soran+1 yılgüzel bir bölüm iş bulabildiniz mi peki?
- +1 yıl
y. lisansa başlıyorum bu yıl
+1 yılAbim 4 er senelik muhasebe ve maliye bitirdi işsizz ! Sana tavsiyem diyarbakırda asıl kimliğinden öldü gösterip Suriyeli kimliği nberiyolar avantajı daha çok aman20.000. milyar a yapıyorlar onu yaptır yoksam TR de iş diye birşey kalmadı dahan:)
07 Yorumla
Soran+1 yılmuhasebe zaten ölü bir meslek artık herkes muhasebeci yani. maliye de devlete atanamadıkça özelde pek iş bulunmuyor. abin sertifikları felan aldımı ingilizce veya ne biliyim kendini geliştirmedimi?
- +1 yıl
üst düzey İngilizce ve bilgisayar biliyor.
- +1 yıl
Muhasebe bitmez hesap işleri herzaman vardı. Milattan öncede vardı şimdide var
Soran+1 yılofff bu ne böyle şimdi ne yapıyor peki? nedne bu kadar zor iş bulmak. o kadar emek o kadar zaman o kadar para boşa mı yani.
- +1 yıl
Ülke nüfusu hızlı bir şekilde arttığı için millete 3 çocuk yaptırıyorlar. Eee ne oldu o 3 çocuk iş bulabiliyormuda yaptırdın? Zaten oradan buradan adam akın ediyor ülkeye safkan türk kalmadı
- +1 yıl
Toplama ülke gibi saçma birşey olduk
Soran+1 yılgerçekten öyle çok aptalca. kendi halkını düşünmeden hareket ediyorlar. baktın işsizlik arttı kural getir bişeyler yap.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçlık sınırı Türkiye de 4 bin tl. 1.500 - 2.000 bin tl için okuyacaksan hiç okuma daha iyi.
02 Yorumla
Soran+1 yılokumazsam o parayıda bulamıycam ayrıca okurken hakkını verirsem veya işe başladığımda yükselebilme imkanım var. okumazsam oda olmayacak.
Cevap sahibi+1 yılOkumazsan da olur. Dünyanın en zengin insanları ya ilkokul mezunu ya da hiç... Gidip bir mağazada çalışsan 5-10 yılda maaşın 4-5 bine çıkar. Memur olursan hayatın boyunca aynı maaşı alırsın. Bu sadece bir örnekti.
yakında yapacağım bişey
01 Yorumla
Soran+1 yılne yapacaksın?
Asla korkma korkarsan başarısız olursun.
03 Yorumla
Soran+1 yılbaşarısız olmaktan emeklerimin özelliklede ailemin emeklerinn boşa gitmesinden korkuyorum bunalıma girmekten korkuyorum. zor yani. işsiz kalmak okuyupta. bir sene daha denyiim desem bu sene bunu kazandığıma bile şaşırdım daha iyisini yapamam heralde bir sene daha denesem başka bölüm için. açıktan okuyum desem iş imkanı onda daha az iki yıllıklarında durumu belli
Soran+1 yılumarım
Hangi bölüm okuyorsun
09 Yorumla
Soran+1 yıliktisat okuyacağım
Soran+1 yılsaol ya.
Soran+1 yılsen ne okuyon
Soran+1 yılnasıl olucaksın ki
Soran+1 yılfikirlerini söyleyebilirsin buradan.
+1 yılÇarşaf gibi yazmış
00 Yorumlakorkmar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKorkmakta haklısın.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam