Siz okur muydunuz Avrupa ülkelerinde? İstediğin bölüme gidebiliyorsun sonuçta...
Cevabın nedir?
Heyooo !! :) İnan bana şu günlerde Lys saçmalığının üstüne deli gibi stres yaptıran ve kafamı kurcalayan bir soru bu..
Bizde ki eğitim ile yurt dışındaki eğitim arasında dünyalar var.. Burda yapamayan orda yapamaz felan hikaye.. Parasını verdikten sonra her türlü bölümü okuyup bitirebilirsin.. Eğer kendine güveniyorsan burda ki kadar bile çabalamassın... İmkanın varsa Yaşanılabilir , nezih ülkeleri tercih et ve git.. Birazcık avantajlarına değinmek isterdim ama uzun olacak diye uğraşmıyorum.. Gelecek önemli iyi düşün derim... Yurtdısında okuyan kişilerle iletişim kurdum akrabalarım da var.. Kendine güveniyorsan yurtdısı eğitimini bitirip ülkede prestijli şekilde iş sahibi olabilirsin.. Çok araştırdım , çok düşündüm inşallah sıkıntı çıkmazsa bende gitmeyi düşünüyorum.18 Yorumla- +1 yıl
sen bu kafayla sakin cikma yurtdisna. O parayla okuyacagin universite sadece azerbaycan ve gürcistan daki üniler. avrupada senin paranmda sökmez torpilinde sökmez.
Sen kulaktan dolma bilgileri yazirsun biz burada yasadiklarimizi yaziyoruz. - +1 yıl
@deutscheb0y Torpil e gerek yok başkan.. Bu yüzden bizden öndeler zaten :) Sana katılmıyorum malesef... Gerçekten okumak hedefinse ve Kendine güveniyorsan her türlü okursun... Para da miktar belirtmedim ucuzu da var pahalısı da... Türkiye 'de BANA göre eğitim BERBAT.. Yurt dısına neden çıkıyorum? diye büssürü sebebim var ve istiyorum hayırlısıyla... Ben yurt dışında farklı ülkelerde yaşayan insanlarla da konuştuğumu söyledim keyifleri gayet yerinde ve halen de konuşuyorum... Çoğuda kız olarak denk geldi zorlukları en iyi onlardan dinledim aşılamayacak şeyler değil benim sorun bile değil neyse.. Ben diyorum ki kendine güveniyorsa insan her türlü okuyabilir yurt dışında... Ben yurt dışı danışmanlık servisi felan değilim şuraya git burası böyle burası şöyle bu şekilde vs.. demicem... Gerekeni söyledim böyle planı olan arkadaşlar araştırırsa her şeyi bulur... İyi Günler kardesim :)
- +1 yıl
yurtdisinda okuyan ve bizzat yasayan benim kardesim. ABD ve Kanada gibi yerleri bilmem.
Ama avrupayida tavsiye etmem. Yurtdsiinda okumak güven meselesi degil beceri meselsi. Yurtdisinda dogma büyüme olan kisiler senin halinden benim halimden anlayamaz. Onlar cünkü o yollardan gecmedi. Onlara göre hersey laylaylom.
Benimle birlikte dil kursunda 9 kisi vardi. Sadece 2 kisi kaldik. sonra Hazirlikta sinifta 5 türk vardi. Üniversiteye basladik hepimiz 3 ü iki yil sonra döndü cünkü sinavi gecemediler.
Sen yurtdisinda okumayi cok kolay saniyorsun. Gidince anlarsin benim ne demek istedigimi. Şu an sana ne desem bos cünkü kendini o moda ayarlayip kilitlemissin .
- +1 yıl
@deutscheb0y Ohoo Başkan neden diğerleri senin gibi değil? Makedonya da Tıp okuyan mı dersin Kanada da elektrik elektronik mühendislik okuyan mı dersin Amerikada inşaat mühendisliği mi dersin adamlar çok güzel paşa paşa okuyorlar okuyup & çalışan da var... Avrupa da eğitimi kötüleyeceksen hangi ülkede ne zorluklar yaşadığını yaz her şeyi genelleyemezsin... ABD, KANADA, AVUSTURALYA, ALMANYA, NORVEÇ bu ülkelerde sorun yok sen nerelere gittin bilemiyorum... KAFAYA KOYAN YAPAR KARDESİM Özgüvenin varsa kendine inanıyorsan tekrar söylüyorum okumak için gidiyorsan YAPARSIN. Net yani.
- +1 yıl
Almanyadayim ben kardesim. Sen hayatinda uniye kac defa girdinde konusuyorsun ya. Madem okumak için se herkes yapiyorsa niye turkiyede ODTÜ'ye ya da Boğaziçi'nde girip okuyamiyorsun?
Makedonya tip okuyan bitirior yazmissin. Makedonyayi ülke yerine bile koymuyorlar avrupada sen neyden bahsediyorsun? Abd kanada avustralya bilmedigimi yazdim sana. Oralarla avrupa bir degil.
Ayrica yazdiklarimi iyi oku. Ben eğitim kötü demiyorum. COK ZOR diyorum. Senin gibi yurtdisi hevesiyle gelmek isteyenler böyle bos bos konusuyor.
Bende okuyup hem calistim. Ama calisma yeri öyle okudugun bölümle alakali yerler degil. Daha gecen hafta abd de okuyan birisi burda konu acmisti kanadadan teklif aldim ne yapim diye. Keske o arkadas burda olsada bir anlatsa sana.
Anlamiyom sen kimle konusuyorsun? Benim cevremde burda dogup büyüyenler bile okulda zorlaniyor. Sen kalkmis kafana koyduysan yaparsin diyorsun. Her kafaya koyan yapsaydi bu kadar millet niye burda rezillik cekiyor ozaman? ?
- +1 yıl
Ha bu arada sunuda yazim. Bu norvec konusu burada cok aciliyor. Seni kastetmiyorum yani diger yazanlari söylüyorum. Iste uniler bedavaymis, hatta ögrenciye maas veriolarmis issize maas veriolarmis. Bir doktor kadar para kazaniolarmis felan filan. Hepsi hikaye kardesim inanma! Benim yakinim norvecte 20 yiildir. Kadin ora vatandasi olmasina ragmen 4 iste calisiyor evini gecindirmek icin. Öğrenciye verdikleri para burs yani. Onuda herkese degil SADECE oranin vatandasi ya da orda dogan büyüyen yabanci öğrencilere veriolar. Bu almanyadada var. Sadece norvecte degil.
Bunuda bir not olarak eklemek istedim.
Okunmazmi avrupada? Okunur!! Ama avrupadaki her ülkeyi avrupa sanmayin. Avrupa avusturyadan baslar. Bulgaristandan baslayan sadece haritada ;)
Belki yazilarim biraz sert olabilir. Bunu kisisel olarak algilama. Sana degil yani.. - +1 yıl
@deutscheb0y Yok kardesim gayet güzel anlattın.. hah işte böyle yorum yap üstün körü lafı koyup geçme.. Şimdi millet bir şeyler anladı SENİN HAKKINDA ama ben her ülke demiyorum zaten yaşanılabilir temiz nezih dedim değil mi? diyorsun ya '' Madem okumak içinse herkes yapiyorsa niye turkiyede ODTÜ'ye ya da Boğaziçi'nde girip okuyamiyorsun? '' Benim sebebim farklı ben bu aptal sınav sistemine girmek yorulmak istemiyorum aldığım eğitimden dolayı 1 senem çöpe gitti bile çünkü istediğime ulaşamıyorum 1 sene belki 2 sene daha çalışmam gerekiyor devlet üniversitesi için aile baskısıyla beraber başarısızlık getirecek bu bana... Onların ki ders ise bizimki de ders.. evet ben ODTÜ 'yü kazanamıyorum çünkü yeterli ders görmedim.. Onlar ise lise diploma notuna göre yeri gelir parasını verip eğitimine devam ediyor. Arada ki fark bu.. Onların bu rahatı bana batıyor kardes.. Ben ''eğitimleri çok kolay oturduğun yerden bedavadan sınıf geçiyosunuz lan! gittim gördüm...'' dedim mi DEMEDİM...
- +1 yıl
@deutscheb0y Ayrıca kardesim Ülkeleri tartışmıyoruz ki onlar araştırılabilir.. İllaha bu olacak şu olacak diye bir şey demiyorum kimseye burdan ülke de tavsiye etmeyeceğim.. Düşünenler google'Da istediğinden fazla bilgi bulabilirler.. Herkesin gitmek için kendi sebebi var.. Olursa gideceğim ama pişman olacağıma dair en ufak bir tereddütüm yok çünkü burada bana göre (ilkokuldan tut üniversitesine giden yola kadar) eğitim diye bir şey yok. Benim de sebeplerim var ve gitmeyi istiyorum.. Avrupa derken de her ülkeyi kastetmiyorum.. Nerede rahat edeceksem, ülkesi, insanı güzel vs... ise orayı tercih ederim.. Belki de başarmam için denemem gerek.. Benim halimi anlayan anlar keyif değil benim sebebim.. Ne diyelim Nasip olursa deneyip göreceğiz bunlar senin görüşlerin bir şey diyemem bu kadar olumsuzluğu da İlk kez senden duydum ama neyse saygı duyarım ;) Sağol bu konuyu tartıstıgın için.
En İyi Cevaplar
+1 yılAvrupa ülkelerinde istedigin bölüme gidemiyorsun. Sana onu kim söylediyse yanlis bilgi vermis.
Ikincisi avrupada okumak cok ama cok zor. Türkiyede suanki sistemde okuyamiyorsan Avrupada hic okuyamazsin.26 Yorumla
Soran+1 yılMimarlık 1deyim ortalamam 3.60/4 şu an başka ülkelerde çok zor diyolar ortalamam çok düşer kalırım diye de tereddütüm var
- +1 yıl
Türkiyenin diplomalarin azten gecmyior avrupada. Okunan dersleride tanittirman imkansiz. seni direkt mimarliga almazlar. Önce dil sonra hazirlik okuman lazim. Hazirlikta sadec dil yok, teknik bölüm dersleri var. fizik kimya teknik mekanik, teknik resim ve Programlama. Bunu yurtdisindan gelen her ögrenci yapmak zorunda. Eger DSH ya da Tesdaf kazanacak kadar cok zekiysen dili cabuk gecersin , yoksa 2 yil sonunda seni sinirdisi ederler dili gecemedigin icin.
dili gectikten sonra hazirlikta biterse ( Hazirlik sonund abütünleme sinavlari var cok zor oluyor genelde ) Sana türkiyedeki lise diplomanin ve lysde aldigin puanla birlikte hazirlik notlarinin hepsini ortalamaisini alip yüksek okulda okuyabilir diye bir gecerli kagit yani diploma veriyorlar. Puan sistemi türkiyeden cok cok farkli.
Universiteyse baslayinca noluyor onuda söylim. her dersin sinavian 2 defa girme hakkin var. ikisindede gecemezsen bölümden atiliyorsun. O ülke genelinde o dersin oldugu hicbir bölüme giremezsin. - +1 yıl
Türkiye Şu an en basit egitim sistemine sahip ülke. Avrupa okullarini dersleri cok agir türkiyeye göre. Hazir girmissin okuyorsun bence hic cikma bölümden pisman olursun.
Uzaktan göründügü gibi degil hicbirsey. Ben avrupada okudum biyliorum yani kulaktan dolma bilgi degil bu yazdiklarim.
Soran+1 yılBen hazırlık da okudum aa ile geçtim. Dil bakımından sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hangi ülkede okudun ne kadar ve hangi bölümm?
- +1 yıl
Senin okudugun hazirlik sadece dil. Ben almanyada okudum. Burdaki hazirliklarda dilin yani sira unilerin ilk yilindaki dersleri görüyoruz. Ve sinav var. Gecemeyen atiliyor vizeyi uzatmiyorlar. Sen yurtdisini turkiyeyle kiyaslama. Turkiyedeki okullarda herkes bitirir okulu. Ben anadilim gibi ingilizce biliyordum buraya gelmeden önce. Almanca cok zor bir dil. Ingilizceyi bile unuttum..
Gidebilirsen abd ya da kanadaya git ingilizce oku. Dilde zorlanmazsin hic olmazsa. Avrupada yapamazsin sen. Zaten okudugun bölüm ozel yetenek sinaviyla aliorlar burada. Yani tek hazirlikta yetmez. Yinede karar senin. - +1 yıl
Girersin canim
Sormak istediğin bir şey olursa bu konuda yardımcı olabilirm detaylı olarak 6 ay boyunca değişm programına katıldım iyi bir deneyimdi benim için
00 Yorumla
Belçikada okuyorum. İstediğin bölüme gidiyorsun evet ama o ilk seneyi geçmek bile zor, gerisini sen düşün.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
19Cevap
+1 yılegitim her ne kadar da turkiyede sorunl geri kalmis gorunsede dunya genelinde trkiyenin egitim duzeyin ilk 10 icinde kendi ulkende en az 2 yillik bir okul bitirmeden yurt disinda okumayi kesinlikle taysiye etmem
toplam 83 ulke gezdim tercmeye istineyen cevaoladim10 YorumlaArtik etiket devri kapandi eskiden odtu, bogazici mezunu olmak yeterliydi keza yurtdisida ole. simdi yeterlilige bakiliyor isbitiricilige tabiki iyi bit university mezunu olmak avantaj AMA tek basins yeterli diyil artik. spesifik konularda kendini yetistirmek cok onemli. sizin yerinuzde olssm turkiyede olur ozel konu icin yurtdisi da yukseklisans Dr a hazirligi yapar alttapi calismasina baslarim
10 Yorumlapek bir farkı yoktu Türkiyeye döndüm yaşam kolaylaştı ama insanlarla kafa yapım uymadıgı icin yalnızlaştım. bana Avrupanın tek katkısı sosyallik oldu :D
10 YorumlaHangi ülke olduğuna bağlı.
Yunanistan'da avrupa ülkesi Norveç'de 😄10 Yorumla
+1 yılOkunur ama iyi araştırılması lazım her üniversite aldığın eğitim türkiyede kabul edilmiyor yani boşa okumuş oluyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜnlüler niye yurtdisinda okuyor onu bir araştır. Burdaki yorumlar boş.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeutscheb midir nedir yorumlari okuyorumda herkese bir bos bos konumusun iyiki bir avrupada okumuusun okumak isteyenide icini karartiyosun
10 Yorumla
+1 yılbn erasmusla usa! ya gidecem :D :)
27 Yorumla- +1 yıl
He he gidersin :D
- +1 yıl
@Kendisiyim sie mk :D
- +1 yıl
Şu engeli kaldır bak sinirleniyorum ha :P 2 oldu bak :P
- +1 yıl
@Kendisiyim :D :D :D hadi hadi acıdım :D mal insan seni engellemiş olaydım bna hiçbi şekilde ulaşamazdın
Soran+1 yılErasmus bildiğim kadarıyla avrupa ülkelerinde geçerli
- +1 yıl
amerika avrupaya dahil değğil mi zaten? :/
Soran+1 yılAmerika başlı başına bir kıta abd ise o kıtadaki ülkelerden biri
+1 yılİmkanım olsa hiç düşünmeden giderdim okurdum dilde öğrenirsin hem ama alım pahalı
10 YorumlaOkurdum tabi neden okumayım yani gelecek için önemli
00 Yorumla
+1 yılFırsatın varken. Yurtdışına kaç vatandaşlık al.
20 Yorumla
+1 yılBen ispanya veya İsviçre düşünüyorum :p
117 Yorumla- +1 yıl
İsviçre seni ister mi düşündün mü hiç
- +1 yıl
@liechtensteiner :D ahaha
- +1 yıl
@TutkuluAsk1 abim okuyordu bir sınavdan iki kez kaldı 2.5 yılı bosa gitti
- +1 yıl
@liechtensteiner neden almasın? Abin zorlanıyor diye herkesin aynı durumda kalacağı anlamına gelmez
- +1 yıl
Örnek verdim , sen kac dil biliyorsun bikere isviçrede okumanın sartlarından biri tr de iki yıl okumak sadece kosullarını bilmeni istedim yoksa seni yargılamıyorum
- +1 yıl
@liechtensteiner ben almanyada yaşıyorum ve 5 dil biliyorum
- +1 yıl
5 dil biliyormus. Yalancinin?
bircogu grunstufe okulda ögrendiginiz dillerin. Burada hava atma 5 dil biliom diye. Sanki millet enayi. - +1 yıl
@deutscheb0y grundstufemis.. Sana bişey ispatlamak zorunda değilim bikere hava attığım da yok! Adam sordu kaç dil biliyosun diye bende cvp verdim. Kendime bu konuda güveniyorum ve başarabilecegimi inanıyorum! Niye okadar zoruna gittiyse artık
- +1 yıl
senin gibi kirbirlileri cok görüyoruz etrafimizda rahat ol. Niye bu kadar parladigindan belli oluyor nasil bildigin :D :D
senden ispat istemedim. Gerek yok zaten senin gibi cok var etrafimda. 10 a kadar sayi sayan o dili bilyiorum diye hava atiyor :D :D - +1 yıl
@deutscheb0y bende senin gibi çok önyargılı insan gördüm. Nerden biliyorsun nekadar iyi bildiğimi? Ben kendimi okul dışında da geliştiriyorum ve konuştuğum bütün dilleri derdimi anlatacak kadar iyi biliyorum. Niye hala tartışıyorsam seninle onuda anlamadım. Hadi aeo
- +1 yıl
Sadece gülüyorum sana. :D :D :D
- +1 yıl
@deutscheb0y cvp bulamadim desene..
- +1 yıl
Cahillerle fazla muhattap olmak istemedim derim. Yoksa sana verilecek cok cevabim varda, önce lafa bakarim lafmi diye adama bakarim adammi diye.. Sende ikiside yok anladinmi ;)
- +1 yıl
@deutscheb0y ayy şuna bak ya kendini hemen bir halt sandı. Sen yurt dışında okudun zorluk çektin diye başkaların da aynı zorluğu çekecek anlamına gelmez. Milleti korkutmaya çalışıyorsun yok şöyle yok böyle diye. Çok çalışırsan herşey olur. Okadar!
- +1 yıl
Bos bos konusma. senin almanyada lisede aldigin egitimle türkiyedeki bir degil.
ayrica bunu söyleyen tek ben degilim benimle gelen birsürü kisi var, basaramayip dönenlerde cok var üstelik daha hazirlikta.
Kendimi bir halt sansaydim seninle burada muhattap olmazdim. Insan olarak hickimseden üstünlügüm yoktur . ama seviye ve bilgi olarak emin ol senden kat kat daha üstünüm. ;)
Ben gercekleri yazdim. sen ise bos kulaktan dolma seylerle milleti kandiriyorsun. cok calisirsan hersey olurmus. agzimi bozacam simdi *** olur. Sen hazirlik okumayi ve türkiyeden gelenler icin cok kolay saniyorsun herhalde.. - +1 yıl
@deutscheb0y belli daha üstün olduğun 😂 benimde tr den buraya okumaya gelen birsürü tanıdığım var ama nedense onlar başardı dil konusuna burda hallettiler. Neyse ya kapatalım konuyu!
- +1 yıl
Cok fena batmis sana. :) Acidim kiz sana bak gercekten. Bencede kapatalim.
+1 yılDüşündüm malesef olmadıı
20 Yorumla
+1 yılzor kanka, çok zordur
10 Yorumlaİyi güzel hoş da neden bu kadar zor dedirten süreç.
00 Yorumlakesinlikle okurdum keşke imkan olsa gidebilsek
10 Yorumla
+1 yılKanadada şansım olsaydı okurdum
20 YorumlaBen işlerimi halledebilirsem gideceğim ;)
10 Yorumla
+1 yılBen 6 sene Amsterdam da kaldım yok be vatan gibisi
20 Yorumla
+1 yılEvet ama okuyamazdım karı kıza dalardım :D
00 YorumlaYurt içinde zor okuyon bidr yurt dışı dusunuyo
01 Yorumla
Soran+1 yılYurt içinde okumak zor değil. Bazı haksızlıklar var sadece ama şu an çift Anadal yapabilecek ortalamadayım
Eğitim & Kariyer konusunda 300 cevap paylaştı. Çok istediydim olmadı
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılolabilirdi ya.
10 Yorumla Okurdum.
00 YorumlaKesinlikle okurdum.
10 Yorumla
+1 yılokurdum valla
00 Yorumla
+1 yılGüzel ama çok zor
00 YorumlaHiç bir bilgim yok
00 Yorumlaharika olurdu :D
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında