+1 yılMerhabalar.
Daha önce de birincilerle sohbet etmiş biri olarak hepsinde aynı tribi gördüm maalesef. Bir arkadaşım "yok be oğlum ne çalışması normal denilenleri yapmak" gibi bir cümle kurarken bir arkadaşımın dergide verdiği yazıda; "3 senede (lise o zamanlar 3 seneydi) günde 3 saat çalışma temposu tuttum daha sonra son sene biraz arttırdım. Her zaman sosyal hayatım oldu." açıklamasına şaşırmıştım çünkü günde 10 saatini ayırırdı. Kendisine neden öyle bir açıklama yaptığını sorduğumda "millet ders çalışıyor şimdi ben 10 saat çalıştım dersem herkesin kolu kanadı kırılır" açıklaması yapmıştı biraz mantıklı gelmişti.
Demem o ki; arkadaşlar çalışmadan bir şeyler olmuyor maalesef. İlk bin için uğraşan bir arkadaşım gözüne ciddi şekilde zarar vermişti. Ne kadar zeki olursanız olun bu işler zekayla olmuyor. Anlayacağınız köprüyü geçene kadar sevmediğiniz bir dayınız olacak ve iyi bir derece için "hayvan gibi çalışacaksınız."
Unutmayın ki hayat bu sınav değildir. Önemli olan karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmek. Evet çok klasik bir cümle ama gerçeği bu. Hiçbir şey sağlığınız, sevdiklerinizden daha önemli değil arkadaşlar.
Sevgiyle kalın, iyi çalışmalar.453 Yorumla- +1 yıl
Soyluya yakışır cinsten olmuş, sözlerin :)
- +1 yıl
@EvcilBeygir teşekkür ederim çok kibarsiniz. :)
- +1 yıl
Estağfurullah :)
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılSamimi biçimde 'Çalıştım, hiç öyle abuk subuk taktiklerim yoktu' demiş işte. 'Ay ben sosyaldim, sınav sınav diye kafayı yemedim' diye 'Ben çok zekiyim zaten' tribi atmamış.
110 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılygs de mantık ön planda doğru ancak bilgi olmadanda yapılamaz. Bu sınavlar tamamen mantık ölçmüyor yani sadece zeki olmak yeterli değil. Diğerleri sırf havaları sönmesin diye -çokta çalışmadım, kendimede vakit ayırdım vs şeyler söylüyorlardı- yani sanki çalışmamışta sadece zekasıyla yapmış gibi. Sonunda biri doğruyu söyledi. Bugüne kadar gördüğüm bütün birincilerden daha zeki ve daha sosyal görünüyor gerçekten
20 Yorumla
Çoook egolu konuşmuş diyen arkadaşlar bırakında konuşsun be emeğinin karşılığını aldı ne yapsın abi mahçup oldum abi çekmeyin tiplerine girip aglasin mi? Gayette mutavazı konuşmuş helal olsun tebrik ediyorum.
60 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
141Cevap
+1 yılYa herşeyi zekaya bağlamayın arkadaşım, zaten bu sorular normal zeka seviyesindeki milyonlarca insan için yapılıyor. Ve o birincilerinin fazladan zeki olduklatırıda düşünmüyorum. O hayvan gibi çalışan 1. de aynı, diğer sosyal aktivitelere zaman ayıran 1. de aynı sayılır. O aralarındaki calışma süresinin farkıysa çalışma tekniklerinin farklı olmasından kaynaklı.
Sende doğru tekniklerle yeteri kadar çalışırsan onun yerinde olabilirsin. Unutma birşeyi sadece ve sadece istemek acizliktir, sonuçta hayal dünyasında yaşamıyoruz. Eğer birşeyi istiyorsan önce onu başaracağına inanıp sonrada harekete geçmen lazım. Başarılar 😊10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılçalıstın ne oldu en guzel okullarda okursun yuksek maaslı işin olur bolluk ıcınde rahat yasarsın enınde sonunda ustelık ne zaman olcagı bellı olmayan bı zamanda ölüp gitceksın bukdar hırs bu kdar caba ne ıcın elıne kocabı hiç gececek sonunda gerek yok bu kdar hırpalanmaya... ygs genclerıne sözlerım :D
733 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
tabıkı olsun da robot olmaya da gerek yok benım fıkırlerım boyle her ne kdar avutma gıbı gorunse de avutma degıldır bu :D
- +1 yıl
tamam hepınız okuyun hırslanın yeter bea :D
- +1 yıl
Bencede yani, insanın en dolu dolu yaşaması gereken zamanlar bence. Eğitime inanmıyorum, tamamen ''f-ck the system'' modundayım. Einstein gibi büyük adamların çoğu okuldan atılan insanlar yani bir şeyler başarmak eğitimden çok kafada bitiyor. Bu devirde de bilgili olan değil çevresi olan, hayatında yaşanmışlıklar olan insanlar başarılı oluyor. Bilgiye artık internetten erişilebiliyor eğitim sistemini biraz kaydırmak gerek bence.
- +1 yıl
Böyle kişilerin referansı çevresidir zaten, iş verenler artık diplomaya bakmıyor. Yurt dışına çıktın mı diye bakıyor yaratıcılığın, problem karşısında yapabildiklerin vs bunun gibi bir sürü özellik arıyorlar insanda. Sen kafanı kitaplardan kaldırma diplomanı al sonra cercevede dursun :) Sosyal insan biraz kafasını kullanmayı biliyorsa her zaman kazanır. Diploma herkeste var :)
- +1 yıl
@thanksEderim yurt dısında diploma daha da onemli. Bir Markı bir Einsteini gorup heveslenmeyin. Herkes okuyor ama okudugun üniversite onemli. Hatta bölüm degil üniversite secmelisin...
- +1 yıl
yazdığımı anlamamışsın ki. İnsanın ufkunun ne derece açık olduğuyla ilgileniliyor artık. Tonlarca başarı örneği sunabilirim sana aynı zamanda başarısızlık örneği de tabi. Herkes üniversite mezunu, Türkiye'de sayılı üniversiteler var, onlardan birindeysen diploman iş yapar ancak.
- +1 yıl
@thanksEderim cocuk da o sayılı üniversitelerdden birini istiyor zaten
- +1 yıl
ee istiyorda iyi bir hayatı, hayatının en güzel tadlarını kaçırmadan elde etmekle, kendini hayattan soyutlayıp elde etmek aynı mı acaba? Bundan bahsediyorum yani bu kadar zorlamadanda elde edilebilir başarı.
- +1 yıl
@thanksEderim
Tüm yorumları okumadım ama şunu söylemeden geçmek istemedim; bu adama ne hakla 'robot, hep robot olucak' gibi şeyler söylüyorsunuz? Adamın hayali ailesini gururlandırmak, en iyi üniversite de istediği bölümü okumak olamaz mı yani?
Çok düze konuşuyordunuz ikinizde, sizin hedefleriniz bu adamın hedefleri kadar yüksek olmamış hiçbir zaman ve bu yüzden onun kadar çok çabalamak zorunda kalmamışsınız.
Neyse... anlayabileceğinizi sanmıyorum ama yine de bir şey demeden geçmek istemedim. - +1 yıl
@2_wild ya birader örnek olarak einstein verdim, hedefleriniz yüksek olmamış diyorsun :D Ayrıca hepsini okumadım diyorsun dolayısıyla burda laf kalabalığı yapıyorsun ''anlayabileceğinizi sanmam''. Adamın hayali umrumda değil, benim söylemeye calıstıgım şey başarı elde etmek için hayatınızdan ödün vermenize gerek yok, başarı kendini bu kadar çok zorlamadan da elde edilebilecek bir şey.
- +1 yıl
Bilim adamlarını normal insan gibi görememek gibi bir sorunları var çünkü. O insanların çocukluk hayallerinin yeni bir şeyler keşfetmek, bilimsel konularda çığır açmak olduğunu anlayamıyolar.
Ve kendileri sanıyolar bu tür insanları. Mesela bu birinci olan arkadaşımız, alçak gönüllülük yapıp samimi bir şekilde 'hayvan gibi çalıştım' demiş, yani günde 10 saat filan çalışmış ki insanların %90 ı oturup o kadar çalışamaz. Yani zaten adamın zekası bunu kaldırabilecek kadar güçlü. Hayali de bilgisayar dünyasında çığır açan programlar yazmak, onu mutlu edecek şeyin bu olduğunu biliyor.
Ama anlamıyolar işte, yazık.. - +1 yıl
@thanksEderim
Başarı kendini zorlamadan elde edilemez.
Tarihin en ünlü sözüdür bak 'Zafere giden yolda çekilen her ÇİLE kutsaldır'.
İnsanlar bunu binlerce yıldır biliyor fakat sen şu yaşamış olduğun 20 yıllık kısa hayatında aksi olduğu fikrine kapılmışsın. O yüzden daha fazla muhatap olmakta istemiyorum. - +1 yıl
- +1 yıl
@thanksEderim
Demagoji yapma. Bahsettiğim konu yaş muhabbeti değildi, bunu fark edememiş olmana üzüldüm; diploman vardır umarım çünkü zekadan yoksun olduğun apaçık. - +1 yıl
- +1 yıl
@thanksEderim
Böyle düşünerek kendini avutman da benim için bir sakınca yok. Ben gerekli olanı anlatmayı denedim ve sen anlamadığın yetmezmiş gibi yanlış anladın, üstüne yanlış yerlere çektin. O yüzden, evet haklısın. Ama sadece kendine göre haklısın. - +1 yıl
- +1 yıl
Sadece okulda verilen eğitime ihtiyaç duyulmayan bir hedefin varsa bu kadar çalışmak gereksiz. Bazı işler için sadece diploma yetmiyor, doğrudur. Birçok meslek teori değil pratik ister ki bu da deneyimden geçer. Yani kitaplarla boğuşup, sosyal hayatı yok etmek gerekmeden. Fakat çocuğun isteği bilgisayar mühendisliği ve bunun eğitimi alınmadan olmuyor. Hedefine en iyi mertebelerde ulaşmak için de en iyi üniversiteyi seçmiş ve bu demek oluyor ki hayvan gibi çalışmak gerekiyor. O hedefine ulaştı ve mutlu. Her insan, hedefi, düşünceleri farklıdır. Bu kadar polemiğe ne gerek vardı aranızda anlamadım.
- +1 yıl
@kırobağyan bende farklı bir şey demedim zaten, yukarda yazdıklarımdan senin söylediklerine varılabilir. Okumadan saçmalamamak lazım.
Gizli Üye(36-45)+1 yılboyle insanlari kendine kistas alip moralini bozmamalisin
boyle tipler hayvan gibi calisirlar, iyi bir unide iyi bir bolum okurlar sonrasi fos. bu tip insanlar hep yonetilmeye mahkumdur.
bende uni sinavina calismistim tr de derecem var ama 1. degildim :)
sira arkadasim usa da m. i. t de yuksek lisans yapti benimde sansim vardi ama hic dusunmedim ve su an ondan cok daha iyi kazaniyorum
mesela ortaokul arkadasim var onlar ortaokulu bile bitiremediler onlarda benden cok daha iyi kazaniyorlar :)
ne kadar zekaya sahip oldugun degil ne kadarini aktif olarak kullandigin onemli, yaratici dusuncen, atilimci ozgveninin ne kadar oldugu onemli :)02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılburda onemli olan gizli olmam degil ki
insanlarin soylediklerinin seni olumsuz etkilememesi ;)
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHahahah bu iyiydi :D
Çocuk haklı. Çalışmayan ancak avucunu yalar.10 Yorumla
+1 yılben demiştim silinen hesabımda bu sınavı kazanamyan gerizeklıdır dıye zeka gerektrmıene bır sınav hayvan gıbı çalşsan yetyo :))))
14 Yorumla- +1 yıl
yaaa bırak kenıdnı bunla avutma :)) ıyı pu an lamadın demı :)))
- +1 yıl
Soranım.
Zeka herkeste var..
İşin önemli kısmı çalışmak..
Arkadaşı gerçekten tebrik etmek lazım ;)
Doğru söylüyor, çalışmadan birinci olunmaz ki. Ben çok çalışmadım, gezip dolaştığım zamanlar da oldu gibi sözler söyleyen birinciler bence yalan söylüyor. Şimdiki zamanda çocukların oyun saati ders saatine döndü, çalış babam çalış... Yarış atları gibiler..
10 Yorumla
+1 yılZeki, caliskan, durust, samimi ve komik bir arkadasimiz, cidden sonunda boyle bir 1. de gorebildik :) allah yolunu acik etsin, umarim hayati boyunca hep boyle basarili olur :)
40 YorumlaHelal olsun diyorum. Saglam bir genc bence. Ezberletilen cumleleri soylememis. Gereksiz egolara girmemis.
Cok dogru da soylemis ayrica. Hepimiz at gibi kosturduk yillarca ve bu sene birinci gelen at da o. Tebrikler20 YorumlaÇok doğru söylemiş, zaten bizim sınav sistemi zekadan çok çalışma gerektiriyor. Dünyanın en zeki insanı bu sınavlara girse birinci olamaz çalışmadan. Tamamen sınava yönelik çalışma istiyor bu sistem
60 Yorumla
+1 yılkaba buluyorum.. tamam çok çalıştım dersin de hayvan gibiçalıştım dediyse 3 harfli birşey oldugunu düşündürtebilir şahıs kendisi.. o kadar tv yeçıkmışsın az dikkat et üslubuna ya.. cidden insan ilişkisinden anlamıyor.. Kibar olmalıydı...
10 Yorumla
+1 yılÇoğu hayvan gibi çalışıyordu da ekranda cool takılıyorlardı. Bilmem denk geldiniz mi ama bu arkadaştan sonra başka bir birinci göstersiler o hem konuşurken kırılıyor hem de zekiyim ben ya diye ayak diretiyordu.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılSosyal bir tipe benziyor ve sonunda ben zekiyim egolu birisi olmamış. Zekiliğiyle yapanları anlamıyorum. Sanki bu bilgi kendiğinden yükleniyormuş gibi davranıyorlar😂 Birinciyi sevdim. Bu yorumumu tabi göremeyecek ama tebrik ediyorum👏👏☺
10 Yorumla Sisteni bilen sınava giren inanır tabikide hayvan gibi çalışmadan olmayacak bir şey degil. Zeka. Bu diyenler bebeklıkden turev almıyor. işin zeka kısmı da normal insan konuyu 5 kez ustunden geçer oturtur. biraz daha zeki olan 3-4 kez de ama sonucda çalışır
00 Yorumla
+1 yılZaten öyle, hayvan gibi çalısıp kazanıyolar, ne zekası a-q hepsi hazır birinci oldum kıcımızı kaldıralım derdindeler.
Bu çocuk dürüst , bu dürüstlüğüde ona bir çok iş imkanı açıcak10 Yorumla
+1 yılLise sosyal hayatını bitiren sınav. Zamanında ben de hayvan gibi çalıştım :D. Böyle demesi çok hoşuma gitti. Ama üniversiteye gidince kimse onun 1. olduğunu takmayacak, işin ilginç tarafı da bu.
10 Yorumlahayret hem birinci ol hemde yakısıklı cocukta çifte şans var sonunda hem tip hem para hem kariyer olan biri cıkacak yanlız sıkıntı gelecekle ilgili düşüncelerinde şahsen boğaz içi bilgisayar yerine daha güzel bir bölüm secebilirdi ama sağlık olsun.
13 Yorumla
+1 yılhayat şansli davranmış. çalişmak için bile şansa ihtiyaç gerek.
60 YorumlaKonuşmasını inceleyin bakım bu kadar akışkan ve hızlı konuması bile zeki oldugunu gösteriyor , benim tıp birincisi arkadaşım da oyleydi, genelleme belki bilimsel bisey yok ama benim gözlemim
10 YorumlaBenim kuzenim de birinci olmuştu ama her geziye eğlenceye gidiyordu :D kişiden kişiye değişiyor demek ki
15 Yorumla
+1 yılvalla ben zekamla yaptım diyen kendisini bir halt sanıyordur.. ama işin aslı öyle degil..
calısacak hayvan gibi calışmayana ekmek yok20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa benim eski sevgilim de girdiydi YGS ye hiç ama hiç çalışmadı şimdi 308 aldım diyor sinir oldum doğru mu ki
11 Yorumla
+1 yılböyle 1. mi olur dedirten yaşıtım
1. dediğin sivilceli gözlüklü olur sosyal ağlardan ödün vermedim sporda yaptım derste çalıştım der
bu çocuk bildiğin samimiyetin dibi başarılarının devaamını diliyorum
sonun kadar hak etmiş helal olsun10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 588 cevap paylaştı. Valla haberlerde denk geldim... Bu çocuk bu kafayla nasıl 1. oldu demekten alıkoyamadım kendimi...
30 YorumlaSadece birinci olanın değil, umarım sınava girecek herkesin emrğinin karşılığını alır..😇
30 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 854 cevap paylaştı. baksana cümle kuramıyor benım kuzenım 485 puan almış çocuk akşama kadar lol oynuyor bu olay zeka işi ile bence bu velet aşırı çalışmaktan kısa devre yapmış
512 Yorumla- +1 yıl
Nerenden sallıyon anlamıyorum lol oynayarak biyoloji ve kimyayı yapması imkansız çünkü bilgi olmadan yapılamaz en fazla fizikten mantıklı bişeyler düşünür ;) o da 14 net ve 14 net fenle biraz imkansız o puan :D
- +1 yıl
sözel bölümüne gelirsek tarihten sosyalden sadece tarih ve felsefe falan en fazla 20 yapabilir mantıklı düşünerek coğrafya full bilgi ;) türkçeden 35 yapsın diyelim yine olmuyo arkadaş bari köklü salla a. mk 485 deme bari 370 de de inanalım ;)
- +1 yıl
Arkadaşın kafa güzelmiş
- +1 yıl
Adam çocuk okula gitmedi hiç demiş sanki
- +1 yıl
@Ponkitonki akşama kadar lol oynuyor deme bari nah yapar biyoloji kimyayı hadi matematiği mantığıyla yapsın dediğim dersler full çalışarak yapılır
- +1 yıl
Okulda dersi dinliyorsa gayet yapar kendi adına konuş senin çalışmaya ihtiyacın var diye herkesin öyle olması gerekmez hafızası iyidir söyleneni unutmuyordur yapar @srhtgltknn18
- +1 yıl
@Ponkitonki tamam aferin o zaman ona hey allahım :D
- +1 yıl
Her insan aynı değil bunun bir sürü örneği var bazısı çalışmaya mecburdur bazısı değildir Allah'ın takdiri işte şunu da belirteyim bir eğitim danışmanından duyduğum üzere sadece dersi dinleyen zeki bir öğrenci soruların %80 ini yapabilir @srhtgltknn18
- +1 yıl
@Ponkitonki soru çeşitliliğini görmediği sürece sınavdan hiçbir şey yapamaz test çözerek soru çeşitlerini görmesi gerekir..
- +1 yıl
Dediğim gibi kendi adına konuş herkes soru kalıbı ezberlemek zorunda değil konuyu bilen 2-3 örnek soru görmüş bir insan çözebilir ben görmeden çözemem de tamam diyim ama her insanı kendinizle aynı kefeye koymayın lütfen @srhtgltknn18
İşte içimizden biri, gözüde yükseklerde değil ya kıyamam:D
30 YorumlaYani sonuçta YGS ezbere dayalı eğitim sisteminin eğitime dayalı sınavı tabi ki hayvan gibi çalışıcak 1. olmak için doğruyu söylemiş
10 Yorumla
+1 yıloh beee sonunda 'az ama öz çalıştım, öyle çok abartmadım' demeyen biri. canımsın, en çok sen hak ettin olum
10 Yorumlahelal olsun ne diyelim her şey çalışmakla olur bir de zeka işi tabi ama tabi her şeyin başı çalışmak insan insana fark var
10 Yorumla
+1 yılboşuna demiyoruz bu sınavları geçmek için robot olmak lazım zeka aranan bir sınav değil.. işin ilginci bu sınavları geciyorsun unide yine aynı türkçe matematik ve tarih derslerini falan görüyorsun ne anladım ben o işten
10 Yorumla
+1 yılzaten türkiye birincileri ya femden ya da final dergisinden çıkıyor ne var ki hayvan gibi çalışsa:))
12 Yorumla- +1 yıl
yorum olsun torba dolsun:)))
- Eğitim & Kariyer konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yılUzaydan geldim havalarına girmemiş. Yurdum öğrencisi... Bayılırım..
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDürüst birisi bence her birinci hayvan gibi çalıştım diyemez. Bir de dikkatimi çeken nokta ailem beni pek takmadı demiş. Burdan anladığım kendi isteğiyle çalışmış yani ailesi onu çalışmak için zorlamamış
11 YorumlaAilesi kuru kuru helal olsun demiş. Ne nankör ailesi varmış be.
30 Yorumla
+1 yılHelal olsun gerçekten..
bu genç çok daha başarılı yerlerde olacak..
tarzı kesinlikle çok iyi.40 YorumlaUlan ya samimiyete bakar mısın
Muhteşem slsjskjskskskdkd10 Yorumla
+1 yılHem birinci hem dürüst 😂 helal olsun rakibimize ne diyelim 😬
10 Yorumla
+1 yılÇocuk doğruyu söylemiş. Zeka bir yere kadar ondan sonrası çalışmakla oluyor...
10 Yorumlaadamın dibi gayet samimi doğal olması gereken açıklamayı yapmış :)
10 Yorumla
+1 yılHiç çalışmadan zekayla birinci olunmaz zeki değilsen çok çalışsanda birinci olamazsın
10 YorumlaÇok samimi geldi bu herif lan bana yerim. Cümle kuramıyor konuşamıyor falan filan ama aşırı açık sözlü. Ego yok, bencillik yok.
Çalışmayla olur bu işler.10 Yorumla
+1 yıl10 YorumlaAynen ya çocuk çok samimiydi çevrem de oldu diyor ama hayvan gibi de çalıştım diyor
10 Yorumla
+1 yılevet fakat bir yanlışlık mı yaptı bu ösym yine diye düşünüyorum
10 YorumlaYeminle cook tatli cocuk Allah gonlune gore versin helal olsun
10 Yorumlahayvan gibi çalışan bu kardeşimizi kutlarım hayvan gibi çalıştıysa insan gibi yaşamak en doğal hakkıdır helal hoş olsun
10 YorumlaAilesi helal olsun demiş. :D
51 Yorumlabu 1. öncekilerden daha iyi, öncekiler hiç çalışmadan almışmış falan hic olmazsa egosuz biri bu
10 YorumlaVakti zamanında internet kafeden çıkmadığı halde il birincisi olan arkadaşım vardı valla. Değişiyor bu işler.
02 Yorumla
+1 yılbence çok açık sözlü ve özgüveni yerinde, umarım daha da başarılı olur.
10 Yorumla
+1 yılhaklı hiç çalışmadan 300 aldım adam hayvan gibi çalışmış tam puan almış.
10 Yorumla
+1 yılinşallah kendini yurdışına atar yoksa o aldığı puanlara bakar bakar durur tr de bir boka yaramıyor
12 Yorumla- +1 yıl
inşallah
zekayla çok alakasının olduğunu düşünmüyorum zaten bu sınavlarda başarılı olabilmenin...
30 Yorumla
+1 yılgerçek bir Türk öğrencisi :D farkımız tarzımız. çok haklı
10 Yorumla
+1 yılhavan olmasan kazanamazdın zadden :D bunu biz insanlar beceremedık daha :D
11 YorumlaDoğru olanı söylemiş sınavlar zeka düzeyini değil bilgi düzeyini ölçen şeyler olduğu için dediği gibi hayvan gibi çalışırsanız başarırsınız
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu saatten sonra o ne derse o doğrudur benim için :D :D Sosyal hayatı sıfıra indirdik çalıştık diyorlar normal. Emeğinin karşılığını alıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılRock konserine giden tiplere benziyo bir birinciye göre fazla iyi tipi. Hani bunun sivilcesi gözlüğü?🙄
11 YorumlaSamimi ve doğrucu buluyorum çalışmadan hiçbir zaman istediğini elde edemezsin mucizelere inanmak zor.
00 Yorumlasamimi bence eleman doğruda demiş hep çıkıp gezdim eğlendim herşeyi yaptım az çalıştım edebiyatı yapanların maskesinin indiği bir gün milat bence :D
00 Yorumla- Devamını Gör (211)
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar