Ailem Tercüman Olmama İzin Vermiyor?

Merhaba, bunu söylemek için doğru yer mi bilmiyorum ama buraya sormak istedim. İngilizce'ye karşı aşırı ilgim var. Hem diline hem edebiyatına. Hergün çalışma yapıyor, kendimi geliştiriyorum. Sınıfta İngilizce konusunda en iyi olan benim. Kendime en uygun mesledğin tercümanlık olduğuna karar verdim. Gideceğim liseyi, üniversiteyi bile araştırdım, kendime hedef koydum. Liseye gitmeme ve Teog denen illete girmeme de az bir zaman kaldı. Babama lisede sözel seçeceğimi ve tercüman olmak istediğimi söyledim. Sözel zekam var zaten. Sayısalla yakından alakam yok. Babamın dediği ise şu oldu. "Sen önce şu sayısal derslerdeki notlarını düzelt de, bakarız. Sayısalda para vardır. Oradan meslek bulursun, üniversiteye öyle girersin. Sözel okuyup dandik,2 yıllık bir üniversiteye gidersin. Sen o işten vazgeç, olmaz o. Para bile kazanamazsın oradan." Anlamıyorum, sözelde nasıl meslek yok? Nasıl para yok? Herşey sayısal üstüne mi kurulu? İngilizce öğretmeni olmak istiyorum desem, belki tepkisi kabul edilebilir olacak. Ayrıca, ben bu mesleği istediğim için seçmeye karar verdim. Bir de bilip bilmeden atıp tutuşu var, dünyada 1000 karakter 1 sayfa kabul edilir ve tercümanlıkta ona göre para alırsın.500 sayfalık bir roman çevireleceğini düşünsenize. Ve her alanda tercümanlık var. Kitap, film, dizi, metin, belki de büyük bir şirketin uluslararası görüşmelerinde yer alacağım? Sizce ne yapıp ailemi sözel okumaya ve bu mesleği seçebileceğime ikna edebilirim?
Ailem Tercüman Olmama İzin Vermiyor?