Kaydımı dondurmuştum. Süre bitiminde tekrar açarken nasıl oluyor. Üniversitede dondurulan kayıt nasıl açılır?üniversite dondurduktan sonra nasıl açılır?
Çoğu üniversitede kayıt dondurma süresi bittikten sonra otomatikman sistemleri açılıyor. Tekrardan herhangi bir dilekçe veya bil belge ibraz edilmesine gerek olmuyor. Ama bazı üniversitelerde durum farklı olabilir. Tekrardan bir dilekçe ile benim dondurma sürem bitti şeklinde bir ifade de gerekiyor olabilir.
formlar kısmına baktım dilekçeler yer alıyor ve orda kayıt açma gibi bir dilekçe örneği yok. Belki otomatik açılıyordur keşke öyle olsa ya 2 kere gitmek zorunda kalmam. Kaydımı açtırıp birde sildiricemde...
aslında öğrenci işlerini arasam hepsini öğrenicem ama sanki bir sürü sıkıntı oluşacakmış gibi geliyor ve aramaktan vazgeçiyorum. Birine sordumda açtırmadan nasıl sildireceksin olmaz öyle dedi ondan öyle düşündüm
Kaydı açtırmadan sildirme olmayabilir gerçekten de ama otomatik olarak açıldıktan sonra problem olacağını düşünümüyorum. Ayrıca öğrenci işlerinde çalışanlar anlayışlı iseler yardımcı olacaklardır.
Selamlar. Üniversiteler ara vermek isteyen öğrencilere okulu dondurma imkanı tanıyorlar. Eğer okula devam etmek için bir engeliniz varsa veya yeniden üniversiteye hazırlanıp başka bir bölüm kazanmak istiyorsanız okulunuzu dondurabilirsiniz. Üniversite kaydını dondurmak için geçerli bir sebebiniz bulunması gerekir. Gerekçeniz ile kaydınızın dondurulmasını belirten bir dilekçe doldurmalısınız. Ayrıca farklı belgeler de istenebilir bunun için okulunuzun yönetmeliğini incelemelisiniz. Gerekli dilekçe ve evrakları okulunuzun öğrenci işlerine başvurmanız gerekiyor. Gerekli evraklar okul kurulu tarafından değerlendirilir. Mazeretiniz geçerli bulunursa kaydınız dondurulur.
Okula geri dönmek ise dondurulan kaydın tekrar açıklamasını gerektirir. Üniversite dondurduktan sonra nasıl açılır? sorusuna cevap verelim.
Üniversitede Dondurulan Kayıt Nasıl Açılır?
üniversite kaydı dondurma
Üniversite kaydınızı tekrar aktif hale getirmek için öncelikle bir yüksek öğretim kurumda donmuş bir kaydınızın olması gerekiyor.
Donmuş kaydınızı tekrar aktif hale getirme talebinizi yazdığınız bir dilekçe hazırlayın.
Bazı okullar dilekçeye ek olarak bazı ek evraklar isterler. Okulunuzun evrak isteyip istemediğini oklunuzun yönetmeliğinden ya da öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz.
Dilekçeniz ve gerekli evraklarınız ile okulunuzun öğrenci işleri departmanına başvuruda bulunun.
Başvurunuz okul kuruluna sunulduktan sonra kaydınızın açılması onaylanacaktır.
Dondurulmuş üniversite kaydı nasıl açılır? sorusun cevabı bu kadar basit. Kayıt dondurma ve tekrar dönme işlemlerinden önce en iyi kararı vermelisiniz. Kayıt dondurduktan sonra geri dönmeyen bir çok insan var. Bu kararı verdikten sonra tekrar okula dönme motivasyonunu kendinizde bulup bulamayacağınıza emin olun. Çevremde kaydını yıllar sonra tekrar aktive edip dönen isteyen ama yaşı geçtiği için okurken zorlanan bir çok insan var. Ne mazeretiniz olursa olsun okulu dondurmak hiçbir zaman ilk tercih olmamalı. Okulu her zaman hayatınızın merkezine koymanızı tavsiye ederim.
Merhaba bir şey sormak istiyorum yaklaşık iki yıl önce kaydımi donduruyorum derken sildim ikinci öğretim olarak Basvuru yapmak istiyorum ama yapamıyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba üniversite kaydımı bu sene için 1 seneligine dondurdum ailevi nedenlerden dolayı. Kaydımı istediğim zaman aktiflestirebilirmiyim tekrardan yoksa 1 sene beklemek zorunda mıyım
bu soruyu çok uzun zaman önce sormuştum diye hatırlıyorum ama yinede bildiğim kadarıyla cevap vericem. O dönem için üniversiteye gitmeme gerek kalmamıştı, süre bitince zaten kaydım açılmıştı diye hatırlıyorum. Umarım yanlış hatırlamıyorumdur. Bunun dışında erkenden açılabilir mi bilmiyorum. Fakültenizin öğrenci işlerini arayıp sormalısınız. Eğer fakültenize gidebiliyorsanız o şekildede sorabilirsiniz.