Evde her gün ama her gün baskı altındayım. Babam eve geldiğinde azar işitiyorum. Odamdan çıkmıyorum. Lanet olası kitaplara bakmaktan tiksiniyorum. Öyle daraldım ki başarmak için kaç kere yüklendiysem sonuç değişmedi. Kpss sınavı atanamam komşunun zengin şımarık çocuklarının örnek gösterilmesi üstümdeki korku ve yılgınlığı artırdı. Hayattan nefret ediyorum. Bu yaşta babam git defol evimden diyerek azarlıyor. İki gün aç kaldım artık yemeklere çağırmıyorlar. Çağırdıkları zamanda burnumdan geliyor. Dışarıda dershane öğretmenliği ek gelir getirsin diye ücretl öğretmenlikte yaptım. Ama kişiliğimle öyle bir oynadılar ki bir daha öyle yerlerde çalışıp kendimi sömürtmek istemiyorum. Atanmış öğretmenin aldığı ücret en aşağı 3,5 milyar ek dersleriyle 5 buluyor. Benim ise dershane ile birlikte okul ücretim 2 bile etmiyor. Çok doluyum. Öyle çok çalıştım ki şimdi elimde bir karşılığı olmaması beni çileden çıkarıyor. Arkadaşlarım polis oldu bende olmak için başvurdum 2 santim kısa çıktım almadılar. İnfaz koruma memuru olmak istedim mülakatta elendim. Ptt illanlrı ingilizce şartı olduğu için olmadı. Zabıta alımları deseniz bildiğin torpilin açık açık olduğu yerler. Artık yaşama sevincim kalmadı. Arkadaşlarım evlendi çocuk sahibi oldu bunalımlar geçiriyorum. Lütfen kimse saçma sapan gereksiz eleştiriler yapmasın
İşsizlik ve çaresizlik canıma tak etti çıkış bulamıyorum ne yapabilirim?
Allah yardımcın olsun çok üzüldüm bu sinava girdiysen bundan ümitli değil misin? eğer tekrar hazirlanicam diyosan zaten birikimin olmuştur avmlerde geçici bir iş bak kendine bir yandan da çalışırsın kpss arkadaşım
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Allaha havale ettim bütün emeklerimi. avmde çalışmak zoruma gitmiyor. Beni üzen kimsesizliğim etrafımda sadece küçük gören alay eden ezmeye çalışan insanların varlığı. Avm alacağım 1,5 tl geçmeyecek ama çalışmaya imkanımda olmayacak. Bunun gibi bir çeyiz dükkanında çalışmıştım ailem o parayla yemek bile yiyemezsin diye gururumu kırmıştı. Sevdiğim kız bankada vezne olmuştu. O mağazaya geldiğinde ona hizmet etmitim o gece bütün gün bunu düşünmüştüm zor
ahhh hayat ne zor ne ne kadar da haklısın Allah verir kolaylığını birgün elbet namaz kıl bol bol dua et çok haklısın ne desem hayal kırıklıklarını yok etmez biliyorum
iş kur yardımıyla ya da ıs bulma sıtelerınde bulabılırsın kardeşim. cok sıkıntı yapma allaha k-sukur elın ayagın tutuyor sağlıklısın tek derdın ıssızlık olsun
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Allah razı olsun ama işkur kurslarına giden arkadaşlarım olmuştu şu an çalışmıyorlar sertifikaları hala duruyor ama bir geçerliliği yok piyasada
yok yok kurslarına değil. iş kur alımı ıle cogu ısyerı anlaşma yapıyor. mesela hastane elemanları ilk 6 ay ıskurdan alıyor maası. bunun gıbı. sen bı gıt ıskura ıs arıyorum su alanlarda de.
o halde başvurayım kursları çok uzun sürer mi bir yıl kadar. Arada ilahiyat açık öğretimi çıkartmış olurum formasyonum (öğretmenlik yeterliliği) olduğu için bir buçuk senede biter. Güvenlik olabiliyor muyum?
o hoca büyük ihtimalle matematik hocasıdır ve emin ol o kendi gibi binlerce rakibi içinde geliştirmiştir kendini. Anlayacağın o yaptığı iş yasal değil suç. Dershaneler zaten kapanıyor. Sakın hayale kapılma karşında hayalleri kabusa dönmüş biri olarak konuşuyorum
Düşünme dostum öğretmen olmanın tek yolu doğu seçimi yapmak. Doğu isteyen direk atanıyor. Askere gidince de kafanı toplarsın astek olsan iyi maaş alıyorsun zaten. Hem aileden uzaklaşırsın hem para kazanırsın 12 ayda 3 bin üstü maaşın olur. Bin lira harcanan 2 kenara atsan 12 ayda 24 bin para yapar. Hem paran olur hem ailenin çenesi kapanır
öğretmen olarak doğuyu istedim en küçük mezrası köy bile değil puanı 80 istiyor. Benim kendimi yırttığım halimde 78 geçemedim. askerlik olacak gibi lanet olsun bu düzene
hiç bişey için mecbur değilsin ben. Elbet bir cıkıs yolu vardır bu da senin sınavın demek ki.. Bir yerden işe gir basla para biriktirmeye çalış az az sonrasında ayrı eve cıkarsın. İnternet üzerinden de para kazanmaya calıs anket vs falan
En İyi Cevaplar