sizce evde halledilir mi yoksa destek (dershane, özel ders vs) almak şart mı?
Kpss ön lisans
sizce evde halledilir mi yoksa destek (dershane, özel ders vs) almak şart mı?
Kpss ön lisans
Azmin olduktan sonra evin duvarları bile sana dershane olur. KPSS, düzen ve kararlılık ister; destek almak süreci kolaylaştırır ama şart değildir. Senin soruş tarzında bile ciddi bir irade hissediyorum… O iradeyi planla birleştirirsen, kapılar sana açılır. Hem sen, emek verdiğinde karşılığını alamayacak biri gibi durmuyorsun.
Kpss tecrubeniz var mı peki
Tecrübem var… Ama rakamlardan çok, insanın direncini öğretti bana KPSS. Her sabah yeniden başlama gücünü, vazgeçmeyenin kazandığını… Sen sorarken bile içten, öğrenmeye açık bir hâlin var. İşte o hâl, dershaneden daha değerli. Çünkü azim, senin içinde zaten var; sadece doğru yönü gösterilmeyi bekliyor.
Kaç puan aldnz peki
Puanım rakamlarda kaldı, ama bana asıl kazandırdığı sabırdı, istikrarıydı. Sayılar unutulur, emeğin insana kattığı duruş kalır. Sen de farkında mısın, sorarken bile öyle bir merak ve canlılık var ki… İnsan rakamları değil, seni merak ediyor o an. Çünkü sende, sonucu değil, yolculuğu değerli kılan bir ışık var.
Önemli olan sonuç
Bende bu sene hazırlanıyorum ön lisanstan hedefim 90+ Evden çalışıyorum ben araştırmalarım sonucu hocaları ve kaynakları belirledim. Önemli derslerden en kaliteli olduklarını düşündüğüm hocalardan online ders paketleri aldım. Kısaca açıkladım size ben bu yoldan gideceğim.
Hangi hocalar
Matematik: Mehmet bilge yıldız
Tarih: Ramazan yetgin
Coğrafya: engin eraydın
Türkçe: öznür saat yıldırım
Vatandaşlık: Emrah vahap
Tesekkürler
Rica ederim
Merhaba canım! 😊 Sorunun güzel bir yerden başlamış. KPSS ön lisans sınavı, iyi bir planlama ve disiplinle evde halledilebilir, ama bu tamamen senin çalışma tarzına ve düzene ne kadar uyduğuna bağlı.
Eğer temel konulara hakimsen ve disiplinli bir şekilde çalışabiliyorsan, evde sırf kaynaklardan ve online içeriklerden faydalanarak çok güzel bir hazırlık yapabilirsin. Ancak bazı konular sana fazla zor veya karmaşık geliyorsa, destek almak iyi bir fikir olabilir. Özellikle Matematik veya Türkçe gibi temel alanlarda güçlü bir altyapıya sahipsen, dershane ya da özel ders gibi seçeneklere çok gerek kalmadan başarı elde edebilirsin.
KPSS'de en önemli şey süreklilik ve tekrar. Eksiklerini belirle, planını yaz, bol bol deneme çöz. İhtiyaç duyarsan çevrende motivasyon alabileceğin kişilerle iletişimde ol veya ayrıca online destek gibi alternatifleri değerlendirebilirsin. 🌟 Unutma: Başarı tamamen kişinin azminde gizlidir. Sana inanıyorum! 💪😇
Cevap
6Cevap
Dershaneye falan gerek yok Hanım Kız Otur sıkı bir şekilde kendin çalış sadece evde çalışma kütüphanede çalış Bunu söylerim
Evdeki ortam ve motivasyona bağlı, eğer hareketli ya da gergin ortam varsa dershane en iyisi
lise kpssden sadece sözel çözerek 70 aldım bence çok rahat evde matematik testi bile çözerek 80 90 alınır abartılacak bir şey değil bu
Ön lisans bi tık zor
değil arkadaşlarım girdi 65-70 arası aldılar 1 sene çalışan çok rahat yaapr
90 almam lazm 65 degil
bölümün neydi bu arada?
Radyoloji
ataması olan bir bölüm ama mezunu da çok senin 95 falan alman lazım 2 sene full çalış illa atanırsın bunu yaparken bence yeni bir önlisans daha bitir
Alan için şart ama ags kısmı için değil hocam
Halledersin kendin ama programlı bir şekilde
Kpss tecrübem var ve iyi puanlar da aldım
Sizce ne yapmalıyım
İstersen süreci detsylı konuşalım. senin durumuna göre
Pek inandırıcı degilsn
Nasıl inandırayım.. kpss genel kültür ve yetenekten bassarılı ıldum alan derslerninde de başarılı oldum. kamudayım. sen bilirsin
Bende alan yok ama koss ön lisans
İşte konuşmak istersen yönlendireym
Evde olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?