Eczacilik mi, beslenme ve diyetetik mi? Acil cevap lütfen :) ?

Arkadaslar bu sene ünide ya eczacilik ya da beslenme ve diyetetik okyacagim. Ama bir türlü hangisini istedigime karar veremiyorum. Biyoloji ve kimya benim en sevdigim dersler, ve bu iki bölum her iki dersi kapsadigindan dolayi ikiside ilgi alanima giriyor. Ama zannedersem eczacilik daha cok kimya agirlikliyken, beslenme ve diyetetik kimyanin yanisira, daha cok biyoloji ve tip derslerine agirlik veriyor. Bu iki meslek dalinin egitim suresince ve meslek alaninda neler ile ugrastigini bilsemde, tam olarak bilmiyorum. Eczacilik fakultesi ögrencileri hangi dersleri görurler? Daha cok kimyami olur? Ve eczacilar sadece eczanede ilac mi satar, ve ya da kendileride kimyager olarak ilac üretiminde rol alabilirler mi? Beslenme ve diyetetik bölumunun egitimi nasildir? Hastaliklarla ugrasirlarmi, ve meslekleri doktor meslegine benzer mi? Cok önemli olmasada, aradaki maas ve prestij farki nasil? Calisma alanlari nereler, mesela labaratuvar ve hastanelerde mi calisirlar? Bu arada benim okuyacagim yerde her iki bölumde 5 senelik, yani mezun olunca ayni zamanda master yapmis oluyorsun. Aslinda tip ya da dis hekimligi istiyordum, ama bu sene maalesef puanim tutmadi, gelecek seneye yeniden denemeyi dusunuyorum, ama 1 senem bosuna gitmesin diye bu iki bölumden birini okumak istiyorum. Aranizda eczacilik fakultesi ve beslenme ve diyetetik ögrencileri veya mezunlari varsa cevap bekliyorum lütfen cok kararsizim yardimci olursaniz cok sevinirim. Bu iki bölumun her ikisinede puanim yetiyor, ama siralamasi önemli. Sizden aldigim cevaplara göre siralamasini ayarlayacagim. Bu arada tercih icin zamanim kisitli o yüzden hizli cevaplarinizi bekliyorum :)
Eczacilik mi, beslenme ve diyetetik mi? Acil cevap lütfen :) ?