Biriniz açıklar mi...
Lutfeeeeeen
Iyi insanlar dilerim herkese
Lutfeeeeeen
Iyi insanlar dilerim herkese
selam.
when/while arasındaki fark şu
while genelde süreklilik gerektiren bir işle birlikte kullanılır
Örneğin: While I was driving the car, (ben araba kullanırken)... my telephone rang. (telefonum çaldı.)
When de ise genelde anlık durumlar söz konusudur
Örneğin: When I saw him, he was crying. (Onu gördüğümde ağlıyordu)
bir de while ın şöyle bir kullanımı var: (zıtlık belirtiyor)
while cats drink milk, cows drink water. kediler süt içerken, inekler su içer. (kediler süt içer AMA inekler su içer.) zıtlık anlamı var gördüğün gibi.
when ile while ın kullanımı her zaman bu şekilde olmak zorunda değil ama %90 böyledir
Cooooook tsekkur ederm
While ile gecmiste suren bir olay anlatilir when ise bir olayi keser olayi keser.
When the electricity went out, i was watching movie.( elektrikler gittiginde film izliyordum) film izleme olayi "when" tarafindan kesilmis.
While we were speaking, someone knocked the door ( biz konusurken biri kapiyi caldi) while gecmiste suren bir olayi anlatti
ikisi de bir işi yaparken anlamında kullanılır tek farkı var o da while süregelen bir işi belirtir, şöyle düşün hapşırdığımda gülüyordun dersen when kullanırsın, ben halısahadayken (en az bir saat süren bir eylem) gittin başkasıyla seviştin kaşar, orosbu* derken while kulalnırsın. Çok güzel anlattım alkışa boğun beni.
👏🏻👏🏻
Ahaha
Ayni sey asagi yukari, biri yaptigimda, biri yaparken demek, cok onemli degil yani.
Cevap
4Cevap
when, zamanda bir nokta
while, zamanda bir dilim
when my dad came to home, i was cooking.
babam eve geldiğinde yemek yapıyordum
while i was cooking, my dad came to home
yemek yaparken (yapıyorken) babam eve geldi
when ne zaman demektir. while iken demektir. while kullanılan cümlede ing takısı gelir
geçen sene yabancı hoca anlatmıştı yarım yamalak ingilzcem ve onun olmayan türkçesiyle öğrenmiştim öğrenirsin ama unttum ing defterime bir bakayım
I was walking while ı saw him
When ı saw him ı was walking
bende anlayamadım valla.
Nasıl aynı oluyormuş?
when, -dığında
while, -iken
Öğrenebildin mi :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar