Selamlar. Farklı eğitim türlerinden mezun olanlar için farklı KPSS'ler mevcuttur. Lise mezunları ve KPSS açıklandığında mezun durumunda olanların girebileceği Ortaöğretim KPSS. Ön lisans mezunları ve KPSS açıklandığında mezun olmuş olacakların girebileceği Ön lisans KPSS. Ve son olarak lisans mezunları ve KPSS açıklandığında mezun olmuş olabileceklerin girebileceği Lisans KPSS. Bu bilgiler ışığında üniversitede okuyanlar ortaöğretim KPSS'ye girebilir mi? sorusunun cevabını verelim.
Lisans veya Önlisans Okuyanlar Ortaöğretim KPSS'ye Girebilir mi?
KPSS ortaöğretim
Öncelikle üniversite okurken KPSS ye girilir mi? sorusuna cevap vermek istiyorum. Üniversite okurken KPSS'ye girmek mümkün. Eğer ön lisans okuyorsanız KPSS ön lisansa girebilirsiniz. Ancak şöyle bir şart bulunmakta. KPSS sonucu açıklandığında mezun olmuş olabilecek durumdaysanız mezun olmadan KPSS'ye girebilirsiniz. Örneğin, sınav mayıs ayında diyelim ve sonucu haziran ayında açıklanacak. Siz mayıs ayında mezun değilsiniz ancak haziranda sınav açıklanmadan mezun olabilecekseniz sınava girebilirseniz. Eğer mezun olamazsanız sınavınız geçersiz sayılır. Aynı durum KPSS lisans için de geçerlidir. Sınav açıklandığında mezun olabilecek durumdaysanız sınava mezun olamadan da girebilirsiniz.
Lisans ve önlisans okuyanlar ortaöğretim KPSS'ye girebilir mi? sorusuna cevap verelim. KPSS ortaöğretim sınavına lise 3 ve 4'te okuyanlar, lise mezunları, üniversitede hazırlık okuyanlar, üniversitede okuyan henüz mezun olmamış lisans ve ön lisans öğrencileri KPSS ortaöğretim sınavına girebilirler. Üniversitede okuyanların henüz mezun olmamış olması ve KPSS lisans ya da ön lisans sınavına başvurmamış olmaları gerekmektedir. Aksi durumda başvuruları kabul edilmemektedir. KPSS orta öğretim sınavına lisans ve ön lisans mezunları girememektedir. Kısacası üniversitede okurken KPSS orta öğretim sınavına başvuru yapabilirsiniz. Ama ön lisans veya lisans sınavına başvurmayın.
Evet bilmeyen halkımızın yine yardırmasını gülümseyerek okudum :) Zaten tüm problemimiz bilmeden her konuda fikir sahibi olmamız değil mi? Neyse toplumsal problemimizi dile getirdik şimdi soruya geçelim, 2. sınıfı bitirmediğin sürece , bakınız altını çiziyorum 2 bitmeyecek, lise kpss sınavına girilebilir. yani 3 ver 4 ler kesinlikle giremez, 2. sınıf bitmemiş ise girebilir, 1 zaten konuşmaya gerek yok. Nedeni ise 2. sınıf bittiğinde önlisans eğitimi almış gibi oluyorsunuz okulunuz 4 yıllık olsa dahi.
Peki ben şu an 4. Sınıfım ama yolumu uzattım ve okula devam edemeyeceğim galiba bu yüzden ön lisans KPSS’ye girip atanmayı düşünüyorum sonra okuluma devam etmek istiyorum bu mümkünken mü