Dershane mi, üniversite hazırlık yurdu mu? Hangisi üniversiteye en iyi şekilde hazırlar?

Merhaba arkadaşlar, Mezunum ve bu sene 3. kez hazırlanacağım. İlk senemde dershaneye gittim acemiydim, tembellik ettim ve hocalarda pek ilgili değillerdi. İkinci senemde evde hazırlandım yine hedefime ulaşamadım ve bazı günler öğleye kadar uyumaya başlamıştım ayrıca evde bir takım sorunlar olmuştu bunlardan da etkilenmiştim. Bu sefer diğer seneler gibi olmasını istemiyorum beni disiplinli bir şekilde sınava hazırlayacak bir yer arıyorum ama gittiğim dershaneler pek ilgili değil acaba yurtlara mı gitsem diye düşünüyorum. Çünkü dershaneye gidersem günde en az 2 saatim yollarda geçecek ve eve gelince yine bazı sebeplerden dolayı pek çalışamayacağım. Sizce dershaneye mi gitmeliyim yoksa yurda mı ya da ne yapayım? Beni en iyi şekilde hangisi sınava hazırlar, tembellik yapmamı engeller, benimle birebir ilgilenir? Ve bana önerebileceğiniz İstanbul veya çevresinde bir yurt var mı mümkünse cemaat yurtları olmasın?
Dershane mi, üniversite hazırlık yurdu mu? Hangisi üniversiteye en iyi şekilde hazırlar?