Ben açık öğretim 2. sınıfa geçtim bu sene. Bu KPSS'ye girebiliyor muyum yani ortaoğretim mezunu olarak? Başvuru tarihi ne zaman bitiyor?Yardımcı olursanız sevinirim.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Arkadaşlar,
Görüyorum ki yorumlarda karmaşıklık olmuş.
Bu sınava birden fazla kez girmiş olan ben sizlere yardımcı olayım.
Bir kere bu sınav Ortaöğretim - Önlisans düzeyinde olanların sınavı.
Mezun olmuş veya Lise son sınıfta ya da 2 yıllık okulların son sınıfında olan kişiler ayın 24 üne kadar 55 tl ücret karşılığında başvuru yapabilir.
Lise mezunu olup önlisans 2. Sınıfta okuyan yani mezun olabilecek durumunda olan kardeşlerim Önlisans düzeyinden sınava girmelerini tavsiye ederim.
Mezun olma durumuna göre oturumlar ve sınav olunacağı günler değişiyor.
Guzel cevabin icin cok teşekkürler bir sorum daha var :) Osym den işlem yapılıp sonrami para yatiriliyor
Rica ederim. Ben teşekkür ederim.
Evet önce işlemini yapıp paranı yatırıyorsun :)
24unde bitiyor diye biliyorum lise düzeyinden gireceksin. Once cevre okullarda kpss basvurusu düzenleyen okullar var oraya gidip basvuru yapiyorsun daha sonra akbank ya da halkbanktan 55 tl yatiriyorsun. Daha sonra okulun verdiği başvuru kagidindaki osym şifresini 24 saat icerisinde değiştiriyorsun. İşlem bu kadar.
ön lisans okuyor isen ve 2. sınıfta ise mezun olabilicegine dahil bir evrak alırsın okulda ön lisans olarak girebilirsin ama lisans okuyor isen lise mezunu olarak girersin başvurular 24 ya da 25 agustosta bitiyor diye biliyorum önce başvuru yapıp sonra sınav başı 55 lira yatırıyorsun halkbank atm lerinden ya da ziraat bankası internet subesinden ya da app uzerınden
askerlik rahatt geldik ama en alt rütbe olmak zor çalışıyorsun hep, gerçi mecbur şehit olanların rutbelerinin çoğu alt, neyse devlet işine giricez bakalım, sonra sinema,24 AĞUSTOS a kadar başvurman lazım,55 LİRA ÜCRETİ VAR, önce bşvur sonra yatır parayı ödendi diye yazar
Cevap
54Cevap
Evet girebilirsin. Şu an bende ikinci sınıfta geçtim 1. Öğretim okuyorum.
Basvuruyu da osym sitesinden bilgilerini doldur. Sonra da banka kartın varsa 55 tl aktar. İnternet bankacılığı ile o kartının uygulamasından para aktarabilirsin. Şahsen ben öyle yaptım. Geç kalma acele et.
Evet girebilirsin ama mezun olmadan atanamazsin. Atansan bile mezun olmadığın icin is basi yapamazsin
Ortaöğretim mezun ya da mezun olabilecekler ortaöğretime, önlisans bir bölümden mezun ya da mezun olabilecekler onlisansa başvurabilir. Ayrıca lisans 2. sınıfı bitirmiş ya da ders bırakmadan geçebilecek olanlarda önlisans başvurabilir. 24 ağustos başvuru son gün.
Tam adamını buldun sınavlara girmekten nu konuda master yaptım.
Onlisans dan sınava girebilirsin ama mezun olana kadar tercih yapamazsın. 2017 mayıs haziran gibi mezun olacaksın bu doneme kadar ya 1 ya da 2 atama kaçırırsın.
Ortaoğretim yani lise olarak girebilirsin hiçbir engel yoktur.
Bildiğim kadarıyla 24 son başvurular için.
Bana sorarsan onlisans dan gir. Alt tarafı 1-2 atama kaçırırsın.
Bir dahaki sınav da 2018 de bu tarihe kadar aldığı puanı kullanacaksın
Kpssye girebilmek icin onumuzdeki iki yil icerisinde mezub olabilmen gerekiyo diye biliyorum orgunde okuyanlar icin 11 de okuyanlar gitebiliyo ama acik ogretimde olaylar farkli kasarsan iki yilda biter. Arastirmak lazim
meraba arkadaşım. bende ünv. 2. sınıfa geçtim kpss ye orta öğretim olarak değil çnlisans mezunu sıfatıyla giriyosun ünv de okuyanlar ünv. mezunu diploması almaya hak kazananlar ortaöğretime giremezler. önlisans mezunu sayılarak giriyosun Allah nasip ederde kazanırsan okulun bitince ilk atamayı kaçırıyosun ama diğer atamalarda yerleşiyosun
Açık öğretim 2. sınıfa üniversitede geçtiysen yani lise mezunuysan girebilirsin. Ancak daha lise okuyorsan sadece lise son sınıf öğrencisiysen girebilirsin.
lise ve iki yıllık fakülte mezunları -ön -lisans- mezunları giriyor ve başvurular 9 - 24 ağustos tarihleri arasında. önlisanslar 22 ekim , ortaöğretim 23 ekim de yapılacak ve 120 dakika -2 saat- sürecek. başvuru ücreti 55 TL olup , yatırılacak bankalar da bellidir.
24 ağustos son tarih. 2 yıl geçerli aldığın puan 2 yıl içerisinde mezun olacağına inanıyorsan girebilirsin.
Kisa ve oz okudugun uni onlisanssa, osym ye onaylattiysan, alttan da dersin yoksa, siddetle onlisanstan girmeni tavsiye ederim
Ortaöğretim olarak girebilirsin.
39 yaş sınırı var diye biliyorum.
Eğer memur değilsen filan giriyorsun işte. Vakit az kaldı gecikme bence :)
bu ayın 24 ünde bitiyor 22-23 ekimdede sınav internette lise 2-3-4 den itibaran yukarısı girebiliyor yazıyo
Min. önlisans mezunu alıyorlar diye biliyorum ama bence kılavuzları oku. Bu şekilde yalan yanlış bilgi edinirsin..
Giremiyor
@Kevserkiraz @hazalesra Lisans mezunları için alan sınavları oluyor diye biliyorum ama çok içli dışlı sayılmam kpss ile..
aha bır kpss magduru daha canım kpss basvuruları 9 ıle 24 agustos arası 55 lıra halkbankasına yatırılyo kendını denemek ıcınde gırebılırsınn :)
Lise diploman varsa Ortaöğretimden girebilirsin. 24 Ağustos'ta başvuru süresi bitiyor.
Osym den işlem yapılıp sonrami para yatiriliyor
Aynen:)
Okuduğun bölümü 2 sene içinde bitirecek durumdaysan sınava girebilirsin. Girdiğin zamanda sadece sınava girip çıkarsın. Tercihlerini okulun bittikten sonra yapabilirsin.
Detaylı bilgi için bkz: www.osym.gov.tr/.../...vuru-islemleri-090820-.html
1 sene içinde mezun olabilecek konumda olduğun için önlisansa girebilirsin.
24 ağustos pekte şeyetmeyelim sorular tabiri caizse -kazık :D
Lise mezunu olarak atandığımda hangi statüde çalışıyorum bir bileniniz varmı?
Lise 2 den lise sona kadar giewbjlenler var bende başvurdum
Kaç kredin kredi sınıvar gerçi o Üniversite sınavı için kpss için var mı bilmiyorum
Ben bu sene universite 2 yi bitirdim ben onlisans duzeyinden girebikirmiyim?
Eğer bir ve ikinci sınıftan alttan dersin yoksa girebilirsin
Ortaöğretim kpss ye girebilirsin.
Liseden sonra bir diploma almadiysan eğer.
Nasip olursa inşallah bende giriyorum başvuru yaptım hakkımızda inşallah hayırlı olsun
Girebiliyorsun tabiki,24 ağustos başvurunun son günü diye biliyorum
Bitirmesende girebilirsin ancak diplomayı almadan tercih yapamazsın
Bu ayın 24 'ü son günü. Orta Öğretim kpss'sine Lise Mezunları girebilir. Liseyi bitiren herkes.
@Parduus tabiki kabul etmez ön lisans mezunuysan onlisanstan gireceksin
@Parduus önlisans mezunuyken ortaöğretim düzeyi kpss ye giremezsin. Ortaöğretime basvurman gerekiyo. Ortaöğretim kpss ye lise 3-4 te okuyanlar ve mezun olanlar girebilir. Ama üni mezunu olmamak kaydıyla. 2 yıllık mezunsan onlisanstan giriceksin.
Liseden mezun olan ya da lise son öğrencileri girebiliyor son başvuru tarihi 24 ağustos
baş vurular 24 agustosta bitiyor.. ama üşeniyorum gidip baş vurmaya.. zaten işim var
Iki yıllık okuyorsaniz önlisanstan kayıt yaptırmaniz gerekiyor
Sadece lise mezunları diye biliyorum. Lisans mezunu olanlar giremiyormuş. Yarın yap işte vakit varken.
9 22 agustos basvurular. Sen girebilirsin. Istersen ortaogretim istersen önlisans.
Liseden sonra herhangi bir diploma almadıysan girersin
@foreveres genel olarak değil bu soruya göre söyledim.
@foreveres lisans mezunları da girebiliyor mu?
@foreveres yanlış bilgi verildiği yok lise mezunları ortaöğretim mezunu olarak çift rakamlı yıllarda sınava girebiliyor yani bu arkadaşımız ortaöğretim mezunu statüsünde girebilecek
@foreveres tamam okuyanlarda girebiliyor orada sıkıntı yok ama girecekleri statü lise mezunu statüsü olacak yani ortaöğretim statüsünden girecekler, eğer lisans mezunu olsalardı giremeyeceklerdi örneğin
@foreveres yahu lisans okuyan diploma almamış oluyor neden zorla dediğim dedik olsun diye uğraşıyorsun 😬😬
@hazalesra
Lisans mezunları bu sınava giremez.
Lisans mezunlarının ki Temmuz ayında gerçekleşti.
@Sakaryalim ben önlisanstan girmek istiyordum da diğeri baya zor
@hazalesra
Eğer mezunsan ve sistem bunu biliyorsa önlisanstsn girmen imkansız.
@Sakaryalim açıköğretim mezunuyum fark eder mi? bir çare...
@hazalesra
Etmez.
Sistem örgün ya da uzaktan olarak ayrım yapmaz
Bölümüne bakar
@Sakaryalim teşekkür ederim
@hazalesra
Rica ederim :)
@foreveres hayır lisanlar giremıyor
Arkadaşlar son olarak yorum yapıyorum, liseyide, 2 yıllık üniversiteyi de 4 yıllık üniversiteyi de bitirdim. Her birinde de kpss ye girdim. Önlisans yani 2 yıllık okurken önlisans kpss ne girdim. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum nye anlamıyosunz anlamadım. 4 yıllık mezunu olmadığınız sürece ortaöğretim kpss sine, 2 yıllık mezunu veya öğrencisi olduğunuz taktirde de ortaöğretim ve önlisans kpss sine girebiliyorsunuz.
@foreveres lisans okurken girersin ama diploma alırsan giremezsin şunu anla 😡
Ben başvuruyu yaptım. Başvuru 24 ağustosta sona eriyor.
Ortaöğretim düzeyinde girmelisin önlisans ve lisansa da girebilirsiniz ancak tercih yapamazsın mezun olmadığın için
Ben ön lisans bitircem ama liseden girdim. Sende liseden göreceksin
orta okul diploması olanlar ve 2 yıllık bitirenler başvurur
Ortaöğretim= lise demek. Hani lise mezunu olman lazim.
Ben tam olarak anlamadım lütfen bilen biri yardımcı olabilir mi ortaokul mezunları girebilir mi bu sınava
şu an üni okuyorum 3. sınıftayım bende girebiliyor muyum?
@Merbdr başvuruda ne istiolar
Liseden mi girsem yoksa 2 yıllık ön lisanslama mi girmem gerek daha iyi olur hangisi?
Başvurduk bakalım hayırlısı
açıköğretim lisesine mi gidiyorsun fakültesine mi?
Üni
lise diploması elindeyse kpssye girebilirsin
Açık lisede okuyanlarda girebiliyor
Google a sorsaydin keşke bu kadar sure beklemezdin
Liseyi bitirmiş olman gerekiyor.
Bu sene mezun olma ihtimalin varsa girebiliyorsun.
son tarıh 24.08.16 sınavada girebilirsin
25 ağustos son gün lise mezunları
Başvurular asla bitmeyecek.
ortaöğretim e lise 3-4 mezun çnlisans 2 sene +
Girebilirsin 24 son başvurular
lise okuyan son sınıf olmak sartıyla vs
Girersin merak etme :)
24 ağustos diye biliyorum.
Ben giriyorum tabikisi
Benim sulalemdekiler katilabiliyo
Onlisantan girin alım çok fazla
Girebilirsiniz de üni okuyorsun demi. aciktan
En az lise diplomasi olması lazım
Açık lisedekiler de girebiliyor bu senw
@Kevserkiraz diploman varsa evet yoksa geçerli sayılmaz sanırım. ya da bu sene mezun olabiliyorsan seneye tercih yapma hakkın olur. ama diploma lazım yani işe girmek için
iste 2 yil içinde mezun olabilirlerse kppss den tercih yapabilir ama olamazsa kendini denemis olur
@Kevserkiraz olabilir denemekte fayda var 55tl fazla para sayılmaz. En azından keşke demezsin
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar