Sırf annem istedi diye lise de hemşirelik yazdım okula en yüksek puanla giren bendim. Hayallerimin mesleği olan doktorlukken simdi onların yardımcısı oldum. Annem diyor e temizlikçi olsan daha mı iyiydi? Ya be hiçbir kültür dersinden 95 in altında almadım matematik benim sevdamdı hala öyle. biyoloi çalışsam anlıyorum soru kaçırmam. ama maalesef meslek derslerinden dolayı öss den düşük aldım. ya nefret ediyorum hemşirelikten layıkıyla yapıyorum ama sevmiyorum. siz bu durumda olsanız ne yapardınız?
Cevabın nedir?
Bende kendimi tek saniyodum demekki benden baskalarida varmış bende ailemin isteği üzerine hemşire oldum insanların midesini bulandıracak şeylere müdahale etmek zorunda kaldım okuldada sevmedim meslek hayatında da sevmedim bu işi ise gitmek eziyet benim için insan hayatı var elimizde
23 Yorumla
Soran+1 yılE ne yapıyorsun peki? üniversite de mi seçtin bu mesleği? ailemizin olmak istediği şeyi olduk şimdi ayaklarımız geri geri gidiyor
Soran+1 yıldevlete geçersen rahat ama yine de ileride dönüp baktğında hayatımı tam istediğim gibi geçirmişim diyebilecek misin? sırf bu düşünceyle atanmaktan bile korkuyorum 82 yle boşta kaldım
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an kaç yaşındasın?
010 Yorumla
Soran+1 yıl21 yaşındayım
Cevap sahibi+1 yılüniversite okudun mu yoksa direk mesleğemi geçtin?
Soran+1 yıldirek mesleğe geçtim 2 senedir çalışıyprum
Cevap sahibi+1 yıleğer tıpı gerçekten istiyorsan halen şansın var ama 6-7 yıl okuman gerekecek bunu göze alıyorsan seneye sınava gir ve düzenli çalışmayla konuları tekrar hatırlarsın tıpada gidersin
Soran+1 yılteşekkür ediyorum içim biraz olsun rahatladı siz bu konuyla ilgli misinz yani okul olarak tıpla?
Cevap sahibi+1 yılben psikolojiyle ilgiliyim ve okuduğum bölümü bırakıp tekrar sınava girdim.1 ay sonra 20 yaşında olucam ve lys ye hazırlanıyorum :))) üniversite sınavını o kadar büyütme öncelikle kolay değil ama imkansızda değil.
Araştır, mesleğini yaptığına göre paran var :) gerekli kitapları alırsın. Artık youtube de bir sürü ders videosu var hepsini anlatıyorlar ki temelin varsa zaten hatırlarsın biraz. Zorlanırsın ama düzenli çalışmayla yaparsın sana tafsiyem hemen işe başla
Soran+1 yılyaa gerçekten teşekkür ederim:) zaten 97li birisi üniversitede yaşıtı olmadığı için arkadaş bulmakta zorlandığını söylemişti herkeste ego tavan büyüğüm dye demişti herkes hemen kazanıcak değil ya:) sağolun
Cevap sahibi+1 yılrica ederim bende gidince zorlanıcam ve 2 yaş küçük olacaklar bu kötü ama yapacak bir şey yok. Bende puanla alan bir lisede okudum ama bir yerden sonra sorunlar yaşadım ve ders çalışmayı bıraktım. İstediğim yerde yüksek puanla alıyor şimdi toparlamaya çalışıyorum ama zor tabi. Eskiden biri ban 1 yıl kaybedeceksin dese asla inanmazdım şimdi 2 yıl var ama normal geliyor. Yani istediğim yerde olucam inş ve bu 2 yıl beni değiştirdi. İstemediğim bir yerde okudum, farklı insanlar tanıdım keşke direk gidebilsedyim diyorum yinede ama büyük bir pişmanlık şeklinde değil. Eğer gerçekten istiyorsan git yalnız para biriktirmelisin masraflı oluyor tıp. Ailende destek olacaktır eğer kazanırsan diye düşünüyorum ama iyice araştır ve gerektiği şekilde hazırlan.
Soran+1 yılaslında masraflı değil abimde orda kitap bile gerek olmuyor notları hocalar alıyor dediğim gibi genelde yüksek üniversitelrde ilk sene girenler daha azmış onlar zorluk çeker bence alışmak kolay olur diye düşünüyorum yani bence:)
Cevap sahibi+1 yılçevreden masraflı diyorlar yoksa pek bilmiyorum :) düşünme çalış git ömür boyu istemeyeceğin mesleği yapmaktansa git doktor ol. Eğer okurken evlenecek falan olursanda dondurursun sonra devam edersin ama kazan önce içinde kalmasın
+1 yıl2 seçeneğin var. Ya uzman hemşirelik için çalışacaksın (reçete yazabiliyor, uzmanlaştığı alanla ilgileniyor ve hatta tıp fakültesi öğrencilerine ders verebiliyorlar) ya da baştan tıbba hazırlanacaksın:)
Derecen kaçtı?11 Yorumla
Soran+1 yılUzman hemsirelik diye bir makam yok sadece ogretim gorevlilerine deniyor sanirim ve varsada 10 20 kisi vardir. derecem derken siralamamdan bahsediyorsaniz ben lise mezunuyum yani universiteden degil.
+1 yılbir sene daha calırırım etut merkezıne flan gider ıstedıgım meslegı yaparım
12 Yorumla
Soran+1 yılinşallah sonucunda istediğim olur sağolun
- +1 yıl
ins herkesin gonlundekı ve mutlu olabılecegı bır melegı olur
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
10Cevap
Bende anne zoruyla girmiştim ama şu an gayet seviyorum 1 yılını dershaneye ya da özel derslerle geçirirsen gayet de güzel bir puanla istediğin üniversiteye gidebilirsin ama hemşireliği doktor yardımcısı olarak görmen çok saçma
13 Yorumla
Soran+1 yılYa hastalardan onlar doktordan azar yemeye aliskindir lafini duydugumdam beri oyle görmeye basladim. Ne olursa olsun ben sevemiyorum. Ben sunu yap dediginde bile birisi küplere binerim o yüzden gozumde hemsirelik boyle. Hemsireligi seven kisilerin bu mesleği yapmasi gercekten benim de hosuma gidiyor canla basla calisiyorlar. Ben de oyle çalışıyorum ama istemeyerek.
Soran+1 yılKesinlikle bu yuzden yukten kurtulucam nili dinliyorum düşüceksin de kabuk da bagliycaksin diyor ya ben Şu an düştüm ama eminim kabuk bagliycam tesekkur ederim gorus icin hayatınız istediginiz gibi olsun
+1 yılMerak etme daha iyi olmuş temelin sağlam olur doktorlukta üniversite biraz daha kolay geçer üniversitede doktorluk seçersin yani ben öyle biliyorum biraz zor oluyor ama dersleri sıkı tutarsan iyi bence
11 Yorumla
Soran+1 yılUniversiteyi kazandiktan sonra haklisiniz latince terimlere falan yabanci olmiycam gerci bizim gördüğümüz isin sek kismi ama yine de kolaylastirabilir. Sagolun gorusunuz icin:)
+1 yılBenim kuzen de hemşire oldu 2 yil çalıştı sonra bıktı ve sınava hazırlandi şu an beslenme diyetetik okuyor bence sende geç kalmadan çalış sınava seneye hazırlan dershaneye yazıl basarirsin
12 Yorumla
Soran+1 yılSagolun gorusunuz icin ben de beslenme düşünmedim degil ama onu kapandı diye nitelendiriliyor. Kuzeniniz memnun mu
- +1 yıl
Evet gayet mutlu okurken aynı zaman da hastanede de çalışıyor. Mezun olunca da hastanede işi hazır sağlık ile ilgili bölümler bitmez ki
Niye böyle düşünüyosun hemşirem. Ben de sağlık personeliyim çoğu zaman bıkkınlık gelse de insanlık için uğraşıyoruz bunun mutluluğu bile yeter. Ha kıymetimizi bilen yok orası ayrı mesele
14 Yorumla
Soran+1 yılBaştan beri sevmedigim icin bıkkınlık hep vardi. Artik tahammulum kalmadı. Sevenlere ne derlerse desinler takmiyorlar bile ama iste ben kaldıramıyorm
Soran+1 yılUst uste mesai, nöbet. Şu an özeldeyim benden dusuk alanlar doguya atandi ama ben sehir değiştirmek istemedim. Cunku zaten sevmiyorum bir de hic bilmedigim sehirde olmak izdirap verirdi. Ozeldeyim ve gercekten cok yogun. Bari kiymetimizi bilen olsa. Ama maalesef
- +1 yıl
Kamuda o kadar yıpranmazsın bizde çok talep oluyo her atama döneminde ciddi bir hemşire istihdamı mevcut. Ankara numunede çalışıyorum ortam genelde süperdir ama sonuçta Türkiyenin en yoğun hastanelerinden birisi olması dezavantaj olsa da kamu hastanesi olduğu için ne kadar yorulsan da çalışmaktan bıkmazsın. Bu atamalarda bir şansını denemeni tavsiye ederim. Özelde çalıştığın kadar çalışır yaklaşık 2 katı maaş alırsın. 3200 3500 arası
+1 yılBence tekrar dene şansını hemşireliği bırakıp tıp okuyan doktor olan kişiler duydum ben sende yapabilirsin bu kadar istiyorsan
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ticaretten gecenler sagliktan gecenler var ben de duydum sagolun umarim basarabilirim
+1 yıllys de düzeltebilirsin belki lys nin etkisi daha çok
15 Yorumla
Soran+1 yılyok bu sene artık geçti de seneye inşallah sağolun
- +1 yıl
şimdi meslek dersleri yüzünden mattan geri mi kaldın?
Soran+1 yılevet mezun olalı 2 sene oluyor zaten
- +1 yıl
düzeltirsin. sonuçta benim gibi matematiği çok zor anlayan biri değilsin demek ki sadece geri kalmışsın daha kolay düzeltirisn
Soran+1 yılsağolun inşallah:)
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇalış madem bir sene dene üniversite yi olmazsa olmaz
12 Yorumla
Soran+1 yılişi bırakırsam çalışıp başarırım insallah sağolun
- +1 yıl
İnşallah. Rica ederim
+1 yıldoktorluk puani aldinda annen yok mu dedi?
hemsirelik kzanmissin. kendin kazandin kendin okuyorsun. kadina niye suc buluyorsunki?06 Yorumla
Soran+1 yılYanlis anlamissiniz lise tercihlerinde annemin zoruyla hemsirelik yazdım 14 yasindaydim tabi diretmem yetmedi Şu an annem de pisman ama ne fayda
Soran+1 yılUniversite okumadim henuz
- +1 yıl
üniversiteye yine gir. yüksek puan alirsan tip okursun. sana kalmis birsey.
Ama annen dogrusunu yapmis emin ol. Hemsirelik senin elinde altin bir bilezik. hic bosta kalmazsin. Ama düsünki tip kazanamadin? ya da baska bir bölüm kazanamadin. en azindan 2 yillik okur hemsirelik yaparsin.
Soran+1 yılHemsirelik zaten yapiyorum annem bu siteye geldi gibi geldi aynı sozler resmen ama zaten kazanamasam bile hemsirelik universitede yine kazanirdim
Soran+1 yılO da oyle diyor ben sana meslek verdim simdi istedigin bolume gec diye
- +1 yıl
Kadin hakli degilmi? Bak seni kurtarmis ama. 'Sonucta oda bir iyiliktir. yasin daha genc. git istedigini oku.
ben tıp okuyorum benimle aynı anda işe başlayıp hemşirem olursan sana iyi davranırım :)
030 Yorumla
Soran+1 yıldoktorların iyi davranmasıyla sevilecek olsaydı meslek şu an zirvedeydim emin ol
Soran+1 yılgerçekten tıp mı okuyorsun? hangi üniversite abim de adü de ordan çıkma da
Soran+1 yılsınavlar kolaylaştıkça sıralama düşüyor kolay sınavlar işi zorlaştırıyor. şaşırdığımdan değil dalga olsun diye konuşan çok malum.
