Şöyle oldu olay, hoca birden bağırdı işte GÖRGÜSÜZLER VE AHLAKLILAR AYNI MASADA OLAMAZ dedi. Bence tamam o zaman kalkabilirsiniz dedim, :D hoca şok sınıf desen kopuyo zaten hoca çok sinirlendi ya 2-3dk derse devam etti sonra sinirlendi bir sinirle çıktı sınıftan okuldan filan atmazlar dimi lan beni :D
Cevabın nedir?
+1 yılŞimdi herkes burada öğrenci olana yüklenmiş. Tamam yaptığını doğru bulmuyorum ama sonuçta herkes çocuğunu okula eğitim öğretim alsın diye yolluyor. Laf yemek ya da dayak yemek için değil. Kim olursa olsun öğretmen sıfatı var diye bir öğrenciye bu tarz kelimeler etme hakkını vermiyor. Herkes işini yapıcak. Öğretmen öğretmenliğini bilecek ki öğrencide öğrenciliğini bilsin. Ben olsa idim aileme söylerdim gerekeni zaten onlar benim yerime hallederlerdi. Benim çocuğum bana böyle dedi diye gelse idi ben o öğretmene görsüz ve ahlaksızı gösterirdim. Bir şikayeti var ise velisine gidecek. Alanen öyle hakaret etmeyecek. Öğrencide edepli olucak bunu ailesine bildirecek. Sonuçta tek taraflı suçlama yok her iki tarafta suçlu. Öğretmen yapmış hatayı, çocukta üzerine tuz biber ekmiş bu kadar basit...
38 Yorumla- +1 yıl
Orada hakaret yok ki, Durduk yere akıl sağlığında sorun olmayan biri bunu söyler mi sizce?
Söylenen söz zaten belli ki Ortaya Mecaz kullanılmış, akıl sorunu olan biri ÖĞRETMEN yani Eğitmen olamazdı.
Eğer sınıfça Öğretmene "saygı" olsaydı, durum bu hale gelmezdi, anlatıştaki üsluba ve soru biçimine bakarsanız,
Tüm sınıf yıkılıyor...
Atmazlar dimi lan beni...
Değinmek istediğiniz konuda haklısınız, ancak bu durum için geçerli değil.. - +1 yıl
@NetGeaR dikkatinizi çekerim zaten söyleyen öğrenci haklıdır demedim. Çocuklar ne kadar azıtık olurlarsa olsunlar bir eğitimcinin bana göre daha sabırlı olması lazım. Sonuçta gözümüz gibi baktığımız çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. Ayrıca çocuğa bir ceza verilecek ise annesi ve babası gerekeni yapar zaten. Hiçbir anne aferin çocuğum bunu söylemişsin demez. Gerekli cezayı verirdi. Ama önce eğitimcinin bu lafı sarf etmemesi gerekiyordu.
- +1 yıl
Peki haklısınız. Bu soruya göre bu kardeşimiz, değindiğiniz haksız davranılan öğretmen-öğrenci ilişkilerinin dışında kalıyor.
Ama burada Farklı, Cümle şöyle başlıyor;
" Şöyle oldu olay, hoca birden bağırdı işte"
Tek taraflı anlatımla devam ediyor.
( Sokak dili ile anlatım ( Bknz: Öğrenci ) Kendi tarafında )
"" hoca şok sınıf desen kopuyo zaten ""
( Sınıfın ne kadar saygısız olduğu, savunacak kimsenin olmadığı ve hocanın o saygıyı hiç göremediği zaten bu cevabı verebilecek cesareti gösteren kardeşimizden belli )
Son olarak taraf seçme
" atmazlar dimi l. an beni "
Suçluluk duygusu bastırılmış bir endişe sorgusu? Yine sokak dilinde..
Ben Hocaya, Eğitmene saygıdan bahsediyorum. Eğitimci de bir insan, onunda bir sabrı var ve durduk yere olduğunu söyleyen yukarıdaki tutarsızlıklar içerisinde bir öğrenci.
Öğrenciye yakışan aynen dediğiniz gibi, Aileye bildirmek. Haksızsa hakkını Saygısızlıkla aramak değil. O zaman %100 haklıydı.
Sizi de anladım tabii ki. :) - +1 yıl
Eig almanızı bekliyordum açıkçası fakat böyle saygı ve değer kavramından yoksun bir nesille geleceğe en iyi görüşle bakamıyorum. Ailelerin geneli çocuğuna okumayı toplama çıkarmayı öğretecek disipline sahip değil. Bare büyüklerine öğretmenlerine bilgiye saygılarını kaybetmesinler.
- +1 yıl
@SibelErdem , değindiğiniz konu ile savunduğunuz meselenin, bu kardeşimizin okul hayatına ve Eğitimciye bakış açısından aynı olmadığını umarım ki @LaVieEstUnJeu arkadaşımıza verdiği cevaptan ve diğer yorumlarından anlamışsınızdır.
Kimse kimseden üstün değildir, ama Saygı bir zorunluluk, Asalettir.
Saygılar.
Soran+1 yılÖğrenciye yakışan aynen dediğiniz gibi, Aileye bildirmek. Mİ? hergün ailemizle olucaz diye bir şey yok çok saçma biz kendi kendimizi savunamaz mıyız? gayette güzel savunuruz komiksiniz sj
- +1 yıl
Arkadaşlar ben bu arkadaşımızın yaptığının doğruluğunu onaylamıyorum. Ama okullarda da kurallar var. Öğretmen böyle bir sınıftan rahatsızlık duyuyor ise şayet disipline verebilir. ya da farklı cezalar uygulayabilir. Bir öğrencinin saygılı olması gene öğretmenine bağlıdır bence. Peki size şunu sormak isterim. Hoca böyle birşey yapmamış olsa idi bu arkadaşımızda durduk yere böyle cevap vermezdi (ama onaylamıyorum) diye düşünüyorum. Kardeşimizde hiçbir şey yapmayıp bunu okul idaresine de bildirebilirdi. Ama gerçekçi bir yan varki bu çocuklar anladığım kadarı yaramaz. Peki böyle bir şikayette bu çocuk ne kadar kale alınırdı. Bence alınma ihtimali düşük. O yüzden bana göre her iki taraftada suç var. Madem öyle öğretmenimiz haklı o zaman haklılığını ispat eder ve bunu yapanları disipline verir. Böylelikle sorunda kalmaz. Ayrıca günümüzde öğrencilerin çoğu üzülerek söylüyorum ki böyle. Öğretmenler öğretmen gibi değil, öğrenciler öğrenci gibi değil.
- +1 yıl
Ayrıca EİG alacağınız cevabınızdan da belli diyen arkadaşıma da bir şeyler söylemek isterim. Bu sitede EİG oranı en yüksek olan kişilerden biriyim. Zaten böyle birşeye ihtiyaç duyduğum için bu yorumu yapmadım. Bu gerçekten benim şahsi düşüncelerimdir. Ha EİG seçmiş oda arkadaşımızın tercihidir. Buna birşey diyemem.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 455 cevap paylaştı. Sen kimsin? Laubali laubali tavırlar haddini bildirseler sana fena olmicak buluyosunuz sağdan soldan laflar yapıştırıyosunuz kim olursa.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖğretmen işini bilmiyomuş sana
'haklısın senin gibi görgüsüzle aynı masada bulunamam malesef görev icabı sizin gibi insanlara katlanıyorum'
deyip seni yerin dibine sokması lazımdı.
Sert bir ergenlik geçiriyosun dikkat et elinde patlamasın. Hayat laylaylom değil hep, azcık saygı göstermeyi öğrenin.00 Yorumla
+1 yılBir şey olmaz la, benim söylediklerimin yanında bu çok masum
14 Yorumla
Soran+1 yılsen ne söyledin ya anlatsana :D
- +1 yıl
Bir gün ben konuşmadığım halde bana dedi ki "Ya oğlum iki saattir sus diye bağırıyoruz sen de beyin yok mu?" Ben de "Var hocam, size mi lazım?" dedim mesela. Sonra elimde telefon gördü bir tanesi dedi ki kaldır onu ben de havaya kaldırdım kafayı yiyordu :) Bu hareketimden sonra da dedi ki numaran kaç senin söyle çabuk ben de başladım 0 507... Kadın dersten çıktı elini yüzünü yıkadı 😂😂 Bunun gibi daha neler neler? Üşendim artık gerisini yazmaya şimdilik bu kadar yeter :)
Soran+1 yılhahaha :D vallaha iyiymiş bende kullanırım bunları :D
Soran+1 yıl@ugraydn1 cool olmak isteyen kim knk biz böyle iyiyiz dimi knk @AltarınEvladıTarkan
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
21Cevap
+1 yılVallaha bu saatten sonra herşey olabilir yandın sen söyleyim, bu olağanüstü espri yeteneğin sana yol su elektrik olarak geri dönecek, elektrik verip yol verebilir arkandan su dökebilirler 😄😄
10 Yorumlaİyi yapmışsın. Ağzına sağlık. Oda biraz haddini bilsin. Sonuçta insanlar çocuklarını oraya eğitim görmesi için gönderiyorlar, hakaret edilsin diye değil. Bu arada korkma. Okuldan falan atılmazsın...
10 Yorumla
+1 yılhayır niye atsın? adam gibi davransın zaten lisede çok var vböyle mendebur hocaalr
10 Yorumla
+1 yılBeyinciğiyle laf soktuğunu sanan bir ergen.. Seviye yerlerde
10 Yorumla
+1 yılkomıkmı bu sımdı? aferım devam edın boyle aferım (!)
10 YorumlaHahaha laf soktugunu sanan mal seni :D hadi şimdi övün dur bununla
03 Yorumla
Soran+1 yılhaha yaprak başı sana ne ki bundan haha sjfskdf sana giren çıkan yok sonuçta haha jdkfgh
Soran+1 yılsenin gibi malın teki gelsin ne biliyim ben snn için paylaşmadık heralde b. s... g jksf
İdareye şikayet etmiştir. Yarın rehber hocanız sınıfa gelip sizle konuşur. Müdür yardımcısı sınıfta 2 şahitte bulursa, tasdikname alırsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGörgüsüzlüğünü belli etmişsin. ben olsam çıkmaz sınıftan, buyur çık kızım derdim. hocamız hissi davranmış. senin gibi küstahlara vereceği tonla cevabı varken AHLAKLI davranmış!
011 Yorumla
Soran+1 yılgörgüsüzlük mü? ajsfdnsdjknfjksdnfjksndfasf lov musun teyze görgüsüzlük araştır gel bakim bir sen
Cevap sahibi+1 yılteyze değil nene desene ki görgüsüzlük katsayın artsın :)
Soran+1 yılvalla senin görüş açın olduğu için umrumda değil, pki nenecim skdjf
Cevap sahibi+1 yılsende hocanın umrunda olmamışsınki tenezzül edip cevap bile vermemiş über neneyim bu arada kıt akıllı:)))))
Cevap sahibi+1 yılseviyesiz ergen cevap bulmuştur da sana değmeyeceğinden tenezzül etmemiştir.
sen kimsin ki sana cevap bulamasın?
eğitimin ne ki onla yarışasın komik
Cevap sahibi+1 yıldüzeysiz sen okusan da semerinle EŞEKSİN yine..
sen erkek değilsen aynı cümlen geçeli kendine de.
gerçi senin yaptığın temizlikte için- kalbin kadar fesat kötü olur.
terbiyesizsin yaptığı işten hayr gelmez.
şimdi hadi engelle beni:))
Soran+1 yılne engellicem l*n ksjf zaten gizlisin *mına k*dğ***m jksfdnskf popon yememiş gizli olarak yorum yapıyo bide, git l*n şu sorumdan çbk sdfkj abi Allah senin gibi bir malı düşmanıma vermesin amin
Cevap sahibi+1 yılçok komiksin seninde yememiş ki o halde gizlisin. çelişme seviyene kalitesizliğine düşemiycem hiç:)
Soran+1 yılsen düşmüşsün zaten elinden tutup kurtaranın olmamış yazık l*n acıdım şimdi çok acizsin, şimdi ikile hadi istenmediğin yerde de durma
Cevap sahibi+1 yılgizliliğe laf edeceksen sende gizlenmeyeceksin bu bir.
kelime hazinen yetmiyorsa kalitene göre birine yazacaksın iki
seni muhatap almakla bile kısa süreliğine de olsa sana paye kazanmış hissini yaşatmıycam üç
muhatabım dğeilken enerjimi senle tüketemem sen hala laf soktuğunu düşünerek öğretmenine kendini avurt zavallı dört
ve beş
büyümüşsün hani çok küçük de değilsin ki çocukluğuna vereyim. büyüksün ama kalbin hain
fesatlığın yaşla ilgisi yok. anne olduğunda evladın sana laf soktuğunda beni düşün. hadi byy
Soran+1 yıl1- kalbim hain sana ne a... q
2- s*k*t*r g*t şrdn
3- hadi şimdi beni engelle yazmışsın gizlisin s*lakcığım nasıl engelliyim?
4- yazmasaydın bana ne a..., q
5- madem muhattabın değilim gelip burda afra tafra yapma
6- çok geliştiğini düşündüğün aslında gelişmemiş olan kelime hazineni g*t*ne s**k
7- sni s****k****y****m
8- çok acizsin l*n Şu an çok eğleniyom bir gitsene artk sn skjdfsdf
9- gg kaldı *mına k**d**ğ**mm sjkfnsdf
yazık ailen de senin okuduğunu zannediyor. Ailende de hata. Senin gibi bir madrabaz yetiştirmişler
03 Yorumla
Soran+1 yılhaddini bilmeyene haddini bildiririm okumaya gidyorum ben oraya hakaret yemeye değil
- +1 yıl
sen akıllı olsaydın öğretmen de sana laf söylemezdi. öğretmenler öğrencilerine taraflı yaklaşmazlar. Sen önce karşındakinin, senden yaşça büyük, hayat tecrübesi senden fazla, seni hayata hazırlayan birisi olduğunu unutma. Öğretmenin yerine kendini bir koy bakalım. karşında senin gibi kendini bilmez bir öğrenci olsa ne yaparsın?
Soran+1 yılbana laf söylemedi zaten bağırdı çağırdı bütün sınıfa 2-3 kişi yüzünden herkese bağırmak zorunda değil özel olarak konuşabilir onlarla ilk okula gitmiyoz ya
O hocanın yerinde olsam bende sana sokardim. Senin yaptığın ne kadar dogalsa. O da. O kadar doğal olurdu
04 Yorumla
Soran+1 yılkendimi savunurum o kimki öyle diyor? okula mı gidiyoruz hakaret yemeyemi
Soran+1 yılsaygısızlıkla gerçekten alaksı yok refleks olarak söyleyiverdim sanki lafı bilmyrm
yaptığının veya söylediklerinin sonucundan korkuyorsan yapmayacaksın
01 Yorumla
Soran+1 yılkorkmuyorum zaten, de atarlar mı diye sordum öyle merak atsalarda umrumda olmaz açıkçası başka okul mu yok parasıyla özel okula gideriz dimi
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılniye ''haklısın görgüsüzler kalkmayı bilmez, ben kalkarım'' demedi ki
00 Yorumla Sonra diyorlar ki bu ülkede neden saygı , sevgi , hoş görü yok.
Neden olsun ki :S04 Yorumla
Soran+1 yılneden olsun ki aynen gereksiz kjdsf
Soran+1 yılaynn knks çok haklısın l*n sfdgh
Gizli Üye(30-35)+1 yılbravo aferin diline sağlık okuyunca içimin yağları eridi
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür knks
çokta laf sokmuş olmadın aslında ahlakını alıp gitmiştir belki sen görgüsüzlüğünle kala kalmısındır.
00 Yorumlaben olsam içi çekerdim senin suratına, dayağa karşıyım ama ölçüyü kaçırmadan dayakta şart
00 Yorumlayarın iş hayatına atılınca okumus doktor koca arayan fakirlikten gına geldiğini yakına yakına bağıran kezban gördüm
00 Yorumla
+1 yıleşş ben felsefe hocasını dersten gönderdim bir daha gelmedi.
00 Yorumla
+1 yılTebrikler büyük başarı 😃
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana yapmadigini birakmaz. Eger basit bir ogretmense.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıliyi de hoca masa da mıydı ikincisi genel olarak soylediyse siz laf sokmamıssınız hatta g. t olmussunuz
00 Yorumla
+1 yılAllah yanında olsun 😄
10 YorumlaEe rahatladın mı? Övüne övüne anlat şimdi.
02 Yorumla
Soran+1 yılRahatladım valla, kendimi savunurum o kimki öyle diyor? okula mı gidiyoruz hakaret yemeyemi
- +1 yıl
Durduk yere hakaret ettiyse bunu laf sokmayla değil, o duruma sebebiyle sorar hareket edersin. Eğer haksız bir şeyler yapıyorsa Müdüre çıkarsın.
Olay şöyle oldu derken " Hoca birden bağırdı " diye bize yansıtan sen ne kadar doğrusun da bununla övünüyorsun?
Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum ( Hz. Ali r. a. )
Bu sözü eğitimin ve eğitimcinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla söylemiştir.
O senin ÖĞRETMENİN , Senin kitabı açıp anlayamadıklarını anlatanın. Senin ergenliğini çekecek biri değil Saygıyı hak ediyor, sınıfta şaklabanlık yapıp arkasından gülmeni değil.
Madalya mı bekliyorsun şimdi?
Atatürk sen gibi gençliğe mi emanet etti ülkeyi? Sen gibiler mi bir yerlere gelecek, hocana saygın yoksa kime saygın var? Tam eğitimi alacağın yaşlarda aşk ilişkilerine - süsünüze önem verdiğiniz kadar Hocanıza Saygının getirdiği sorumlulukla dersinize bu kadar önem verseniz Ahlaksız bir toplum yetişmez..
Aldığın eğitim değil aldığın nefes bile boşa..
10 Yorumla
+1 yılİyi ama senin hangi tarafta olduğun belli değil ki
00 Yorumla- Diğer konusunda 673 cevap paylaştı.
+1 yılKeşke demeseydin 😁
12 Yorumla
Soran+1 yılNideen :D
- +1 yıl
Gıcık kapmıştır notlar yerlerde artık :D:D
+1 yılEe sen gorgusuzler sinifindaysan peki 😀
00 YorumlaYazik lan kadini ne hale getirdiniz Allah bilir
00 YorumlaHoca da sana iyi sokmamis
00 Yorumlaiyi halt ettin
01 Yorumla
Soranteşekkür
+1 yılOha yurek yemis 😂
10 Yorumla
+1 yılergenler ah ergenler,,,
00 Yorumla- Diğer konusunda 687 cevap paylaştı.
+1 yılnası anladı seni atmazlar
00 Yorumla Ah yeni nesil. :D
10 Yorumla
+1 yılZorun ne?
01 Yorumla
Soran+1 yılkendimi savunurum o kimki öyle diyor? okula mı gidiyoruz hakaret yemeyemi
Aferin
00 YorumlaAtmazlar korkma :D
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri