Lafa gelince herkes özgürlükten yanaama ayrıntılara dökülünce konu özgürlük nedir bilmeyen insanlar dolmuş etraf şakada olsa rahatsızım imamhatipte okudum ama meslektende anadoludadan da çok arkadaşım oldu. Ama imamhatiplere laf yapmadan önce uyuşturucunun ticaret merkezi olmuş mesleklerden bahsedin biraz biz ilçede biz okulduk meslek lisesi uyuşturucu satarken bizde kullanan iki üç kişiyide şikayet ettik. Neymiş ezberci eğitim sistemiymiş mantık yokmuş biz 4 yıl boyunca biyoloji fizik türkçe matematik aldık ama meslekler 10. sınıftan sonra bunları almaz artık bir şeylerde hakkında atmadan önce 10 15 kere düşünmeli bu insanlar çok karşılaştım bu insanlarla imamhatipte sadece dini ders veriliyo sanıyolar ama anadolu liseleriyle aynı hatta meslek derside aldığımız için daha çok bilgi sahibi oluyoruz. Bir şeyler hakkında düşünmeden konuşmamayı deneyin?
Cevabın nedir?
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Dikkatlice dinlersen tane tane anlatıcam. Öncelikle imamhatiplerin tarihini araştırmanı tavsiye ediyorum. Bu okullar imam veya dini görevli yetiştirmek için kurulmuş kurumlar tarihi Osmanlıya dayanıyor. Yani tek görevi dini personel ve imam yetiştirmek olmalı ayrıca kimsenin imam hatiplilerin okumasına diyeceği laf yok. bu insanlar kendilerine böyle bir yol seçtilerse, eğitimlerini ilahiyat fakültelerinde devam ettirebilirler veya din öğretmenliği okuyabilirler. amaaaaa... burası şeriatla idare edilen bir ülke değilse, ergenlik gibi insan zihninin şekillendiği bir dönemi din eksenli eğitim alarak geçiren adamların, kafalarına estiği gibi hukuk vs. gibi önemli bölümlerde okumasını, devlet kadrolarını ele geçirmesini bana normal bir şeymiş gibi lanse edemezsin.
nitekim güncel vaziyet belli. biri yurtiçinde imam hatipli, diğeri yurtdışında ilkokul mezunu hoca olmak üzere iki dincinin kör dövüşü şenlikleri kapsamında sürüklenen bir ülke. kimsenin aldırış etmediği yolsuzluk kasetleri, havuz medyası, dinle alakası olmadığı halde ortada dolanan yancılar, birden işleri açılan parlak müteahhitler, özgüveninin kaynağı belirsiz sakil devlet adamları, karşı tarafa açık açık ''neyinizi eksik ettik, neyi istediniz de vermedik?'' diyebilen, bunu söylemesine rağmen devletin içine sızıldı, paralelciler geyiği yapabilen hata-tanımaz bir übermensch...
aziz nesin uzun yıllar önce ''imam hatip'liler belli yerlere gelmeye başladılar, yarın çok büyük felaket getirecektir başımıza'' diyerek uyarmıştı hepimizi. şimdi gelinen noktada, imam hatip okulları temel misyonundan uzaklaştırılıp, önümüze neo-medrese olarak sunuluyor. bunu direkt ulusalcı hezeyanı olarak görmek, çok açık söylemek isterim ki salt gerizekalılıktır.19 Yorumla
Soran+1 yılO zaman fen lisesine gitmeyen doktor olmasın, meslekte bilgisayar müh okumayan bilg müh olmasın. sağlık meslek okumayan sağlıkçı olmasın, anadolular düz liseler kaldırılsın bende imamhatipte pozitif dersler almayım yapılacaksa her eğitim birimine yapılsın önce bize bir sans veriliyor hem dini öğren hemde istediğin mesleği yap diye sonra bunu almaya çalışıyolar ama olay lisede bitmiyor işte artık iş üniversitede bitiyor eger bu sadece imamhatiplere uygulanacaksa haksızlık değil mi?
- +1 yıl
Öncelikle imam hatip okulları senin çocuğun keyfine göre üniversiteden önce din eğitimi alsın diye kurulmadı. imam hatip fikrinin kökeni osmanlı devrinde medresetü’l-vâizîn'e ve medresetü’l-eimme ve’l-hutebâ dayanır, bu okullar klasik medreselerden ayrılır, bu okullardan çıkan öğrenciler askeri birliklerin imamlığını yürütür, vaizlik görevinde bulunur. temel misyon bilgili imam ve hatip yetiştirmektir. cumhuriyet döneminde kurulan imam hatip mektebi, imam hatip yetiştirme kursları ve en son haliyle imam hatip okulları da aynı temel üstüne inşa edilmiştir. Bana sorarsan 18 yaşının altındaki hiçbir insanın din eğitimi alması doğru değil. Bu çocuk istismarına girer 18 yaşının altındaki her birey çocuktur ve üzenlerinde misyonerlik faaliyeti yapmak yanlıştır. Her hangi bir dine çekmeye çalışmak yanlıştır.
Diğer dediğine gelirsek fen liselerinin sayısal bölümleri ile Anadolu liselerinin sayısal bölümleri arasında fark yok bu yüzden doktor olmak için fen lisesi şart değil. - +1 yıl
Diğer bir konu da meslek lisesi mühendis yetiştirmez sadece ara eleman yetiştirir biz mühendisler de o ara elemanlara teknisyen veya tekniker deriz. Bizim altımızda çalışan kişileri yetiştirmek için var o okullar. Aynı şekilde sağlık meslek lisesi de sağlık alanında ara eleman yetiştirmek için var
Soran+1 yılimamhatiplerde din alanında ara eleman yetiştirmek için var ayrıca meslek lisesinde bilgisayar bölümü var teknisyen önlisansı bitirince tekniker ortaöğretim lise bitirince olunur. Ayrıca sağlıklarda bu 3 yıl önce değişti ama anestesizt ebelik gibi bölümleri vardı yani benim arkadasım anestezi okumak istemedi hukuk için çalıştı lisede zorlandı o bölümü okurken ünivde fikir değiştirdi imamhatipte bu olabiliyor ezberi kötü olduğu için imamhatipte zorlandı ilahiyat bunun 2 katı ezbee demek yani lisede zorlandığı nefret etttiği bir bölümü üniversitede de niye okumak zorunda olsun ki? arkadaşım nasıl anestezi okumak istemediyse oda ilahiyat okumak istememiş zorlanmış olabilir niye bir ömür yapmak istemediği sırf zorunda olduğu bir bölümü secsin?
- +1 yıl
Ya ben de aynı şeyi diyorum zaten. İmam hatip liseleri kapansın diyen yok sadece yer gök imam hatip olmaya başladı 1.5 milyon imam hatip öğrencisi var bu kadar insanı nasıl istihdam edecekler?
Ayrıca madem ilahiyat okumak istemiyorsun neden ilahiyata gittin sence mantıklı mı :D kendi dediğin ile çelişiyorsun - +1 yıl
çok güzel açıklamışsın kardeşim +1
Soran+1 yılHayır ben başka bir arkadaşım için konuştum imamhatip çok ağırdır dersleri ben sabaha kadar uyumadığımı bilirim ders çalışcam diye tabi her lise böyle değil. Bizimki zordu arkadaşım ilahiyata kessen gitmem ben yapamam diyo bir çocuk gecen yıl islami ilimlere gitti ilk senede bıraktı çok zor yapamadım diyeki aldığı puan 400 civarıydı benim savunduğum bu yapamayanlar oluyo sen dedin ya din adamı yetiştirmeli sadece yani insanlar imamhatibe gitmeden yapıp yapamacağını nasıl bilsin o işi lisede deniyor kendini zorlanan ilahiyata değil başka bölüme geçiyor bu arada imamhatiplere fazla kıymet veriliyor gereğimden fazla hatta ben eğitimde eşitlikten yanayım doğruya doğru bir çok hizmet sunuluyor bu olmamalı tabiki fazla imamhatipte olmamalı ama artık insanlar imamhatipe gidiyor çok fazla talep var yani
Soran+1 yılDindar nesil diye bir şey yok imamhatiplerde dindar öğrenci çok az gercekten ben yeteneği varsa fen lisesine tabi herseyden önce onun sevdiği ve yapabileceği bir hedefe göre yollarım lisesine
En İyi Cevaplar
Siz ne mesleğin dersini alıyorsunuz bir söyle hele kapatilsin demiyorum ama askeri lisede okuyan fetocu olmayan insanlar ayrılsın askeriyeye girmek. Kolay değil heleki fetocularla hiç değil orada olan masumlar nolacak madem eşitlik ben ticaret liseliyim alkolün uyuşturucum yok ona bakarsan ve İstanbul'un neredeyse en pis lisesi uyuşturucu ve şeyler kişide biter ayrıca iş eşitlikse biz 9dan beri mat gel fizik gibi dersler görmedik ek puanımız niye kalkıyor madem eşitlik ya bizde görelim ya da puanımız kalkmasın lise son 3 gün staj 2 gün okul ve yaş namına tek bir öğretmen ders çalıştırıyor ama imam hatip arkadaşım vardı onun dediği laf şu biz müfredata göre gitmiyoruz hocalar sınavdan 20 30 puan fazla verip geçiriyorum yaşta çalışıyoruz dedi ben ondan 5 puan düşük aldım halbuki şimdi konuş.
126 Yorumla
Soran+1 yılBen ne demişim sen ne demişsin askeri lisede okuyan tertemiz arkadasım var adına üzgünüm ayrıca ek puan bende de kalktı. ve ben mesleği örnek olarak verdim bak aynı itham bize yapılıyor bir kaç öğrenci kötü diye hepsi kötü diyolar ben din bölümü mesleğinin derslerini alıyoruz bak senin başka alanları okuma sansın var burdakiler diyoki benim çyle bir sansım yokmuş
- +1 yıl
Puanın yetiyorsa git istediğini oku imamhatiplerin çok iyi olduğunu şahsen düşünmüyorum etrafım imam hatipli kaynıyor ama kapatılsın demiyorum inan çoğu imamhatipler meslekten daha pis böyle bir gerçek var sana yapılmasını istemediğin ithamı sen meslek. Lisesine etmişsin ilk kendin yapma ayrıca imamhatiplerden bol. Lise yok yani bunu herkeste biliyorum bukadara gerekte yok bence daha çok Anadolu veya meslekler yapılmalı bence ama iyi bir meslek serserilik. Olan degil
Soran+1 yılBenim sağlktan meslekten arkadaşım var merak etme anadoludanda var içlerinde en zor imamhatip çünkü biz hem anadolu gibi pozitif dersler görürüz (6 saat ingilizce dersi gibi) hemde meslek lisesi gibi meslek dersi alırız (5 saat temel kuran dersi 5 saat arapça) Ayrıca staj yok diye kim dedi sen saatlerce tez yazar gibi vaaz yazmak nedir bilir misin? imamhatiplerin tatbikat camisi olur 6 7 sayfalık arapca dua ezberleyip okurlar hutbe okuma bilmem ne ben sabaha kadar hiç göz kırpmadan ders calısıp okula gittiğimi bilirim meslek liseleri son 2 yıl zorlanır biz 4 yıl zorlanıyoruz senin arkadasının gittiği lise kötü demekki bizde öyle şişirme notlar son yıl verilir oda ygs calıstığımız için ayrıca ben meslek lisesinin bol olduğu bir dershaneye gittim ve ben anadolularla yarısıyorum meslek lisesindeki herkesi 100 puan aşağımda bırakıyodum
Soran+1 yılben konyadaki imamhatip ankaradaki tevfik ileri kadar nam yapmıs bir meslek liseside duymadım şu an tevfiğe girmek için 370 küsür puan alman gerekiyo benim girdiğim yıl 400du tabi puansız imamhatibede gittim ben 3 imamhatip değiştirdim ikisi çok iyi biri kötüydü aynı meslek gibiydi mekanda etkiliyor ben tüm meslekler kötü demiyırum ya da meslekteki herkeste demiyorum ama meslekler eğitimde en aşağı seviyede artık bunun suclusu öğrenciler değil seninde yakındığın gibi ders sayısının olsun pozitif derslerin olsun gösteriminin az olması
Soran+1 yılBu not şişirme olayı hocadan hocaya değişiyor ben 3 imamhatibe gittim diyorum benim meslekteki arkadasımın birinin notu şişirildi ötekide senin gibi oldu borakılmaya çalışıldı benim gittiğim 3 lisenin ikisi zordu biri kolaydı
Soran+1 yılMeslek derslerimiz arapca kurandan ibaret değil akaid kelam karsılastırılmalı dinler tarihi hadis fıkıh tefsir islam tarihi dinler tarihi vs vs vs dahada gider bu biz meslek lisesiyiz aynı zamanda
Soran+1 yılAyrıca sayılsal sınıfı imamhatipte biyoloji kimya organik kimya matematik geomteri fizik turkce tarih coğrafya ınkılap tarihi edebiyat gibi derler alır söz ya da tm sınıflarda turkce coğrafya matematik geo dersleri alır dört yıl boyunca
Soran+1 yılSen imamhatiplerin içeriğinde habrrin yok galiba hadis dersini ben bir yıl sonra anlayabiliriyorum ful arapça konusuyolar resmen ayrıca arapça bize göre kolay bir dil değil ingilizce gibi değil yani sadece bir çekim tablosu 10 sayfa abartısız her kelime kız erkek olarak ayrılıyor harfi cerlerden bahsetmiyorum bile ilk yılın arapça yazıya alışmakla geçiyor zaten
Soran+1 yılİmamhatip hayatım boyunca kurandan 40 sayfa ezberlemişimdir biz imamhatibin ilk yılı 30 kişiyken ikinci yılda 20 son sınıfta 11 kişi olarak kaldık o 29 kişi ya meslege gecti ya da sınıfta kalıp açığa gecti meslekle kaç kişi sınıfta kalıyor?
Soran+1 yıl19 kişi yazacaktım
- +1 yıl
Ya zorluğuna bişey diyemem sen dediniz meslek lisesi diye olmaması gerek ve her mesleğe ataması olmaması lazım bence çok mezunu var çünkü diğer liseliler açıkta kalacak haksızlık olucak benim demek istediğim Arapça gibi din üzerine alınan dersler meslek dersleri değil staj yok bir meslek üzerine bişey öğrenmiyorsunuz siz sadece genel bir konunun üstüne bişey öğreniyorsunuz mesela ben muhasebe okudum hep. Ona odaklandım ama sizde böyle değil genel sizin
Soran+1 yılBen zaten suclu meslekler demiyorum suclu sistem sana 4 yıl başka bir ders gösterip sınavda başka bir şey soruyor yani seni gösfermediği derslerden sorumlu tutuyor bana kalırsa ya her lise imamhatip gibi hem pozitif hemde meslek deersi almalı kendi alanına göre ya da her meslek sınavsız gecişle 4 yıla gidebilmeli
Soran+1 yılTamam anladım ben seni işte imamhatip bu yüzden eğitim olarak diyorum ben ben her dersi alıyorum ister ilahyata devam ederim ister başka bölüme buda devletin imamhatiplere sağladığı ayrıcalıktan kaynaklanıyor yani ygs sınavına meslekler sıfırdan hazırlanıyor eğitim sisteminin sacmalığı işte
- +1 yıl
Bu sisteme karşı büyük yerlere gelen insanlar gerçekten başarılı insanlar özenilcek insanlar gerçekten ben. İmamhatiplerden. Pek haz etmem bu dinle ilgili şeylerden değil ben sevmiyorum içerisindeki insanlar okadar dinci bir karakter değil çoğu imamhatipler sırf AKP oyu çıksın diye var buda bir gerçek
Soran+1 yılbence ek puandan çok mesleklere de pozitif ygs dersleri verilmeli çünkü bölümünü sevmeyen var başka bölüme gitmek isteyen vardır benim arkadasım vardı muhasebeden kız üniversitede başka bölüm okumak istiyordu
- +1 yıl
Ya ben bişey demiyorum hiç bir bilgisi olmayan adam 4 yıllıga gidemez zaten imkansız eğer gidiyorsa biliyordur biliyorsa hakkıdır kazanmıştır ama sadece bence bukadar çok açılmasına gerek yok düşün muhasebe öğretmenliği kaç senedir kapalı 10 seneden fazla öğretmen fazlalığından kapalı düşün daha açılmadı bu bölümün öğretmeni ama şimdi bir din öğretmeni ol anında atarlar buda böyle bir gariplik haftalık 1 ders olan bir ders öğretmeni atanırken. Haftalık 7 8 ders öğretmeni bölümü kapatiliyor