Soran+1 yılkolay dediğin için şuandan bahsettim ayrıca doktorların hemşrielerle çok labali olanından da hayır yok aralara bir set çekilmeli sonra bey hanım kelimesini bile ortadan kaldırıyor hemşreiler normalde diğer doktorlara bey hanım labali olanlara ismi ile konuşuyorlar sinir oluyorum neyse ben çok doluyum konuşucak yer arıyorum galiba sağol
Soran+1 yılkötüydü evet :) yani öyle de denemez ama benim için de öyle doktorlar için de öyle sen olsan hangi bölüme geçerdin
- +1 yıl
hadi ya bidakine daha iyi espiriler yapmaya çalışırız :) şimdi bu işler istekten çok puana bakar ilk başta çok çalışırdım günde 5-6 saat falan daha sonra girdiğim sıralamaya göre gidebileceğim bölümleri alt alta yazardım içlerinden hangisini bir ömür yapmak istiyorsam ona giderdim ama maaşıda önemli biretken olurdu benim için
Soran+1 yılyani mesela ftr diyetisyen öğretmen mühendis? saygınlık önemli benim için? hangisini tercih ederdin
Soran+1 yılilgilendiğin için teşekkür ederim
Soran+1 yılhemşireliği bırakıp dershaneye kayıt olacağım ve puanıma göre tercih edeceğim hala emin değilim ama bakarsın notlarım iyi gider 2 sene daha bekler tıp okurum fakultende büyükler de vardır elbet abimin fakulte de 35 yaşında olanlar dahi varmış ondan biraz umutluyum :)
Soran+1 yılilkinden daha da iğrenç kabul et of valla kaldıramıyorum ya seninle aynı yaştayım şu an aynı sınıfta olabilirdim nefretimi sana kusasım var espri yapma artık:D
Soran+1 yılcefa sonu sefa cekerken annem yüzünden demezsin ama abimden biliyorum o peşinden koşan kızlar bile cabası o tiple:) kaç puanla girdin
Soran+1 yılhemşireler kapmasın dikkat et:) 12bin deysen üniversiteni tahmin ediyorum 2013 e göre seni bulucam ifşa oldun:D ya ygs iyiymiş ama baya senin kurullar yok mu burda olduğuna göre:/
Soran+1 yılinşallah istediğin gibi olur:) daha bulamamışsın demek ki:) hangi üniversite gerçekten merak ettim özel mi onu söyle bari
Soran+1 yılya ifşa olmaktan korkuyorsun :) senin arkadaşların yoktur burda merak etme kar burda ne yapıyor demezler ha eğer korkun seni bulmamsa korkma ben bulmam kimseyi onlar beni bulurlar egoist tıpçı seni:) tipim güzel dedin seçiciyim dedin:) bulucam az kaldı
Soran+1 yıltıpta ödev de mi varmış ilk kez duydum cidden sınavın yok mu senin kolay gelsin
Soran+1 yılanladım anladım:) seçmeli dersse slayt dır kesin kolay gelsin iyi iş çıkar sen yaparsın:)
Okumanın yaşı yoktur sevmiyorsan doktor ol
11 Yorumla
Soran+1 yılokumanın yaşı yoktur haklısınız ama doktor olmak için hemşireliği bırakmam lazım iki bir arada hem çalışıp hem lys olmaz heralde inşallah bırakıcam sonucu ne olursa olsun. sağolun
Gizli Üye(30-35)+1 yılTıp gelirken mo hemşirelik yazdın?
12 Yorumla
Soran+1 yılhayır lise de hemşirelik yazdım üniversite okumadım yoksa tıp gelirken hemşirelik yaz da demezlerdi heralde
Cevap sahibi+1 yılHee sağlık ta kültür dersi az o açıdan dersane ye gitseydim
Annenin sözünü dinlemeseydin zamanında ne diyim.
04 Yorumla
Soran+1 yıl14 yaşındaki bir kız çocuğu o akılla annesini dinlemsin de ne yapsın direttim ama yetmedi
Soran+1 yılişte burda kadın erkek eşitliği olmadığı için böyle abimi anadolu öğretmene gönderdiler şimdi tıp 4 bense halim harap. nomotivasyon için teşekkürler. bu saatten sonra dediğinie göre 35 yaşında değilim
- +1 yıl
Ee gir sınava oku o zaman. Ben kazanbilirim de, kazanabilirsen okursun. İnsanlar bazen fırsat verilmediğinden yakınır ama fırsayı bulunca da o sınavdan geçemez. Gir bakalım tıp kazanacak puanı yapabilirsen bravo. Ailende o puanı yapan kızlarını okuyur sanırım. Emeğine saygı duyar.
benden litre litre kan alabilirsin knk
00 Yorumla
+1 yılLise ile doktorluğuna alakası nedir?
00 Yorumlasende de suç
03 Yorumla
Soran+1 yılneymiş suç annemi dinlemek mi maalesef çarem yoktu
Soran+1 yıldediğim gibi 14 yaşındaydım çarem yoktu
+1 yılDgs sinavina gir
01 Yorumla
Soran+1 yılO benimle alakali değil sen karistirdin galiba dikey gecis yapabilecegim bir bolum yok
Para vereyim calisma
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Annem yüzünden hemşireliğe mahkum edildim ne yapabilirim hangi mesleğe geçebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne