Öğretmenler öğrencilerin eşyasını karıştırabilir mi?

merhaba biraz uzun ama canım sıkkın küçük bir konu okursanız sevinirim
ben lise son sınıf öğrencisiyim. merak ettiğim bişey var. bugün sınıfta arama yapıldı.. 3 öğretmenle birlikte.. tahtaya geçtik üstümüzü aradılar benden bişey çıkmadı herneyse. bir öğretmen herkesin çantasını aradı benimkini didik didik etti. içinde not defterim vardı. özel şeyler yazmıyordu ama, çantamı ararken defteri aldı ve sayfalarını karıştırdı. ilk olarak bişey demedim çünkü arama yapıyorlar. aradan 2 dakika geçti hala okuyor. 5 dakika geçti hala okuyor. ben sinirlendim ama sakin bir şekilde hocam neden okuyorsunuz dedim merak ettim dedi. çok merak ettiyseniz ben okuturum yaptığınız yanlış dedim. ordan diğer öğretmen bana çıkıştı okuyabilir özelse getirmiyceksin dedi. özel olmadına gerek yok eşyamı kimse karıştıramaz dedim. üçü birden üzerime gelmeye başladı sinirden ağladım. saygısız felan dediler. yaptığın davranış yanlış dediler bende hakkımı savunamayacakmıyım dedim savunamassın dediler.
benim sorum şu bir öğretmen bir öğrencinin eşyalarını sırf meraktan izinsiz karıştırabilir mi? öğretmen olmaları herşeyi yapma hakkı mı veriyor onlara?
Öğretmenler öğrencilerin eşyasını karıştırabilir mi?