Soran+1 yılİmamhatiplerde gelip miting yapmıyo akp ben akpyi sevmem mesela imamhatiplerin için akpli kadar mhplide dolu bizim sıralard hep mhp yazardı mesela ama akpnin çoğu adamı burda yetişiyor yani o konudada haklısın ama imamhatipler olmasa tarikatlara yönelecek millet ve ben tarikatlarada gitmiş biri olarak diyorumki tarikatlar çok tehlikeli
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim şikayet ettiğimiz abartılması. Yoksa elbette ki imam hatiplere karşı değiliz isteyenin tabi ki imamhatipte okuma veya coocugunu okutma hakkı var. Ama şu an çoğu okul imamhatipe cevrildi ve hala da imamhatip yapılmaya devam ediliyo. İmamhatipte okumak istemediği halde zorla orası dayatılanlar var bizim karşı oldugumuz bu. Sadece ona değil dediğin gibi normal liselerde uyuşturucunun önüne geçilmemesine de karşıyız. Ben de meslek lisesinde okudum oranın da sistemi kötüydü onu övüp imamhatipi kötülemiyoruz
13 Yorumla
Soran+1 yılTabiki çok abartılıyor tüm yenilikler ilk imamhatibe geliyor ama bundan dolayı imamhatipte okuyana terörist diyen bile var bunu gördüm sosyal medyada
Cevap sahibi+1 yılBen görmedim ama diyen varsa saçmalamış öyle bir şey yok tabi. Benim tanıdıklarım var mesela meb kendi kendine atadı imamhatip istemediği halde zorla okumak zorunda kalıyo benim karşı oldugum bu. Yoksa kapatılsın diyemem tabi. O zaman senin de dediğin gibi özgürlük nerde kapatılırsa okumak isteyenin özgürlüğü elinden alınmış olur. Herkes istediği okulda okuyabildiği sürece sorun yok neden kapatılsın
Soran+1 yılZorla giden zaten imamhatibi yapamaz ailesinin zorladığı bir arkadasım vardı mrsela benim banada soruyolar yollayım mı diye bende çocuk hevesliyse istiyosa yollayın imamhatip çok iyi diyorum ama istemiyorsa ezber yeteneği üat düzeyde olsa ezber yapamaz ben öyle oldum aon sene ezberlerim hep eksik benim ygs çalıştıgım için istemiyodum yapmak halbuki ben yasini dinleyerej ezberleniş biriyim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
8Cevap
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, "500 imam hatipten 3 bin 500 imam hatibe çıkmışız. İlahiyat Fakültesi sayısı 17'den 100'e çıktı. İmam hatip öğrenci sayımız ise 60 binden 1,5 milyona yaklaşmış durumda" dedi. yazı haberden alıntılıdır, 1.5 milyon sırf öğrenci var... ne yapacak bu kadar insan? yazık değil mi? sırf oy toplamak için açıyorlar, şişiriyorlar ama siz bile kendi geleceğinizi düşünmüyorsunuz.. bunu eleştirmemiz meslek liselerini savunmak demek değil onuda diyeyim de
16 Yorumla
Soran+1 yılAma ben 3 imamhatip değiştirdim nedense biz üst üste oturuyorduk sıralarda resmen ihtiyacaa göre talep var ayrıca imamhatiplerde akpliler gelip miting yapıyor mu sanıyorsunuz? ben akpyi sevmem bile meslek liseyi siz avunmuyorsunuz ama biz mesleklr daha ahlaklıyız imamhatip söyle böyle diye atıp tutanda var ben iki tarafın ortamınıda biliyorum
Soran+1 yılBu konuda haklısınız imamhatip okuyanların hepsi iyimi? bizim sınıftan cumaya gitmeyen küfürbaz vardı ama ahlak konusunu ilk dile getiren karşıt görüşler oluyor imamhatipten biri katil çıkca etraf imamhatiplerkapatılsın etiketi dolmaz mı?
- +1 yıl
ahlakı cumaya gitmeyemi bağlıyorsun?
Soran+1 yıl@akrepavcısı imamhatip okuyanın bunu öğrenmesi lazım bu dini ahlak o yüzden yanınada küfürbazı yazdım buda genel ahlaktır ikisi ayrı şeyler yani yanlış anlamak için yer arıyorsunuz
+1 yılKonuşmadan düşünmeyi, düşünerek konuşmaya tercih edenlerden oldum hep. Bencede haklısın nedense bizim milletimiz bir tane kara görünce her yer öyle sanıyor ama öyle değil işlerine geldiği gibi konuşuyorlar. Sonuçta kim ne derse desin gerçekler ortada değişmez gerçekler.
02 Yorumla
Soran+1 yılBoş konuşuyolar millet gidiyoki açılıyo ve açıkcası benim dershanem ful meslekti ve anadolu ve imamhatipler meslekleri sınav sonuclarında solluyolardı arada baya fark vardı onlar sıfırdan başlıyordu
- +1 yıl
Meslek liseleri gerçekten en alt tabaka durumunda şu an çünkü düz lise olayı bitti en düşük meslek kaldı ve onlar maalesef bir tek 9. sınıfta tüm dersleri görüyorlar onun dışında diğer üç sene boyunca sizin gördüklerinizin sadece 10/1 ini görüyorlar oda zaten kafalarına girmiyor.
Eğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı. imam hatip liseleri; zamanın da imam yetiştirmek için açılmış liselerdir. bir insan imam olmak istemiyorsa neden imam hatip okur anlamam
02 Yorumla
Soran+1 yılbazıları aile zoruyla bazıları ise bir hevesle gidiyor kolay sanıyor ama imamhatipten cıkanın başka bölüme gidememesi saçmalık çünkü din işi yetenek işidir herkes kuranı çok güzel okuyamaz herkesin ezberi kuvvetli değil e haliyle imamhatipte zorlanıyor ezberin kuvvetli değilse ölümdür okumak insanlar lisede kendini deniyor aynısı sağlık meslek ya da düz meslek içinde gecerli benim 3 tnae meslek çıkışlı arkadasım var 3üde kendi bölümüne gitmek istemedi haatta 3den fazla ve çok azı kendi bölümünü tercih etti
Soran+1 yılyani demem oki kimse imamhatibin sırasına oturmadan işte başarılı olup olmayacağını bilemez ve bunun için imamhatiplerin önü her zaman açık olmalı imamhatibe zorluğundan dolayı geldiği için pişman olan çok arkadaşım var
Gizli Üye(30-35)+1 yılİmam hatip çıkışlıyım bazı boş fikirli vehhabi mezhebini özümseyen, şeriate inanmayan başıboş hocalarım oldu. Bunları da bu okullar yetiştirdi. Kapanmasını istemiyorum ama böyle hocalar yetişsin de istemiyorum. Bunların ihracı olabilir.
06 Yorumla
Soran+1 yılBenim hocalarım iyiydi valla hiç denk gelmedim ama bir kere yaşar nuri öztürkünün kitabı vardı kütüphanede bende kütüphaneye bakıyodum hovaya dedim atalım bunları ne işi var diye o hocayı tastiklemişti ama yalan yanlış bir şey anlattığını görmedim tabi
Cevap sahibi+1 yılNe hocalar var sonuçta Yaşar Nuri Zekeriya beyaz gibi adamlar da buralardan yetişti ve bu kurumlarda eğitim verdi/veriyor.
Soran+1 yılHaklısın kolay kafa yıkanır imamhatipte ama devletin boşluğu bak dayım imam dayımın eğitim aldığo hoca atatürkün masasına oturnus biri tabiannemin dayısı bu atatürk arada büyük imamları toplar bilgisini ölçer kontrol edermiş sorular sorarmış devlette kontrol altında tutsun bence
Cevap sahibi+1 yılİmam hatipleri İsmet İnönü kurduğunu biliyor muydun
Soran+1 yılİlk 1924 yılında açılıyor sonra kapanıyor öğrenci yokluğundan filan ama Atatürkün masasında bulundurduğu Abdurrahman kamil efendi gibi büyük imamlar müftüler
Cevap sahibi+1 yılSebebi de bir yandan İslami kesimin güvenini kazanalım, diğer yandan da bu okulları bizim düşünce tarzımızla yetiştirelim ona göre atama yapalım hocalar bizim istediğimiz şekilde eğitim versin vs... İşte bu düşünceye sahip kişilerin öğrencileri saydığımız isimler
+1 yılSözde laik kendini aydın zanneden cahil ve kot kafalılar bunlar. Herkes istediği okulda okuyabilir isteyen imamhatipe gider isteyen gitmez o kadar.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle ben seçimimi böyle yaptım başkası başka türlü yaptın okul değil kişiler suçlansın
+1 yıl48 Yorumla
Soran+1 yılEtiketleme olmuyor bu işler :)
- +1 yıl
Etiketlemeyle olmuyorsa niye bu kadar rahatsız etti kank yarası olan gocunur sonuçta dimi
Soran+1 yılBunun ne gibi bir yarası olabilir? 😆
- +1 yıl
Sitede satırlarca isyan edecek kadar bir yarası olabilir
Soran+1 yılDil bilgin zayıf galiba ben sorumu edat tümleciyle sordum zarf tümleciyle değil. yani ne kadar değil ne gibi dedim :)
- +1 yıl
Ooo imamhatipli dil bilgisi dersi veriyo kaçın kaçın
Soran+1 yılAyy hiç türkçe derside almadım ben imamhatipte işte kuran okuya okuya arapça göre göre türkçe bilgim artmış işte :) cahilliğinle başbaşa bırakıyorum seni 😙
- +1 yıl
Öyle bir şey mi dedim:D işte kompleks böyle bir şey arkadaşlar kendi kendine triplere giriyosun üzüldüm senin için
+1 yılimam hatipler azaltılsın :)
015 Yorumla
Soran+1 yılTalep arz meselesi Fen liseleri çok mesala bizim ilçede yoktu. çünkü genelde ya meslege gidiyolar ya imamhatipe anadoluyada çok giden oluyor ama ortaokulun yarısı bizim okula geliyordu
Soran+1 yılFen liseleri az yazacaktım
- +1 yıl
şuanda tayyip efendi imam hatip açarak ülkede dindar nesil adı altında nesil devşiriyor bunu görmemek için ahmak olmak lazım imam hatibin amacı imam, müftü yetiştirmektir amaçsızca askeriyeye, polis akademisine imam hatipliler dolarsa sivil darbe olur.
sizde tayyip beyi destekliyorsunuz istisna çok az
Soran+1 yılBen tayyipten hazetmem ayrıca bizim lise ki ben 3 tane lise değiştirdim mhp dolu ben parti tutmam ama mhp görüşlerime daha yakın merak etmeyin imamhatiplerde tayyip slagonları atıönıyor ayrıca nasıl bir düz liseli meslek liseli askeriyeye giriyorsa imamhatipli niye girmesin? eğitimde ayrımcılık feğil mi bu?
- +1 yıl
iyide imam hatipler azaltılsın dedim azaltılsın ve eğitimde eşitlik getirilsin üstelik başarı olarak daha düşük
Soran+1 yılBaşaarı olarak daha mı düşük :) ben mesleklerin bol olduğu bir dershanedeydim ve anadolu ve imamhatipler meslekleri 100 puan geride bırakıyordu. Anadolularla yarışıyordum ben
Soran+1 yılBak azaltılmamalı çünkü gercekten dolup taşıyor ama bize çok ayrıcalık sağlanıyor ilk akıllı tahtayı biz kullandık ilk tablet bize dağıtıldı ilk imamhatiplerin sorunlrı çözülüyor bunlar olmamalı bence tabiki bize çok fazla ayrıcalık sağlıyolar buda devletin başındaki kişinin idelojisine göre bir zamanlar imamhatiplere kat sayı gelmişti ve 1-0 geriden başlıyodu ne o olsun nede bu bence
- +1 yıl
arkadaşım anlamıyorsun galiba imam hatip ne yetiştirir siz ne dersi görüyorsunuz imam, müftü vs olur bu kontenjanlarda olmalı isteyen başka alanlarada kayar liselerin %20 si ihl olmuş
Soran+1 yılO zaman sağlık meslekten çıkanda sağlıkçı olsun. niye başka alanlara kayıyo? bilgilsayar bölümü okuyanda bilg müh olsun makine okuyanda makina niye üniversiteye yerlesirken başka bölümlere dağılıyolar? imamhatipli olunca başka bölüm okuma sansın yok ama meslekte okusan başka bölüme gidebilirsin bumu eğitimde eşitlik anlayıışınız imamhatip okuyup ezber yapamadığı için pişman olan arkadaşlarım çok lise sadece kendini denemedir o alanda yeteneğin yoksa niye üniversitede de obölümü okumak zorunda kalasınki?
- +1 yıl
bak anlaman için çok çaba sarf ediyorum niiye bu ülkenin %20 si imamn hatip niye 10 katına çıktı çünkü iktidardakiler öyle istiyor kafalarına göre eğitimle oynuyorlar sayı indirilsin sizin imamhatipten kaç kişi imam oldu? o zaman bu kadar imamhatibe gerek yok azaltılsın isteyen istediğini olur zaten.
Soran+1 yılBak o konuda anlaşıyoruz ama talep çok işte iktidar tabiki imamhatip istiyor ben mezun oldum ve 4 yıllık hayatım boyunca kimse bana akp mitingi yapmadı iktidar oy toplamak için açıyor ama gelende çok bende isterimki vizyonu daha çok olan fen liseleri çoğalsın ama benim çıktığım ortaokuldan fen lisesine giden öğrenci sayısı beş elin parmağını geçmezdi demek istediğinide anladum ihtiyactan fazlasına bende karsı dururum
- +1 yıl
tamam işte ne gerek var bu kadar ihl ye isten istediğini okur buna kimse karışmıyor zaten eğitim sistemi kötü bunuda iktidar dahada kötüye kullanıp dincilik yapıyor sorun bu zaten yoksa ihlde okuyan istisnayi biçimde askeri okullara, polis vs girebilir puanı yeterse doktorda olur.
Soran+1 yılİktidar kullanıyor tabi ama ben atatürkü lise sıralarında sevdim imamhatiplerden önxe tarikatlara el atılmalı küçükken giderdim ve Atatürk hakkında atıp tutarlardı siyasetten tuttu her konuya kadar laf sahibiler
- +1 yıl
tüm tarikatler kapatılmalı zaten öyle düşünüyorum
Soran+1 yılBencede ama imamhatipler kapanırsa millet tarikatlara yönelir ben deyim yani karışık bu işler açıkcası iktidar hamngi kafadaysa eğitim ekonomi sağlıkta o yönde işliyor
+1 yılKapatılsın.
20 Yorumla
+1 yılImamhatipli misin
01 Yorumla
Soran+1 yılevet
@ümit11
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılKapatsınlar.
04 Yorumla
Soran+1 yılGöremeyeceğin şeyler isteme :)
- +1 yıl
Olmayacağından bu kadar eminsen niye bu kadar isyan ediyosun be kank
- +1 yıl
Bu ülke neleri görmedi, onu da görür merak etme.
- +1 yıl
😇😇😇
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İmamhatipler kapatılsın şakası ya da gerçeğinden rahatsız olanlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler