Cevabın nedir?
Bazı üniversiteler bünyesinde barındırmadıkları yeni bölümler açıyorlar öncelikle bu üniversitelere bakmanı tavsiye ediyorum. Mühendislik dediğin zaman Eskiden çok sabitti. Şimdi tonlarca mühendislik bölümü var. Etkisini yitirmeyecek olanlar ise, İnşaat, elektrik, makine gibi bölümler. Sana tavsiyem büyük şehirlerde hatrı sayılı üniversitelere bakman tabi puan bu üniversitelere göre düşük. Mühendislik yerine başka meslek alanlarına da bakmanı öneririm. Ayrıca yeni açılan çok bölüm var ve biraz araştırma ile bu bölümlerin geleceklerini de görebilirsin. Bu bölümlere de bu puan ile rahat girersin. MF alanında bu puan ile gireceğin çok bölüm bulabilirsin. Ama sadece mühendislik olarak bakma derim ben. Şu an mühendisin işini teknisyene veren çok iş alanı var.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılabi bu puanlara rağmen sıralama nasıl böyle düşük ya : ben 370 puan almıştım sıralama daha iyiydi. sorular kolaylaştı demek ki. bence 1 yıl daha hazırlan hukuk oku
01 Yorumla
Soran+1 yılSayılsalım bir sene daha bekliycek gücü kendimde bulamıyorum.
Eğer mühendis olacaksan ankarayı seç üniversite ile ilgili bilmiyorum ama bizim sülale mühendis biri dışında hepsi ankarada okudu o bitanesi şu an çok pişman okudukları üniversiteleri söyliyim : Ankara odtü atılım gazi bide bir tanede daha vardk unuttum (hepsi elektrik elektronik mühendisi)
00 Yorumla
Eskişehir osmangaziuni (mf-4)
Kimya Mühendisliği-287 puan
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği-286 puan
Jeoloji Mühendisliği-231 puan
Düzcede
elektrik müh-293
Ben yerinde olsam mf-4 den düzceden mimarlık-75 tercih ederdim :) yerleştirmeden tutuyor :)13 Yorumla
Soran+1 yılAslında hayalim mimarlıktı ama sıralama olarak hiç bir yer gelmiyo maalesef. İlk 50k nın içinde olmalıydım.
Soran+1 yılAslında hayalim mimarlıktı ama sıralama olarak hiç bir yer gelmiyo maalesef. İlk 50k nın içinde olmalıydım.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
23Cevap
Bende ic mimarlik okuyorum son 1 yil kaldi. Ama ingilterede okuyorum ondan bu siralama sacma geliyor. Mimarlik okumak istiyorsan avrupada oku cunku egitimi daha iyi. Ama muhendisde turkiye iyidir diye dusunuyorum. Mimar ve muhendislik arasinda kaldiysan. Insaat muhendisligi sec derim.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle başka bir şehirde oku. Ama çevre illerde olsun. Çok uzak olması da kötü oluyor. Dilediğinde aileni görebileceğin kadar yakın, kendi ayaklarının üzerinde durabileceğin kadar uzak. Sıralaman o kadar da kötü değil. Çevre illerde, istediğin mühendislik dalını tercih edip gidebilirsin.
00 Yorumlakesinlikle mühendislik yazma iş bulamıyorsun bulsan da 3 kuruşa özel sektörde sürünürsün haftanın 6 günü sosyal hayatın neredeyse biter ben mühendisim ordan biliyorum işçi gibi sürünürsün ilkbaşlarda aman aman sıtkın sıyrılsın
01 Yorumla
Soran+1 yılBakıcaz.
+1 yılHihihi benimkide 59495 😂😂 djdjdjdjd nereye gidiyosan bende gidiyim
18 Yorumla
Soran+1 yılSelçuk inşaat düşünüyorum sen?
- +1 yıl
Ben tmden gitcem sanırsam 😂
- +1 yıl
Ama biyomedikal Mühendisliği olabilir 😂😂
Soran+1 yılTm kaç? Bide niye bu kadar gülüyosun? :))
- +1 yıl
Tm 20000. Ağlıyim mi 😐
- +1 yıl
@Patoo cum cok incesin cınım 😂😂
+1 yılSonuçlar güzelmiş, siz hangisini istiyorsanız ona gidin.
11 Yorumla
Soran+1 yılAçıkçası sonuçlar bende hayal kırıklığı yarattı özellikle ygs de bu yüzden istediğim yerlerden çok uzaktayım. nereye gidicem hakkında bir fikrim yok.
Tabiki de ben olsam İstanbul'dan mümkünse de teknik üniversitelerin birinden tercih yapmak isterdim.
10 Yorumla
+1 yılsonuçlar idare eder. seç bir bölüm git nasıl olsa turkiyede yasıyosun okudugun bolumde iş bulamayacaksın.
02 Yorumla
Soran+1 yılİş bulunuyo ya sıkıntı yok sadece bulamayanlar çok ses cıkarıyo.
- +1 yıl
inanıyorsan başarılar ozaman ne dıyım
www.hangiuniversite.com/.../mf4-puan-turu.html
şimdi gördüm ama işine yarar umarım :)00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 363 cevap paylaştı. kocaeli üniversite sinin mühendisliklerine bakabilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılİnşaat iö geliyo önerirmisin kocaeliyi?).
- +1 yıl
Hocam Kampüs bir Akdeniz üniversitesinin kampüsü olamasada. En azından toplu bir kampüsü var. Büyüklüğüde güzel. Şehrin biraz dışında ama ulaşım çok rahat. Yaklaşık bir 20 dakika kadar otobüs yolculuğu sonucu merkezdesin. Üniversite aktiviteleri kulüpleri güzel. Kampüs biraz yokuşlu idare ediceksin artık. İstanbul'a çok yakınsın haftasonu atlayıp gidebilirsin. İnşaat ta en yakın arkadaşım okuyor. İnşaat bölüm olarak çok zor. Hocaları eğitime bayağı önem verdiği için derslerden geçmek okadar kolay değil. Ama geçenler tabikide mevcut. Ayrıca geçme notumuz 65 bunu bilmende fayda var.
- +1 yıl
Peki biyomedikal mühendisi bölümü nasıl?
- +1 yıl
@ozamandans o konuda net bir bilgim yok. Bölümün durumu hakkında
Kesinlikle sakarya pc müh. Yaz derim bende orda okuyorum
00 Yorumla
+1 yılçukurova üni ve ege üni yi tavsiye ederim. Çukurova en iy 15 üni arasında
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 461 cevap paylaştı. Peyzaj Mimarlığı - Yeditepe
İnşaat mühendisliği için - KTÜ, ADÜ, Sakarya üniversitei iö olabilir00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 903 cevap paylaştı.
+1 yılBence önceliğin mühendislik alanında başarılı üniversiteler olsun.
00 Yorumla
+1 yılTm1 de gayet iyiymis guzel bolumler var arastir bence ama mf4te daha iyileri bardir elbet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocaeli üniversitesi mühendislik alanında çok iyidir dostum. bir araştır derim ytü ile yarışıyolar bu konuda çok ciddiyim. bir araştır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜniversiteden ziyade bölüm önemli. Ama teknik üniversiteler de önceligin olsun. İnşaatında önü açık diyolar ilgilenirsen..
00 Yorumla
+1 yılKnki sen fenin icine scmisin keske biraz daah calissayfin bd
03 Yorumla
Soran+1 yılKanka hiç calışmadım ygs bk gibi gelince.
- +1 yıl
Olm manyak misn az bisi calssaydin mk cok basitti sorular ben girmedim pisman oldum
- +1 yıl
Ygs insani ters kose yapiyo ama o da basitti mk
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardeş psikolojimi bozdu yeminlen ben lys de barajı geçemedim ya la
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBolu-İzzet Baysal-Elektrik elektronik müh.
Anadolu ün. İç Mimarlık
Trakya -Mimarlık bunların sıralamasına bak ösym klavuzundan00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkonya da senin puana uygun mühendislikler var. kuzenimin tercihlerini ben hazırladım onun puanıda seninkiyle aynı
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. her yer alır kanka nereyi istersen oraya git puanlara bak la
00 YorumlaHedefin varsa, bu seneyi pas geç. 2017 ye gir
Bu sonuçtan bişey çıkmaz, anadoluda okursun02 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklsın ama benim aile faktörüne 1 yıl daha katlanabilme potansiyelim yok. Artık anadoludan yükselmeye bakıcaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimkiler de yakın buna baya :D
12 Yorumla
Soran+1 yılNereye gidelim?
Cevap sahibi+1 yılGötür beni gittiğin yere
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOha 400 puanla 98 puanda
02 Yorumla
Soran+1 yılBu sene ygs kolaydı ondan öyle. ayrıca ygs de bir talihsizlik yaşamıştım.
- +1 yıl
Yok bu yıl sıralama böyle baya yuksek gerci denemede benim kadar alamayan benden yuksek almıstı kısmet puan iyi tercihini tıp alanlarında kullan
+1 yılEvine en yakın yer en güzel yer
05 Yorumla
Soran+1 yılEvinden ne kadar uzak o kadar iyi.
- +1 yıl
Bnde oyle diyordm ama sonra pisman oluyorsun
Soran+1 yılUmarım senin gibi olmam.
- +1 yıl
Bana yazabilirsin aydinlatabilirim be dusunuyorsun yine kendi kararini verirsin
Soran+1 yılSiz hangi şehir ve bölümde okudunuz?
- Eğitim & Kariyer konusunda 606 cevap paylaştı.
+1 yılKayseri Erciyes Üniversitesi
02 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölüm?
- +1 yıl
Okuyacak olan sensin onu sen seç
+1 yılHayırlısı olsun mantiğinla karar ver derim.
00 Yorumla
+1 yılElektrik elektronik yaz bak iste neresi tutuyor
00 Yorumla
+1 yılInşaat müh yaz. Konya, isparta falan gelir.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 562 cevap paylaştı. %50 birslu dis hekimligi oneririm
01 Yorumla- +1 yıl
Hangi üniversitede tutar ki
Eğitim & Kariyer konusunda 608 cevap paylaştı. bence rehberlik servisiyle konuş bunları
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok kişiyle görüştüm bide burdakilerin fikrini alıym dedim.
İyi yapmışsın mati aferin
01 Yorumla
Soran+1 yılHadi ya pek iyi sayılmaz ama.
+1 yılhocam sayısal iyi mühendislik istersen güzel olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHay masallah nazar degmesin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBozok Üniversitesi mimarlık bölümü.
03 Yorumla
Soran+1 yılGelir mi dersin o 56 k
Cevap sahibi+1 yıl%98 ihtimal evet kızda çok oooo süper olur mimarlık iyidir :D
Cevap sahibi+1 yılKanka oluruz bizede ayarlarsın :D
+1 yılyök atlası bilmiyorsan faydası olabilir
00 Yorumla
+1 yılSenin ne istediğin önemli , ne istiyorsun?
03 Yorumla
Soran+1 yılMimarlık istiyodum gelmeyince yeni bir seyi istemeye, karar vermeye çalışıyorum.
- +1 yıl
Mühendislik olarak ne istiyorsun elektrik elektronik , inşaat , makina vs. ?
Soran+1 yılİnşaat mühendisliğine daha yakınım.
Eğitim & Kariyer konusunda 876 cevap paylaştı. 57 bindi benimkisi inşaat seçtim kardeşim
08 Yorumla
Soran+1 yılHangi şehir öneriyomusun inşaat mühendisliğinı.
- +1 yıl
sakarya elektrik nasıl kardeş?
- +1 yıl
@sherlocktim kardeşim eğer bursa olmasaydı sakarya inşaat yazacaktım kanaatime göre elektrik elektroniği de iyidir köklü sonuçta
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen itüdeyim öneririm
00 Yorumlaözel tercih kursları yapıyordu dersaneler
00 Yorumlakocaeli sakarya falan
00 YorumlaMF-4 te tam istediğim puani tutturmussun
016 Yorumla- +1 yıl
Benimki biraz değişik :) plansızım 3 hafta önce falan geometriye başladım birkaç günde üçgenlerin yarısını bitirdim bıraktım hala bakmıyorum 1 hafta önce de coğrafyaya başladım 2 günde konu özetli kitabı sorularını çözmeden bitirdim yani pek çalışmıyorum ama başlayınca hemen bitiresim geliyor. Bu benim tarzım da diyebilirim:) Örneğin tarih sınavı notumuz var okulda 20 sayfa falan hepsi bilgi ben önce bir kez baştansavma okurum sonra kodlayarak ya da başka şekilde ezberlerim. Sonuç olarak 200 kişilik 11. sınıflar arasında 160 civarında dip. notuyla gezen ben 2. oldum 2 sınavda. Ygs ye çalışırken de bu şekilde planım türkçe dil bilgisini sağlamlaştıracam. zaman zaman diye geriyorlar bizi ama marta kadar çalışmam gereken 3 ders var.
Kafana göre yardır kanks
00 YorumlaNe olmak istiyorssn..
00 YorumlaHasaplayamadım... Tıp her halde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılRehber hocaya danışmalsn
00 Yorumlasagliga git diek
01 Yorumla
Soran+1 yılSağlık sevmiyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılInsaat muhend. Selcuk universitesi konya
05 Yorumla
Soran+1 yılBenimde aklımda o var bilgin varsa bir kaç soru sorabilirmiyim?
Cevap sahibi+1 yıl2 uil once ordan mezun oldum sor tabiki
Soran+1 yılGenel olarak nasıl bir bölüm. Mekan ve öğretim kalıtesi nasıl. Derslerin zorluk düzeyi nedir. sorun çıkarıcak böyle garip hocalar var mı. mezun olduktan sonra nasıl bir yol izleniyo, seçenekler ne? iyi üniversitelere göre dezavantajlar neler?
Simdiden teşekküler :))
Cevap sahibi+1 yılCok calisirsan zor gelmez ögretim kalitesi oldukca iyi mekan normal zaten butub kampus ayninyerde zorluk cekmezsin icinden tramvay ve dolmus gectigi icin hicc sikinti yok ögrenci arkadas ortamida guzel , her yerin bir garip hocasi vardir :) heryer ayni sadece sen kendi kendini cok gelistirmelisin ben mezun olduktan sonra dag muhendislikte staj yaptim daha sonra onlara bagli bir yerde calismayaya basladim tavsiye ederim
Soran+1 yılPeki çok teşekkürler.
hukuk olabilir heralde
00 YorumlaŞakamıın o puanlar neee 😱 hukuk seç direk
01 Yorumla- +1 yıl
Hukuka nasil gitcek ya
hepsiyle bir yere girebilirsin kardeş
00 YorumlaSıralaman yüksekmiş
01 Yorumla
Soran+1 yılNereye gidiym?
Gizli Üye(25-29)+1 yılGazi oluyor galiba bazı bölümler
00 Yorumla
+1 yılYök atlasından bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılvay be
00 Yorumla
+1 yılhepsine
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Eskişehir İzmir
00 Yorumla
+1 yılMezun kal
00 Yorumla
+1 yılBilgisayar😟
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılklavuz açıkladnı mı?
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet bir ay oluyo.
Soran+1 yıl1 ay önce açıklandı.
Cevap sahibi+1 yılçıkarılan okullar vs var
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Bu sıralamayla hangi bölüme gitmeliyim? Mühendislik olarak en uygun şehir ve bölüm nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler