İspanyol Dili ve Edebiyatı mı yoksa Rus Dili ve Edebiyatı mı?Sizce hangisinin iş imkanları daha iyi neden?Yardımcı olursanız sevinirim.
İspanyolca
Rusça
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayatımda hiç ders çalışan bir insan değilimdir.
Hiç ders çalışmadan 1 aylık Korece ile Kore'nin turizm bakanini bile karşıladım. Fakat 1 buçuk yıldır Rusça öğreniyor olmama rağmen -surdan şuraya gidiyorum bile diyemiyorum. Arkadaşlar bırakın ruscayi tıptan zor ve fonetik De hoş değil. Rusça öğreneceğiniz zamanda İngilizce /Korece ve taş çatlasın japonca veyahut İspanyolca İtalyanca ve Fransızca olarak 3 dil öğrenebilirsiniz. Hem daha daha havalı ve kolay hem daha marjinal hem De daha çok para getirir. Asla çocukluktan Rusça öğrenen biri gibi veya kazaklar gibi Rusça konuşamazsın iz ve sizi şirketlerde tercih etmezler.
Turkiyedeki is imkanlari için kesinlikle Rusya ama daha çok senin ne istedigin onemli bence. bizim yarim kurede ispanyolca konusan ulke sayisi az ve turkiye ile genis bir ticaret hacmine sahip degiller ama rusya ve rusça konusan diger ulkeler ulkemize yakin ve sureli etkilesim ve ticret halindeler. Bu arada dil pratigi yapman için penpaland com u oneririm insanlarla konusarak dilini gelistirebilirsin.
A: İspanyolca****
neden?
Ona bakarsak ben de İspanyolları tercih ederim
iyi yaptın :)
Ben ispanyolca öğreniyorum ve ispanyolcayı tavsiye ederim dünyada daha çok kullanılan bir dil ayrıca daha kolay öğrenmesi. Rusçanın alfabesi bile farklı ayrıca ispanyolcayı öğrenince farklı dillere daha rahat başlarsın mesela italyancaya çok yakın bizim ispanyolca sınıfında italyan bir çocuk var tembelin önde gideni ama ispanyolcadan en iyi notları alıyo çünkü çok yakınlar sonra bu diller romenceye de yakın romence de fransızcaya... bak nasıl birbirleriyle bağlantılılar. Bence kesinlikle ispanyolca öğren. Yalnız ispanyolcaya çalışmam gerekiyordu onu hatırlattırdın :))))
normal şartlarda İngilizceden sonra en çok konuşulan dil olmasından dolayı İspanyolca derim. ama mesleki olarak düşündüğüne göre TR de rusça daha etkili. tabi hangi sektörde olmak istediğine de bağlı bu cevap.
Cevap
21Cevap
ispanyolca bnce dunyanin en cok konsulan dillerinarasinda ingilzcede katarsan yanina cok ise yarar.guney amerika gelisen bir kita ve kuzey amerikda da yayginca konusluyor avrupa'da hake oyle bnce hic dusunme bile ispanyolca tercih et zaten dil aileei avrupa kokenli oldugu icin fransizca ve italyancayi da eklesin yanina kolayca
İspanyolcanın çok konuşulan dil olması kafamı karıştırıyor zaten
hic dusunme bnce direk ispanyolca sec
ankara Üni. DTCF İspanyol Dili ve Edebiyat nı kazanabılıyorsan git derim hem erasmus anlaşmaları vardır hemde üst sınıflarda portekizce ek dil olarak verilmektedir.ankara üniversitesindeki bölümün görülebilecek tek dez avantajı geçme notunun 70 olmasıdır ama anlayışlı öğretim üyeleriyle bu sorunda ortadan kalkıyor. Ayrıca 1 yıl hazırlık okuyosun. Bu bölümlere gidipte 2. sınıfı geçemeyen bir çok kişiye şahit oldum :)
düz mantık bakıyorum olaya ispanyolça resmi dili olan bir çok ülke varken rusça resmi dili olan sadece rusya var o yüzden ben ispanyolcanın daha iyi olduğu kanaatindeyim
neeee! sadece rusya mı?
ukraina , belarus , kazakhistan , azarbeijan türkmenistan, uzbekistan, kırgızistan gibi daha kaç tana daha ülke var unuttun sanırım.
Bana kalırsa bu soru bu sayfada sormamalıydın çok yanlış bilgiler var.
Ruşça bilen daha az olduğunda tercümanlığa süper iş imkanı var.
uluslar arası pazarda rusyanın payı ve iş olanakları büyük olduğu için rusça. Kendi düşüncem ama sen daha iyi bilirsin.
ispanyolca bence çünkü bir kulupte tercümanlık yapabilirim mesela ispanyada arjantinde
İnşaat, turizm, madencilik, edebiyat gibi alanlarda Rusça daha işlevsel.
İspanya turizmde baya ileri seviyede turizm gelirleri falan Rusya konusunda bişey diyemicem valla gene sana kalıyor karar.. Rusça biraz zor bir dile benziyor..
İspanyolca rusça kadar çok lazım olan bir dil değildir. Rusça derim ben ikisi arasında ama illa okuyacam tavsiyen ne dersen önce türkçeyi öğrenelim...
Rusça bence. Çünkü bizim bulunduğumuz coğrafyada Rusça çok işine yarar. İspanyolcanın bir faydasını görmezsin. şu an bende Rusça görüyorum ayrıyetten İngilizce ve Arapça biliyorum
bizim coğrafyamıza bakarak rusça diyorum ama ispanyolca öğrenmek daha kolay bence
rus tarihinide dilinide çok severim. şuan tekrar üni okusam rus dili edebiyatnıokurdum :)
diger türk devletlerınde rusça agırlıklı oldugu ıcın rusca agır bastı ama sen bılırsın.
Ispanyolca'yi seviyorum ama Rusca daha kullanisli.
Rusça . çok değilde severim yinede iyidir
İşi bilmem de aşk için Fransızca.
Fransızca öğrenmeye hiç niyetim yok
oketo
Rusça derim, gerisine karışmam.
rusça daha kullanılabilir bence onu seç
Rus dili ve feryadı
Espanioleee
Rusça
ispanyolca elbette.
Elbette?Neden?Çoğunluk Rusça dedi
Hangi sektörler için?Bunu dünya geneli için mi yoksa Türkiye için mi söylediniz?
daha açık olsan?
rusça sanırım
Rusça en iyisi...
rusca iyidir..
rusça bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar