Evet ekonomi sınavım var ve bunu hiç bir yer de bulamadım paranın zararları nelerdir yardim ederseniz sevinirim
Teşekkürler
Teşekkürler
Para'nın bir zararı yoktur. Sonderece masum ve saftır. Çünkü " Para" şimdiki veya gelecekte olacak ihtiyaçlarımızın depolanmış karşılığıdır.
Para'yı, yani bu instrumanı zararlı veya yararlı kılabilecek şey ise insan kararlarıdır.
Paranız yoksa ihtiyaçlarınızı karşılayamıyor ve sıkıntıya giriyorsunuz. Bunda Para'nın suçu yok, siz temin edememişsinizdir. Diğer yönden Paranız vardır ve ihtiyaçlarınızı karşılıyor, üstüne bir de arttırıyorsunuzdur. Bu durumda da fazla olan paranızla zararlı davranışlarda bulunabilirsiniz, uyuşturucu, Alkol kullanımı gibi..
Yani kısacadı Varlığı da, Yokluğu da sorumluluk isteyen bir durum.
Ekonomik - Ticari açıda değerlendirecek olursak da, ihtiyaca göre miktarda bulunmaması durumunda, kredi yoluyla bırçlanarak Para temin etmek ciddi risk teşkil edeceğinden zarar verebilir. En güncel örneklerden biri Kredi Kartı kullanımı gösterilebilir. Bunda da yine Oara'nın değil kararları veren kullanıcı insanın zarar yaratması söz konusudur.
para, olmayan bir değer olarak ticarette satın alma ya da satma ile el değiştirme aracı olarak kullanılan bir araç. zararı aslında genelde fazla basıldığı durumlarda enflasyon olarak , olmadığı durumlardada fukaralık olarak kendini gösterir. her durumda kaybeden vatandaş olur , kazanan finansal sermaye ve küresel ortaklarıdır.
para insani dellendirir.
para insani kibirli yapar.
para insani düşman edindirir.
para insani çekilmez yapar.
para insani sevdiklerinden uzaklaştırır.
para insani kırıcı yapar.
para insani görgüsüz yapar. (kıro)
para insanin dostunu elinden alır. vs vs örnekler.
Sınıf ayrımcılığına sebep olabilir. Parası olmayan insan bir çok şeyden mahrum kalacağı için psikolojik olarak çöker kolay yoldan para kazanmak için suça eğilimi artabilir. Tamamen salladı 😂
Cevap
30Cevap
Sağlam kafa sağlam vucutta bulunuyor diyolar ya aslında zararı olmaz gibi akıllı bir insan ne yapçağını bilir bir de şöyle düşenelim paran bol dünyayı gezdin her şeyden sıkıldın yedin içtin tozdon nededin artık hiç bir şey keyif vermiyor tabi ki paran olsun ama çok ama çokkk aşırısıda zarar
Ekonomi açısından paranın ne gibi bir zararı olabilir ki?
Bankacılık ve işletme okudum, hiç böyle bir şey duymadım..
para sana hükmetmeye başladığında zarar vermeye başlamış demektir ;)
para öyle lanet birşeydir ki , o c o c u k l a rı nı da soytarıyıda saygın biri yapar
Karakteri zayıf olan kişileri değiştirir ve nankörleştirebilir.
Para bir muddet sonra bagimlilik yapar bunu yazip uzun cumlelerle aciklayabilirsin
paranın yokluğu zarar :)) bencilliği tetikleyen , insanları köleleştiren bir kağıt parçası
Onasıl bir soru ben hep karını gördüm paranın zararımı olur :D
Paranin zarari oldugunu zannetmiyorum aksine parasizligin cok zarari var
bozuk para cebi deler kağıt para ele kir ve mikrop bulaştırır ve düşman kazandırır
İnsanı yoldan cıkarır
bu ne garip soru yawww -.- hiç düşünmemiştim
Para insanin sahtesini yapar.
İnsanlığı benliğinden uzaklaştırır
insanın gerçek kişiliğini ortaya çıkarır...
paranın zararı olmaz bebeğim
Az olunca gezdirir, cok olunca azdirir
Para her şey değil ama her şey para
bunu bulamadım dediğin para mı
Para bizi klonlar ve baska kisiliklere burunuruz
Kibir kendini insanlardan üstün görme
paranin zarari da mi varmis 😂😂😃😃😄☺
Fazla sıcak paranın zararlarını mi soruyorsun?
paranın zararımı olur
Para düşman kazandırır
Paranın zararını seveyim lan
elleri sürekli yıkamak lazım :D
Ben bir zararını görmedim henuz
fakirliği öldürür :D
Paranın zararı yok
Paranın olmasi
Bence hiç zararı yok
5 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar