ben bu sene üni ye başlıcam hangi bölüm daha avantajlı
makina
yazılım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şahsen kendim fırat yazılım okuyorum çok pişmanım yazılım okuycaksan çok iyi bir üniversite olması lagzm [ IŞIK ÜNİVERSİTESİ , İSTANBUL AYDIN BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ vs ] buralar olması lağzım yoksa işe yaramaz diğer üniversiteler puanım düşük diye giriyim meslek lisesiyim diyosanda gıda ziraat okusan makina okusan daha mantıklı her sene 2bine yakın alım oluyor ve meslek lisesi bilgileri ile yazılımcı olamassın bunuda söyleyeyim gülerim günde en az 40-50 kod ezberlemek zorunda kalıyoruz ve uyguluyoruz :D iş imkanları çok kısıtlı benim torpilim olduğu için okumak zorunda kaldım :D :D
Kardeşim sen ne olmak istiyorsun onu seç, makina müh de bişey yok, yazılımda var ama üniversitene bağlı ve yazılım olayı sağlam matemetik gerektiren zor bir bölüm. ama bunlar çok uç noktalar sen ne olmak istiyorsun nasıl bir rhayalin var ona karar ver
masabaşı iyi parası olan yapabileceğim bir meslek istiyorum aslında
O zaman yazılım seç ama çok çalış, bu arada üniversite çok önemli.
hangi üni daha iyidir ortalama olarak
İTÜ, Boğaziçi, Yıldız, Bilkent, odtü diğerlerinin hepsi aynı sayılır.
oralar çok yüksek ya
Ama dostum diğerleri için bişey söyleyemem. Yani olumlu da olumsuz da konuşmam yanlış olur. İyi karar ver Allah yardımcın olsun.
Makinist bir adım öndedir kardeş
emin misin :D
Kendim ilgi duyduğum için eminim yani gerçekten çok güzel ama sen ikisini de avantajlarını dezavantajlarını araştır iyice bak
Cevap
7Cevap
Yazılım mühendisliği okursan çok fazla program dili öğrenemeyebilirsin ve buda iş bulma kısmında sana negatif bir yansıma yapar. Makina okursan da iyi bir üniversiteden mezun olman lazım yoksa vasıfsız bir mühendis olursun. Yazılım okuyacaksan da çok çok geliştirmen lazım kendini.
Katılıyorum alım hiç yok kadar az oda torpil sağolsun :)
ikiside iyidir ama yazılım çoğu insan için daha zevkli
Eğer yazılımı yapabileceğine inanıyorsan "Yazılım". Geleceği var.
meslek lisesinde okudum yapabilirim sanırım ya bilmiyorum nası zorluğu bide benim için iş bulma olanağı öncemli
Yapabilirsen sonu yok. Sınırsız gelecek.
Firmalardan çok bir grup ile çalışma daha avantajlı yazılımda basit bir antivirüs bile kaç milyar ediyor. Yazılımını 1 ayda yazıp ekibinle pazarlarsın. Büyük paralar var ama sürekli yeni fikirler bulmak zorundasın
Makinaya gidersen 3 erkek basina 1 erkek düşüyor bilmeni isterim :D
Her ikiside boş elektronik Müh
elektrik mi elekrtronik mi
Türkiye için makina mühendisliği.
Yazılım kardeşim. Makina bitti
yazılım
yazılım daha yaygın
B dedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar